Είναι οι πλαστικές γλάστρες ασφαλείς για τα φυτά μου; * The Homesteading Hippy

0
Είναι οι πλαστικές γλάστρες ασφαλείς για τα φυτά μου;  * The Homesteading Hippy

Όποιος έχει αφιερώσει χρόνο για να καλλιεργήσει φυτά οποιουδήποτε είδους, είτε είναι διακοσμητικά διακοσμητικά, βρώσιμα προϊόντα ή βότανα, ξέρει ότι είναι εύκολο να χάσεις ένα φυτό για το οποίο έχεις εργαστεί σκληρά για φαινομενικά αβλαβείς λόγους.

λαχανικά και λουλούδια σε γλάστρα μέσα στο θερμοκήπιο
λαχανικά και λουλούδια σε γλάστρα μέσα στο θερμοκήπιο

Κάτι όπως η ανισορροπία του PH, η μόλυνση του εδάφους ή τα παράσιτα είναι αρκετά για να κάνουν το κόλπο. Ορισμένοι καλλιεργητές ανησυχούν ακόμη και ότι οι χημικές ουσίες που εκπλένονται από πλαστικές γλάστρες θα μπορούσαν να βλάψουν τα φυτά τους.

Λοιπόν, οι πλαστικές γλάστρες είναι ασφαλείς για τα φυτά;

Ναι, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πλαστικές γλάστρες είναι απολύτως ασφαλείς για τα φυτά. Οι ανησυχίες για την έκπλυση χημικών ουσιών από πλαστικό που προκύπτει από τη συνεχή έκθεση στο νερό ή την έντονη υπεριώδη ακτινοβολία γενικά αντισταθμίζονται από την παρουσία χώματος στη γλάστρα και το γεγονός ότι τα περισσότερα τέτοια επιβλαβή μόρια είναι πολύ μεγάλα για να απορροφηθούν από τις ρίζες ενός φυτού. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συνιστάται στους καλλιεργητές να αγοράζουν γλάστρες χωρίς BPA.

Όπως αποδεικνύεται, δεν έχετε πολλά να ανησυχείτε εάν τα φυτά σας αγοράζονται ή καλλιεργούνται σε αυτές τις συνηθισμένες, μαύρες πλαστικές γλάστρες ή οποιοδήποτε άλλο είδος πλαστικού δοχείου.

Ωστόσο, είναι προς το συμφέρον σας να γνωρίζετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε εάν καλλιεργείτε φυτά σε πλαστικό δοχείο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Ποια είναι τα οφέλη των πλαστικών δοχείων;

Παρόλο που το πλαστικό πιέζεται πολύ τον τελευταίο καιρό, αυτό το υλικό έχει ακόμα πολλά να το προτείνει. Οι πλαστικές γλάστρες προσφέρουν μια σειρά από οφέλη τόσο στον καλλιεργητή όσο και στο φυτό.

Οι πλαστικές γλάστρες είναι γενικά πολύ φθηνές σε σύγκριση με άλλα υλικά όπως κεραμικά ή τερακότα.

Αυτό τα καθιστά ιδανικά για εκείνους που μόλις ξεκινούν το ταξίδι τους στην κηπουρική ή για εκείνους που θέλουν απλώς να πειραματιστούν ή να χρησιμοποιήσουν δοχεία κοινής ωφέλειας χωρίς να σπάσουν τα χρήματα.

Οι πλαστικές γλάστρες είναι επίσης πολύ πιο ελαφριές από άλλα κοινά υλικά δοχείων, γεγονός που καθιστά ευκολότερη τη μετακίνησή τους όταν είναι απαραίτητο.

Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε πολλά φυτά ή εάν τα φυτά σας είναι μεγάλα. Ένα μεγάλο φυτό συν ένα φορτίο χώμα μπορεί να ζυγίζει δεκάδες κιλά, πριν το βάρος του δοχείου!

Το πλαστικό είναι επίσης ένα πολύ ανθεκτικό υλικό που μπορεί να αντέξει αρκετά μεγάλη φθορά.

Αυτό σημαίνει ότι οι πλαστικές γλάστρες σας είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν εάν τις ρίξετε κατά λάθος ή αν τις χτυπήσει μια ριπή ανέμου και υποβαθμίζονται αργά όταν βρίσκονται στα στοιχεία.

Το πλαστικό συμβαίνει επίσης να είναι πολύ χαμηλής συντήρησης. Σε αντίθεση με άλλα υλικά όπως το ξύλο, δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, φινίρισμα ή άλλη επεξεργασία και μπορούν απλά να σκουπιστούν με ένα υγρό πανί, εάν λερωθούν.

Υπάρχουν πολλά που σας αρέσουν στο πλαστικό, οπότε μην βιαστείτε να τα πετάξετε!

