Η αφαίρεση μιας λάμπας εξοικονομεί ηλεκτρισμό; * The Homesteading Hippy

0
Η αφαίρεση μιας λάμπας εξοικονομεί ηλεκτρισμό;  * The Homesteading Hippy

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μια σοβαρή ώθηση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό είναι σίγουρα φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά η μετάβαση σε κάτι σαν ηλιακή ενέργεια είναι απαίσια ακριβή, οπότε πολλοί από εμάς πιθανότατα θα παραμείνουμε στη συμβατική ηλεκτρική ενέργεια προς το παρόν.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε τρόπους εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας. υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό, αλλά μπορεί η αφαίρεση ενός συγκεκριμένου στοιχείου να εξοικονομήσει ηλεκτρική ενέργεια; Εάν, για παράδειγμα, αφαιρούσαμε μια λάμπα, θα μείωνε αυτό τον μηνιαίο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος; Ας ρίξουμε μια ματιά και ας μάθουμε.

λαμπτήρα πυρακτώσεως εναντίον LED

Έτσι, το ξεβίδωμα μιας λάμπας είναι πραγματικά εξοικονόμηση ενέργειας (και χρημάτων)?

Ναι, το ξεβίδωμα/αφαίρεση μιας λάμπας εξοικονομεί λίγη ενέργεια επειδή το κύκλωμα / η σύνδεση δεν καταναλώνει ενέργεια., Φυσικά, μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα κλείνοντας τον διακόπτη, αλλά αν έχετε πολλούς λαμπτήρες, Η αφαίρεση ενός ή περισσότερων λαμπτήρων θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων όταν ο διακόπτης είναι ενεργοποιημένος.

Η Ροή της Ενέργειας

Ενέργεια/ηλεκτρισμός σε ένα κύκλωμα ρέει από τον θετικό ακροδέκτη στον αρνητικό ακροδέκτη σε κύκλο αλλά για να συμβεί αυτό το κύκλωμα πρέπει να είναι πλήρες και αδιάκοπο.

Όταν ανοίγετε τον διακόπτη, η ενέργεια επιτρέπεται να ρέει από το σημείο Α στο σημείο Β. Με αυτό, στην περίπτωση ενός κυκλώματος φωτός, χρειάζεται ένας λαμπτήρας για να ολοκληρωθεί το κύκλωμα. Εάν το κύκλωμα δεν είναι πλήρες (δηλαδή ο διακόπτης είναι ενεργοποιημένος αλλά λείπει ο λαμπτήρας), η ηλεκτρική ενέργεια δεν θα ρέει.

The Household Circuit

Η ηλεκτρική ενέργεια που περνάει από τα σπίτια μας τρέχει συνήθως σε ένα παράλληλο κύκλωμα. Βασικά, αυτό που σημαίνει είναι ότι υπάρχουν πολλαπλές συνδέσεις στο κύκλωμα.

Κάθε σύνδεση παίρνει ένα μέρος της συνολικής ενέργειας για να λειτουργήσει και η καθεμία μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα – που σημαίνει ότι μπορείτε να αφαιρέσετε ή να διακόψετε μια σύνδεση σε ένα σημείο χωρίς να παρεμποδίσετε το υπόλοιπο κύκλωμα.

Το ξεβίδωμα ενός λαμπτήρα σπάει ένα τμήμα του κυκλώματος, έτσι ώστε να μην μπορεί να περάσει ηλεκτρικό ρεύμα από αυτό το τμήμα.

Εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας w. Λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας

Οι παραδοσιακοί λαμπτήρες πυρακτώσεως χρησιμοποιούν μεταξύ 60 και 100 watt σε μία ώρα. Λαμβάνοντας υπόψη πόσα άλλα πράγματα (π.χ. ψυγεία, καταψύκτες κ.λπ.) λειτουργούν επίσης σε ένα σπίτι, δεν θα ήθελα πάρα πολλά από αυτά στη θέση μου.

Ευτυχώς, δεν έχετε πια πολλούς από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Αντίθετα, παίρνετε λαμπτήρες φθορισμού εξοικονόμησης ενέργειας.

Αυτοί οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας είναι γεμάτοι με ένα φθορίζον αέριο, τα σωματίδια του οποίου δονούνται όταν τους περνάει ρεύμα δημιουργώντας ένα ορατό φως. Αυτοί οι λαμπτήρες μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 3-4 φορές την ενέργεια που χρησιμοποιεί ένας κανονικός λαμπτήρας πυρακτώσεως.

Κλείνοντας

Λοιπόν, κλείνοντας: ναι, το ξεβίδωμα μιας λάμπας θα εξοικονομήσει ρεύμα επειδή το κύκλωμα είναι ημιτελές και εκτός αν το κύκλωμα είναι πλήρες. το ρεύμα δεν μπορεί να περάσει.

Ελπίζω να βρήκατε αυτό το άρθρο κατατοπιστικό και ευχάριστο στην ανάγνωση. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση και θα σας δω όλους ξανά στο επόμενο άρθρο. Προσέξτε και μείνετε ασφαλείς!

Schreibe einen Kommentar