Μπορεί το Potting Soil να λήξει; Για πόσο καιρό είναι καλό; * The Homesteading Hippy

0
Μπορεί το Potting Soil να λήξει;  Για πόσο καιρό είναι καλό;  * The Homesteading Hippy

Έτσι, τα φυτά σας σε γλάστρες είναι υπέροχα μια μέρα, και μετά ξαφνικά μοιάζουν σαν να αγωνίζονται την επόμενη μέρα. Τους έχετε δώσει τη σωστή ποσότητα νερού και ηλιακού φωτός, οπότε τι συμβαίνει; Δεν έχουν ζωύφια, μύκητες ή βακτήρια, έτσι ώστε απλά να φεύγει… το χώμα.

Μπορεί όμως το χώμα της γλάστρας σας να λήξει; Και αν ναι, πόσο καιρό παραμένει θρεπτικό;

Η απάντηση είναι ναι και όχι, το χώμα γλάστρας δεν λήγει, αλλά η ποιότητά του υποβαθμίζεται με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να χαλάσει εάν προσβληθεί από μυκητιασική ή βακτηριακή λοίμωξη. Μπορεί να είναι καλό για 2 χρόνια εάν λάβει την κατάλληλη φροντίδα προσθέτοντας θρεπτικά συστατικά.

Θα σας πω για τις λεπτομέρειες του υγιούς εδάφους γλάστρας, τη σωστή αποθήκευση και τις λεπτομέρειες για την παράταση της διάρκειας ζωής του.

Φυτό Αμαρυλλίς σε γλάστρα μέσα σε θερμοκήπιο
Το υγιές χώμα θα έχει ως αποτέλεσμα χαρούμενα φυτά όπως δείχνει η Αμαρυλλίς μου

Ελέγχετε το χώμα σας τακτικά

Μπορείτε να αγοράσετε κιτ δοκιμών για να ελέγξετε τη θρεπτική αξία του εδάφους σας. Αυτά είναι υπέροχα, αλλά κατά τη γνώμη μου, δεν είναι επικριτικά. Εάν χρησιμοποιήσετε τη μύτη και τα μάτια σας, θα δείτε εάν το χώμα της γλάστρας σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

χώμα κήπου μέσα σε σακούλα γεμάτη χώμα γλάστρας
Το υγιές έδαφος γλάστρας είναι ελαφρύ, ξηρό και σκόνη

Μυρίστε το χώμα. Αν έχει άσχημη μυρωδιά, όπως τα σάπια αυγά, είναι καλά και αληθινά ληγμένο. Έχοντας μόλις πετάξει μια γλάστρα με παλιό χώμα από μια γλάστρα, δεν μπορώ καν να αρχίσω να περιγράφω τη μυρωδιά. Θα το καταλάβετε όταν το μυρίσετε.

Εάν το έδαφος είναι συμπαγές και σχηματίζει συμπαγείς σβώλους, έχει υπερβεί την αξία του για τα φυτά σε αυτό.

παλιό ογκώδες χώμα γλάστρας
Αυτό είναι παλιό, χρησιμοποιημένο χώμα γλάστρας που έχει σχηματίσει ένα πυκνό κομμάτι

Εάν έχει ζωύφια μέσα, θα έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της θρεπτικής του αξίας, καθώς τα ζωύφια θα έχουν φάει τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

παλιό χώμα γκρο πλαν
Το παλιό έδαφος είναι πυκνό και δεν φαίνεται μαλακό και χνουδωτό

Αν μουχλιάσει σίγουρα ΔΕΝ χρησιμοποιείται! Η μούχλα δείχνει την παρουσία μυκητιακών σπορίων.

παλιό χώμα γλάστρας vs νέο
Στα αριστερά είναι παλιό, χρησιμοποιημένο χώμα γλάστρας. Μπορείτε να το δείτε να φαίνεται εξαντλημένο, έχει σκούρο χρώμα σε σύγκριση με το φρέσκο ​​χώμα γλάστρας στα δεξιά

Τι υπάρχει μέσα στο χώμα γλάστρας

Το χώμα γλάστρας είναι ένας συνδυασμός περλίτη, χοντρής άμμου, φλοιού, σφάγνου, βερμικουλίτη και ασβέστη. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για καλή διατροφή, αποστράγγιση και αερισμό.

