Καλύτερος σπόρος γρασιδιού για αργιλώδες έδαφος – Επανεξέταση με οδηγό αγοράς

1
Καλύτερος σπόρος γρασιδιού για αργιλώδες έδαφος – Επανεξέταση με οδηγό αγοράς

Η φύτευση γρασιδιού σε αργιλώδες έδαφος μπορεί να φαίνεται εύκολη, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ένα από αυτά είναι, ποιος είναι ο καλύτερος σπόρος χόρτου για αργιλώδες έδαφος;

Πιστεύουμε ότι η καλύτερη επιλογή είναι η Scotts Turf Builder Tall Fescue Mix Grass Seed. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό σε ασθένειες, έντομα, ακόμη και ξηρασίες. Διαθέτει ειδική επίστρωση που το βοηθά να απορροφά και να συγκρατεί το νερό πολύ καλύτερα από τους ανταγωνιστές του.

Το πιο σημαντικό, αυτό το μείγμα σπόρων είναι το μόνο που μπορεί να αναπτυχθεί τόσο σε ηλιόλουστες όσο και σε σκιερές περιοχές. Μπορείτε να το καλλιεργήσετε σχεδόν οπουδήποτε λόγω αυτού του είδους της ευελιξίας.

Top 5 καλύτεροι σπόροι χόρτου για αργιλώδες έδαφος

Scotts Turf Builder Tall Fescue Mix Grass Seed – Καλύτερο Συνολικά

Πρώτα απ ‚όλα, είμαστε αρκετά εντυπωσιασμένοι από την ευελιξία του Scotts Turf Builder Tall Fescue Mix Grass Seed. Δεν είναι υπερεκτίμηση να πούμε ότι είναι ο μόνος σπόρος σε αυτόν τον κατάλογο που μπορεί να αναπτυχθεί τόσο σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία όσο και σε σκιά.

Η επίστρωση WaterSmart+ για κάθε σπόρο είναι επίσης εξαιρετική, καθώς διατηρεί τον σπόρο υγρό πολύ περισσότερο. Οι υγροί σπόροι έχουν καλύτερες πιθανότητες να ευδοκιμήσουν με μεγαλύτερη αντοχή στα έντομα.

Το μόνο ζήτημα που έχουμε δεν αφορά αυτόν τον καλύτερο αναπτυσσόμενο σπόρο χόρτου, αλλά περισσότερο με την ομάδα υποστήριξης πελατών της Scotts. Ίσως χρειαστεί να περιμένετε έως και 2 εβδομάδες για να ακούσετε νέα τους.

Αυτό που μας αρέσει

 • Δυνατότητα ανάπτυξης τόσο σε μερική σκιά όσο και σε πλήρη ήλιο
 • Ανώτερη αντοχή στη ζέστη, τα έντομα και την ξηρασία
 • 4-σε-1 επίστρωση WaterSmart+ που το κάνει να απορροφά καλύτερα το νερό

Τι μπορεί να βελτιωθεί;

 • Μεγάλος χρόνος απόκρισης υποστήριξης πελατών

Pennington Perennial Rye Smart Grass Seed – Ο καλύτερος για ανθεκτικός στα έντομα

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που έχει ο Pennington Perennial Rye Smart Grass Seed έναντι των ανταγωνιστών του είναι η αντοχή του στα έντομα. Η βάση αυτής της αντίστασης είναι το Penkoted Seed Tech, το οποίο είναι μια επίστρωση που περιβάλλει κάθε σπόρο.

Το γρασίδι που προκύπτει έχει επίσης αρκετά λεπτή υφή, καθώς δεν υπάρχει ζημιά από έντομα. Επιπλέον, είναι δυνατή η αποθήκευση του προϊόντος έως και δύο χρόνια μετά την ημερομηνία δοκιμής του. Χρειάζεται μόνο να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αποθήκευσης είναι δροσερός και στεγνός.

Αυτός ο τύπος γρασιδιού δεν είναι τόσο καλός ενάντια στη ζέστη, επομένως δεν μπορούν να αναπτυχθούν έντονα στους νότιους χλοοτάπητες. Είναι δηλαδή ένα είδος χόρτου για υγρό αργιλώδες έδαφος.

