Ένα καλά σχεδιασμένο τοπίο είναι ένα τοπίο χαμηλής συντήρησης

7
Ένα καλά σχεδιασμένο τοπίο είναι ένα τοπίο χαμηλής συντήρησης
φυσικοποιημένο τοπίο χαμηλής συντήρησης
©Morgan Howarth Photography

Η συντήρηση είναι ένα γεγονός της ζωής, ειδικά όταν πρόκειται για εξωραϊσμό. Το τοπίο σας είναι μια ζωντανή οντότητα που θα αναπτυχθεί, θα αλλάξει και θα αντιδράσει στο κλίμα με τρόπους που απαιτούν έναν ειδικό στη φροντίδα του κήπου για να το διατηρήσει στην καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Και για να είμαστε ειλικρινείς, στο κλίμα μας, δεν υπάρχει πραγματικά τοπίο «χαμηλής συντήρησης».

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τη συντήρηση που απαιτείται για να διατηρήσετε το τοπίο σας εντυπωσιακό. Το παν είναι να έχεις το σωστό σχέδιο.

Εάν η εταιρεία τοπίου σας ακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές, μπορεί να διασφαλίσει ότι θα έχετε λιγότερα να ανησυχείτε ενώ απολαμβάνετε έναν εντυπωσιακό κήπο. Λοιπόν, τι ακριβώς χρειάζεται για να δημιουργήσετε ένα τοπίο χαμηλής συντήρησης;

Τρία στοιχεία ενός τοπίου χαμηλής συντήρησης

1 Τα σωστά φυτά

αειθαλείς αναβαθμίδες χαμηλής συντήρησης
©Morgan Howarth Photography

Τοποθετώντας τα σωστά φυτά στη σωστή θέση ανάλογα με τις ανάγκες τους στη σκιά, την υγρασία και τη σύνθεση του εδάφους, μπορείτε να μειώσετε τις απαιτήσεις συντήρησης. Για παράδειγμα, η χρήση υψηλότερου ποσοστού γηγενών φυτών θα περιορίσει την ανάγκη για άρδευση και λίπασμα, επειδή αυτά τα φυτά αναπτύσσονται φυσικά στην περιοχή σας.

Μια εταιρεία τοπίου θα συμπληρώσει επίσης το τοπίο σας με άλλα φυτά που προσαρμόζονται στα εποχιακά μοτίβα της περιοχής σας καθώς και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ιδιοκτησίας σας. Επιλέγοντας τα σωστά φυτά για την κλιματική ζώνη σας, μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν με την κατάλληλη φροντίδα.

Το κλειδί είναι να ζητήσετε από τον τοπίου σας εγκαταστάσεις χαμηλών πόρων, κάτι που μεταφράζεται σε χαμηλή συντήρηση. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι θάμνοι, οι οποίοι παρέχουν χρώμα φόντου καθ‘ όλη τη διάρκεια της σεζόν και μπορούν να αφεθούν να αποκτήσουν τη φυσική τους σιλουέτα με ελάχιστο κλάδεμα.

2 Αυτοσυντηρούμενα χαρακτηριστικά

Χαμηλή συντήρηση σημαίνει να επιλέγουμε χαρακτηριστικά εξωραϊσμού που απαιτούν ελάχιστη παρέμβαση επειδή είναι ως επί το πλείστον αυτοσυντηρούμενα. Για παράδειγμα, αυτό σημαίνει να αποφεύγετε τους φράκτες και τα αειθαλή φυτά που πρέπει να κόβονται και να κόβονται τακτικά. Αντ ‚αυτού, θα πρέπει να ρωτήσετε για μια πιο φυσικοποιημένη εμφάνιση, όπως η φύτευση δασικής περιοχής με φυτά εδάφους που μοιάζουν με γρασίδι.

3 Προληπτική και προσεκτική φροντίδα

Εάν το τοπίο σας φροντίζεται προσεκτικά και προληπτικά, τότε θα απαιτήσει λιγότερη συντήρηση μακροπρόθεσμα. Οι φροντιστές θα πρέπει να έχουν μια νοοτροπία που αποφεύγει τη σπατάλη νερού ή τη θεραπεία μιας μόλυνσης ή ασθένειας χωρίς πρώτα να προσδιορίσει σωστά το πρόβλημα. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Αυτή η συντηρητική θεραπευτική επιλογή θα φροντίσει για την ανάπτυξη προβλημάτων προτού γίνουν σοβαρή απειλή.

Οφέλη από ένα τοπίο χαμηλής συντήρησης

Τα οφέλη ενός τοπίου χαμηλής συντήρησης δεν μπορούν να υπερεκτιμηθούν. Όπως είπαμε παραπάνω, χαμηλή συντήρηση σημαίνει χαμηλή χρήση πόρων, που σημαίνει χαμηλότερο κόστος φροντίδας του τοπίου σας και πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνο αποτέλεσμα.

