Αγαπάμε το πράσινο… αλλά η ποικιλία είναι το καρύκευμα της ζωής – Lawn Master

1
Αγαπάμε το πράσινο… αλλά η ποικιλία είναι το καρύκευμα της ζωής – Lawn Master

Αγαπάμε το πράσινο… αλλά η ποικιλία είναι το καρύκευμα της ζωής

8 Μαρτίου 2021

Το φανταστικό με τους κήπους είναι ότι ανεξάρτητα από το μέγεθος, είναι δυνατό να υπάρχει ποικιλία. Ακόμη και μια μικρή βεράντα ή μπαλκόνι μπορεί να έχει στρώματα χρώματος, υφής και λειτουργικότητας για να δημιουργήσετε μια υπέροχη εμφάνιση, που μυρίζει όμορφα, προσελκύει την άγρια ​​ζωή, ακόμα και για το μαγείρεμα!

Λατρεύουμε τους χλοοτάπητες, φυσικά, για τα πολλά οφέλη τους. Εκτός από το ότι είναι η τέλεια επιφάνεια για χαλάρωση, παιχνίδι και άθληση, αιχμαλωτίζουν τη βροχόπτωση που μειώνει την απορροή και αναπληρώνει τους υδροφόρους ορίζοντες, παράγουν επίσης οξυγόνο, απορροφούν CO2φιλτράρουν και διασπούν τους ρύπους και δροσίζουν το περιβάλλον σε ζεστό καιρό.

Πολλοί πελάτες ρωτούν τους ειδικούς μας για τη φροντίδα του γκαζόν για άλλες περιοχές του κήπου τους και ένα δημοφιλές θέμα αυτή τη στιγμή είναι οι περιοχές με άγρια ​​λουλούδια. Αυτά μπορούν να σπαρθούν ή να φυτευτούν σε γλάστρες, κρεβάτια και άλλες λωρίδες γης ή σε γωνίες του γκαζόν σας, δημιουργώνταςμίνι λιβάδιπου με την πάροδο του χρόνου θα προσελκύσει μέλισσες, πεταλούδες και άλλους επικονιαστές, καθώς και πουλιά.

πέργκια-γκαζόν-μάστορα

Ο Ian Stephens από το Lawn Master Nottinghamshire and Lincolnshire έχει πάθος για την κηπουρική, το περιβάλλον και την άγρια ​​ζωή. Προσφέρει αυτή τη συμβουλή.

  • Πριν αγοράσετε φυτά ή σπόρους, ερευνήστε το καλύτερο μείγμα που θα ήταν ιδανικό για το μέρος που βρίσκεστε. Σε ποια κατεύθυνση βλέπει η περιοχή, ποιος είναι ο τύπος του εδάφους, είναι ελεύθερη αποστράγγιση, είναι σκιερό ή ανοιχτό, πόσο ψηλή ή κοντή θα θέλατε να είναι η φύτευση σας;
  • Σκεφτείτε επίσης τη δομή. Φυτά όπως το πειραχτήρι (στη φωτογραφία) είναι ιδανικά για καρδερίνες να τρέφονται και δείχνουν υπέροχα αν μείνουν όρθια.
  • Τα άγρια ​​λουλούδια γενικά δεν αγαπούν το υπερβολικά εμπλουτισμένο/γονιμοποιημένο έδαφος, το οποίο είναι διαφορετικό από ένα κανονικό γκαζόν. Εάν θέλετε να αφήσετε στην άκρη λίγο γκαζόν, ρωτήστε τον υπεύθυνο φροντίδας του γκαζόν σας να αποφύγει την επεξεργασία του.
  • Στο νέο μείγμα δεν αρέσει το γρασίδι να είναι πολύ «δυνατό». Κόψτε το και δώστε του μια πολύ καλή τσουγκράνα περισσότερες από μία φορές για να αποδυναμώσετε το γρασίδι.
  • Τα αγριολούλουδα εγκαθίστανται πολύ πιο αργά από τους σπόρους του γρασιδιού, επομένως θα πρέπει να είστε υπομονετικοί. Μην περιμένετε μια στιγμιαία μεταμόρφωση. χρειάζεται χρόνος για να δημιουργηθεί μια περιοχή λιβαδιού. Δεν θα αρχίσουν όλα να ανθίζουν τον πρώτο χρόνο. Μπορείτε να αγοράσετε φυτά αντί για σπόρους για μια πιο άμεση περιοχή αγριολούλουδων.
  • Ένα καλό φυτό για να αναπτυχθεί σε μια υπάρχουσα περιοχή του χλοοτάπητα είναι η «κίτρινη κουδουνίστρα». Αυτό είναι ημι-παρασιτικό στο γρασίδι, το οποίο θα βοηθήσει στην αποδυνάμωση του χόρτου επίσης.
  • Μόλις τα λουλούδια τελειώσουν την ανθοφορία μην κόψετε την περιοχή πολύ νωρίς. Τα φυτά χρειάζονται μια καλή περίοδο για να ωριμάσουν πλήρως οι σπόροι.
  • Όταν τελικά το κόψετε, κάντε το με ψαλίδι ή μοσχάρι αν είναι μεγάλη περιοχή. Αφήστε τα μοσχεύματα στο έδαφος για μια ή δύο εβδομάδες, ώστε οι σπόροι να πέσουν στο έδαφος. Εάν το κόψετε με ένα χλοοκοπτικό, θα αφαιρέσετε τους σπόρους που έχουν αναπτυχθεί.

Με την άνοιξη στον αέρα ο κήπος σας θα ζωντανέψει. Για να ετοιμάσετε το γκαζόν σας για τους θερμότερους μήνες που έρχονται, βρείτε τον τοπικό σας ειδικό στο γκαζόν και ας αρχίσουμε να μεγαλώνουμε!

8 Μαρτίου 2021

(Επισκέφθηκε 166 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)

Schreibe einen Kommentar