Μπορείτε πραγματικά να ξεπλύνετε τα ξεπλυμένα χιτώνια πάνας; * The Homesteading Hippy

0
Μπορείτε πραγματικά να ξεπλύνετε τα ξεπλυμένα χιτώνια πάνας;  * The Homesteading Hippy

Αναμφίβολα έχετε δει τις διαφημίσεις για ξεπλυόμενες χιτώνια πάνας. Οι διαφημίσεις κάνουν να φαίνεται σαν αυτά τα μικροσκοπικά, τακτοποιημένα ένθετα να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσετε την υφασμάτινη πάνα σας καθαρή ενώ αφαιρείτε το δυσάρεστο περιεχόμενο εύκολα και υγιεινά.

επένδυση πάνας

Αυτό τα έχει κάνει ένα ελκυστικό προϊόν για πολλούς γονείς, και επίσης έχει κάνει τους κατασκευαστές των εν λόγω σκαφών της γραμμής γεμάτο χρήματα.

Ωστόσο, ορισμένες ανησυχητικές αναφορές υποστηρίζουν ότι αυτά τα ξεπλυόμενα χιτώνια πάνας είναι κάθε άλλο παρά. Είναι αλήθεια? Μπορείτε πραγματικά να ξεπλύνετε τα ξεπλυόμενα χιτώνια πάνας;

Όχι, δεν πρέπει να ξεπλένετε τα κάλυμμα πάνας που ξεπλένονται σε καμία τουαλέτα. Αυτές οι επενδύσεις δεν αποσυντίθενται αρκετά γρήγορα και μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από δαπανηρά προβλήματα από βουλωμένες αποχετεύσεις έως περιττές υδραυλικές ή σηπτικές εργασίες και ακόμη και σημαντικά προβλήματα για τα τοπικά συστήματα αποχέτευσης.

Όπως αποδεικνύεται, οι κατασκευαστές αυτών των χιτωνίων έχουν βάλει γρήγορα τους καταναλωτές και είναι οι καταναλωτές και τα συστήματα αποχέτευσης της πόλης που πληρώνουν το τίμημα.

Το υπόλοιπο αυτού του άρθρου θα σας πει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτές τις παραπλανητικές επενδύσεις πάνας και πώς θα πρέπει να επιλέξετε να τις πετάξετε εάν θέλετε να συνεχίσετε να τις χρησιμοποιείτε.

Γιατί τα Flushable Liners δεν είναι πραγματικά Flushable καθόλου

Για να διευκρινίσουμε, οι κατασκευαστές δεν είναι εντελώς απατηλοί όσον αφορά αυτές τις θήκες για πάνες μίας χρήσης, τα λεγόμενα ξεπλυμένα πανάκια: Μπορείτε να τα ξεπλύνετε στην τουαλέτα σας και οι ίδιες οι επενδύσεις θα ξεπλυθούν, όπως στο „εξαφανίζονται από το μπολ“.

Αλλά αυτό που συμβαίνει μετά το ξέπλυμα είναι όταν η εξαπάτηση ξεκινά πραγματικά σοβαρά. Αν και αυτές οι επενδύσεις διατίθενται στο εμπόριο και παρουσιάζονται ως ταχέως διαλυόμενες και βιοαποδομήσιμες, η πραγματικότητα είναι ότι κάθε άλλο παρά είναι.

Το υφασμάτινο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται αυτές οι επενδύσεις μιας χρήσης δεν διασπάται γρήγορα στο νερό, παρά τους ισχυρισμούς του κατασκευαστή.

Στην πραγματικότητα, μένουν μαζί, λίγο πολύ ολόκληροι, για πολύ περισσότερο από όσο περιμένουν οι περισσότεροι.

Πλήρως βυθισμένες, αυτές οι επενδύσεις μπορεί να χρειαστούν πάνω από ένα χρόνο για να σπάσουν σε σημείο που να μην αποτελούν σημαντικό κίνδυνο φράγματος.

Οποιαδήποτε στιγμή πριν από αυτό, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα τεράστιο φράξιμο στις σωληνώσεις του σπιτιού σας, στη σηπτική σας δεξαμενή ή στα τοπικά αποχετευτικά συστήματα.

Μιλώντας για το τελευταίο, είναι αυτά τα ξεπλυόμενα χιτώνια (και τα μωρομάντηλα που φέρεται να ξεπλένονται) που δημιουργούν συχνά γιγάντιες, ανίερες μαρμελάδες και φράγματα στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, που κοστίζουν στις πόλεις εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το συμπέρασμα είναι το εξής: Αυτά τα χιτώνια μιας χρήσης δεν χαλούν πουθενά αρκετά γρήγορα ώστε να μην προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές αφού ξεπλυθούν.

Οι επενδύσεις πάνας που ξεπλένονται είναι καταστροφικές για το περιβάλλον

Ας πούμε απλώς για το επιχείρημα ότι οι επενδύσεις της πάνας που ξεπλένονται φτάνουν μέχρι και στη συνέχεια μέσω της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων χωρίς να προκαλέσουν τεράστιο φράξιμο και χωρίς να χαλάσουν.

Δεν καταφέρνουν απλώς να παρασυρθούν στο ποτάμι ή στον ωκεανό και να διαλυθούν σε τίποτα όπως δείχνουν οι διαφημίσεις.

