Κηπουρική κοντέινερ με πέντε φαγώσιμα εύκολα στην καλλιέργεια

9
Κηπουρική κοντέινερ με πέντε φαγώσιμα εύκολα στην καλλιέργεια
βασιλικός σε δοχείο
Διαφορετικές ποικιλίες βασιλικού αναπτύσσονται καλά δίπλα-δίπλα

Στις αρχές της άνοιξης και στα τέλη του φθινοπώρου, θα δείτε ότι πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού στη Βόρεια Βιρτζίνια φωτίζουν τους εξωτερικούς χώρους τους με δοχεία γεμάτα μονοετή φυτά. Τα ετήσια ανθοφόρα και διακοσμητικά φυτά συμβάλλουν στη συμπλήρωση των κενών σημείων όταν η καλλιεργητική περίοδος πρόκειται να ξεκινήσει ή πλησιάζει το παγωμένο τέλος της.

Εύκολο στην ανάπτυξη & εύκολο στην κατανάλωση

Υπάρχει μια άλλη κατηγορία ετήσιων φυτών που μπορεί να μην γνωρίζετε: τα βρώσιμα. Η κηπουρική σε κοντέινερ είναι σχεδόν πολύ εύκολη. Δεν χρειάζεται καν να αγοράσετε σπόρους. Απλώς σταματήστε από την αγορά του τοπικού αγρότη σας κάποια στιγμή τον Απρίλιο και αγοράστε σπορόφυτα από έναν πωλητή. Πάρτε μερικές σακούλες μείγματος γλάστρας και σάπια φύλλα στο κατάστημα υλικού. Πάρτε μερικά δοχεία φύτευσης—και είστε έτοιμοι. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, θα έχετε πολλά ωραία ντόπια λαχανικά για να προσθέσετε στη διατροφή σας.

Υπάρχουν πολλά βότανα και λαχανικά κατάλληλα για κηπουρική κοντέινερ. Ακολουθούν πέντε από τα πιο εύκολα στην καλλιέργεια, εύκολες στην κατανάλωση βρώσιμα προϊόντα—και μερικές γενικές συμβουλές χρήσης και φροντίδας που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία σας στην κηπουρική σε δοχεία.

01 Νομισματοκοπείο

μέντα κηπουρικής κοντέινερΗ μέντα είναι για μοχίτο, το κοκτέιλ που λέει «το καλοκαίρι είναι εδώ». Είναι ένα υπέροχο φυτό δοχείων που εξαπλώνεται δυναμικά στέλνοντας βλαστούς κάτω από το έδαφος. Έτσι δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να γεμίσει το δοχείο φύτευσής σας.

Πλήρης ήλιος ή σκιά, η μέντα τα πάει καλά είτε με τον άλλο τρόπο. Τον Ιούνιο το φυτό θα αρχίσει να ανθίζει. Αυτό σηματοδοτεί τη στιγμή που τα φύλλα θα είναι πιο πικάντικα και γευστικά. Κόψτε τα μπουμπούκια των ανθέων πριν ανοίξουν για να διατηρήσετε το φυτό συμπαγές. Στη συνέχεια συγκομιδή.

Τσιμπήστε τα φύλλα όπως τα χρειάζεστε. Ή, κόψτε ολόκληρο το φυτό ακριβώς πάνω από το δεύτερο σετ φύλλων για μια μεγάλη συγκομιδή. Αυτό θα ενθαρρύνει το φυτό να ξεφυτρώσει ακόμη περισσότερο. Μπορείτε να περιμένετε περίπου τρεις πλήρεις συγκομιδές ανά φυτό ανά εποχή.

02 Βασίλειος

βασιλικόςΤι θα λέγατε για ζυμαρικά στο ύπαιθρο με πέστο φρέσκου βασιλικού? Γίνεται γρήγορα και εύκολα με επεξεργαστή τροφίμων.

Ο βασιλικός αναπτύσσεται γρήγορα σε καιρό 80-90 μοίρες.

Τοποθετήστε το δοχείο βασιλικού σας σε σημείο που θα κάνει 6 έως 8 ώρες ήλιο. Στον βασιλικό αρέσει το υγρό αλλά καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Η κακή αποστράγγιση θα προκαλέσει σήψη των ριζών.

Η χρήση ενός δοχείου μεγάλου μεγέθους θα διατηρήσει την υγρασία γύρω από τις ρίζες τις εξαιρετικά ζεστές, ηλιόλουστες μέρες. Όπως και με τη μέντα, ο βασιλικός θα αρχίσει να ανθίζει στα μέσα του καλοκαιριού. Το τσίμπημα των μίσχων των λουλουδιών ενθαρρύνει το φυτό να διακλαδωθεί.

Είναι η ώρα της συγκομιδής όταν τα φυτά έχουν φτάσει σε ύψος 6 έως 8 ίντσες. Τσιμπήστε τα φύλλα από τις άκρες των στελεχών για να ενθαρρύνετε το φυτό να διακλαδιστεί και να κάνει περισσότερα φύλλα.