αειθαλείς φυτεύσεις και εδαφοκάλυψη
©Morgan Howarth Photography

Λιγότερο ακριβό στη φροντίδα

Το κλειδί για την εξοικονόμηση χρημάτων βρίσκεται στον σχεδιασμό. Μια εταιρεία τοπίου που ενδιαφέρεται για τη χαμηλή συντήρηση θα φροντίσει πολύ τους τύπους των φυτών που χρησιμοποιούν και τον τρόπο ομαδοποίησης αυτών των φυτών. Θα δώσουν προσοχή τόσο στα αργά όσο και στα ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά, επειδή το καθένα φέρνει τα δικά του μοναδικά στοιχεία στο τοπίο, ιδιαίτερα όσον αφορά το κόστος.

Τα ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά όπως η φορσύθια, οι δάφνες, η βαρμπεριά και ο θάμνος που καίγονται είναι λιγότερο δαπανηρή για την αγορά τους από πριν, αλλά απαιτούν περισσότερη συντήρηση – κλάδεμα τέσσερις φορές το χρόνο. Τα αργά αναπτυσσόμενα φυτά όπως το νάνο κυπαρίσσι hinoki, τα πυξάρια και τα πουρνάρια απαιτούν λιγότερη συντήρηση, αλλά κοστίζουν περισσότερο στην αρχική τους εγκατάσταση.

Ο σωστός συνδυασμός ταχείας και αργής ανάπτυξης μαζί με θάμνους, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά κάθε τοπίου, θα μειώσει το κόστος σας, ενώ θα σας προσφέρει ένα όμορφο τοπίο κάθε εποχή.

Περιβαλλοντικά Υπεύθυνος

σχοινιά και αειθαλή σύνορα
©Morgan Howarth Photography

Το γκαζόν είναι το υψηλότερο χαρακτηριστικό συντήρησης οποιουδήποτε τοπίου. Οι χλοοτάπητες πρέπει να κουρεύονται (χρήση βενζίνης), να λιπαίνονται και να ποτίζονται τακτικά. Επιπλέον, από καιρό σε καιρό, το γρασίδι σας πρέπει να αντιμετωπίζεται για μύκητες, ζιζάνια και έντομα/παράσιτα.

Από την άλλη πλευρά, οι εναλλακτικές λύσεις γρασιδιού χαμηλής συντήρησης σε ένα «φυσικοποιημένο» τοπίο θα περιορίσουν την έκταση που διατίθεται για χλοοτάπητα και θα χρησιμοποιήσουν διακοσμητικά γρασίδι και πολυετή φυτά για να καλύψουν το έδαφος αντί για γκαζόν. Με αυτόν τον τρόπο, θα απολαύσετε μια όμορφη ποιμενική αισθητική σε υπέροχα μοτίβα σχεδίασης χωρίς την ταλαιπωρία του εβδομαδιαίου κούρεμα και πολύ πότισμα. Διανθισμένο με αειθαλή, είναι ένας περιβαλλοντικά υπεύθυνος τρόπος για τοπίο.

Τα τοπία χαμηλής συντήρησης απαιτούν σχεδιαστική φινέτσα

Η προτίμησή σας στο στυλ θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποσότητα συντήρησης που απαιτεί το τοπίο σας. Δυστυχώς, ένας τυπικός γείτονας της Βόρειας Βιρτζίνια δεν θέλει να δει ένα πλήρως φυσικοποιημένο τοπίο με χόρτα και αγριολούλουδα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθίσετε και να αποδεχτείτε ένα τοπίο υψηλής συντήρησης μόνο για μια πιο προσεγμένη και τακτοποιημένη εμφάνιση.

Ένας ειδικός σχεδιαστής τοπίου μπορεί να τελειοποιήσει το τοπίο σας έτσι ώστε να ταιριάζει στο στυλ και τα πρότυπά σας, ενώ εξακολουθεί να απαιτεί λιγότερη συντήρηση. Όλα έχουν να κάνουν με την επιλογή των σωστών φυτών, τα αυτοσυντηρούμενα χαρακτηριστικά και την προληπτική φροντίδα.

Αναρωτιέστε πώς να αναδείξετε την πληρέστερη έκφραση στο τοπίο και τους κήπους σας; Το ηλεκτρονικό μας βιβλίο: Επιλέγοντας το σωστό είδος εταιρείας συντήρησης τοπίουείναι γεμάτη από πολύτιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των εταιρειών συντήρησης τοπίου.

Νέα παρότρυνση για δράση

Schreibe einen Kommentar