Η Agrotopia είναι ένα γιγάντιο θερμοκήπιο στον τελευταίο όροφο που χτίστηκε πάνω από ένα υπάρχον κτίριο — City Farmer News

2
Η Agrotopia είναι ένα γιγάντιο θερμοκήπιο στον τελευταίο όροφο που χτίστηκε πάνω από ένα υπάρχον κτίριο — City Farmer News
Το Agrotopia εκτείνεται σε 9.500 τετραγωνικά μέτρα στέγης στη βελγική πόλη Roeselare.

«Ένα ενιαίο κτίριο με διαφορετικές κλιματικές ζώνες, βιώσιμη και οικονομική χρήση του χώρου, έρευνα για φυλλώδη λαχανικά και οπωροκηπευτικά στην πόλη, άνοιγμα της ταράτσας σε δημόσια λειτουργία, κυκλική χρήση χώρου και ενέργειας, για να αναφέρουμε μόνο μερικά».

Της Ρίμα Σαμπίνα
Οι θάλασσες
4 Φεβρουαρίου 2022

Η Meta Architectuurbureau και η Van Bergen Kolpa Architecten σχεδίασαν το Agrotopia, ένα θερμοκήπιο στο Βέλγιο που προστέθηκε στη στέγη μιας αγροτικής αγοράς για να δημιουργήσει ένα αστικό κέντρο παραγωγής τροφίμων.

Το Agrotopia, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Roeselare, είναι το μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο της Ευρώπης για αστική παραγωγή τροφίμων και θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την καλλιέργεια τροφίμων όσο και για την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τη γεωργία.

Το θερμοκήπιο 9.500 τετραγωνικών μέτρων κατασκευάστηκε στην κορυφή της αγοράς γεωργικών δημοπρασιών REO Veiling. Παραγγέλθηκε από την REO Veiling μαζί με το φλαμανδικό ερευνητικό ινστιτούτο γεωργίας και φυτοκομίας Inagro.

Στο εσωτερικό, η Αγροτοπία χωρίζεται σε τέσσερις κλιματικές ζώνες για να της επιτρέψει να καλλιεργήσει διάφορα φρούτα και λαχανικά, ενώ το κτίριο διαθέτει επίσης ερευνητικές εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικό μονοπάτι για το ευρύ κοινό.

Οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν χώρους box-in-box μέσα στο ζεστό και υγρό θερμοκήπιο, έτσι ώστε οι περιοχές που είναι αφιερωμένες στην έρευνα και την εκπαίδευση να έχουν ένα πιο κατάλληλο κλίμα για τους ανθρώπους που εργάζονται στο κτίριο.

Από έξω, η Agrotopia εμφανίζεται ως ένα συνεκτικό θερμοκήπιο που το Meta Architectuurbureau περιγράφει ως «ένα περήφανο, διαφανές γλυπτό από χάλυβα και γυαλί».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Schreibe einen Kommentar