Αιγυπτιακά κρεμμύδια περπατήματος – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε * The Homesteading Hippy

0
Αιγυπτιακά κρεμμύδια περπατήματος – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε * The Homesteading Hippy

Τα αιγυπτιακά κρεμμύδια για τα πόδια ήταν πιθανόν στους κήπους των παππούδων σας, αλλά με τον καιρό ξεχάστηκαν. Στις μέρες μας, αυτό το πολύ χρήσιμο και εύκολο φυτό επιστρέφει και ανακτά τη θέση που του αξίζει στους κήπους μας.

Το όνομα είναι σίγουρα περίεργο – και το φυτό ακόμα πιο περίεργο. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει σε κρεμμύδια με βολβούς που είναι υπόγειοι. Όχι αυτά τα κρεμμύδια…

Άλλα ονόματα για αυτούς περιλαμβάνουν κορυφαία κρεμμύδια, κρεμμύδι δέντρου, χειμωνιάτικα κρεμμύδια, πολυετή κρεμμύδιακαι τη βοτανική τους ονομασία, Allium x proliferum.

Τα δύο πρώτα ονόματα ίσως περιγράφουν καλύτερα το γεγονός ότι συλλέγετε τους βολβούς από την κορυφή του φυτού και, όπως υποδηλώνει το βοτανικό τους όνομα, είναι σίγουρα παραγωγικοί. Είναι επίσης αρκετά σκληρά – είναι από τα πρώτα που εμφανίζονται μετά τον χειμώνα.

Κάθε μικρός βολβός που παράγεται στην κορυφή του φυτού μπορεί να συλλεχθεί για να προστεθεί σε γεύματα και σαλάτες, και μερικοί να αποθηκευτούν για μεταγενέστερη φύτευση (αν επιλέξατε να σκάψετε το φυτό και να χρησιμοποιήσετε τον βολβό στο κάτω μέρος).

Οι νεότεροι μίσχοι των φύλλων μπορούν επίσης να καταναλωθούν όπως το σχοινόπρασο, αλλά ο βολβός κάτω από το έδαφος μπορεί να είναι λίγο δυνατός και σκληρός αν είναι παλιός που δεν έχει συγκομιστεί για μερικά χρόνια.

Προέλευση

Τα αιγυπτιακά κρεμμύδια έχουν πάρει το όνομά τους από το γεγονός ότι, όταν οι βολβοί στην κορυφή του φυτού γίνονται βαρείς, σκύβουν για να αγγίξουν το χώμα και βασικά φυτεύονται μόνα τους καθώς κάθε μικρός βολβός έχει ήδη κάποιες υποτυπώδεις ρίζες.

Με τα χρόνια, το φυτό «περπατάει», επομένως θα πρέπει να έχετε πάντα νέα κορυφαία κρεμμύδια, που φυτεύονται στον κήπο σας. Ο μέσος όρος «περπάτημα» για ένα φυτό πάνω από ένα χρόνο είναι 24 ίντσες (61 εκατοστά), και επειδή είναι πολυετές, θα περπατήσουν πολύ με τα χρόνια, αν τους το αφήσετε.

Δεν είναι επεμβατικές και είναι αρκετά εύκολο να ελεγχθούν – οπότε αν έχετε τροφικό δάσος αφήστε τους να φύγουν. Εάν έχετε μικρότερη παρτίδα, μπορείτε να τα περιλάβετε και να φυτέψετε τους νέους βολβούς όπου αποφασίσατε ότι πρέπει να αναπτυχθούν.

Όσο για τη λέξη Αιγύπτιος, αυτά τα κρεμμύδια που περπατούν δεν φαίνεται να έχουν καμία σχέση με την Αίγυπτο, στην πραγματικότητα η προέλευσή τους στην άγρια ​​φύση δεν είναι γνωστή.

Αυτό που είναι γνωστό, λόγω πιο πρόσφατων γενετικών δοκιμών, είναι ότι το κρεμμύδι που περπατά προέρχεται από μια διασταύρωση του ουαλικού κρεμμυδιού (Allium fistulosum) και του κοινού κρεμμυδιού (Allium cepa).

