Λοιπόν, πόσα καυσόξυλα υπάρχουν σε ένα κορδόνι; * The Homesteading Hippy

1
Λοιπόν, πόσα καυσόξυλα υπάρχουν σε ένα κορδόνι;  * The Homesteading Hippy

Όποιος αγοράζει τακτικά καυσόξυλα, είτε για την παροχή μόνιμης πηγής θερμότητας σε ένα σπίτι είτε για μια ζεστή ατμοσφαιρική φωτιά σε ένα παραδοσιακό σπίτι, θα είναι εξοικειωμένος με τον όρο «κορδόνι από καυσόξυλα».

διάγραμμα καλωδίου
Διάγραμμα ενός κορδονιού από ξύλο

Ωστόσο, εάν είστε αγοραστής για πρώτη φορά, μπορεί να θέλετε να μάθετε ακριβώς πόσο ξύλο θα συμπεριληφθεί κατά την αγορά ενός κορδονιού. Λοιπόν… πόσα καυσόξυλα έχει ένα κορδόνι;

Ένα κορδόνι από ξύλο είναι η ποσότητα που χωράει σε 4 πόδια x 4 πόδια x 8 πόδια (1,22 μέτρα x 1,22 μέτρα x 2,44 μέτρα) χώρου ή, με άλλα λόγια, σε όγκο 128 κυβικών ποδιών (3,62 κυβικά μέτρα). Έτσι, υπάρχουν 128 κυβικά πόδια καυσόξυλα σε ένα κορδόνι.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το καλώδιο είναι ένας υποκειμενικός όρος, αλλά στην πραγματικότητα είναι απίστευτα αντικειμενικός. Είναι ένα πρότυπο μέτρησης.

Το κορδόνι είναι νόμιμη ποσότητα και ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 17ου αιώνα. Εκείνη την εποχή, ένα κορδόνι έγινε το πρότυπο για καυσόξυλα που πωλούνται στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Νέα Ζηλανδία.

Αν και η νομοθεσία ενεργεί διαφορετικά σε ορισμένα κράτη, ο στόχος της δημιουργίας ενός μέτρου καυσόξυλων είναι σαφής. Αυτή η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα σε όποιον αγοράζει καυσόξυλα να είναι σίγουρος για το πόσα ξύλα θα αποκτήσει όταν αγοράσει ένα κορδόνι.

Ένα κορδόνι από καυσόξυλα θα με βοηθήσει τους χειμερινούς μήνες;

Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα, καθώς η επαρκής παροχή καυσόξυλων μπορεί να γίνει δύσκολη καθώς ο χειμώνας πλησιάζει στο τέλος του.

Κανείς δεν θέλει να ξεμείνει τη στιγμή που χρειάζεται περισσότερο. Εάν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβώς πόσα καυσόξυλα παίρνουμε, είναι δυνατόν να καταλάβουμε αν είναι επαρκή για τη χρήση μας.

Θα πρέπει να είναι μια απλή εργασία μέτρησης της ποσότητας ξύλου που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Πολλαπλασιάζοντας αυτόν τον αριθμό με τον αριθμό των ημερών που θα χρησιμοποιήσουμε καυσόξυλα. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε λίγο επιπλέον για να είστε στην ασφαλή πλευρά, , που θα σας δώσει μια συντηρητική εκτίμηση του τι να περιμένετε.

Παίρνετε καλή αξία για τα χρήματά σας;

Μόλις καταλάβετε πόσο ξύλο περιέχει ένα κορδόνι, μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές από διάφορους προμηθευτές. Όπως με κάθε προϊόν που αγοράζετε, είναι σημαντικό να έχετε καλή σχέση ποιότητας τιμής.

Αν και ο όρος „κορδόνι“ είναι μια τυποποιημένη μονάδα μέτρησης, οι τιμές ανά καλώδιο ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την πολιτεία και την περιοχή.