Αυτό που μας αρέσει

 • Από τα πιο προσιτά είδη γρασιδιού για εγκατάσταση
 • Φυσικά ανθεκτικό στα έντομα
 • Καλή υφή χόρτου

Τι μπορεί να βελτιωθεί;

 • Καλό μόνο ως γρασίδι για υγρό αργιλώδες έδαφος.

Jonathan Green Ultra 10322 Grass Seed Mix – Καλύτερη Κάλυψη

Το Jonathan Green Ultra 10322 Grass Seed Mix έχει, αναμφίβολα, τη μοναδική πιο εκτεταμένη περιοχή κάλυψης σε αυτήν τη λίστα. Ένα πακέτο 7 λιβρών είναι αρκετό για να καλύψει έως και 2800 τετραγωνικά πόδια. Για σύγκριση, το ίδιο βάρος του Scotts Tall Fescue αγωνίζεται να καλύψει 1750 τετραγωνικά πόδια.

Η ποικιλία των σπόρων είναι επίσης αρκετά αξιέπαινη. Παίρνετε ένα μείγμα τριών σπόρων, συμπεριλαμβανομένων των Black Beauty Tall Fescues, Perennial Ryegrass και Kentucky Bluegrass.

Λόγω της επίστρωσής του με κερί, αυτό το μείγμα σπόρων είναι καλό κατά της ξηρασίας. Ωστόσο, αυτή η επίστρωση περιορίζει επίσης το περιβάλλον της. Εάν δεν καλλιεργείτε γρασίδι σε αργιλώδες έδαφος, δεν θα δείτε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Αυτό που μας αρέσει

 • Τεράστια περιοχή κάλυψης 2800 τετραγωνικών ποδιών
 • Μεγάλη ποικιλία σε τύπους σπόρων
 • Εξαιρετικά καλό κατά της ξηρασίας
 • Επικάλυψη κεριού, ικανή να συγκρατεί νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα

Τι μπορεί να βελτιωθεί;

 • Κανένα αποτέλεσμα αν δεν καλλιεργείτε γρασίδι σε αργιλώδες έδαφος

Pennington Bermudagrass Smart Fertilizer and Grass Seed Mix – Το καλύτερο για την ικανότητα γρήγορης ανάπτυξης

Αυτό το μείγμα σπόρων είναι το μόνο στη λίστα που ενσωματώνει λίπασμα στο μείγμα του. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού είναι σχεδόν εγγυημένο ότι το γρασίδι θα αναπτυχθεί πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη επιλογή.

Κάθε σπόρος έχει την ενίσχυση του νιτρικού άλατος, που σημαίνει ότι το γρασίδι θα είναι πολύ πιο ανθεκτικό στην κυκλοφορία. Αυτό το χαρακτηριστικό και η ταχέως αναπτυσσόμενη φύση του σημαίνει ότι οι αρχάριοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να μάθουν πώς να καλλιεργούν γρασίδι σε αργιλώδες έδαφος.

Αυτό το μείγμα σπόρων χόρτου έχει μια τεράστια αδυναμία να μπορεί να αναπτυχθεί μόνο σε περιοχές με τουλάχιστον 8 ώρες ηλιακού φωτός.

Αυτό που μας αρέσει

 • Ενσωματώνει λίπασμα που σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος σπόρος χόρτου
 • Εξαιρετικά καλή αντίσταση στην κυκλοφορία
 • Ικανό να αναπτυχθεί κάτω από όλες τις συνθήκες

Τι μπορεί να βελτιωθεί;

 • Δυνατότητα ανάπτυξης μόνο σε περιοχές με τουλάχιστον 8 ώρες ηλιακού φωτός.

Scotts Turf Builder Zoysia Grass Seed And Mulch – Το καλύτερο για τον ήλιο

Το αποτέλεσμα γρασίδι του μείγματος Scotts Turf Builder Zoysia Grass Seed And Mulch είναι απίστευτα ανθεκτικό. Το σάπια φύλλα κάνει επίσης το όλο θέμα όσο το δυνατόν χαμηλότερης συντήρησης, εφόσον το φως του ήλιου είναι εξαιρετικό.

Η πλήρης έκθεση στον ήλιο μπορεί να κάψει γρήγορα οποιαδήποτε άλλη επιλογή, αλλά αυτό το μείγμα σπόρων μπορεί να επιβιώσει χάρη στον μηχανισμό που εμποδίζει το νερό.