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι το κρεμμύδι ήταν ιερό για τους Αιγύπτιους, καθώς τα στρώματα επί στρωμάτων μέσα στο κρεμμύδι συμβόλιζαν την αιωνιότητα.

Γεύση

Οι βολβοί που συλλέγονται από την κορυφή του μίσχου του κρεμμυδιού έχουν λίγο πιο δυνατή γεύση από τα ασκαλώνια, γνωστά και ως εσχαλότα, αλλά είναι πιο ήπια από τα λευκά κρεμμύδια.

Η βάση έχει πιο δυνατή γεύση και αν είναι στο έδαφος για μερικά χρόνια μπορεί να είναι λίγο σκληρή. Εάν συγκομιστεί αμέσως μετά το στήσιμο των βολβών, η βάση θα είναι νόστιμη για κατανάλωση.

Η χρήση τους στα γεύματα

Χρησιμοποιήστε το οπουδήποτε θα χρησιμοποιούσατε κρεμμύδια – ψιλοκομμένα σε πίτσα, προστιθέμενα σε μαγειρευτά, σούπες, κατσαρόλες και τηγανητές πατάτες. Οι βολβοί μπορούν να τεμαχιστούν σε λεπτές φέτες σε σαλάτες και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν όπως θα κάνατε με μαργαριτάρια κρεμμύδια για τουρσί.

περπάτημα κρεμμύδι βολβοί σχέδιο

Πού να πάρετε τους λαμπτήρες

Τα φυτά σπάνια βάζουν σπόρους καθώς παράγουν μόνο λίγα άνθη μεταξύ των κορυφαίων βολβών και κυρίως ο σπόρος δεν είναι βιώσιμος. Μπορείτε να παραγγείλετε βολβούς για να φυτέψετε εδώ ή εδώ.

Μπορείτε είτε να παραγγείλετε τους βολβούς από τη βάση του φυτού (που θα πρέπει να αναπτυχθούν γρήγορα), είτε να παραγγείλετε τους βολβούς από τα επάνω σετ των κρεμμυδιών, κάτι που θα μπορούσε να διαρκέσει λίγο περισσότερο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μέσα σε 18 μήνες θα έχετε κορυφαία κρεμμύδια για να προσθέσετε στις προμήθειες τροφίμων σας.

Πότε να φυτέψετε

Μην φυτεύετε την άνοιξη εάν φυτεύετε από τα κορυφαία σετ, διαφορετικά θα περιμένετε περισσότερο χρόνο – μέχρι την επόμενη χρονιά.

Φυτέψτε το καλοκαίρι, ώστε το φυτό να μπορεί να εδραιωθεί πριν από τους πρώτους παγετούς, να ωριμάσει τον χειμώνα και να είστε έτοιμοι να ανταμείψετε τις προσπάθειές σας με πολλούς βολβούς το επόμενο καλοκαίρι.

Αν, όμως, φυτεύετε από τους βολβούς βάσης, μπορείτε να το κάνετε την άνοιξη. Αυτά τα κρεμμύδια τα πάνε καλά στις ζώνες 3 έως 9 του USDA. Είναι αρκετά ανθεκτικά και τα εγκατεστημένα φυτά σας θα είναι πιθανότατα ένα από τα πρώτα που θα σηκώσουν νέους βλαστούς στις αρχές της άνοιξης.

Φύτευση δέντρου κρεμμυδιού

Φυτέψτε τους μικρούς βολβούς λίγο περισσότερο από μια ίντσα (3 εκατοστά) σε βάθος και βάλτε τους σε απόσταση μεταξύ τους
Απέχει 6 έως 8 ίντσες (15 έως 20 εκατοστά) μεταξύ τους.

Εάν διαθέτετε δάσος τροφίμων περμακουλτούρας, φυτέψτε μερικές συστάδες σε διάφορες περιοχές όπου έχουν πλήρη ήλιο, διατηρώντας παράλληλα το βάθος και την απόσταση φύτευσης. Μην επιχειρήσετε να καλλιεργήσετε αυτά τα κρεμμύδια στη σκιά – δεν θα είναι ευχαριστημένα.

