Ανοιξιάτικες οργανικές τροφές βαθιάς ρίζας για τα δέντρα και τους θάμνους σας

2
Ανοιξιάτικες οργανικές τροφές βαθιάς ρίζας για τα δέντρα και τους θάμνους σας

Όταν ένα δέντρο βγαίνει από το φυσικό του περιβάλλον, είναι συχνά απαραίτητο να του παρέχουμε οποιαδήποτε βασικά μέταλλα που μπορεί να χάσει. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα δέντρα σε αστικά και προαστιακά περιβάλλοντα, όπου οι φυσικές πηγές θρεπτικών συστατικών είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν. Εάν έχετε ένα δέντρο στο κτήμα σας που απαιτεί λίπανση, μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους είναι η βιολογική σίτιση με βαθιά ρίζα.

Η σίτιση με βαθιά ρίζα είναι μια διαδικασία λίπανσης που περιλαμβάνει την τροφοδοσία θρεπτικών ουσιών απευθείας στη ριζική σφαίρα ενός δέντρου μέσω μιας μεγάλης ακίδας. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό ανάπτυξης των δέντρων κατά 20% μέσω της ενίσχυσης των ριζών, ειδικά όταν χρησιμοποιείται ο τύπος οργανικού λιπάσματος που ευνοεί ο Borst. Αυτό το είδος τροφοδοσίας επιτρέπει στις ρίζες να αντλούν περισσότερο νερό και βελτιώνει την αντοχή στην ξηρασία. Η βαθιά σίτιση των ριζών βοηθά επίσης τα δέντρα να ξεπεράσουν τις ελλείψεις ορυκτών και αποτρέπει τις μυκητιάσεις.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν ένα δέντρο χρειάζεται λίπανση, υπάρχουν μερικά απλά σημάδια που μπορείτε να προσέξετε.

  1. Πολύ μικρή ανάπτυξη παρά τις επαρκείς βροχοπτώσεις.
  2. Μικρότερα φύλλα κάθε χρόνο που περνάει.
  3. Φύλλα που έχουν κίτρινη απόχρωση αντί για υγιή πράσινα.
  4. Τα φύλλα αλλάζουν χρώμα και πέφτουν ήδη από τα τέλη Αυγούστου/αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε μια περιοχή όπως το Νιου Τζέρσεϊ με βόρειο εύκρατο κλίμα, η καλύτερη εποχή για να γονιμοποιήσετε τα δέντρα σας είναι μεταξύ του φθινοπώρου και των μέσων της άνοιξης. Κατά τη διάρκεια αυτής της μη καλλιεργητικής περιόδου, η λίπανση βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του δέντρου, ενισχύοντας την ανάπτυξη των ριζών και την αντοχή στις ασθένειες. Κατά τη λίπανση την άνοιξη, η βαθιά σίτιση των ριζών θα ενθαρρύνει επίσης την ανάπτυξη των άκρων και των φύλλων.

Αν και υπάρχουν προμήθειες κηπουρικής που μπορείτε να αγοράσετε μόνοι σας για να βελτιώσετε την υγεία των δέντρων σας, η πιο αποτελεσματική μορφή τροφοδοσίας βαθιάς ρίζας απαιτεί τα επαγγελματικά εργαλεία, την τεχνογνωσία και τη βιολογική προσέγγιση μιας εταιρείας όπως η Borst. Επικοινωνήστε σήμερα με την Borst για να ξεκινήσετε τα έργα σας για τη βιολογική ανοιξιάτικη συντήρηση του τοπίου.

Schreibe einen Kommentar