Μπορεί να ευδοκιμήσει μόνο σε περιοχές με πολύ ηλιακό φως. Ενώ μπορεί να αναπτυχθεί σε περιοχές με πυκνές αποχρώσεις, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ικανοποιητικό.

Αυτό που μας αρέσει

 • Συνδυασμός γρασιδιού και μούλτι που εξασφαλίζει ανθεκτικότητα και χαμηλές ανάγκες συντήρησης
 • Εγγενώς ικανό να καταπολεμά και να καταστρέφει τα ζιζάνια
 • Εξαιρετικά ανθεκτικό στις ασθένειες
 • Μηχανισμός ασφάλισης νερού

Τι μπορεί να βελτιωθεί;

 • Ικανό να ευδοκιμήσει μόνο με πολύ ηλιακό φως.

Οδηγός αγοράς

Δημοφιλείς τύποι χλόης για χλοοτάπητα αργίλου

Χόρτα ζεστής εποχής

Οι βερμούδες είναι ίσως το πιο γνωστό είδος χόρτων της ζεστής εποχής. Η υψηλή ανοχή στη θερμότητα είναι απαραίτητη για τα χόρτα θερμής εποχής σε αργιλώδη εδάφη και το γρασίδι των Βερμούδων είναι από τα καλύτερα από αυτή την άποψη.

Ένα άλλο δημοφιλές είναι το βουβαλίσιο χόρτο. Παρά τη δημοτικότητά του ως χόρτο θερμής εποχής, το βουβαλίσιο γρασίδι μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορα κλίματα. Το μυστικό πίσω από την ευελιξία του βουβαλίσιου είναι το βαθύ ριζικό του σύστημα.

Το Zoysia είναι ένα διαβόητο δύσκολο γρασίδι, καθώς είναι πολύ ανθεκτικό στην ξηρασία. Αυτός ο τύπος γρασιδιού μπορεί επίσης να σχηματίσει ένα πυκνό και όμορφο γκαζόν, χωρίς να αφήνει χώρο ανάπτυξης για τα ζιζάνια. Ωστόσο, δεν μπορεί να επιβιώσει τον χειμώνα, εξαλείφοντας κάθε πιθανότητα να χρησιμεύσει ως γρασίδι δροσερής εποχής.

Χόρτα δροσιάς εποχής

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν μιλάμε για χόρτα δροσερής εποχής, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι το ψηλό γρασίδι φέσου. Είτε σε βαρύ άργιλο είτε σε αμμώδες έδαφος, οι ρίζες της ψηλής φέσουας μπορούν να φτάσουν τα 2-3 πόδια βάθος, επιτρέποντάς τους να αντέχουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Το Kentucky bluegrass είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή χόρτα δροσερής εποχής. Άλλωστε, οι περισσότεροι το συνδέουν με την εικόνα ενός τέλειου γκαζόν, καθώς η πλούσια και βαθυπράσινη εμφάνισή του μπορεί να προσελκύσει οποιονδήποτε.

Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο είναι το Πολυετές ρίγες, το οποίο είναι τελείως διαφορετικό από το ετήσιο σίκαλο. Βλασταίνει αρκετά γρήγορα, επομένως ταιριάζει καλύτερα ως νέα μέθοδος σποράς γκαζόν.

Χαρακτηριστικό που πρέπει να αναζητήσετε όταν επιλέγετε γρασίδι για αργιλώδες έδαφος

Κλίμα

Το αργιλώδες έδαφος είναι ένας τύπος εδάφους που αποτελείται μόνο από ορυκτά συστατικά και σχεδόν καθόλου οργανικό υλικό. Ως εκ τούτου, χρειάζεται αρκετός χρόνος για να ζεσταθεί καλά το αργιλώδες έδαφος την άνοιξη.

Το γρασίδι είναι από τα πιο εξαρτώμενα από τη θερμοκρασία είδη σπόρων, ειδικά τα χόρτα της θερμής εποχής. Γι‘ αυτό δεν μπορείτε να κάνετε το λάθος να φυτέψετε το λάθος γρασίδι στη λάθος περιοχή.