Όποιος ψάχνει για προμήθεια καυσόξυλων θα μπορούσε εύλογα να αναμένει ότι πρόκειται για σύγκριση της τιμής ενός καλωδίου από διαφορετικούς προμηθευτές. Η σύγκριση των τιμών θα πρέπει να διασφαλίζει ότι βρίσκετε την καλύτερη τιμή.

Ωστόσο, παρά τη νομιμότητα του μέτρου, κανένα κορδόνι δεν είναι ακριβώς το ίδιο και επομένως η ποσότητα του ξύλου μέσα σε αυτά είναι διαφορετική. Τα καυσόξυλα δεν είναι σαν ένα κουτί σοκολάτας που περιέχει 6 μαύρες ποικιλίες και 6 ποικιλίες γάλακτος που όλες έχουν βάρος 1 κιλό.

Πόσα καυσόξυλα έχει ένα κορδόνι – σε πραγματικούς όρους;

Διαπιστώσαμε ότι ένα κορδόνι από ξύλο καταλαμβάνει συγκεκριμένο ξηρό όγκο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ολόκληρος ο όγκος είναι γεμάτος ξύλο. Τα καυσόξυλα, άθικτα ή κομμένα, δεν είναι τέλειο τετράγωνο σχήμα.

Σχεδόν πάντα θα υπάρχουν θύλακες αέρα μεταξύ του ξύλου και επειδή αυτές οι τσέπες μπορεί να διαφέρουν σε μέγεθος, παρά τις καλύτερες προσπάθειες του επεξεργαστή καυσόξυλων, το μέγεθος του καλωδίου προφανώς θα ποικίλλει επίσης.

Αν και η μέτρηση ξηρού όγκου του κορδονιού είναι 128 κυβικά πόδια (3,62 κυβικά μέτρα), εάν ήταν δυνατό να μετρηθεί μόνο το ξύλο, αυτός ο όγκος θα μπορούσε να είναι 80 κυβικά πόδια (2,27 κυβικά μέτρα) και 100 κυβικά πόδια (2,83 κυβικά μέτρα).

Μπορεί να περιμένουμε ότι θα είναι 5.000 λίβρες. καυσόξυλα σε κορδόνι. Ωστόσο, το βάρος θα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του ξύλου, την ποιότητά του, το πόσο στεγνό είναι (που μπορεί να επηρεάσει το αν συρρικνώνεται ή όχι) και πόσο καλά στοιβάζεται. Δεν είναι ρεαλιστικό να ζυγίζει μόλις 2.500 λίβρες.

Αν κοιτάξουμε τον πραγματικό αριθμό κομματιών καυσόξυλων σε ένα κορδόνι, βρίσκουμε και πάλι μια μεγάλη γκάμα φιγούρων. Ένα καλώδιο θα μπορούσε να περιέχει μεταξύ 400 και 1000 κομμάτια ξύλου.

Όσο περισσότεροι θύλακες αέρα υπάρχουν στον όγκο τόσο μικρότερη είναι η ποσότητα καυσόξυλων.

Η ποσότητα του ξύλου θα εξαρτηθεί από το σχήμα του ξύλου και από το πώς έχει στοιβαχτεί. Το ξύλο, από τη φύση του, είναι κυλινδρικό.

Ωστόσο, ως φυσικό προϊόν, είναι εξαιρετικά σπάνιο το σχήμα να είναι τέλειος κύλινδρος. Εάν δεν στοιβάζονται προσεκτικά, θα υπάρχει περισσότερος αέρας από όσο χρειάζεται στο καλώδιο.

Τι είναι πιο σημαντικό – ποσότητα ή ποιότητα;

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ακριβώς πόσο ξύλο αγοράζουμε σε ένα κορδόνι. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να κατανοήσουμε το είδος και την ποιότητα των καυσόξυλων που περιέχει.

Δεν είναι όλα τα ξύλα ίδια. Αυτό ακούγεται σαν μια προφανής δήλωση, ωστόσο, αυτό που εννοώ είναι ότι διαφορετικοί τύποι ξύλου θα καούν για να παράγουν διαφορετικά επίπεδα θερμότητας.

