Λοιπόν, πόσες μηλιές να φυτέψουμε ανά στρέμμα; * The Homesteading Hippy

0
Λοιπόν, πόσες μηλιές να φυτέψουμε ανά στρέμμα;  * The Homesteading Hippy

Σε ποιον δεν αρέσει ένα ζουμερό κόκκινο μήλο κάθε τόσο; Μεγάλωσα παίρνοντας ένα μήλο στο σχολείο κάθε μέρα – ναι, ήμουν εκείνο το παιδί με το μήλο στο μεσημεριανό του κουτί. Δεν ήταν πρόβλημα γιατί, σε αντίθεση με κάποιους συμμαθητές μου, εγώ στην πραγματικότητα άρεσε φρούτα γενικά (με τα μήλα να είναι ιδιαίτερα αγαπημένα).

Έχοντας αυτό κατά νου, μου αρέσει η ιδέα ενός οπωρώνα με μηλιά ακριβώς έξω από το παράθυρό μου. Τώρα, εδώ είναι η ερώτηση που μπορεί να έχετε εάν θέλετε να φυτέψετε το δικό σας περιβόλι:

Πόσες μηλιές μπορούν να φυτευτούν ανά στρέμμα γης; Ένας μέσος οπωρώνας μπορεί να έχει περίπου 36 μηλιές κανονικού μεγέθους ανά στρέμμα. Αν έχετε ημινάνες, χωράνε 170 ανά στρέμμα, ενώ στον ίδιο χώρο χωράνε έως και 400 νάνοι μηλιές.

περιβόλι με μηλιά

Ένα ακριβό εγχείρημα

Ως γενικός κανόνας: χρειάζονται περίπου 10.000 $ ανά στρέμμα για τα πρώτα δύο χρόνια περίπου για να ξεκινήσει ένας οπωρώνας μήλων υψηλής πυκνότητας. Χρειάζονται αρκετά χρόνια για να γίνει ένας οπωρώνας κερδοφόρος, και αυτό καθιστά ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε ακριβώς ποια δέντρα θα κάνουν καλά στη γη σας.

Εκεί είναι που η καλλιέργεια ενός οπωρώνα μηλιάς γίνεται πολύπλοκη – υπάρχουν πάνω από 8.000 διαφορετικά είδη μηλιάς. πώς ξέρετε ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς;

Οι μηλιές είναι γενικά προσαρμοστικές στο κλίμα τους, αλλά ορισμένα κλίματα προτιμώνται από ορισμένα είδη. Μερικοί μπορούν να αντιμετωπίσουν το ακραίο κρύο, ενώ άλλοι προτιμούν τα θερμότερα, παράκτια κλίματα.

Γενικά, ωστόσο, τα περισσότερα είδη μηλιάς απαιτούν περίπου 500 με 1000 ώρες κρύου καιρού για να φέρουν σε εμάς τους ανθρώπους ένα τραγανό, νόστιμο φρούτο… Σχεδόν νιώθω άσχημα για αυτά.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι μήλων για να φυτέψετε

Οι περισσότερες μηλιές που έχουμε σήμερα είναι υβρίδια δύο δέντρων εγγενών στην Ασία: Malus Pumila και Malus sylvestris – σημείωση: Malus είναι η επιστημονική ονομασία του είδους. Οι τέσσερις τύποι μήλων που γνωρίζω περισσότερο είναι:

  • Red Delicious
  • Φούτζι
  • Golden Delicious
  • Γιαγιά Σμιθ

Πριν ρωτήσετε, ναι, αυτά είναι τα πραγματικά ονόματα αυτών των μήλων. Κάθε ένα έχει ελαφρώς διαφορετικές απαιτήσεις για φύτευση.

Το δέντρο Red Delicious απαιτεί βάθος 2 έως 3 πόδια και απόσταση 12 έως 15 ποδιών μεταξύ κάθε δέντρου (10 πόδια για τη μικρότερη, νάνο ποικιλία). Απαιτούν επίσης έξι ώρες αφιλτράριστο, άμεσο ηλιακό φως.

Το κόκκινο, νόστιμο μήλο έχει μια ήπια γλυκύτητα, που το κάνει πολύ καλό για επιδόρπια.

Τα μήλα Fuji είναι ένα από τα πιο γνωστά μήλα που κυκλοφορούν στα καταστήματα στις μέρες μας. Είναι γνωστά για το ότι είναι εξαιρετικά γλυκά με τραγανή υφή και γεύση. Όσον αφορά την εμφάνιση, τα μήλα Fuji έχουν πρασινωπή φλούδα με κόκκινες ανταύγειες.

Πρόκειται για ένα ιαπωνικό υβρίδιο του γένους του κόκκινου εύγευστο και της Βιρτζίνια. Όσον αφορά την απόσταση, αυτά τα δέντρα μεγαλώνουν μεταξύ 15 και 20 πόδια σε πλάτος μεταξύ 4,5 και 6,1 μέτρων και απαιτούν μεταξύ 200 και 400 ώρες ψύξης.