Επίσης, το αργιλώδες έδαφος, με τον ορυκτό του πλούτο, μπορεί να φουσκώσει πολύ το χειμώνα. Αυτό ασκεί μεγάλη πίεση στο ριζικό σύστημα. Ως εκ τούτου, εάν το γρασίδι σας δεν έχει γερές ρίζες, δεν θα επιβιώσει.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι είδους γρασίδι βρίσκονται οι σπόροι σας και σε ποια εποχή μπορούν να χωρέσουν πριν αγοράσετε.

Νέα Φύτευση VS Επανασπορά

Η φύτευση ενός ολοκαίνουργιου χλοοτάπητα είναι εντελώς διαφορετική από την επανασπορά ενός υπάρχοντος. Η σπορά σε ένα νέο γρασίδι σημαίνει ότι πρέπει να απλώσετε σπόρους σε γυμνό χώμα. Από την άλλη πλευρά, η επανασπορά σημαίνει ότι χρειάζεται μόνο να πυκνώσετε το γκαζόν.

Νέα φύτευση σημαίνει ότι ο σπόρος σας θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τα ζιζάνια, επομένως πρέπει να μπορεί να τα διώξει.

ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ

Διαφορετικοί τύποι γρασιδιού έχουν διαφορετικά επίπεδα αντίστασης κατά της κυκλοφορίας με τα πόδια. Εάν σκοπεύετε να μετατρέψετε το γρασίδι σας από πηλό σε χώρο παιχνιδιού, χρειάζεστε είδη γρασιδιού που μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται παρά την πολλή κακοποίηση.

Επίπεδο Συντήρησης

Όλοι θέλουμε να προσφέρουμε στο γκαζόν μας από αργιλώδες χώμα την καλύτερη δυνατή φροντίδα, με πολύωρη συντήρηση του γκαζόν. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πιο επείγοντα θέματα να παρακολουθήσουμε, όπως η εργασία ή οι κοινωνικές συναντήσεις.

Μερικοί τύποι χόρτου δεν είναι τόσο ιδιότροποι σχετικά με τη φροντίδα που πρέπει να δίνετε. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γρασίδι Zoysia, το οποίο απαιτεί μόνο ετήσια αποκόλληση.

Εκθεση στον ήλιο

Κάθε τύπος χόρτου αργιλώδους εδάφους έχει τη μοναδική του απαίτηση σχετικά με την ποσότητα ηλιακού φωτός που μπορεί να λάβει. Για παράδειγμα, το γρασίδι των Βερμούδων πρέπει να είναι συνεχώς κάτω από τον ήλιο. Από την άλλη πλευρά, το ψηλό αργιλώδες γρασίδι δεν μπορεί να ευδοκιμήσει χωρίς σκιά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά το επίπεδο έκθεσης στον ήλιο του χλοοτάπητα από πηλό πριν αποφασίσετε για τον τύπο του γρασιδιού.

Ευτυχώς, οι κατασκευαστές τείνουν να γράφουν ρητά τις συγκεκριμένες απαιτήσεις στη συσκευασία. Διαβάζοντάς τα θα σας ενημερώσει ξεκάθαρα πώς να φυτέψετε σπόρους χόρτου σε αργιλώδες έδαφος για βέλτιστη έκθεση στον ήλιο.

Υπάρχει σπόρος χόρτου που λειτουργεί καλύτερα σε αργιλώδες έδαφος;

συμπέρασμα

Με αυτόν τον καλύτερο οδηγό για σπόρους χόρτου για αργιλώδες έδαφος, ελπίζουμε να μπορείτε τώρα να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για την περίπτωσή σας. Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι, δοκιμάστε το νερό με το Scotts Turf Builder Tall Fescue Grass Seed.

Είναι ικανό να αντιστέκεται τέλεια στη ζέστη, στα έντομα, ακόμη και στην ξηρασία. Μπορείτε να το καλλιεργήσετε σχεδόν οπουδήποτε και η ικανότητά του να απορροφά νερό είναι απλά ασύγκριτη.

Εάν θέλετε να επιλέξετε διαφορετικό τύπο σπόρων, θυμηθείτε να προσέχετε το κλίμα, την κυκλοφορία και την έκθεση στον ήλιο. Το επίπεδο συντήρησης εξαρτάται από το αν έχετε ελεύθερο χρόνο ή όχι.

Τελευταία ενημέρωση στις 11-04-2022 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API

Schreibe einen Kommentar