Υπάρχουν συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας χώμα για γλάστρα με βάση το πού θα βάλετε τα φυτά της γλάστρας σας και το τι φυτεύετε.

Το έδαφος για γλάστρα είναι 100% βιολογικό. Το κύριο συστατικό είναι ο φλοιός που είναι απαραίτητος για την αποστράγγιση των φυτών σας

Αποθηκεύστε το χώμα της γλάστρας σας σωστά

Αποθηκεύστε το χώμα γλάστρας που δεν έχει ανοίξει στην αρχική του τσάντα σε σκοτεινό, ξηρό σημείο.

Το χώμα της γλάστρας σας πρέπει να είναι στεγνό για να διαρκέσει πολύ. Εάν έχετε αδιαφανή δοχεία μεταφοράς, τοποθετήστε το χώμα γλάστρας, στην αρχική του συσκευασία, σε σκοτεινό, ξηρό χώρο. Βεβαιωθείτε ότι η μεταφορά είναι αδιάβροχη και στεγανή.

Εάν αποθηκεύετε χώμα από ανοιχτό πακέτο, απλώστε το σε ένα μουσαμά στον ήλιο για να στεγνώσει και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε το σε μια συσκευή μεταφοράς.

Ανανεώστε το χώμα της γλάστρας για να το επαναχρησιμοποιήσετε

Το χώμα για γλάστρες μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί εάν είχε ένα υγιές φυτό και εξακολουθεί να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Στεγνώστε το σωστά εάν το αποθηκεύετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα και λάβετε ένα ενισχυτικό από το φυτώριο της περιοχής σας για να το αναμίξετε πριν τη χρήση.

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σφάλματα, μύκητες ή βακτήρια στο έδαφος. Ακολουθήστε τη μύτη σας! Αν βρωμάει μην το χρησιμοποιήσετε.

Μεταφύτευση φυτών γλάστρας σε φρέσκο ​​χώμα γλάστρας

Αν δείτε ότι το φυτό της γλάστρας σας δυσκολεύεται ή απλά πρέπει να το επανατοποθετήσετε σε μια μεγαλύτερη γλάστρα, αφαιρέστε το από τη γλάστρα στην οποία βρίσκεται ανακινώντας απαλά τη γλάστρα για να χαλαρώσει το φυτό και να το σύρετε έξω από την τρέχουσα γλάστρα.

Χαλαρώστε απαλά τις ρίζες και ανακινήστε όσο το δυνατόν περισσότερο από το παλιό χώμα της γλάστρας από τις ρίζες πριν ξαναβάλετε σε γλάστρα το φυτό σας.

Επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής του εδάφους της γλάστρας σας

Εάν το χώμα της γλάστρας σας εξακολουθεί να είναι στεγνό, χωρίς σφάλματα, χωρίς μύκητες και υγιές, αλλά τα φυτά σας δεν ευδοκιμούν, μπορείτε να ανανεώσετε το έδαφος με:

  • Προσθήκη στεροειδών φυτών γλάστρας
  • Προσθέστε φλοιό καρύδας
  • Προσθέστε προ-εμποτισμένο κοκοφοίνικα

Τι να κάνετε με το παλιό χώμα γλάστρας

Εάν το χώμα της γλάστρας σας πρέπει να αντικατασταθεί, μην το κάνετε απλά πετάξτε το παλιό χώμα.

Αντίθετα, προσθέστε το χώμα στο σωρό κομποστοποίησης ή χρησιμοποιήστε το ως επιφανειακό χώμα για το γκαζόν σας ή – αν είναι χωρίς σφάλματα και μύκητες – συμπληρώστε άλλες γλάστρες.

Συμβουλές

Όταν τοποθετείτε τα φυτά σας σε γλάστρες, απλώστε μια πλαστική σακούλα ή μουσαμά κάτω από τη σακούλα και όπου βρίσκεται η γλάστρα. Πιάστε κάθε χώμα που πέφτει από το μυστρί σας. Το χώμα της γλάστρας είναι πολύ ξηρό και σκόνη, η μετακίνησή του είναι πάντα ακατάστατη. Μαζέψτε το χώμα από το πλαστικό για να το χρησιμοποιήσετε.

