Διατηρώντας το γκαζόν σας υγιές όλο το καλοκαίρι – Lawnmaster

0
Διατηρώντας το γκαζόν σας υγιές όλο το καλοκαίρι – Lawnmaster

Ο οδηγός σας για να διατηρήσετε το γκαζόν σας υγιές όλο το καλοκαίρι

20 Ιουλίου 2021

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου υπέστησαν υψηλές θερμοκρασίες. Αν και αυτό έγινε ευπρόσδεκτο από πολλούς, οι χλοοτάπητες μας συχνά υποφέρουν από παρατεταμένες περιόδους ξηρού, ζεστού καιρού χωρίς βροχοπτώσεις.

Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για να διατηρήσετε το γρασίδι σας υγιές. σωστό κούρεμα και επαρκές πότισμα.

Κούρεμα του γκαζόν σου

Κουρεύοντας σωστά το γκαζόν σας

Κούρεμα -Your-Lawn-AdviceΓια πολλούς ανθρώπους, το ύψος κοπής είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι δεν πρέπει να κόβετε κάτω από ένα συγκεκριμένο ύψος.

Όλα τα χόρτα γκαζόν είναι αποδυναμωμένα και πιο ευαίσθητα στην εμφάνιση ασθενειών όταν κόβονται σε χαμηλότερο ύψος, επομένως είναι σημαντικό να το αποφύγετε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Οι περισσότεροι χλοοτάπητες δεν πρέπει ποτέ να κόβονται σε ύψος μικρότερο από 25 mm (περίπου 1 ίντσα). Αυτό το ύψος είναι περισσότερο από επαρκές για χρήση από ιδιοκτήτες σπιτιού, καθώς οι μόνες περιοχές χλοοτάπητα που πρέπει να κοπούν σε χαμηλότερο ύψος από αυτό είναι οι χώροι επαγγελματικών αθλημάτων, όπως χόρτα μπόουλινγκ και χόρτα γκολφ.

Πώς μπορώ να ξέρω ποιες ρυθμίσεις ύψους να χρησιμοποιήσω στο χλοοκοπτικό μου;

Κάθε χλοοκοπτικό είναι διαφορετικό, αλλά φυσικά θα προσδιορίσετε το σωστό ύψος καθώς κόβετε το γκαζόν σας σε τακτική βάση. Ανεξάρτητα από το χλοοκοπτικό σας και τον τύπο του, ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να μην κόβετε ποτέ περισσότερο από το ένα τρίτο του φύλλου του γρασιδιού κάθε φορά.

Εάν το γρασίδι σας είναι πολύ μακρύ, τοποθετήστε το χλοοκοπτικό σας όσο πιο ψηλά γίνεται και κόψτε το γκαζόν σε πολλές κατευθύνσεις. Μην μπείτε στον πειρασμό να κόψετε όλο το μήκος με ένα μόνο πέρασμα, καθώς διαφορετικά θα προκαλέσετε την εμφάνιση της ασθένειας Leaf Spot. Ο χλοοτάπητας θα δείξει σημάδια άγχους με αυτόν τον τρόπο.

Οι περισσότεροι οικιακόι χλοοτάπητες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ένα μείγμα από εκλεκτά χόρτα φέσου και σίκαλα και οι απαιτήσεις για κούρεμα ποικίλλουν, αλλά ακολουθώντας αυτήν τη συμβουλή θα διασφαλίζεται πάντα ότι διατηρούνται καλά σε κατάλληλο ύψος, ανεξάρτητα από το μείγμα γρασιδιού του γρασιδιού σας.

Πόσο συχνά πρέπει να κόβω το γκαζόν μου;

Lawn-Master-Green-StripesΠολύ απλά, θα πρέπει να κόβετε το γκαζόν σας όσο συχνά χρειάζεται καθ‘ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Οι περισσότεροι χλοοτάπητες θα απαιτούν γενικά κούρεμα σε εβδομαδιαία βάση από την άνοιξη, μέχρι το καλοκαίρι και μέχρι το φθινόπωρο.