Ελλείψεις των πλαστικών δοχείων

Ωστόσο, δεν είναι όλα καλά νέα για το πλαστικό. Ένα από τα κύρια παράπονα για το πλαστικό είναι ότι μπορεί να ζεσταθεί πολύ στο άμεσο ηλιακό φως. Το πλαστικό είναι πολύ καλός μονωτήρας!

Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις ρίζες που είναι ευαίσθητες σε υψηλές θερμοκρασίες, οδηγώντας σε θερμική καταπόνηση ή ακόμα και θάνατο των ριζών.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή με πολύ ζεστά καλοκαίρια, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια πλαστική γλάστρα πιο ανοιχτού χρώματος ή μια με επίστρωση ανθεκτική στην υπεριώδη ακτινοβολία για να μετριαστεί αυτό το πρόβλημα.

Ένα άλλο μειονέκτημα του πλαστικού είναι ότι δεν αναπνέει τόσο όσο άλλα υλικά όπως η τερακότα ή το κεραμικό.

Αυτό σημαίνει ότι το νερό μπορεί να καθίσει στις επιφάνειες της γλάστρας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οδηγώντας σε πιθανά προβλήματα με υπερβολικό πότισμα ή βροχερό χώμα.

Φροντίστε να επιλέγετε μια γλάστρα με καλές τρύπες αποστράγγισης και να αφήνετε πάντα το χώμα να στεγνώσει κάπως ανάμεσα στο πότισμα για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα.

Τέλος, υπάρχει μια μικρή αλλά μη μηδενική πιθανότητα ότι ορισμένες πλαστικές γλάστρες θα μπορούσαν πράγματι να διοχετεύσουν χημικές ουσίες στο χώμα σας, και μερικές λένε ακόμη και στο ίδιο το φυτό.

Η συντριπτική πλειονότητα των πλαστικών δοχείων στην αγορά είναι κατασκευασμένα από πολυπροπυλένιο ή πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας, τα οποία και τα δύο δηλώνονται ως «πολύ ασφαλή» από τις δυνάμεις που είναι.

Ωστόσο, εάν ανησυχείτε για αυτό το ζήτημα, συνιστάται να αναζητήσετε εξειδικευμένα πλαστικά που δεν θα απελευθερώσουν αυτές τις δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες. Περισσότερα για αυτό σε ένα λεπτό.

Είναι πράγματι πρόβλημα η χημική έκπλυση;

Ειλικρινά, σχεδόν σίγουρα δεν είναι, για μερικούς λόγους. Πρώτον, οι συγκεντρώσεις αυτών των χημικών ουσιών θα είναι εξαφανιστικά μικρές.

Δεύτερον, τα φυτά είναι πολύ καλά στο να προσλαμβάνουν και να μεταβολίζουν θρεπτικά συστατικά, αλλά δεν είναι πολύ αποτελεσματικά στην πρόσληψη μη θρεπτικών συστατικών.

Τρίτον, οι περισσότερες από αυτές τις χημικές ουσίες έχουν ούτως ή άλλως πολύ χαμηλό όριο τοξικότητας, επομένως θα χρειαζόταν ένας τόνος από αυτές για να δημιουργήσουν πραγματικά προβλήματα εάν καταποθούν, είτε απευθείας από το φυτό είτε από εσάς εάν φάτε το φυτό.

Ωστόσο, η απλή ιδέα διώχνει μερικούς ανθρώπους και αν προτιμάτε να είστε ασφαλείς παρά να λυπάστε, συνεχίστε να διαβάζετε για μερικές χρήσιμες συμβουλές για να μετριαστείτε αυτή τη μικροσκοπική αλλά τρομακτική ανησυχία.

Πιθανά ζητήματα για τη χρήση πλαστικών δοχείων

Εάν θέλετε να βασιστείτε σε πλαστικές γλάστρες για τα φυτά σας, με οποιαδήποτε ιδιότητα, έχετε υπόψη αυτές τις χρήσιμες συμβουλές.

Όταν είναι δυνατόν, επιλέξτε ένα ανοιχτόχρωμο πλαστικό δοχείο ή ένα που έχει υποστεί επεξεργασία με αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτό θα βοηθήσει στην άμβλυνση των προβλημάτων με την παγίδευση θερμότητας και επίσης θα τα κάνει πιο άνετα στον χειρισμό τους.

Εάν είναι δυνατόν, κρατήστε τα μακριά από τον έντονο, γεμάτο ήλιο. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων χημικής διάσπασης.

Φροντίστε να ανοίξετε τις δικές σας οπές αποστράγγισης ανάλογα με τις ανάγκες σας. Δυστυχώς, οι περισσότερες πλαστικές γλάστρες και άλλα δοχεία έχουν κακού μεγέθους, τοποθετημένες και τοποθετημένες οπές αποστράγγισης.

