Κορυφαίοι λόγοι για να εξασκήσετε την ενσυνειδητότητα • ModernLifeBlogs

8
Κορυφαίοι λόγοι για να εξασκήσετε την ενσυνειδητότητα • ModernLifeBlogs

Κορυφαίοι λόγοι για να εξασκήσετε την ενσυνειδητότητα

Δεν είναι περίεργο που όλοι μας πιάνουν πολλές εργασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και μας τραβούν σε εκατοντάδες κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Επομένως, είναι φυσικό να αγχώνουμε για πολλά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας.

Ωστόσο, εάν κάποιος ενστερνιστεί τη σημασία της ενσυνειδητότητας, μπορεί εύκολα να αποστραγγίσει το μυαλό του και να συμβιβαστεί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Εάν δεν το γνωρίζετε, η ενσυνειδητότητα είναι η τέχνη της διατήρησης μιας βαθιάς σύνδεσης με τις σκέψεις, τις σωματικές αισθήσεις, τα συναισθήματα και το περιβάλλον σας.

Με απλά λόγια, η επίγνωση έχει να κάνει με το πώς δίνουμε προσοχή στα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ποτέ σωστός ή λάθος τρόπος να σκεφτείς διάφορα πράγματα. Έτσι, όταν εμφυσούμε την ενσυνειδητότητα στη ρουτίνα μας, σημαίνει ότι συντονιζόμαστε σε αυτό που συμβαίνει στο παρόν αντί να εστιάζουμε στο παρελθόν ή το μέλλον.

Ενώ η ενσυνειδητότητα δημιουργεί μια ισχυρή σύνδεση με τον βουδιστικό διαλογισμό, έχει γίνει κυρίαρχη και είναι μια δημοφιλής τεχνική διαχείρισης του άγχους. Επειδή έχει απίστευτα οφέλη για το ανθρώπινο σώμα, η ενσυνειδητότητα εφαρμόζεται σε σχολεία, νοσοκομεία, φυλακές, ακόμη και προγράμματα βετεράνων.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε επιφυλάξεις σχετικά με αυτήν την ιδέα, είναι καλύτερο να επισκεφτείτε το YouTube και να ακούσετε τις εμπειρίες ανθρώπων που το έχουν ήδη κάνει ένα δυνατό μέρος της ζωής τους.

Σε αυτό το χαρακτηριστικό, θα ρίξουμε φως σε μερικούς επιτακτικούς λόγους για να εξασκήσουμε την ενσυνειδητότητα:

Ευεργετικό για το μυαλό

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ευκολότερο για τις αρνητικές σκέψεις να εισβάλλουν στο μυαλό μας όταν μας πιάνουν το στρες και το άγχος. Μετά από όλα, αυτό είναι όταν κάθε άνθρωπος είναι ευάλωτος στο να γίνει θήραμα της αρνητικής ενέργειας από το περιβάλλον.

Ωστόσο, μόλις αγκαλιάσετε τη δύναμη της επίγνωσης στη ζωή σας, θα είναι ευκολότερο για εσάς να έχετε μια ειρηνική ζωή. Εχε υπόψιν; Εάν συνεχίσετε να παλεύετε με την αρνητική ενέργεια στον εγκέφαλό σας, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη σωματική σας υγεία. Αντίθετα, όταν εμποτίζετε αυτήν την τεχνική διαχείρισης του άγχους, θα βελτιώσει σίγουρα την ποιότητα της ζωής σας.

Αλλάζει θετικά τον εγκέφαλό μας

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι η απελευθέρωση της φαιάς ουσίας στον εγκέφαλο συνδέεται με συναισθηματική ρύθμιση, καλύτερη μνήμη, ενσυναίσθηση και ακόμη και βελτιωμένη μάθηση. Ωστόσο, όταν τείνουμε να επικεντρωνόμαστε σε αρνητικές σκέψεις όλη την ώρα, ο εγκέφαλός μας επηρεάζεται.

Εδώ, η ενσυνειδητότητα είναι η τέλεια άσκηση για τον εγκέφαλο γιατί μας επιτρέπει να απαλλαγούμε από τις αρνητικές σκέψεις χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Με άλλα λόγια, αν δεν υπήρχε η επίγνωση, πολλοί άνθρωποι θα είχαν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα. Έτσι, μόλις αρχίσετε να βιώνετε θετικές σκέψεις, θα έχουν βαθύ αντίκτυπο στη διαδικασία σκέψης σας.

Γνωρίστε νέους ανθρώπους μέσω εκδηλώσεων Mindfulness

Αν δεν ζούσατε κάτω από τον βράχο, θα ξέρετε ότι διοργανώνονται εκδηλώσεις ενσυνειδητότητας σε όλο τον κόσμο. Όταν λοιπόν παρευρίσκεσαι σε τέτοιες εκδηλώσεις, συναντάς ομοϊδεάτες και τους κάνεις φίλους. Για παράδειγμα, εάν παρευρεθείτε σε ένα εκδήλωση ενσυνειδητότητας στο Χονγκ Κονγκόχι μόνο θα βρείτε νέους φίλους αλλά θα έχετε επίσης επαφή με άτομα που εστιάζουν στη θετική σκέψη και μοιράζονται την ίδια διαδικασία σκέψης.

