Αισθάνεστε κατάθλιψη; 5 εξαιρετικοί τρόποι για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη • ModernLifeBlogs

3
Αισθάνεστε κατάθλιψη;  5 εξαιρετικοί τρόποι για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη • ModernLifeBlogs

Τρόποι για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη

Η κατάθλιψη μπορεί εύκολα να κυριεύσει τη ζωή σας, να σας κάνει να αισθάνεστε αβοήθητοι και σαν κανείς να μην ενδιαφέρεται. Αν ψάχνετε τρόπους για να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν είστε μόνοι.

Η κατάθλιψη είναι στην πραγματικότητα μια κοινή ψυχική διαταραχή με εκτιμώμενη 5% των ενηλίκων υποφέρουν από αυτό.

Διαβάστε παρακάτω για στέρεες συμβουλές σχετικά με τη διαχείριση της κατάθλιψης και για να μάθετε πώς να την αντιμετωπίζετε ώστε να μην είναι όλη σας η ζωή.

Προσδιορίστε τις Κόκκινες Σημαίες

Η κατάθλιψη είναι σοβαρή και, για κάποιους, μπορεί να αποβεί μοιραίο. Είναι σημαντικό να καταλάβετε πότε η κατάθλιψή σας φουντώνει πριν ξεφύγει από τον έλεγχό σας.

Εάν παλεύετε με την κατάθλιψη για λίγο, μπορεί να έχετε ήδη εντοπίσει ορισμένες συμπεριφορές που μπορούν να λειτουργήσουν ως προειδοποιητικό σημάδι. Μια καθαρή κόκκινη σημαία είναι μια καταστροφική σκέψη που είναι όταν οι σκέψεις σας αρχίζουν να τρέχουν σε απελπιστικά συναισθήματα.

Εδώ είναι μερικές άλλες κοινές κόκκινες σημαίες που πρέπει να προσέξετε:

  • Εμφάνιση απερίσκεπτης συμπεριφοράς
  • Πολύ χαμηλή ενέργεια
  • Αποφυγή κοινωνικών αλληλεπιδράσεων
  • Δυσκολεύεται να ολοκληρώσει καθημερινές εργασίες
  • Αίσθημα ταραχής ή αναστάτωσης για μικρά ζητήματα

Μείνετε Συμμετέχοντες

Όταν καταλαβαίνετε πώς να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη, ένα κοινό θέμα είναι να αποφύγετε την απόσυρση από δραστηριότητες που έχετε συνηθίσει και τα άτομα με τα οποία συνήθως περνάτε χρόνο.

Ωθήστε τον εαυτό σας να διατηρήσει τις κοινωνικές σας σχέσεις για να αποφύγετε τη βαθύτερη κατάθλιψη και να μην μείνετε μόνοι με τις σκέψεις σας.

Μοιραστείτε έναν γρήγορο περπάτημα, πηγαίνετε στον κινηματογράφο ή απλώς επικοινωνήστε με έναν στενό φίλο μέσω τηλεφώνου και μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε τη διάθεσή σας.

Αποφύγετε το αλκοόλ

Όταν αισθάνεστε πραγματικά χαμηλά, το αλκοόλ μπορεί να φαίνεται σαν η σωστή επιλογή, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το αλκοόλ πρέπει να αποφεύγεται όταν παλεύετε με την κατάθλιψη.

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να εντείνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και το αλκοόλ μπορεί να έχει αρνητική αλληλεπίδραση με οποιοδήποτε φάρμακο που μπορεί να παίρνετε για να διαχειριστείτε την κατάθλιψή σας.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει και με τους δύο τρόπους. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι αισθάνονται πιο λαμπεροί αφού μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ για λίγες μόνο εβδομάδες.

Ασκηθείτε στην αυτοφροντίδα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη είναι να γνωρίζετε τα όριά σας και να επιτρέπετε στον εαυτό σας να αφιερώνει χρόνο όταν αισθάνεστε υπερφορτωμένοι.

Η αυτοφροντίδα μπορεί να είναι διαφορετική για τον καθένα, αλλά γενικά, πρόκειται για τη χρήση όλων των αισθήσεών σας για να επαναφορτίσετε το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Αφιερώστε χρόνο για χαλάρωση
  • Τακτική άσκηση
  • Βρίσκοντας χρόνο για δημιουργία
  • Σύνδεση με άλλους

Μιλήστε με έναν θεραπευτή

Δεν χρειάζεται να τα περάσετε όλα αυτά μόνοι σας και αν χρειάζεστε βοήθεια με την κατάθλιψη, ψάχνει για ψυχίατρο θα πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα λιμάνια κλήσης σας.

Αν και μπορεί να μην αισθάνεστε άνετα να μιλήσετε για τις πιο σκοτεινές σας σκέψεις με έναν τέλειο άγνωστο, ένας επαγγελματίας έχει εκπαιδευτεί για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους καλύτερους τρόπους για να διαχειριστείτε με επιτυχία την κατάθλιψή σας.

Βρείτε περισσότερους τρόπους για να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη

Τώρα που έχετε μερικά σημεία εκκίνησης και μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε την κατάθλιψη, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε αυτά τα εργαλεία.

Επισκεφτείτε την ενότητα μας για την υγεία και τη φυσική κατάσταση για να βρείτε ακόμα περισσότερους τρόπους αντιμετώπισης της κατάθλιψης, ώστε να μην καταλαμβάνει τη ζωή σας.

Συντακτική Ομάδα' src=
ModernLifeBlogs, Είναι ένας εξελισσόμενος χώρος όπου τα Social Media, η Τεχνολογία, η Υγεία και η έμπνευση συνυπάρχουν κάτω από μια στέγη. Βρείτε τις νεότερες πληροφορίες για την Κοινωνική Δικτύωση, τα πιο πρόσφατα προϊόντα στην Τεχνολογία, τα πιο καινοτόμα θέματα για τη Ζωή! Συνδεθείτε μαζί μας Γράψτε για εμάς | Διαφημίζω
Συντακτική ομάδα
Συντακτική ομάδα

Schreibe einen Kommentar