Δείτε πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια της φωτιάς – γρήγορα! * The Homesteading Hippy

0
Δείτε πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια της φωτιάς – γρήγορα!  * The Homesteading Hippy

Θα είμαι ειλικρινής – δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τόσο εκνευριστικό όσο τα μυρμήγκια της φωτιάς.

Όταν εργάζομαι στον κήπο μου, θέλω να επικεντρώνομαι στο τράβηγμα των ζιζανίων και στο να φροντίζω τα φυτά μου να είναι καλά περιποιημένα. Δεν θέλω να ανησυχώ για τα μυρμήγκια που σέρνονται και με τσιμπούν!

μυρμήγκια της φωτιάς

Τα μυρμήγκια της φωτιάς είναι κοινά σε πολλά μέρη του κόσμου και είναι γνωστά για τις επιθετικές συμπεριφορές και τα δηλητηριώδη τσιμπήματα τους. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να απαλλαγείτε από αυτά τα παράσιτα στον κήπο σας και γύρω από το σπίτι σας – για τα καλά!

Τι είναι τα μυρμήγκια της φωτιάς;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μυρμηγκιών πυρκαγιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μερικά από αυτά είναι αυτόχθονα, αλλά το πιο ενοχλητικό – το Κόκκινο Εισαγόμενο Μυρμήγκι της Φωτιάς, ή Solenopsis ανίκητοςθεωρείται ένα από τα χειρότερα μυρμήγκια της φωτιάς. Είναι σημαντικό παράσιτο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μπορεί να αναπαραχθεί γρήγορα και έχει επιθετικές συμπεριφορές σμήνων και επώδυνα τσιμπήματα.

Εισήχθη για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1930 μέσω του λιμανιού του Mobile, στην Αλαμπάμα, αυτό το μυρμήγκι είναι εγγενές στη Νότια Αμερική. Σήμερα, βρίσκεται σε τουλάχιστον 15 νότιες πολιτείες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι και άλλα, εγγενή μυρμήγκια της φωτιάς δεν είναι ερεθιστικά. Όλα τα είδη μυρμηγκιών της φωτιάς μπορούν να τσιμπήσουν, προκαλώντας αντιδράσεις που κυμαίνονται από ήπιο ερεθισμό του δέρματος έως ναυτία.

Υπάρχουν αποικίες μυρμηγκιών πυρκαγιάς με μία βασίλισσα και με πολλές βασίλισσες. Μια αποικία μιας βασίλισσας θα είναι απίστευτα εδαφική και θα τροφοδοτείται μόνο εντός αυτής της επικράτειας.

Ένας εργαζόμενος σε μια αποικία πολλαπλών βασίλισσων δεν θα είναι τόσο επιθετικός, μετακινούμενος ελεύθερα γύρω από πολλούς αναχώματα. Πιθανότατα θα παρατηρήσετε περισσότερους αναχώματα ανά στρέμμα όταν αντιμετωπίζετε αυτού του είδους την προσβολή.

Εάν έχετε μια αποικία βασίλισσων, θα μπορούσατε να έχετε έως και 150 λόφους ανά στρέμμα, αλλά με μια αποικία πολλαπλών βασίλισσων, θα μπορούσατε να έχετε 200 ή περισσότερες! Αυτό είναι περισσότερα από 40 εκατομμύρια μυρμήγκια σε ένα στρέμμα. Ναι.

Αυτά τα παράσιτα χτίζουν τα ανάχωμα τους σε οποιοδήποτε είδος εδάφους, αλλά προτιμούν ανοιχτές, ηλιόλουστες περιοχές – τα καλλιεργούμενα χωράφια και οι κήποι είναι κοινές τοποθεσίες φωλιάς. Μπορούν επίσης να χτίσουν φωλιές γύρω ή κάτω από κτίρια.

Τα μυρμήγκια της φωτιάς ζουν περίπου 180 ημέρες, αν και οι βασίλισσες μπορούν να ζήσουν έως και έξι χρόνια. Ψάχνουν για τροφή που έχει διαρρεύσει σε νεκρά ζώα, μικρά έντομα και γλυκά υλικά (όπως φυτικές εκκρίσεις).

Περιστασιακά, όμως, σκοτώνουν επίσης μικρά ζώα και έντομα. Τους αρέσει να τρώνε μια μεγάλη ποικιλία φαγητών.