χώμα για γλάστρα σε πλαστικό μουσαμά
Εργαστείτε σε ένα πλαστικό μουσαμά για να ελαχιστοποιήσετε τη σπατάλη

Κρατήστε τις γλάστρες σας ψηλά, ώστε το νερό να μπορεί να στραγγίζει σωστά. Σηκώστε τα από το έδαφος στέκοντας τις γλάστρες πάνω σε τούβλα. Η ακατάλληλη αποστράγγιση μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και να προσφέρει το ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για μύκητες, παθογόνα, βακτήρια και ζωύφια.

Μην ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά της γλάστρας σας. τα φυτά δεν χρειάζονται τόσο νερό όσο θα νόμιζε κανείς. Το πολύ νερό δεν είναι καλό για τα φυτά σας.

Τοποθετήστε τις γλάστρες σας στο σωστό σημείο. Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά. Μπορείτε να αγοράσετε το καλύτερο χώμα για γλάστρες, αλλά αν τα φυτά σας δεν έχουν τη σωστή ποσότητα φωτός, δεν θα τα πάνε καλά.

Ανακατέψτε σε μια μικρή ποσότητα κομπόστ ή λιπάσματος, καθώς το χώμα της γλάστρας είναι στην πραγματικότητα χωρίς έδαφος και επομένως δεν παρέχει θρεπτικά συστατικά για το φυτό.

FAQ

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του χώματος για τη γλάστρα και του μείγματος γλάστρας;

Ναι, υπάρχει διαφορά. Ανάλογα με τους κατασκευαστές, το χώμα για γλάστρες μπορεί να έχει χώμα, το μείγμα γλάστρας δεν περιέχει χώμα, καθιστώντας το πιο ασφαλές για τα φυτά καθώς δεν περιέχει παθογόνους παράγοντες.

Ποιο χώμα για γλάστρα είναι καλύτερο;

Το έδαφος για γλάστρα πρέπει να έχει φλοιό πεύκου, τύρφη, βερμικουλίτη ή περλίτη. Θα πρέπει να είναι πολύ σκόνη για να έχει καλή αποστράγγιση.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω χώμα κήπου σε γλάστρες;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χώμα κήπου σε γλάστρες. ωστόσο δεν είναι ιδανική επιλογή. Το χώμα γλάστρας παρέχει αποστράγγιση, αερισμό, θρεπτικά συστατικά και έλεγχο υγρασίας για τα φυτά σας σε γλάστρες. Θα χρειαστεί να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά και να διατηρήσετε προσεκτικά το έδαφος και θα πρέπει επίσης να έχετε πολύ καλή αποστράγγιση.

Τι μπορώ να κάνω με το παλιό χώμα για γλάστρα;

Το παλιό χώμα για γλάστρες είναι εξαιρετικό επιφανειακό έδαφος για το γκαζόν σας. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε παλιό χώμα γλάστρας με νέο χώμα – εάν είναι ακόμα υγιές – για να κάνετε το χώμα σας να προχωρήσει περισσότερο.

συμπέρασμα

Η τοποθέτηση φυτών σε γλάστρες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φωτίσετε τον κήπο σας. Οι άνθρωποι μιλούν για λειτουργικούς κήπους που είναι είτε για λαχανικά είτε για λουλούδια.

Η αλήθεια είναι ότι αν θέλετε να καλλιεργήσετε λαχανικά ή αν θέλετε τα λουλούδια σας να μεγαλώσουν όμορφα, χρειάζεστε επικονιαστές! Φέρτε πολλά όμορφα χρώματα για να προσελκύσετε τις μέλισσες και τις πεταλούδες.

Η φύτευση φυτών σε γλάστρες είναι επίσης πολύ λογικός τρόπος στον κήπο εάν έχετε ακραίες καιρικές συνθήκες. Μπορούν να μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα – τα δικά μου μπαίνουν στο θερμοκήπιό μου το χειμώνα – για να τα προστατεύσουν από τον παγετό ή το χιόνι.

Εάν διασφαλίσετε ότι τα φυτά της γλάστρας σας έχουν καλή αποστράγγιση, το χώμα της γλάστρας σας μπορεί να διαρκέσει 2 χρόνια ή περισσότερο. Εάν επενδύετε σε γλάστρες και σε φυτά, να θυμάστε ότι η ποιότητα του εδάφους σας θα είναι το κλειδί για να ενώσετε τη γλάστρα και να φυτέψετε μαζί για να σας χαρίσουν όμορφα λουλούδια.

καρφίτσα λήξης εδάφους γλάστρας

Schreibe einen Kommentar