«Είναι αυτός ο μύκητας στο γκαζόν μου;» – Πώς να αναγνωρίζετε και να αντιμετωπίζετε τους διηθητικούς μύκητες

2
«Είναι αυτός ο μύκητας στο γκαζόν μου;»  – Πώς να αναγνωρίζετε και να αντιμετωπίζετε τους διηθητικούς μύκητες

Κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού που είναι παθιασμένος με τη φροντίδα του γκαζόν αναγνωρίζει τη σημασία του σωστού ποτίσματος και λίπανσης. Αλλά αυτό που μπορεί να μην συνειδητοποιούν είναι ότι το υπερβολικό πότισμα ή η χρήση λιπάσματος που περιέχει πάρα πολύ άζωτο μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιασικές λοιμώξεις του γκαζόν. Ακόμη και κάτι τόσο συνηθισμένο όπως μια περίοδος έντονης βροχής μπορεί να αναπτύξει διεισδυτικούς μύκητες στο γρασίδι σας, οι οποίοι σκοτώνουν το γρασίδι και το αφήνουν αποχρωματισμένο και στεγνό. Με αυτές τις απλές συμβουλές, θα μπορέσετε να αναγνωρίσετε εύκολα τα σημάδια του διεισδυτικού μύκητα και να κάνετε τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Πρώτον, είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με τον συγκεκριμένο τύπο γρασιδιού σας και πώς πρέπει να φαίνεται όταν είναι υγιές. Εάν το γρασίδι σας υποτίθεται ότι έχει σκούρο πράσινο χρώμα, αλλά τον τελευταίο καιρό φαίνεται πιο κίτρινο ή καφέ, τότε μπορεί να έχετε μια μυκητίαση που πρέπει να φροντίσετε. Οι μύκητες τείνουν επίσης να πιάνουν κυκλικά μοτίβα, έτσι οι δακτύλιοι από αποχρωματισμένο γρασίδι είναι μια άλλη κόκκινη σημαία. Συνηθίστε να ελέγχετε το γρασίδι σας κάθε εβδομάδα και σημειώστε εάν φαίνεται να εξαπλώνεται οποιοσδήποτε αποχρωματισμός.

Ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε για διεισδυτικούς μύκητες είναι να εξετάσετε μεμονωμένες λεπίδες και να εξετάσετε πώς ακριβώς έχουν αποχρωματιστεί. Στρώματα λευκού, κίτρινου ή γκρι που μοιάζουν με σκόνη υποδηλώνουν μυκητιακή μούχλα, όπως και καφέ και μαύρα στίγματα και ακόμη και κλωστές μεταξύ των λεπίδων. Ο μύκητας μπορεί επίσης να μολύνει τις ρίζες, κάνοντας υπερβολικά μαλακά και υγρά ριζικά συστήματα, επομένως είναι σημαντικό να ελέγξετε και το χώμα σας.

Εάν παρατηρήσετε ότι το γρασίδι σας έχει μολυνθεί από έναν διεισδυτικό μύκητα, μπορεί να αντιμετωπιστεί με την εφαρμογή μυκητοκτόνου στις αποχρωματισμένες περιοχές. Ωστόσο, η καλύτερη επιλογή για τη συνολική υγεία του γκαζόν σας είναι να λάβετε προληπτικά μέτρα. Στη Borst Landscape & Design, εργαζόμαστε για την καταπολέμηση του μύκητα πριν προλάβει να σχηματιστεί προσθέτοντας φωσφορώδες άλας και hydrationA στις εφαρμογές μας σε οργανικά λιπάσματα στα τέλη της άνοιξης και το καλοκαίρι. Επικοινωνήστε με την Borst σήμερα και φέρτε το χρώμα πίσω στην αυλή σας.

Schreibe einen Kommentar