Πώς να αναγνωρίσετε τα μυρμήγκια της φωτιάς

Το πρώτο βήμα για την αναγνώριση ενός μυρμηγκιού της φωτιάς είναι να ρίξετε μια ματιά στο ανάχωμα. Οι περισσότεροι ενεργοί αναχώματα (αυτά με αποικίες) έχουν ύψος περίπου 18 ίντσες. Μερικές φορές, θα βρίσκονται σε εναλλακτικές τοποθεσίες, όπως σε σάπια κορμούς ή γύρω από δέντρα και πρέμνα.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα μυρμήγκια, ένα κόκκινο ανάχωμα μυρμηγκιών δεν θα έχει άνοιγμα στο κέντρο. Αυτό συμβαίνει γιατί τα κόκκινα μυρμήγκια μπαίνουν στα σπίτια τους μέσα από σήραγγες που είναι θαμμένες υπόγεια.

Μην ανησυχείτε, ωστόσο – θα ξέρετε ότι ένα ανάχωμα είναι ενεργό όταν το ενοχλείτε. Οι εργάτες θα αναδυθούν και θα αρχίσουν να τσιμπούν επιθετικά.

Είναι πιο πιθανό να δείτε τα μυρμήγκια της φωτιάς τους μήνες της άνοιξης έως του φθινοπώρου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έως και 500.000 εργάτες ανά αποικία θα βγουν έξω, αναζητώντας τροφή.

Την άνοιξη και το καλοκαίρι, οι ενεργοί αναχώματα θα στείλουν επίσης κοπάδια από φτερωτά μυρμήγκια να σωρεύσουν και να ξεκινήσουν νέες αποικίες.

Συνήθως, τα μυρμήγκια της φωτιάς ανακαλύπτονται κοντά στους αναχώματα τους σε ανοιχτούς χώρους όπως πάρκα, αυλές, αθλητικά γήπεδα, κήπους και νεκροταφεία.

Περιστασιακά, όμως, φωλιάζουν και μέσα σε κτίρια κατά τους χειμερινούς μήνες. Ορισμένα κοινά σημεία περιλαμβάνουν κάτω από τις μπανιέρες και δίπλα σε θερμοσίφωνες.

Το έδαφος είναι η πιο κοινή θέση φωλεοποίησης, αλλά μπορούν επίσης να βρεθούν σε τοιχοποιία ή ξυλουργική. Ακόμη και τα βοηθητικά κουτιά και οι κενοί χώροι δεν είναι απαγορευμένοι, ειδικά αν ο καιρός είναι ζεστός και ξηρός.

Εάν αντιμετωπίζετε προσβολή από μυρμήγκια πυρκαγιάς, θα δείτε σωρούς από χαλαρό χώμα που κάπως μοιάζουν με σκάψιμο γοφών.

Τα μυρμήγκια της φωτιάς τείνουν να είναι σκοτεινά και με μεγάλη ποικιλία μεγέθους. Έχουν τις ίδιες αναλογίες σώματος, με το πλάτος της κοιλιάς να είναι μεγαλύτερο από το πλάτος του κεφαλιού.

Τι προβλήματα προκαλούν τα μυρμήγκια της φωτιάς;

Τα μυρμήγκια της φωτιάς δημιουργούν πολλά προβλήματα στους ιδιοκτήτες σπιτιού και στους κηπουρούς. Όχι μόνο μπορούν να σας τσιμπήσουν – ίσως το πιο απογοητευτικό μέρος της ύπαρξης μυρμηγκιών πυρκαγιάς γύρω – αλλά μπορούν να προκαλέσουν και άλλες ζημιές.

Για αρχή, μπορούν να επιτεθούν σε ζώα που εισβάλλουν στις φωλιές τους. Αυτό μπορεί να είστε εσείς, δυστυχώς, ή μπορεί να είναι ο ανυποψίαστος σκύλος ή η γάτα σας. Τα μυρμήγκια της πυρκαγιάς προκαλούν επίσης ζημιές σε κτίρια, φυτά, ακόμη και τηλεφωνικά καλώδια και μονάδες κλιματισμού.

Για κάποιο λόγο, αυτά τα παράσιτα έλκονται από ηλεκτρικά ρεύματα. Προκαλούν ζημιά φωλιάζοντας σε μέρη που δεν θα έπρεπε.

