Αντίο Καλοκαίρι! Ήρθε η ώρα να προετοιμάσετε το γκαζόν σας για τον χειμώνα

3
Αντίο Καλοκαίρι!  Ήρθε η ώρα να προετοιμάσετε το γκαζόν σας για τον χειμώνα

Αντίο Καλοκαίρι! Ήρθε η ώρα να προετοιμάσετε το γκαζόν σας για τον χειμώνα

6 Οκτωβρίου 2021

Είχαμε όμορφο καιρό σε όλη τη χώρα τον Σεπτέμβριο. Οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 30°C σε ορισμένες περιοχές και υπήρξαν λίγες βροχοπτώσεις για αρκετές εβδομάδες με λαμπερή λάμψη και καθαρό ουρανό. Η αλλαγή της θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές αυτή την εβδομάδα είναι έντονη και όλοι θα βάλουμε ένα επιπλέον στρώμα ή δύο καθώς οι μέρες μικραίνουν και ένας ψυχρότερος άνεμος παίρνει περισσότερα από τα φύλλα από τα δέντρα.

Οι χλοοτάπητες είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί. Παρά το στέγνωμα και το φυσικό λήθαργο, την εμφάνιση καφέ ή ακόμα και κίτρινου χρώματος κατά τη διάρκεια των ξηρών περιόδων, πολλοί έχουν αρχίσει να αναπηδούν μετά από μερικές καλές βροχοπτώσεις. Εάν αξιοποιήσατε στο έπακρο τον καλό καιρό με μπάρμπεκιου και υπαίθρια διαβίωση, μπορεί να παρατηρήσετε γυμνές περιοχές, ανομοιόμορφη ανάπτυξη και φτωχό χρώμα, οπότε συνιστάται η επίσκεψη από έναν εξειδικευμένο επαγγελματία χλοοτάπητα.

Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, το γρασίδι χρειάζεται όλη τη βοήθεια που μπορεί να πάρει για να χτίσει τη δύναμή του έτοιμο για το χειμώνα.

γκαζόν-κύριος-καθαρός-πεσμένα φύλλαΜία από τις πιο σημαντικές εργασίες που πρέπει να γίνονται σε τακτική βάση είναι το καθάρισμα των φύλλων. Αν και μπορεί να είναι ενοχλητικό, το να το κάνετε αυτό τις περισσότερες μέρες είναι πραγματικά ευεργετικό για το γρασίδι σας. Ακόμα κι αν ένας χλοοτάπητας καλύπτεται για λίγες μόνο μέρες, αρχίζει να εξασθενεί, γεγονός που διευκολύνει την εγκατάσταση των ζιζανίων και των ασθενειών στον χλοοτάπητα. Η μεταφορά επίπλων κήπου και παιδικών παιχνιδιών από το γρασίδι σε σκληρή στάση βοηθά επίσης.

Σκεφτείτε να κόψετε τα προεξέχοντα δέντρα και θάμνους που σκιάζουν το γκαζόν. Αφήνοντας όσο το δυνατόν περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία και αέρα να ρέει, στεγνώνει η πρωινή δροσιά, βοηθά στην πρόληψη ασθενειών του χλοοτάπητα και μειώνει τον σχηματισμό βρύων. Ψεκάστε τα βρύα και τα ζιζάνια. Είναι αδύνατο να απαλλαγείτε εντελώς, καθώς είναι πάντα μια μάχη για το διάστημα, αλλά θα έχετε ένα προβάδισμα την άνοιξη. Η απολέπιση είναι η συνήθης μέθοδος για τη μείωση των βρύων. Μια προοδευτική προσέγγιση λειτουργεί καλύτερα, η οποία πραγματοποιείται τακτικά τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια. Είναι λίγο πολύ αργά για να σκαρφιστείτε καθώς η ανάπτυξη του γρασιδιού επιβραδύνεται, αλλά γιατί να μην προγραμματίσετε εκ των προτέρων και να κάνετε κράτηση για όταν το γρασίδι αναπτύσσεται ενεργά στις αρχές της άνοιξης;

Ο τοπικός επαγγελματίας του χλοοτάπητα συνήθως θα αναλάβει ένα πιο ισορροπημένο πρόγραμμα λιπασμάτων αυτή την εποχή του χρόνου που δεν περιέχει πολύ άζωτο, αλλά είναι πλούσιο σε κάλιο. Αυτή η ισορροπία θρεπτικών συστατικών δίνει στο γρασίδι τη δύναμη και την ανθεκτικότητα που χρειάζεται για να καταπολεμήσει τις ασθένειες και το στρες κατά τη διάρκεια του φυσικού χειμερινού λήθαργου.

Εάν το γρασίδι σας είναι επιρρεπές σε βροχόπτωση κατά τη διάρκεια των πιο υγρών εποχών, είναι καλή ιδέα να τον αερίσετε νωρίς για να αποφύγετε σημαντικά προβλήματα. Εάν είναι ιδιαίτερα κακό, κάντε κράτηση για το τέλος του χειμώνα.

Lawn Master AerationLawn Master Aeration

Επικοινωνήστε με τον τοπικό σας ειδικό για το γκαζόν για να δείτε τι μπορούν να κάνουν για εσάς. Το να έχετε έναν ειδικό να διαχειρίζεται το γκαζόν σας σημαίνει ότι μπορεί να δει ποιες περιοχές χρειάζονται περισσότερη δουλειά από άλλες. Με συνεχή φροντίδα, γνωρίζουν οποιεσδήποτε συγκεκριμένες προβληματικές περιοχές και εστιάζουν στην υγεία του εδάφους και των φυτών, αποτρέποντας προβλήματα πριν εμφανιστούν. Εάν το γκαζόν σας φαίνεται λίγο χειρότερο για φθορά, μπορεί να χρειαστεί μια σύντομη περίοδος έντονης δραστηριότητας για να το επισκευάσετε. Το αποτελεσματικό και προσιτό πρόγραμμα περιποίησης και συντήρησης του Lawn Master θα το διατηρήσει υγιές όλο το χρόνο…

6 Οκτωβρίου 2021

(Επισκέφθηκε 41 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)

Schreibe einen Kommentar