Αντίθετα, όπως όλα τα άλλα σκουπίδια που επιπλέουν στις υδάτινες οδούς και τους ωκεανούς μας, θα αρχίσουν να βλάπτουν την άγρια ​​ζωή, να μολύνουν το περιβάλλον και γενικά να αποτελούν τεράστιο πόνο και ενόχληση μέχρι να συλλεχθούν τελικά και να μεταφερθούν σε χωματερή.

Μόλις όμως βρίσκονται στη χωματερή, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Αφαιρούμενο από το νερό, το ανθεκτικό υφασμάτινο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται αυτές οι επενδύσεις θα διαρκέσει ακόμη περισσότερο, έως και μια δεκαετία ή περισσότερο. Είναι αστείο που δεν μας το λένε αυτό, ε;

Εδώ είναι που οι κατασκευαστές αυτών των χιτωνίων μιας χρήσης επισημαίνουν μια βολική λέξη νυφίτσα: βιοδιασπώμενο.

Τι σημαίνει στην πραγματικότητα βιοδιασπώμενο; Σημαίνει ότι, τελικά, ένα αντικείμενο θα διασπαστεί στις πρώτες ή βασικές του ύλες και θα επιστρέψει στο περιβάλλον, «περιβάλλον» που είναι το έδαφος, το νερό ή οτιδήποτε άλλο.

Όπως αποδεικνύεται, τα πάντα, ακόμα και το μέταλλο, είναι τεχνικά βιοδιασπώμενα! Με αρκετό χρόνο, όλα επιστρέφουν στη γη, ας πούμε έτσι.

Αλλά αυτό είναι το θέμα, οι κατασκευαστές αφήνουν τον παράγοντα χρόνο σε όλη τους την καθαρή και υγιεινή διαφήμιση.

Αυτά τα χιτώνια μιας χρήσης, μόλις φτάσουν στη χωματερή και θαφτούν με όλα τα άλλα σκουπίδια, θα επιμείνουν για πολύ, πολύ καιρό.

Πώς πρέπει να πετάξετε πραγματικά τα ξεπλυμένα χιτώνια

Εάν δεν έχετε μάθει τίποτα άλλο από όσα έχουμε μιλήσει μέχρι τώρα, ελπίζω να μάθατε ότι δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να ξεπλύνετε αυτά τα λεγόμενα ξεπλυμένα χιτώνια αν ενδιαφέρεστε για τη σηπτική σας δεξαμενή, το τοπικό σας σύστημα αποχέτευσης ή το περιβάλλον.

Αλλά, ας πούμε ότι σας αρέσει όντως η άνεση και η ευκολία που μπορούν να σας προσφέρουν όταν είναι ώρα να καθαρίσετε το μωρό σας. Πώς πρέπει να απαλλαγείτε από αυτά;

Αρκετά εύκολα: Απλά πετάξτε τα στον κάδο σκουπιδιών. Εάν το μωρό σας έχει κάνει ένα ιδιαίτερα τεράστιο χάος, μπορείτε να ξύσετε τα απόβλητα στην τουαλέτα πριν ξεπλύνετε κανονικά και στη συνέχεια να πετάξετε την επένδυση με τα οικιακά σας σκουπίδια.

Τώρα, όπως μπορείτε να φανταστείτε, η τοποθέτηση στερεών ή υγρών ανθρώπινων απορριμμάτων ή των υπολειμμάτων τους στα «στεγνά» σκουπίδια σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μυρίσετε το σπίτι σας.

Για να το αντιμετωπίσετε, έχετε δύο επιλογές. Αρχικά, μπορείτε να ρίξετε τη βρώμικη επένδυση σε μια μικρότερη σακούλα (οι ανταλλακτικές σακούλες παντοπωλείου λειτουργούν τέλεια για αυτό) πριν τη δέσετε και την τοποθετήσετε στα σκουπίδια.

Εναλλακτικά, απλώς πετάξτε την επένδυση στον υπαίθριο κάδο απορριμμάτων για συλλογή την ημέρα των σκουπιδιών.

Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε για τις οσμές, σκεφτείτε να επενδύσετε σε έναν κάδο απορριμμάτων με ένα καλά προσαρμοσμένο καπάκι για να τις κρατήσετε υπό έλεγχο.

Στο τέλος, αυτά τα χιτώνια μιας χρήσης θα καταλαμβάνουν ακόμα χώρο σε μια χωματερή, αλλά τουλάχιστον θα φτάσουν στον τελικό προορισμό τους χωρίς να καταστρέψουν τα αποχετευτικά συστήματα ή να αποτελέσουν οικολογική καταστροφή στο νερό.

Οι επενδύσεις πάνας που ξεπλένονται δεν πρέπει ποτέ να ξεπλένονται

Αν και πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση ψευδούς διαφήμισης, δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να ξεπλύνετε μια επένδυση πάνας που ξεπλένεται σε οποιαδήποτε τουαλέτα.

Αυτές οι επενδύσεις δεν διαλύονται ή καταστρέφονται εγκαίρως και ευθύνονται για την πρόκληση μαζικών βουλωμάτων στα οικιακά αποχετευτικά συστήματα και τα συστήματα αποχέτευσης της πόλης, εκτός από σημαντική περιβαλλοντική ζημιά. Αντ‘ αυτού, πετάξτε τα με τα συνηθισμένα οικιακά σας σκουπίδια.

flush flushable χιτώνια πάνας pinterest

Schreibe einen Kommentar