Τα μυρμήγκια της φωτιάς είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να ξεφορτωθούν επειδή δημιουργούν τεράστιες φωλιές υπόγεια. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν σήραγγες που εκτείνονται σε απόσταση μεγαλύτερη από 25 πόδια από το αρχικό ανάχωμα! Θα στήσουν ακόμη και κατάστημα στο σωρό κομποστοποίησης σας.

Πρόληψη μυρμηγκιών πυρκαγιάς

Κατανοήστε τη συμπεριφορά των μυρμηγκιών της φωτιάς

Το πρώτο σας βήμα για να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια της φωτιάς είναι να κατανοήσετε τη βασική συμπεριφορά των μυρμηγκιών. Αυτά τα παράσιτα κινούνται γρήγορα και συχνά. Ανταποκρίνονται επίσης γρήγορα σε διαταραχές.

Όταν ενοχλείτε ένα ανάχωμα, θα αντιδράσουν σχεδόν αμέσως με ένα φλεγόμενο τσίμπημα. Ωστόσο, αυτή η αντίδραση επεκτείνεται και υπόγεια – τα μυρμήγκια της φωτιάς συχνά μετακινούνται σε νέες περιοχές αφού ενοχληθούν, και θα το κάνουν μέσα σε λίγες ώρες.

Διατηρήστε το καθαρό

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα παράσιτα, ο ευκολότερος τρόπος για να αποτρέψετε τα μυρμήγκια πυρκαγιάς είναι να διατηρείτε τα πράγματα καθαρά και τακτοποιημένα. Οι περισσότερες προσβολές μυρμηγκιών μπορούν να καταστραφούν προσωρινά με τη χρήση προϊόντων, αλλά η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν θα απαλλαγεί απαραίτητα από τη βασική αιτία. Βεβαιωθείτε ότι τα μυρμήγκια δεν επιστρέφουν διατηρώντας τα πράγματα καθαρά.

Έξω, φροντίστε να απαλλαγείτε από κάθε βούρτσα ή άλλα υπολείμματα, ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται κοντά στο σπίτι ή τον κήπο σας.

Θα θέλετε επίσης να διατηρείτε τακτοποιημένους εσωτερικούς χώρους, δίνοντας προσοχή στους χώρους στους οποίους σερβίρεται φαγητό. Εξάλλου, ο περιορισμός της πρόσβασης αυτών των μυρμηγκιών στην τροφή θα τα ενθαρρύνει να απομακρυνθούν. Χωρίς φαγητό, χωρίς στέγη.

Απαλλαγείτε από το στάσιμο νερό

Αφαιρέστε τυχόν λιμνάζοντα νερά που έχετε στην ιδιοκτησία σας. Το στάσιμο νερό είναι ένα καταφύγιο όχι μόνο για τα μυρμήγκια της φωτιάς, αλλά και για άλλα παράσιτα και τις προνύμφες τους (όπως τα κουνούπια).

Στεγνώστε οποιεσδήποτε περιοχές όπου το νερό έχει την τάση να λιμνάζει. Αυτό περιλαμβάνει λακκούβες, υδρορροές, λουτρά πουλιών, ποτίστρες ζώων και άλλα υγρά σημεία.

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια της φωτιάς

Τα μυρμήγκια της φωτιάς είναι εξαιρετικά ερεθιστικά στην αντιμετώπιση – και η απαλλαγή από μια μόλυνση μπορεί να είναι αγχωτικό εάν έχετε κατοικίδια ή μικρά παιδιά που δεν θέλετε να μπουν σε επικίνδυνες εφαρμογές εντομοκτόνων. Εδώ είναι μερικές εναλλακτικές.

Πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι καγιέν είναι μια εξαιρετική λύση εάν θέλετε να καταπολεμήσετε τη φωτιά με φωτιά – ή να πυροβολήσετε τα μυρμήγκια με περισσότερη θερμότητα, δηλαδή!

Θα θελήσετε να ξεκινήσετε βάζοντας ένα λίτρο νερό να βράσει. Προσθέστε τέσσερις πιπεριές καγιέν σε φέτες σε ένα γυάλινο βάζο και στη συνέχεια ρίξτε το βραστό νερό από πάνω τους. Αφήστε το μείγμα να βράσει για 24 ώρες, στη συνέχεια αφαιρέστε τις πιπεριές και ετοιμαστείτε να χρησιμοποιήσετε το διάλυμά σας.