Το καλοκαίρι, η καλύτερη προσέγγιση είναι μικρή αλλά συχνά, με την οποία εννοούμε να το κόβουμε τακτικά, αλλά να αφαιρούμε λίγο ύψος. Αυτή η προσέγγιση είναι το λιγότερο αγχωτικό για το γκαζόν και διασφαλίζει ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα φύλλων γρασιδιού για να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας.

Ποιο χορτοκοπτικό είναι κατάλληλο για μένα;

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι χλοοκοπτικών. Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα νέο χλοοκοπτικό, εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές:

  • Χορτοκοπτικά κυλίνδρων – Είναι κατάλληλα για μεγάλους χλοοτάπητες με επίπεδες επιφάνειες, αλλά δεν είναι κατάλληλοι για μικρούς χλοοτάπητες με όχθες και δύσκολες περιοχές για διαπραγμάτευση και ελιγμούς. Τα χλοοκοπτικά κυλίνδρων είναι τα καλύτερα κατάλληλα για χλοοκοπτικό χλοοτάπητα και είναι πολύ ακριβά. Πρέπει επίσης να συντηρούνται τακτικά για να διασφαλιστεί ότι ολοκληρώνουν μια καλή δουλειά.
  • Περιστροφικά χλοοκοπτικά – Είναι ιδανικά για μικρότερους χλοοτάπητες, καθώς είναι πιο ελαφρύ και εύχρηστο στην περιστροφή. Είναι επίσης κατάλληλα για κάθε μικρή όχθη στο γκαζόν σας, με την προϋπόθεση να αυξήσετε το ύψος κοπής. Αφήνουν ένα λογικό φινίρισμα και είναι σχετικά φθηνά.
  • Περιστροφικά χλοοκοπτικά με πίσω ρολό – Είναι καλό για τους περισσότερους μεγάλους χλοοτάπητες, καθώς είναι συνήθως υψηλής ταχύτητας, αλλά όχι πολύ μεγάλοι για διαπραγμάτευση σε μικρότερες περιοχές. Η κύρια διαφορά με αυτόν τον τύπο χλοοκοπτικού είναι ότι είναι συνήθως αυτοκινούμενα και περιλαμβάνουν έναν πίσω κύλινδρο που αφήνει μια φανταστική τελική εμφάνιση. Αν σας αρέσει η εμφάνιση ενός μοτίβου σκακιέρας, τότε αξίζει να ξοδέψετε λίγο παραπάνω για να αγοράσετε ένα χλοοκοπτικό σαν αυτό.

Ελέγξτε το χορτοκοπτικό σας

Θα πρέπει να ελέγχετε την κατάσταση του χλοοκοπτικού σας κάθε χρόνο και να το συντηρείτε κατάλληλα για να διασφαλίσετε ότι το γκαζόν σας έχει κοπεί με τα υψηλότερα πρότυπα. Η αποτυχία συντήρησης των αμβλέων λεπίδων θα έχει ως αποτέλεσμα το γρασίδι σας να κιτρινίσει μετά το κόψιμο και θα επιτρέψει επίσης να αναπτυχθούν ευκολότερα οι ασθένειες του γκαζόν.

Όλες οι παραπάνω συμβουλές δεν θα μετρήσουν τίποτα εάν χρησιμοποιείτε χλοοκοπτικό με αμβλεία λεπίδα ή ανεπαρκή ισχύ.

Πότισμα του γκαζόν σας

Πολλοί άνθρωποι συχνά ξεχνούν ότι το γρασίδι είναι φυτό, και όπως τα φυτά στα σύνορά σας, το γρασίδι χρειάζεται συχνό και επαρκές νερό για να επιβιώσει.

Εάν το γρασίδι σας δεν λάβει αρκετό νερό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα καφέ αποσπασματικό γκαζόν που είναι πιεσμένο και δεν μπορεί να επιβιώσει.

Εάν ποτίζετε τα λουλούδια και τα καλάθια σας, να θυμάστε ότι και το γκαζόν σας είναι φυτό και επομένως χρειάζεται εξίσου πολύ νερό.

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ποτίσετε το γκαζόν σας

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για το πότε πρέπει να ποτίζετε το γκαζόν σας συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, αλλά για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το νερό, είναι καλύτερο να αποφύγετε το πότισμα στο άμεσο ηλιακό φως.

