Λοιπόν, τα τζιτζίκια γίνονται πιο δυνατά πριν από μια καταιγίδα; * The Homesteading Hippy

0
Λοιπόν, τα τζιτζίκια γίνονται πιο δυνατά πριν από μια καταιγίδα;  * The Homesteading Hippy

Πιθανότατα έχετε ξανακούσει το κελαηδισμα των τζιτζικιών. ίσως όταν ήσουν έξω για κάμπινγκ. Είναι συνήθως πολύ δυνατά και μπορεί να βλάψουν την ακοή σας. Λοιπόν, ορίστε μια ερώτηση:

Τα τζιτζίκια γίνονται πιο δυνατά πριν από μια καταιγίδα; Ναι, τραγουδούν πιο δυνατά πριν από μια καταιγίδα. Τα τζιτζίκια είναι φυσικά πολύ δυνατά, παράγοντας κλήσεις έως και 120 ντεσιμπέλ. Συνήθως οι κλήσεις τους ακούγονται πριν από την έναρξη των βροχών των μουσώνων, αλλά δεν είναι μια πρόβλεψη του καιρού. στην πραγματικότητα είναι απλώς μια αντίδραση στην αλλαγή της θερμοκρασίας του αέρα.

ημίπτερα

Τι είναι τα τζιτζίκια;

Τα τζιτζίκια είναι μια υπεροικογένεια εντόμων που ονομάζεται Cicadoidea και αποτελούν μέρος της τάξης των αληθινών ζωυφίων (Hemiptera). Βρίσκονται συνήθως σε τροπικά και εύκρατα κλίματα, ζουν σε δέντρα και τρέφονται με χυμό δέντρων.

Όσον αφορά τη δραστηριότητα, τα περισσότερα είδη είναι ενεργά κατά τη διάρκεια της ημέρας, με μόνο μερικά επιλεγμένα να είναι νυκτόβια.

Τείνουν να εξαφανίζονται εντελώς για μεγάλα χρονικά διαστήματα – συχνά έως και 17 χρόνια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διάρκεια για την εξαφάνιση θα ποικίλλει μεταξύ διαφορετικών ειδών.

Το τραγούδι(α) του Τζίτζικα

Τα τζιτζίκια αρχίζουν να τραγουδούν όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 82 βαθμούς Φαρενάιτ (28 Κελσίου).

Υπάρχουν περίπου 1300 είδη τζιτζίκων στον κόσμο – από τα οποία τα 150 βρίσκονται στη γενέτειρά μου τη Νότια Αφρική. Κάθε είδος έχει το δικό του ξεχωριστό σύνολο τραγουδιών για τον καθορισμό της περιοχής και το ζευγάρωμα.

Τώρα, μόνο τα αρσενικά τραγουδούν και κάποιοι θα φύγουν και θα τραγουδήσουν μόνοι τους ενώ άλλοι θα τραγουδήσουν με μια παρέα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτοί οι τύποι είναι δυνατοί. παράγοντας τόνο ήχου 120 ντεσιμπέλ. Αυτός είναι ένας από τους πιο δυνατούς ήχους που παράγονται από ένα είδος εντόμου.

Αν βρεθείτε κοντά στο τραγούδι, προσέξτε να μην πλησιάσετε πολύ. Το τραγούδι είναι αρκετά δυνατό για να βλάψει την ακοή σας.

Σε μια σχετική σημείωση, εικάζεται ότι αυτό το δυνατό τραγούδι θα μπορούσε, όταν ήταν σε χορωδία με άλλα τζιτζίκια, να τρομάξει τα αρπακτικά που κυνηγούν μέσω του ήχου. Αυτή η θεωρία διαψεύδεται από τους παρατηρητές, κάτι που είναι λογικό. ένα δυνατό τραγούδι σε ρεφρέν θα ήταν σαν να χτυπάς ένα κουδούνι για δείπνο.

Το τραγούδι γίνεται όταν οι μύες που περιβάλλουν τα όργανα που παράγουν ήχο συστέλλονται. παράγοντας κλικ που συγχωνεύονται σε συνεχείς σημειώσεις. Τα τζιτζίκια είναι ικανά να προσαρμόσουν το τραγούδι αλλάζοντας τις θέσεις τους σε σχέση με την επιφάνεια στην οποία στέκονται.

Τα τραγούδια σε σχέση με τον καιρό

Όσον αφορά την πρόβλεψη καταιγίδων, τα τραγούδια ζευγαρώματος των τζιτζικιών ακούγονται συχνά πριν από την έναρξη των βροχών των μουσώνων. Αυτό θεωρείται σε μεγάλο βαθμό τυχαίο: μια αντίδραση στην αλλαγή της θερμοκρασίας περισσότερο από μια πρόβλεψη καιρού.

Οικολογική αξία των τζιτζικιών

Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα τζιτζίκια παραμένουν σε αδράνεια πιστεύεται ότι είναι ένας τρόπος να ξεπεραστούν τα αρπακτικά που τρέφονται με αυτά. ο κύκλος δραστηριότητάς τους είναι διαφορετικός από αυτόν των περισσότερων από τα αρπακτικά τους.

Τα τζιτζίκια συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση της σταθερότητας του περιβάλλοντος. Παρέχουν μια πηγή ενέργειας για τα πουλιά, τα ερπετά, τα θηλαστικά και τα έντομα. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, τα τζιτζίκια δρουν σαν παράσιτα στα δέντρα. εμποδίζοντας τα δέντρα-ξενιστές τους να ανταγωνίζονται άλλα είδη δέντρων. Επίσης, κλαδεύουν τα πιο αδύναμα κλαδιά των δέντρων που φιλοξενούν και παρέχουν φυσικό λίπασμα στα δέντρα όταν πεθαίνουν.

Schreibe einen Kommentar