Αυτό συχνά παγιδεύει το νερό εκεί που δεν το θέλετε, και δεδομένου ότι το νερό είναι ένας γενικός διαλύτης, θα μπορούσε να συμβάλει στην απελευθέρωση χημικών ουσιών από το πλαστικό με την πάροδο του χρόνου.

Τέλος, φροντίστε να επιθεωρήσετε το χώμα σας ανάμεσα στα ποτίσματα, ώστε να γνωρίζετε πραγματικά τι συμβαίνει.

Το πλαστικό έχει την τάση να διατηρεί το έδαφος υγρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, επομένως θα πρέπει να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ποτίσματος ανάλογα.

Το να αφήνετε το έδαφος να στεγνώσει πολύ δεν είναι ιδανικό, αλλά το να το διατηρείτε μουσκεμένο θα ενθαρρύνει προβλήματα όπως η σήψη των ριζών που μπορεί να σκοτώσει γρήγορα τα φυτά σας.

Πρέπει να αφαιρέσετε τα φυτά σας από πλαστικές γλάστρες;

Συνήθως δεν είναι απαραίτητο, τουλάχιστον έως ότου τα φυτά σας πρέπει να μεταφερθούν ούτως ή άλλως. Εάν ανησυχείτε πραγματικά για την πιθανότητα χημικής έκπλυσης στα φυτά σας από τις πλαστικές γλάστρες τους, μπορείτε πάντα να τα μεταμοσχεύσετε σε κάτι άλλο.

Αυτό είναι πραγματικά απαραίτητο μόνο εάν χρησιμοποιείτε πολύ παλιά ή κατεστραμμένα πλαστικά δοχεία που μπορεί να είναι πιο επιρρεπή σε βλάβη, ωστόσο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν αξίζει πραγματικά την ταλαιπωρία και την πιθανή ζημιά στα φυτά σας να ανησυχείτε για αυτό το ζήτημα.

Απλά φροντίστε να χρησιμοποιείτε γλάστρες καλής ποιότητας, να μην τις βάζετε συνεχώς στον έντονο ήλιο και να βεβαιωθείτε ότι οι οπές αποστράγγισης είναι επαρκείς. Εκτός από αυτό, μάλλον δεν αξίζει να χάσετε καθόλου ύπνο.

Εξετάστε τα πλαστικά δοχεία χωρίς BPA για επιπλέον διασφάλιση

Εάν ανησυχείτε πραγματικά για τη χημική έκπλυση, εξετάστε το ενδεχόμενο να εντοπίσετε τις ζαρντινιέρες που είναι κατασκευασμένες από πλαστικό χωρίς BPA. Το BPA, ή η δισφαινόλη Α, είναι κάτι σαν τον κύριο λάτρης της τροφής όταν πρόκειται για ανησυχίες σχετικά με το πλαστικό στην τροφική αλυσίδα.

Είναι μια συνθετική ένωση που χρησιμοποιείται στην κατασκευή ορισμένων πλαστικών. Αν και έχει συνδεθεί με ποικίλες ανησυχίες για την υγεία, τα στοιχεία δεν είναι καθόλου πειστικά, αν και οι αντίπαλοι τάσσονται υπέρ του.

Ορισμένες μελέτες έχουν προτείνει ότι το BPA μπορεί να διαρρεύσει από πλαστικά δοχεία και σε τρόφιμα ή ποτά, όπου μπορεί στη συνέχεια να απορροφηθεί από τον οργανισμό.

Υπάρχουν επίσης κάποιες ενδείξεις ότι η BPA μπορεί να επηρεάσει το ενδοκρινικό σύστημα του σώματος, αν και ο ακριβής μηχανισμός δεν είναι ακόμη κατανοητός.

Παρά αυτούς τους πιθανούς κινδύνους, το BPA εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως σε όλα τα είδη πλαστικών και ως εκ τούτου, μπορεί να βρεθεί σε μεγάλη ποικιλία καταναλωτικών προϊόντων, από μπουκάλια νερού μέχρι δοχεία αποθήκευσης τροφίμων και, ναι, γλάστρες.

Εάν αυτό σας ανησυχεί, αλλά δεν θέλετε να εγκαταλείψετε τα πλεονεκτήματα του πλαστικού, αναζητήστε ανταλλακτικές γλάστρες κατασκευασμένες με πλαστικό χωρίς BPA ή ελέγξτε το ίδιο το δοχείο πριν αγοράσετε ένα φυτό σε γλάστρα. θα μπορούσε να σημειωθεί.

είναι πλαστικές γλάστρες ασφαλείς για τα φυτά pinterest

Schreibe einen Kommentar