Το πότισμα το πρωί είναι η καλύτερη επιλογή αν είναι δυνατόν, καθώς το νερό δεν θα εξατμιστεί τόσο γρήγορα, καθώς η θερμοκρασία είναι πιο δροσερή.

Εναλλακτικά, το πότισμα το βράδυ εξασφαλίζει επίσης καλή χρήση του νερού, αλλά μην κορεστείτε το γρασίδι σας, καθώς μπορεί να αυξήσει την εκδήλωση της ασθένειας Red Thread σε συνθήκες υγρασίας.

Πολλοί πελάτες επωφελούνται από τις θεραπείες μας με διαβρεκτικά, καθώς βοηθούν στην καλύτερη χρήση του νερού, βοηθώντας το να διεισδύσει μέσα από το προφίλ του εδάφους, αντί να το αφήνουν να στεγνώσει στην επιφάνεια.

Πότισμα μετά από θεραπείες γκαζόν

Lawn-Master-ScarificationΜετά το γρασίδι, το γρασίδι σας θα πρέπει να διατηρείται υγρό με τακτικές βροχοπτώσεις ή πότισμα, για να βοηθήσει στην ανάκτηση του γκαζόν.

Αν έχουμε εφαρμόσει κοκκώδες λίπασμα, το λίπασμα απαιτεί μια συγκεκριμένη ποσότητα υγρασίας για να αρχίσει να διασπάται και να λειτουργεί. Την άνοιξη και το φθινόπωρο, αυτό συνήθως δεν είναι ένα πρόβλημα, καθώς οι συχνές βροχοπτώσεις και η επαρκής πρωινή δροσιά αρκούν για να διασπαστεί το λίπασμα. Ωστόσο, το καλοκαίρι, σε μέρες με ζεστό και υγρό καιρό, μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό από την πλευρά σας.

Εάν υπερσπείρουμε το γκαζόν σας, το γρασίδι πρέπει να διατηρείται αρκετά υγρό σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε ο σπόρος να φυτρώσει και να αναπτυχθεί σε υγιές γρασίδι.

Εάν χρησιμοποιείτε τη διαδικασία γκαζόν Regener8, είναι σημαντικό να ποτίζετε το γρασίδι σας καθημερινά μέχρι να επιτευχθεί πλήρης βλάστηση και ανάπτυξη. Αυτό είναι συνήθως για περίπου 6-8 εβδομάδες. Συνιστάται για τα καλύτερα αποτελέσματα από την υπηρεσία Regener8, να χρησιμοποιείτε έναν καταιονιστή για μεγαλύτερη διασπορά για το νερό από έναν σωλήνα σωλήνα.

Ο Οδηγός μας για το Regener8 Information & Aftercare, ο οποίος περιλαμβάνεται δωρεάν μαζί με μια προσφορά Regener8, εξηγεί τις συμβουλές ποτίσματος με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ψεκαστήρες

Lawn-Master-Watering-Your-LawnΤα συστήματα καταιονισμού μπορούν να αγοραστούν από καταστήματα DIY και να μετακινούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο γρασίδι σας για να παρέχουν νερό σε όλη την περιοχή του γκαζόν σας. Αυτά μπορούν επίσης να συνδυαστούν με τη χρήση χρονόμετρων νερού για την αποφυγή πλημμύρας και την παρακολούθηση της χρήσης του νερού, εάν βρίσκεστε στο σπίτι σας και έχετε εγκαταστήσει μετρητή νερού.

Εάν δεν είστε σίγουροι για τον τύπο ή το μοντέλο που ταιριάζει στο γκαζόν σας, ρωτήστε τον τοπικό αντιπρόσωπο Lawn Master και μπορεί να σας συμβουλεύσει.

Εάν χρειάζεστε περαιτέρω συμβουλές σχετικά με το κούρεμα γκαζόν ή το πότισμα, επικοινωνήστε με τον τοπικό σας ειδικό του Lawn Master και θα χαρεί να σας συμβουλεύσει.

20 Ιουλίου 2021

(Επισκέφθηκε 34 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)

Schreibe einen Kommentar