Αυτό τελικά θα είναι ευεργετικό για την ψυχική σας υγεία καθώς θα έχετε νέους φίλους για να μιλήσετε. Ειδικά αν είστε εσωστρεφής και δεν κάνετε εύκολα φίλους, μια εκδήλωση ενσυνειδητότητας θα φέρει μια σημαντική αλλαγή στη ζωή σας.

Κάνει καλό στο σώμα

Μια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. Με απλά λόγια, θα προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία και θα μειώσει τις πιθανότητες να επιδοθείτε σε μια συγκεκριμένη κατάσταση υγείας.

Αν δεν γνωρίζετε, ο αριθμός των ασθενειών αυξάνεται, γι‘ αυτό και εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από διάφορες παθήσεις. Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι κατακτήσουν αυτήν την τεχνική διαχείρισης του άγχους, θα είναι πολύ πιο εύκολο να έχουν μια υγιή ζωή.

Δεύτερον, όταν βλέπετε μια τεράστια βελτίωση στη σωματική σας υγεία, θα τονώσει τελικά την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σας.

Βοηθά στη ρύθμιση των συναισθημάτων

Τα άτομα που ασκούν ενεργά την ενσυνειδητότητα θα βιώσουν μείωση της συναισθηματικής αντιδραστικότητας. Επιπλέον, αυτή η τεχνική θα βελτιώσει επίσης τη γνωστική εστίασή τους. Επομένως, όταν λέμε ότι είναι σημαντικό να εξασκείται η ενσυνειδητότητα, αυτή η τεχνική έχει συνολικό αντίκτυπο στη διαδικασία σκέψης ενός ατόμου.

Αντίθετα, όσοι αποφεύγουν πάντα να ασκούν αυτή την εκπληκτική πνευματική άσκηση θα στερούνται πάντα τα απίστευτα οφέλη της. Επειδή το άγχος έχει γίνει μέρος της ζωής μας, είναι δύσκολο να το κρατήσουμε μακριά. Ωστόσο, όταν υιοθετείται η ενσυνειδητότητα, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής ενός ατόμου.

Προωθεί τη συμπόνια

Η έρευνα δείχνει ότι η ενσυνειδητότητα είναι πολύ πιθανό να βοηθήσει κάποιον που έχει ανάγκη και θα τον βοηθήσει να ελέγξει τα συναισθήματά του. Εξάλλου, όταν κάποιος είναι γεμάτος πολλές σκέψεις ταυτόχρονα, η έλξη προς μια κατεύθυνση μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη.

Επομένως, όταν κάποιος αρχίζει να ασκεί την ενσυνειδητότητα, μπορεί εύκολα να νιώσει περισσότερα συμπόνια προς τον άλλον Σε ανάγκη . Δεδομένου ότι αυτή η άσκηση θα απομακρύνει τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σας, θα είναι εύκολο να εστιάσετε στα θετικά. Έτσι, όταν γίνετε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, θα είναι δύσκολο για εσάς να φέρετε μια θετική αλλαγή στη ζωή κάποιου.

Οφέλη Γονείς

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία, τα οποία υποδηλώνουν ότι η ενσυνειδητότητα μπορεί να βοηθήσει τις έγκυες γυναίκες να απαλλαγούν από το στρες και το άγχος. Επειδή μια γυναίκα θα υποστεί διάφορες αλλαγές ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ενσυνειδητότητα θα είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα. Επομένως, οι γονείς που ασκούν αυτή την τέχνη θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι στη ζωή και θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους με θετικότητα στο μυαλό τους.

Έχει επίσης βρεθεί ότι τα παιδιά τους θα έχουν εξαιρετικές κοινωνικές δεξιότητες. Τώρα λοιπόν είναι η καλύτερη στιγμή για να υιοθετήσετε την ενσυνειδητότητα γιατί θα έχει βαθύ αντίκτυπο στη ζωή κάποιου. Αντίθετα, η παράβλεψή του, μακροπρόθεσμα, θα θέσει τους ανθρώπους μόνο στο θύμα της ζημιάς.

Χάρη στην ενσυνειδητότητα, είναι πολύ πιο εύκολο για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ενστερνιστούν τη σημασία μιας καλής ποιότητας ζωής. Σε τελική ανάλυση, μόλις ένα άτομο αποδυναμώσει το μυαλό του, μπορεί να επικεντρωθεί στη θετικότητα και να γίνει πιο αισιόδοξο.

Nisha Pandey' src=

Είναι η ιδρύτρια του SeoTechyWorld.com. Είναι διασκεδαστικό άτομο και λατρεύει να μοιράζεται το SEO, το blogging, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις τελευταίες συμβουλές τεχνολογίας.

Nisha Pandey
Nisha Pandey

Schreibe einen Kommentar