Προετοιμάστε το έδαφος την άνοιξη προσθέτοντας σάπια φύλλα και λίπασμα, έτοιμο για φύτευση αργότερα το καλοκαίρι.

Μερικοί συμβουλεύουν να μην σκάβετε στην κοπριά γιατί η περιεκτικότητα σε άζωτο μπορεί να επηρεάσει τη διατήρηση των κρεμμυδιών μετά τη συγκομιδή, ενώ άλλοι λένε να προσθέσετε κοπριά βοοειδών, αλόγων ή προβάτων.

Η κοπριά κοτόπουλου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο, επομένως είναι πιθανώς καλύτερο εάν πρόκειται να προσθέσετε κοπριά, Μείνε μακριά από κοπριά κοτόπουλου.

Επιλέξτε τους παχύτερους βολβούς για να φυτέψετε, καθώς έχουν αποθηκευμένη περισσότερη τροφή για ανάπτυξη και θα παράγουν ζωηρά φυτά.

Μόλις φυτευτούν οι βολβοί, θα στείλουν πράσινους βλαστούς, αλλά το πιο δυνατό μίσχο που θα παράγει τους βολβούς μπορεί να εμφανιστεί μόνο στη δεύτερη περίοδο ανάπτυξης.

Τα μακρύτερα κοτσάνια θα φτάνουν περίπου τα 3 έως 4 πόδια (δηλαδή περίπου 1 μέτρο) σε μήκος και οι μικροσκοπικοί βολβοί θα εγκλωβιστούν σε ένα λευκό χάρτινο περίβλημα που θα χωριστεί και θα πέσει καθώς οι βολβοί ξεδιπλώνονται και αναπτύσσονται.

Μερικά θα έχουν ήδη μικροσκοπικά φύλλα που βλασταίνουν που τους δίνει την εμφάνιση μικρών κεφαλιών Μέδουσας, ενώ άλλα θα έχουν απλώς ένα μικρό πράσινο βλαστάρι στην κορυφή και μερικές ρίζες στη βάση όπου στερεώνονται στο βλαστό.

Απαιτήσεις εδάφους και νερού

Όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας allium, τα αιγυπτιακά κρεμμύδια που περπατούν όπως ο ήλιος και το αργιλώδες καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Δεν θα τα πάνε καλά σε βαριά εδάφη που συγκρατούν την υγρασία.

Το pH του εδάφους πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 6,2 και 6,8. Εάν δεν γνωρίζετε το pH του εδάφους σας, Αυτό Ο εύχρηστος ελεγκτής θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το pH καθώς και δύο άλλους παράγοντες – την υγρασία του εδάφους και το φως στην περιοχή. Αυτές οι μετρήσεις σίγουρα θα σας βοηθήσουν όταν σχεδιάζετε τις αιγυπτιακές φυτείες κρεμμυδιού.

Εάν η ένδειξη pH υποδεικνύει όξινο έδαφος, τότε άσβεστος μπορεί να προστεθεί καθώς αυτό θα διευκολύνει τα φυτά να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά.

Προσθέστε τον ασβέστη πριν από τη φύτευση και στη συνέχεια ξανά δύο έως τρεις φορές κατά τη διάρκεια του έτους για να διατηρήσετε το pH στο βέλτιστο επίπεδο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μετρητή pH για να ελέγξετε πότε τα επίπεδα μπορεί να πέφτουν.

Όσον αφορά το πότισμα, τα κρεμμύδια που περπατούν είναι το όνειρο του κηπουρού επιβίωσης – απαιτούν μόνο λίγο πότισμα που και ξανά – αν η βροχή δεν κάνει τη δουλειά αρκετά συχνά.

Μην τα μουλιάζετε συχνά με έντονο πότισμα – ένα ελαφρύ πότισμα είναι ό,τι χρειάζονται αυτά τα εύκολα κρεμμύδια για να συνεχίσουν να αποδίδουν χρόνο με τον χρόνο, μόλις δημιουργηθούν. Οι περισσότεροι κηπουροί συμφωνούν ότι τα καταφέρνουν καλύτερα αν μείνουν μόνοι.

