Λοιπόν, τα κεριά πάνε άσχημα ή λήγουν; * The Homesteading Hippy

0
Λοιπόν, τα κεριά πάνε άσχημα ή λήγουν;  * The Homesteading Hippy

Τα κεριά χαλάνε ποτέ; Αυτή είναι μια ερώτηση που τίθεται πιο συχνά από όσο νομίζετε. Τα κεριά δεν είναι κάτι που τρώτε, οπότε φαίνεται ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό.

κερί στο τραπέζι κοντά στο παράθυρο

Ωστόσο, ορισμένα κεριά είναι κατασκευασμένα από κεριά και άλλα υλικά οργανικής φύσης και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει κίνδυνος ή προβλήματα σε περίπτωση που παλιώσουν πολύ.

Ποια είναι η πραγματική απάντηση; Μπορούν τα κεριά να χαλάσουν ή να λήξουν;

Ναι, μερικά κεριά μπορεί να χαλάσουν ή να χαλάσουν. Κεριά φτιαγμένα με σόγια – ή κεριά με βάση τους φοίνικες μπορεί τελικά να σαπίσουν και ακόμη και τα μείγματα κεριού παραφίνης θα αρχίσουν να διασπώνται μετά από αρκετά χρόνια. Τα κεριά μελισσών έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής, ωστόσο, εάν είναι σωστά τυλιγμένα.

Δεν λήγουν όλα τα κεριά, αλλά τα περισσότερα τελικά χαλάνε και σαπίζουν, γίνονται εύθραυστα ή με άλλο τρόπο χαλάνε.

Σε όλο το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης θα συζητήσουμε τους διαφορετικούς τύπους κεριών κεριών και τι μπορεί να συμβεί εάν διατηρηθούν πολύ καιρό ή αποθηκεύονται ακατάλληλα.

Θα δώσουμε επίσης μερικές συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε τα κεριά σας φρέσκα για όσο το δυνατόν περισσότερο. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι κεριών και τα χαρακτηριστικά τους;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κεριών κεριών, το καθένα με μοναδικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι το κερί παραφίνης, το οποίο είναι κατασκευασμένο από επεξεργασμένα προϊόντα πετρελαίου και διατίθεται σε υγρή και στερεή μορφή.

Αυτό το σκληρό, εύθραυστο κερί είναι γενικά η λιγότερο δαπανηρή επιλογή και καίγεται σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για κεριά κολόνας.

Τα κεριά κεριού παραφίνης θα διαρκέσουν γενικά περίπου 5 χρόνια εάν διατηρούνται σωστά και σε καλές συνθήκες. Αν και μη οργανικό, η οξείδωση μπορεί να προκαλέσει την τελική διάσπασή του.

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι το κερί φοίνικα, το οποίο παρασκευάζεται από τον καρπό του φυτού φοίνικα. Η απαλή υφή του κάνει το κερί φοίνικα μια εξαιρετική επιλογή για κεριά δοχείων που διαθέτουν περίπλοκες διακοσμητικές λεπτομέρειες ή προσθήκες.

Το κερί φοίνικα είναι οργανικής φύσης, που σημαίνει ότι είναι ευάλωτο σε «χάλαση» ή σήψη. Αναμένετε ότι τα κεριά από κερί παλάμης θα διατηρηθούν μόνο για ένα χρόνο μόλις τα βγάλετε από την αεροστεγή συσκευασία τους (αν πωλούνται με αυτόν τον τρόπο).

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι το κερί σόγιας. Το κερί σόγιας, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ένα άλλο οργανικό κερί που παρασκευάζεται από σπόρους σόγιας και συνήθως έχει πολύ χαμηλότερο σημείο τήξης από άλλα είδη κεριών.

Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για φυσικά κεριά που έχουν λείο φινίρισμα και αργό χρόνο καύσης, αλλά είναι επίσης ευάλωτο σε χαλάρωση.

Θα έχετε μόνο ένα έτος έως 18 μήνες διάρκεια ζωής από ένα κερί σόγιας που διατηρείται σωστά.

Τέλος, κεριά από κερί μέλισσας. Το κερί μέλισσας είναι ένα παραδοσιακό κερί κατασκευής κεριών που όχι μόνο παράγει μια λαμπερή, καθαρή φλόγα και ευχάριστο άρωμα, αλλά περιέχει επίσης φυσικά ένζυμα που βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα.

Είναι ενδιαφέρον ότι, παρόλο που το κερί μέλισσας είναι βιολογικής φύσης, έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής εάν φυλάσσεται σε σφραγισμένο δοχείο ή τυλιγμένο σφιχτά.

Το αρχαίο κερί μέλισσας που βρέθηκε σε δοχεία σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους έχει αποδειχθεί ότι διατηρεί τα βασικά του χαρακτηριστικά, ακόμη και για αιώνες.

Αξιοσημείωτος!

Για αυτόν τον λόγο, το κερί μέλισσας μπορεί να είναι η τελευταία λέξη στα κεριά με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι κεριών κεριών που είναι διαθέσιμοι σήμερα και το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Καθένα από αυτά είναι επίσης ευάλωτο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε αλλοίωση ή λήξη. Η επόμενη ενότητα θα σας πει για τις επιπτώσεις της αλλοίωσης.

Τι συμβαίνει εάν ένα κερί κρατηθεί πολύ;

Όταν ένα κερί διατηρείται για πολύ καιρό ή αποθηκεύεται ακατάλληλα, συνήθως θα δείτε μερικά πράγματα να αρχίζουν να συμβαίνουν.

Το κερί μπορεί να γίνει σκληρό και εύθραυστο στην περίπτωση των κεριών παραφίνης ή κεριού μέλισσας ή να αποχρωματιστεί και να γίνει εύθραυστο στην περίπτωση των κεριών από φοίνικα ή χώμα.