Η θεωρία εδώ είναι ότι τα μυρμήγκια αντιπαθούν το περπάτημα πάνω σε ουσίες πούδρας. Επομένως, θα θελήσετε να ξεκινήσετε ρίχνοντας πιπέρι καγιέν σε σκόνη γύρω από την αποικία.

Αυτό θα τους αποτρέψει από το να ξεφύγουν από το ανάχωμα. Ρίξτε νερό καγιέν κάτω από το λόφο των μυρμηγκιών. Αυτό όχι μόνο θα σκοτώσει τα μυρμήγκια μέσα, αλλά και θα καταστήσει το ανάχωμα ακατοίκητο.

Οργανικά Εντομοκτόνα

Υπάρχουν λίγα εντομοκτόνα που θεωρούνται φυσικά και ασφαλή για χρήση σε οργανικές ιδιότητες. Ένα από αυτά είναι το spinosad.

Αυτό το προϊόν μπορεί να εφαρμοστεί σε νερό και στη συνέχεια να ψεκαστεί σε μεμονωμένους αναχώματα ως ποτιστικό. Θα θέλετε να κάνετε αίτηση όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός, ιδανικά νωρίς το πρωί ή το βράδυ.

Μύκητας του εδάφους

Υπάρχει επίσης ένας μύκητας εδάφους που είναι εγκεκριμένος για χρήση γύρω από τα σπίτια. Η αβαμεκτίνη μπορεί γρήγορα να απαλλαγεί από προβληματικές αποικίες και να αποτρέψει την παραγωγή αυγών βασίλισσας. Θα θέλετε να μεταδώσετε μετά από μια βαριά δροσιά.

Βοτανικά Εντομοκτόνα

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα λιγότερο τοξικό βοτανικό εντομοκτόνο. Αυτά έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα συνθετικά εντομοκτόνα και διασπώνται πιο γρήγορα στο έδαφος, αλλά μπορεί να έχουν κάποιες ανεπιθύμητες συνέπειες. Εφαρμόστε στο ανάχωμα ως έσχατη λύση.

Νερό λεμονιού

Το νερό με λεμόνι είναι μια άλλη οικιακή θεραπεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια της φωτιάς. Απλώς θα χρειαστεί να αναμίξετε λίγο χυμό λεμονιού με ίσα μέρη νερού. Ψεκάστε το σε οποιεσδήποτε περιοχές μυρμηγκιών, όπως σημεία εισόδου ή περιοχές μονοπατιών.

Μπορείτε επίσης να το ψεκάσετε κοντά ή πάνω στο ανάχωμα. Αυτή η μέθοδος δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο η μέθοδος του πιπεριού καγιέν, αλλά θα πρέπει να κάνει μια αξιοπρεπή δουλειά στα μισά του δρόμου για να απαλλαγούμε από τα μυρμήγκια της φωτιάς στην ποίησή σας.

Ξύδι

Το ξύδι είναι μια άλλη λύση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια. Θα συνδυάσετε ίσα μέρη νερού, μαγειρικής σόδας και ξιδιού – στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα στην αποικία των μυρμηγκιών.

Μπορείτε επίσης να το ψεκάσετε σε περιοχές με μεγάλη κίνηση. Το έντονο άρωμα του ξιδιού θα απαλλαγεί από τα μυρμήγκια. Δεν θα τους σκοτώσει απαραίτητα, αλλά θα πρέπει να τους διώξει μακριά.

Σαπούνι για τα πιάτα

Τόσο το σαπούνι πιάτων όσο και το απορρυπαντικό πιάτων είναι επιβλαβή για τα σαπούνια. Περιέχουν καυστικές χημικές ουσίες που, αν και είναι απολύτως ασφαλείς για χρήση, διασπούν τα στρώματα των εύθραυστων εξωσκελετών των μυρμηγκιών.

Θα τους κάνει να αφυδατωθούν και να πεθάνουν. Απλώς ανακατέψτε λίγο σαπούνι πιάτων με λίγο νερό και ψεκάστε το κοντά στα πιο κοινά σημεία εισόδου μυρμηγκιών.

Γη διατόμων

Πιθανότατα έχετε δει αυτό το φάρμακο και για άλλα είδη παρασίτων. Η γη διατόμων αποτελείται από απολιθωμένα υπολείμματα θαλάσσιου φυτοπλαγκτού.