03 Ρομαίν

romaine και κόκκινο φύλλο σε δοχείο
Τα κόκκινα και πράσινα φύλλα μαρουλιού μοιράζονται χώρο για γλάστρα με τους Ρομά

Το κύριο συστατικό αυτού του κλασικού σαλάτα του Καίσαρα που συνοδεύει το καλοκαιρινό σου πιάτο ζυμαρικών και μια πράσινη σαλάτα σε κάθε περίσταση; Είδος μαρουλιού.

Το Romaine, όπως και άλλες ποικιλίες μαρουλιού, ευδοκιμεί την άνοιξη. Όπως το λάχανο, αναπτύσσεται καλύτερα σε θερμοκρασίες μεταξύ 45 και 80 βαθμών. Ο ζεστός καιρός κάνει τα φύλλα πικρή στη γεύση.

Το Romaine είναι τέλειο για κηπουρική σε δοχεία, επειδή κάθε φυτό προσαρμόζει το μέγεθός του στον διαθέσιμο χώρο.

Κατά τη συγκομιδή, μαζέψτε φύλλα από το εξωτερικό του φυτού για να ενθαρρύνετε την εκ νέου ανάπτυξη.

04 Καλέ

κοντέινερ φύτευση μαρουλιού romaine και κόκκινο φύλλο
Ένα κόκκινο φύλλο μαρούλι που περιβάλλεται από λάχανο

Το πιο μοντέρνο από τα σούπερ πράσινα. Τα νεαρά φύλλα προσθέτουν ουσία σε οποιαδήποτε σαλάτα. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε το ψιλοκομμένο λάχανο της Τοσκάνης με ψιλοκομμένο ρομάι σε αυτή τη σαλάτα του Καίσαρα.

Το Kale είναι εντάξει με τη μερική σκιά, αλλά μεγαλώνει στο έπακρο με έξι ώρες γεμάτο ήλιο την ημέρα.

Τα φυτά λάχανου πλήρους μεγέθους εμφανίζουν σκονισμένα πράσινα, τσαλακωμένα φύλλα που μπορούν να καταναλωθούν ολόκληρα σε σάντουιτς, κομμένα σε σαλάτες, να χρησιμοποιηθούν ως γαρνιτούρα ή να μαγειρευτούν όπως το σέσκουλο ή το σπανάκι.

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για λάχανο. Ο δροσερός καιρός αναδεικνύει το καλύτερο από τη γλυκιά γεύση του. Κατά τη συγκομιδή, επιλέξτε από το χαμηλότερο τμήμα του μίσχου. Αφήστε τουλάχιστον 4 φύλλα στην κορυφή κάθε φυτού.

Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, τα φυτά λάχανου στέλνουν μίσχους κίτρινων λουλουδιών. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να τα διατηρήσετε ως καλλωπιστικά γιατί τα φύλλα θα χάσουν τη γεύση τους.

05 Ξινόχοντος

οξαλίδα κηπουρικής κοντέινερΑυτό το φυλλώδες πράσινο μπορεί να μαγειρευτεί ή να προστεθεί σε σαλάτες για την πιπεράτη του γεύση και το άρωμα λεμονιού του.

Το Sorrel τα πάει καλύτερα με τον ήλιο κατά τη διάρκεια της άνοιξης έως τις αρχές του καλοκαιριού. Γρήγορα σπέρνει στη ζέστη του καλοκαιριού.

Η οξαλίδα είναι έτοιμη για συγκομιδή όταν τα φύλλα έχουν μήκος περίπου 4 ίντσες.

Διατηρήστε τον δικό σας κήπο της κουζίνας

εμπορευματοκιβώτιο μέντα κήπουΤο να διατηρείτε μια ομάδα δοχείων φύτευσης ακριβώς έξω στο αίθριο είναι ένας εύκολος τρόπος για να κρατήσετε τα αγαπημένα της κουζίνας στα χέρια σας.

Φαίνονται και όμορφα.

Εάν θέλετε κάποιες προτάσεις για άλλες ποικιλίες βοτάνων ή λαχανικών για να φυτέψετε στον κήπο σας ή συμβουλές για τη φροντίδα των φυτών, μη διστάσετε να προγραμματίστε μια διαβούλευση με έναν από τους πιστοποιημένους κηπουρούς μας ή ειδικούς διαχείρισης κήπων. Είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Ίσως έχετε αναρωτηθεί πώς να αναδείξετε την πληρέστερη έκφραση στο τοπίο και τους κήπους σας. Το ηλεκτρονικό μας βιβλίο: Επιλέγοντας το σωστό είδος εταιρείας συντήρησης τοπίουείναι γεμάτη από πολύτιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των εταιρειών συντήρησης τοπίου.

Νέα παρότρυνση για δράση

Schreibe einen Kommentar