Τα μήλα Golden Delicious έχουν μια γλυκιά γεύση που είναι υπέροχη σε πίτες, σαλάτες και ορισμένα πιάτα με κρέας. Είναι αυτογονιμοποιούμενα και μπορούν να βρεθούν σε μεγέθη από 8 έως 10 πόδια (για την ποικιλία νάνων) και 12 έως 15 πόδια (ημινάνος).

Είναι εύκολο να αναπτυχθούν και στην πραγματικότητα δεν πιάνουν πολύ χώρο. Όσον αφορά τις καιρικές απαιτήσεις, πρέπει να είναι σε πλήρη ηλιοφάνεια και να αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες – τόσο ζεστό όσο και κρύο.

Τα μήλα της Granny Smith είναι πολύ οικεία θέα στα παντοπωλεία. Είναι γνωστά για το πράσινο χρώμα, την τραγανή υφή και τη γεύση τους.

Αυτά τα μήλα είναι τρελά δημοφιλή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πίτες/επιδόρπια, μηλίτες ή στη μαγειρική. Η γεύση έχει μια γλυκιά αλλά έχει μια συγκεκριμένη πικρή γεύση που του δίνει μια ωραία αιχμηρή γεύση.

Πόσο χώρο χρειάζονται τα Apple Trees;

Όσον αφορά τον αριθμό των δέντρων που πρέπει να φυτευτούν ανά στρέμμα, ένας μέσος οπωρώνας έχει περίπου 150 – 180 δέντρα ανά στρέμμα. Ένας οπωρώνας μεγαλύτερης πυκνότητας θα είχε 450 – 600 δέντρα.

Με αυτά τα λόγια πόσο χώρο ανά στρέμμα χρειάζονται οι μηλιές; Λοιπόν, αυτό εξαρτάται από το μέγεθος των δέντρων που φυτεύετε.

Τα τυπικά, τα ημι-νάνα και τα νάνια δέντρα απαιτούν όλα συγκεκριμένες ποσότητες χώρου. που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για ένα γρήγορο μάθημα μαθηματικών! Ω, θα χρειαστείτε μια αριθμομηχανή εκτός αν μπορείτε να το κάνετε αυτό στο μυαλό σας.

Τα δέντρα τυπικού μεγέθους είναι τα μεγαλύτερα από τα τρία μεγέθη και απαιτούν μεταξύ 30 – 35 πόδια (9 – 11 μέτρα) χώρο μεταξύ κάθε δέντρου. Τα ημι-νάνα, μεσαίου μεγέθους δέντρα απαιτούν 15 πόδια (5 μέτρα) μεταξύ κάθε δέντρου. Τα νάνοι χρειάζονται 10 πόδια (3 μέτρα).

Έχοντας αυτό κατά νου, κατάλαβα ότι θα μπορούσατε να φυτέψετε 25 – 36 δέντρα τυπικού μεγέθους σε ένα οικόπεδο 1 στρέμματος. Μπορείτε να φυτέψετε περίπου 169 ημινάνους και περίπου 400 νάνους σε μια έκταση 1 στρέμματος.

Τα μαθηματικά:

1 στρέμμα = 43.560 τετραγωνικά πόδια (208,71 πόδια x 208,71 πόδια) – αυτό είναι 4.047 τετραγωνικά μέτρα.

1 τυπικό δέντρο χρειάζεται 30 – 35 πόδια χώρο.

Ξεκινήστε παίρνοντας την τετραγωνική ρίζα 43.560 (208,71).

Διαιρέστε με το 30 και θα έχετε 6,9 δέντρα.

διάγραμμα πυκνότητας μηλιάς

ΑΛΛΑ: δεν μπορείτε να έχετε 0,9 δέντρου – δεν είναι φυσικά δυνατό. Έτσι, αντιμετωπίζουμε το 0,9 ως επιπλέον χώρο. Αυτό μας δίνει έξι σειρές από έξι δέντρα: 6 x 6 = 36.

Επομένως, έχετε 36 δέντρα τυπικού μεγέθους.

Εάν δουλέψατε με απόσταση 35 ποδιών, θα λάβατε 5,9. κάνετε το ίδιο πράγμα. Το 0,9 αντιμετωπίζεται ως επιπλέον χώρος, 5 x 5 = 25. Έτσι, μπορείτε να φυτέψετε από 25 έως 36 δέντρα σε ένα στρέμμα γης.

Τα ημι-νάνο δέντρα θα ήταν: 208,71 / 15 = 13,9

13 x 13 = 169 ημι-νάνος δέντρα

Τα δέντρα νάνοι θα ήταν: 208,71 / 10 = 20,9

20 x 20 = 400 νάνοι δέντρα

Εντάξει, το μάθημα μαθηματικών τελείωσε. αν το έκανες αυτό στο μυαλό σου, μπράβο σου!

Κλείνοντας

Κλείνοντας, ελπίζω να βρήκατε αυτό το άρθρο κατατοπιστικό και ευχάριστο στην ανάγνωση. Τώρα που ξέρετε πόσα δέντρα να φυτέψετε, σας εύχομαι καλή επιτυχία στο εγχείρημά σας για την καλλιέργεια της μηλιάς.

Schreibe einen Kommentar