Δημιουργεί μια σκληρή σκόνη που ξύνει τον εξωσκελετό των μυρμηγκιών όταν κινούνται κατά μήκος του. Τα κάνει να στεγνώνουν, να ξεραίνονται και τελικά να πεθαίνουν λόγω της απώλειας υγρών.

Είναι απολύτως ασφαλές για χρήση γύρω από κατοικίδια και παιδιά – απλώς διασκορπίστε το κοντά στους λόφους. Ωστόσο, θα χρειαστεί να το εφαρμόσετε ξανά όταν βρέχει, καθώς χάνει την αποτελεσματικότητά του όταν είναι υγρό.

Ξεφορτωθείτε τη Βασίλισσα

Εδώ είναι ένα μυστικό για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια της φωτιάς – πρέπει να απαλλαγείτε από τη βασίλισσα. Εάν δεν απαλλαγείτε από τη βασίλισσα, δεν θα κάνετε τίποτα για να λύσετε το πρόβλημά σας. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια θεραπεία ή ένα δόλωμα που παίρνει τη βασίλισσα.

Απαλλαγείτε από τα Μυρμήγκια της Φωτιάς σε εσωτερικούς χώρους

Οι περισσότερες από τις θεραπείες που αναφέρονται παραπάνω, που έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε μυρμήγκια εξωτερικού χώρου, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε μυρμήγκια πυρκαγιάς όταν μπουν μέσα. Τα μυρμήγκια της φωτιάς δεν είναι τόσο συνηθισμένα στο σπίτι σας, αλλά περιστασιακά περιπλανιούνται μέσα.

Η εξαίρεση? Μην χρησιμοποιείτε επιβλαβείς χημικές ουσίες στο εσωτερικό, εάν μπορείτε να το αποφύγετε και φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ελέγχου παρασίτων πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γύρω από τα κατοικίδια και τα παιδιά σας.

Υπάρχουν μερικές φυσικές μέθοδοι, όπως το diamtouces arth, που πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε και στο εσωτερικό.

Για παράδειγμα, Το DE δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε ανοιχτές ή με ρεύματα περιοχές (ή πάγκους όπου παρασκευάζονται τα τρόφιμα). Πρέπει να εφαρμοστεί σε εξαιρετικά λεπτή στρώση και τυχόν επιπλέον πρέπει να σκουπιστεί μετά για να αποφευχθεί η διασταυρούμενη μόλυνση.

Μία τελική επιλογή για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια της φωτιάς: Χρησιμοποιήστε δολώματα μυρμηγκιών

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε δόλωμα μυρμηγκιών, κάντε το μια ηλιόλουστη μέρα. Θα θελήσετε να επιλέξετε μια μέρα κατά την οποία υπάρχει άφθονη δραστηριότητα γύρω από το ανάχωμα.

Με αυτόν τον τρόπο, τα μυρμήγκια θα είναι έξω και θα είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν τροφή και να μαζέψουν το δόλωμα. Αποφύγετε τις ζεστές ή βροχερές μέρες, καθώς είναι πιο πιθανό να μείνουν μέσα.

Εάν χρησιμοποιείτε δόλωμα μυρμηγκιών, υπάρχουν πολλές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών υγρού εμποτισμού ανάχωμα, των εφαρμογών διαβροχής με κόκκους και των δολωμάτων εκπομπής.

Συμβουλευτείτε έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία ελέγχου παρασίτων πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος εντομοκτόνου στο γρασίδι σας. Μερικές φορές, αυτά μπορεί να είναι επιβλαβή για τους τοπικούς επικονιαστές.

Να είστε προσεκτικοί με την εφαρμογή δολωμάτων σε περιοχές που συχνάζουν κατοικίδια και παιδιά.

Τα μυρμήγκια της φωτιάς σίγουρα δεν είναι διασκεδαστικό να τα αντιμετωπίζεις – μπορούν να μετατρέψουν μια διασκεδαστική καλοκαιρινή μέρα σε μια άθλια εμπειρία σε ελάχιστο χρόνο. Ωστόσο, ακολουθώντας αυτά τα βήματα και τα προληπτικά μέτρα, θα πρέπει να είστε σε θέση να τους εκδιώξετε οριστικά από την περιουσία σας.

μυρμήγκια της φωτιάς pinterest

Schreibe einen Kommentar