Ο Permaculturist Mark Shephard (της New Forest Farm) πιστεύει στην αρχή STUN (απόλυτη, ολοκληρωτική, απόλυτη παραμέληση) και σίγουρα τα πάει καλά για τις διάφορες καλλιέργειες στη φάρμα του. Η πεποίθησή του είναι ότι τα φυτά ξέρουν τι κάνουν και, αν τα αφήσετε, φυσικά θα γίνουν πιο ανθεκτικά και θα παράγουν καλά.

Συγκομιδή

Τα κρεμμύδια είναι μικρά – από ¼ έως μία ίντσα, και συνήθως παίρνετε περίπου 6 έως 8 βολβούς από κάθε φυτό, συν τον βολβό στη βάση, εάν αποφασίσετε να το σκάψετε αντί να το αφήσετε να αναπτυχθεί ως πολυετές.

Εάν πρόκειται να σκάψετε τα κρεμμύδια, περιμένετε μέχρι να σχηματιστούν οι βολβοί και να είναι έτοιμοι για συγκομιδή πριν σκάψετε τον βολβό βάσης. Εάν αφεθεί στο έδαφος, το φυτό θα παράγει περισσότερους βολβούς – μετά από μερικά χρόνια θα έχετε 30 ή περισσότερους λαμπτήρες βάσης.

Διαιρούμενες συστάδες

Είναι καλή ιδέα να χωρίζετε τις συστάδες κάθε λίγα χρόνια, διαφορετικά τα επάνω σετ μπορεί να είναι μικρότερα και να παράγουν περισσότερα λουλούδια από βολβούς, καθώς το φυτό συνειδητοποιεί ότι η συστάδα είναι πολύ μεγάλη για να φτάσουν σε ανοιχτό έδαφος για να φυτευτούν οι βολβοί.

Δυστυχώς, τα λευκά άνθη με έξι πέταλα δεν φαίνεται να παράγουν βιώσιμους σπόρους, επομένως η μη διαίρεση των φυτών θα οδηγήσει σε μειωμένη συγκομιδή.

Βεβαιωθείτε ότι κάποιοι βολβοί διατηρούνται σε ξηρό σκοτεινό μέρος για φύτευση αργότερα και βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν υποστεί ζημιά χωρίς σημάδια μύκητα πριν τους αποθηκεύσετε. Αποθηκεύστε σε θερμοκρασία κάτω των 59 βαθμών Φαρενάιτ (15 βαθμούς Κελσίου) για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αναπτυχθεί μαύρη μούχλα.

Ασθένειες

Τα αιγυπτιακά κρεμμύδια είναι σκληρά, επομένως είναι απίθανο να προσβληθούν από παράσιτα. Ωστόσο, η πιο πιθανή μυκητιακή ασθένεια για τα κρεμμύδια όλων των τύπων είναι η Μαύρη Μούχλα – Asperaillus niger.

Ο μύκητας έχει ως αποτέλεσμα μαύρες κηλίδες μούχλας που εμφανίζονται κάτω από τα χάρτινα εξωτερικά στρώματα της φλούδας του κρεμμυδιού. Αν και υπάρχει στο έδαφος, επηρεάζει κυρίως τα κρεμμύδια μετά τη συγκομιδή, εάν έχουν υποστεί ζημιά ή είναι υγρά κατά τη μεταφορά ή την αποθήκευση.

Σε θερμότερες περιοχές, τα κρεμμύδια από την κορυφή μπορεί να επηρεαστούν από την απόσβεση του Fusarium (Fusarium oxysporum). Είναι σημαντικό να μην υπερποτίζετε καθώς ο μύκητας βρίσκεται στο έδαφος και ευδοκιμεί στην υγρασία.

Εάν ενθαρρύνετε τα ωφέλιμα έντομα στον κήπο σας, θα έχετε την ισορροπία ακριβώς εκεί που τα αρπακτικά έντομα θα κρατούν τους άλλους υπό έλεγχο, και αν δεν το ποτίζετε υπερβολικά, οι μυκητιασικές ασθένειες όπως η μαύρη μούχλα θα είναι σπάνιες.

περπάτημα κρεμμύδια καρφίτσα

Schreibe einen Kommentar