Αγοράζουμε τα ξύλα για να ζεστάνουμε το σπίτι μας ή ενδεχομένως να μαγειρέψουμε, οπότε πρέπει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το ξύλο ταξινομείται σε δύο τύπους.

Σκληρό ξύλο

Ξύλα όπως δρυς, σημύδα, φλαμουριά, αμύγδαλοκαι ελιά είναι σκληρά ξύλα και επομένως καίγονται καλύτερα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ίνες είναι πιο πυκνές και ως εκ τούτου, το ξύλο θα προσφέρει πιο μακροχρόνιο, καθαρότερο έγκαυμα.

Το καθαρό καιόμενο ξύλο είναι αυτό που καίγεται με λίγο καπνό.

Μαλακό ξύλο

Λάριξ, πεύκοκαι κέδρος είναι παραδείγματα μαλακής ξυλείας. Αυτό το είδος ξύλου είναι συχνά πιο εύκολο να ανάψει – ωστόσο, καίγεται πιο γρήγορα και συχνά παράγει μεγάλες ποσότητες καπνού.

Το μαλακό ξύλο κανονικά παράγει ένα ωραίο άρωμα, ωστόσο, ο καπνός που παράγεται το κάνει καλύτερο ξύλο για να καίγεται έξω και όχι στο σπίτι.

Το κάψιμο του πεύκου μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα με τον καπνό και το κρεόσωτο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ρητίνη και χυμό. Η ρητίνη μπορεί να εναποτεθεί στο εσωτερικό ενός καπναγωγού, καθιστώντας την αναποτελεσματική να καεί και επίσης πιο πιθανό να πιάσει φωτιά.

Το χτένισμα των δύο τύπων ξύλου, σκληρού ξύλου και μαλακού ξύλου, σε μια φωτιά είναι μια καλή ιδέα. Το μαλακό ξύλο ανάβει ευκολότερα, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε τη φωτιά με αυτό και στη συνέχεια να προσθέσετε σκληρό ξύλο όταν δημιουργηθεί η φωτιά.

Το Seasoned Wood είναι πάντα το καλύτερο

Ο άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν εξετάζουμε πόσο ξύλο παίρνουμε στο κορδόνι μας είναι αν το ξύλο είναι καρυκευμένο ή όχι.

Το φρέσκο ​​κομμένο ξύλο ή το πράσινο ξύλο μπορεί να έχουν υψηλά επίπεδα υγρασίας, συχνά έως και 50%.

Εξαιτίας αυτού, το ακατέργαστο ξύλο μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να καεί. Λιγότερη θερμότητα θα παράγεται από τον όγκο, καθιστώντας την λιγότερο αποδοτική επιλογή (και επομένως αξίζει λιγότερα χρήματα).

Το καρυκευμένο ξύλο έχει κοπεί και έχει μείνει σε ξηρό μέρος για έως και ένα χρόνο, ώστε το επίπεδο υγρασίας να πέσει περίπου στο 20%.

Η δημιουργία καρυκευμένου ξύλου δεν είναι μια ακριβής επιστήμη, αλλά ορισμένες εταιρείες θα στεγνώσουν το ξύλο σε έναν κλίβανο για να εξασφαλίσουν ότι η διαδικασία καρυκεύματος είναι πιο ελεγχόμενη. Το αποξηραμένο σε κλίβανο ξύλο είναι καλύτερο προϊόν. Ωστόσο, συχνά είναι και πιο ακριβό – παίρνετε αυτό που πληρώνετε!

Είδαμε νωρίτερα ότι ένα κορδόνι από ξύλο μπορούσε να περιέχει μεταξύ 400 και 1000 κομμάτια ξύλου.

Το ξύλο που έχει καρυκευτεί ή στεγνώσει για να μειωθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία θα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Κατά συνέπεια, ένα κορδόνι που περιέχει καρυκευμένο ξύλο και όχι φρέσκο ​​κομμένο θα μπορούσε να περιέχει 50 έως 100 περισσότερα κομμάτια ξύλου.