Αυτές οι ανωμαλίες στο κερί δυσκολεύουν το φυτίλι να απορροφήσει το κερί όταν λιώνει ή ακόμα και με αποτέλεσμα το κερί να χάσει εντελώς το σχήμα του.

Ως αποτέλεσμα, το κερί μπορεί να καταστραφεί ή, εάν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, η φλόγα μπορεί να τρεμοπαίζει και να παράγει λιγότερο φως ή περισσότερο καπνό από το συνηθισμένο.

Επιπλέον, εάν έχετε αρωματικά κεριά, το άρωμα του κεριού μπορεί να μειωθεί ή ακόμα και να απουσιάζει εντελώς. Τα αιθέρια έλαια και άλλα συστατικά που παρέχουν το άρωμα μπορεί να εξατμιστούν ή να χάσουν τη δραστηριότητά τους με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και όταν δεν έχει καεί.

Το κάψιμο ενός κεριού που προφανώς δεν πάει καλά μπορεί να μην είναι ασφαλές: Ένα αναμμένο κερί που καταρρέει ή πέφτει απροσδόκητα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Να προσέχετε πάντα τυχόν ύποπτα κεριά με αλλοιωμένη εμφάνιση ή υφή!

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία επιταχύνει σημαντικά την αλλοίωση των κεριών

Μελέτες έχουν δείξει ότι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία αυξάνει σημαντικά τον ρυθμό αλλοίωσης των κεριών.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να αλλάξει τη χημική σύνθεση των κεριών και των αρωμάτων, με αποτέλεσμα την αυξημένη αποσύνθεση των κεριών (οργανικά ή ανόργανα), τις δυσάρεστες οσμές και την αποικοδόμηση άλλων πρόσθετων, όπως οι χρωστικές ή τα συντηρητικά.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, είναι σημαντικό να προστατεύετε τα κεριά από κάθε δυνατό ηλιακό φως και για ορισμένα «όλα φυσικά» κεριά ακόμη και από εσωτερικούς φωτισμούς φθορισμού.

Είτε μπορεί να είναι επιβλαβές λόγω των υψηλών επιπέδων υπεριώδους ακτινοβολίας τους.

Σε τελική ανάλυση, το να κρατάτε τα κηροπήγια σας μακριά από τον ήλιο και άλλες πηγές έντονου φωτός, τα κρατάτε μακριά από βλάβες και θα σας βοηθήσει να τα διατηρήσετε πολύ περισσότερο από ό,τι θα έκαναν διαφορετικά.

Πώς αποθηκεύετε τα κεριά για να διαρκέσουν περισσότερο;

Η σωστή αποθήκευση είναι απαραίτητη για να διαρκέσουν τα κεριά όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πρώτα και κύρια, τα κεριά πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για να μεγιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής. Φροντίστε να αποθηκεύετε τα κεριά σας με τον σωστό προσανατολισμό για να μην κρεμούν.

Αυτό είναι συνήθως πρόβλημα για τα λεπτά, κωνικά κεριά όταν αφήνονται όρθια ή δεν είναι ξαπλωμένα σε επίπεδη επιφάνεια, αλλά όχι τόσο για τα κεριά με πιο χοντρές κολόνες ή τα κεριά σε βάζο ή τενεκέ.

Για τυχόν κεριά που αγοράσατε και αποθηκεύσετε ως καινούργια, κρατήστε τα στο εργοστασιακό τους περιτύλιγμα ή στο δοχείο.

Εάν έχετε ήδη ανοίξει το κερί ή αγοράσατε πολλαπλάσια χύμα, σκεφτείτε να τα τυλίξετε σε χαρτί κεριού ή πλαστικό.

Οποιοδήποτε αρωματικό κερί μπορεί να διατηρηθεί σε σακούλα κατάψυξης με φερμουάρ για να διατηρήσει το άρωμά του.

Επιπλέον, εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει επίσης να φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο για να ελαχιστοποιούνται οι επιπτώσεις της οξείδωσης και της εξάτμισης τυχόν ελαίων στο κερί.

Αυτό βοηθά επίσης στην αποφυγή της σκόνης και άλλων ατμοσφαιρικών ρύπων.

Τέλος, να έχετε κατά νου ότι μάθαμε ότι διαφορετικά κεριά έχουν λίγο πολύ συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Τα κεριά φοίνικα και σόγιας απλά δεν θα διαρκέσουν τόσο πολύ σε σύγκριση με την παραφίνη και ειδικά το κερί μέλισσας.

Εάν ξέρετε ότι θα αποθηκεύετε κεριά για μεγάλο χρονικό διάστημα, επενδύστε σε κεριά με κερί που μπορούν να διανύσουν την απόσταση.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές οδηγίες, μπορείτε να βοηθήσετε τα κεριά σας να παραμείνουν σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια ακόμα.

Τα κεριά μπορεί να χαλάσουν, αλλά τα δικά σας δεν χρειάζεται

Τα κεριά μπορεί να χαλάσουν με την πάροδο του χρόνου, με τα κεριά φοίνικα και σόγιας να φθείρονται πολύ πιο γρήγορα από τα κεριά μελισσών ή παραφίνης.

Ανεξάρτητα από το είδος του κεριού που έχετε, με τις κατάλληλες τεχνικές αποθήκευσης, μπορείτε να βοηθήσετε το δικό σας να διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Η διατήρηση των κεριών σας σφραγισμένα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως ή άλλες πηγές έντονου φωτός μπορεί να παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής τους.

τα κεριά λήγουν στο pinterest

Schreibe einen Kommentar