Εκεί που εκτιμάται η διαφορά μεταξύ σκληρού ξύλου, μαλακού ξύλου, καρυκευμένου και ακατέργαστου ξύλου είναι στην τιμή. Το ποιοτικό ωριμασμένο ξύλο θα κοστίσει περισσότερο.

Ωστόσο, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν πληρώνουμε την υψηλότερη αξία ωριμασμένου ξύλου για πράσινο ξύλο.

συμπέρασμα

Το να ρωτήσετε πόσα καυσόξυλα υπάρχουν σε ένα κορδόνι είναι μια ιδιαίτερα ευεργετική ερώτηση. Όλοι θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι παίρνουμε αξία για τα χρήματα.

Θέλουμε επίσης να γνωρίζουμε ότι αγοράζουμε αρκετά για να διαρκέσουμε τη σεζόν. Ωστόσο, όποιος πιστεύει ότι είναι εύκολο να απαντήσει στο ερώτημα πόσα καυσόξυλα σε ένα κορδόνι κάνει λάθος.

Έχουμε διαπιστώσει ότι ένα καλώδιο έχει ξηρό όγκο που ορίζεται ως 128 κυβικά πόδια (3,62 κυβικά μέτρα). Το ξύλο πρέπει να στοιβάζεται σε αυτόν τον όγκο για να δημιουργηθεί ένα κορδόνι από καυσόξυλα.

Όπως έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα προκύπτει όταν συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν θύλακες αέρα σε ένα κορδόνι που προκαλείται από τη στοίβαξη ξύλου ακανόνιστου σχήματος.

Το πόσο αποτελεσματικά στοιβάζεται το ξύλο σε αυτόν τον όγκο θα επηρεάσει το πόσο ξύλο υπάρχει στο χώρο. Περισσότερος ανοιχτός αέρας μέσα στη στοίβα σημαίνει λιγότερο ξύλο.

Το πρόβλημα απάντησης στην ερώτηση επιδεινώνεται όταν συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι όλα τα ξύλα ίδια.

Υπάρχει σκληρό ξύλο, μαλακό ξύλο, πράσινο ξύλο και ωριμασμένο ξύλο. Τα διαφορετικά είδη ξύλου θα έχουν όλα διαφορετική τιμή και θα έχουν διαφορετικές ιδιότητες καύσης.

Με διαφορετικές ιδιότητες καύσης, διαφορετικά καυσόξυλα καίγονται για διάφορες περιόδους και παράγουν διαφορετικές ποσότητες θερμότητας.

Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι αγοράζουμε ένα προϊόν, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε το άτομο που πουλά το προϊόν. Αν τους ρωτήσουμε πόσα καυσόξυλα υπάρχουν στο κορδόνι, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι η απάντηση είναι σωστή.

Είναι σημαντικό να δείτε το κορδόνι των καυσόξυλων για να μπορέσετε να εκτιμήσετε πόσο υπάρχει στο καλώδιο. Θα πρέπει επίσης να ρωτήσουμε ποιο είναι το είδος του ξύλου και αν ενδιαφέρεται να δοκιμάσετε το ξύλο με ένα μετρητή νερού. Οι ρωγμές στο ξύλο και ο ήχος του ξύλου όταν χτυπιέται μπορεί επίσης να υποδηλώνουν αν είναι στεγνό.

Οπλισμένοι με αυτές τις πληροφορίες μπορούμε στη συνέχεια να συγκρίνουμε κορδόνια ξύλου που περιέχουν παρόμοιους τύπους ξύλου. Στη συνέχεια, μπορούμε να ρωτήσουμε με ασφάλεια πόσα καυσόξυλα υπάρχουν σε ένα καλώδιο, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι έχουμε καλύψει όλα τα προβλήματα.

Schreibe einen Kommentar