Ο παγετός σκοτώνει τα φυτά; – Ομάδα Κοιλάδας του Οχάιο

0
Ο παγετός σκοτώνει τα φυτά;  – Ομάδα Κοιλάδας του Οχάιο

Καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες λιγοστεύουν και προχωράμε προς το φθινόπωρο, ο πρώτος παγετός είναι προ των πυλών. Έχετε περάσει τους ζεστούς μήνες φροντίζοντας τον κήπο σας, οπότε φυσικά, σας ενδιαφέρει πώς θα πάει τον χειμώνα! Το κύριο ερώτημα που τίθεται συχνά είναι εάν ο παγετός θα σκοτώσει τα φυτά σας ή όχι.

Μπορεί να είναι ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που βιώνεις, να ξυπνήσεις ένα πρωί, να ρίξεις μια ματιά έξω από το παράθυρό σου και να δεις τα φυτά που έχεις εργαστεί σκληρά για να διατηρήσεις όλο το καλοκαίρι καστανά και μαραμένα κάτω από το βάρος ενός απροσδόκητου παγετού.

Η απάντηση στο ερώτημα εάν ο παγετός σκοτώνει τα φυτά ή όχι μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του φυτού, τον τύπο του κήπου, την τοποθεσία, το φως του ήλιου και άλλους παράγοντες. Η κατανόηση του κήπου σας από το σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση είναι το κλειδί για τον σχεδιασμό μιας αυλής που θα φαίνεται υπέροχη όλες τις εποχές.

Είναι πάντα καλή ιδέα να δημιουργείτε ένα σχέδιο με τη βοήθεια ενός επαγγελματία σχεδιασμού τοπίου, όπως αυτά του Ohio Valley Group. Θα βγούμε έξω και θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πώς ο παγετός και ο χειμερινός καιρός θα επηρεάσουν τα φυτά που έχετε και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τη ζημιά.

Τι είναι το Frost και τι είδους καιρό πρέπει να προσέχω;

Ο ορισμός του παγετού είναι απλός. Είναι αυτό που συμβαίνει όταν η θερμοκρασία του αέρα περιβάλλοντος πέφτει κάτω από τους 32 βαθμούς Φαρενάιτ. Αυτό οδηγεί στο σχηματισμό κρυστάλλων πάγου στα φύλλα των φυτών, οι οποίοι θα μπορούσαν να τραυματίσουν ή ακόμα και να σκοτώσουν τα τρυφερά φυτά.

Προϋποθέσεις για παγετό είναι η ηρεμία, ο καθαρός ουρανός και οι απογευματινές θερμοκρασίες που αρχίζουν να πέφτουν. Όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν που θα μπορούσαν να σκοτώσουν όλα τα φυτά εκτός από τα πιο ανθεκτικά στο κρύο.

Αν εντοπίσετε μερικά σύννεφα στον ουρανό, μπορεί να είστε τυχεροί. Τα φυτά είναι γενικά ασφαλή όταν τα σύννεφα είναι ορατά ακόμα και αν η θερμοκρασία είναι δροσερή. Η ακτινοβολούμενη θερμότητα από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας παγιδεύεται κάτω από τα σύννεφα, γεγονός που διατηρεί τις θερμοκρασίες του εδάφους λίγο πιο ζεστές, προστατεύοντας τα φυτά σας για λίγο περισσότερο.

Ο άνεμος είναι και φίλος σου για παρόμοιο λόγο. Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, ο πιο κρύος αέρας τείνει να καθιζάνει στο έδαφος. Ακόμη και το πιο απαλό αεράκι μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την καθίζηση του κρύου αέρα γύρω από τα κρεβάτια του κήπου σας. Τούτου λεχθέντος, εάν ο ίδιος ο άνεμος είναι κάτω από το μηδέν, θα μπορούσε να είναι πολύ επιζήμιο για τα φυτά σας.

Τι μπορώ να κάνω για να προστατέψω τα φυτά μου από τον παγετό;

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κατανοήσετε τα είδη των φυτών που έχετε στον κήπο σας και πώς ο καιρός επηρεάζει την ιδιοκτησία σας. Το να γνωρίζετε ποια από τα φυτά σας είναι χορταστικά και ποια όχι είναι το κλειδί για να αποφασίσετε πώς να τα βοηθήσετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε τα ανώριμα φυτά. Εάν εξακολουθούν να παρουσιάζουν νέα ανάπτυξη καθώς μπαίνουν στο φθινόπωρο, θα είναι πιο ευαίσθητα στον παγετό.

Εάν υπάρχει παγετός στην πρόβλεψη, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καλύψετε τα φυτά σας για να διατηρήσετε όσο περισσότερη υγρασία και τη θερμότητα του εδάφους μπορείτε και επίσης για να προστατεύσετε από τους δυνατούς ανέμους. Οι ισχυροί άνεμοι μπορούν να αυξήσουν τον ρυθμό ξήρανσης και ψύξης.

Τα καλύτερα υλικά για χρήση είναι πράγματα όπως καλάθια, μουσαμάδες, εφημερίδες, άχυρο και άλλα μονωτικά πράγματα. Υπάρχουν προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την κάλυψη φυτών το χειμώνα που μπορείτε να βρείτε στο κατάστημα του κήπου σας.

Πρέπει να καλύψετε τα φυτά σας πριν πέσουν οι θερμοκρασίες. Αυτό διασφαλίζει ότι παγιδεύετε και διατηρείτε όσο το δυνατόν περισσότερη θερμότητα στο χώμα σας και γύρω από τα φυτά σας. Φροντίστε επίσης να βαρύνετε τα καλύμματά σας, ώστε να μην τα παρασύρουν οι δυνατοί άνεμοι, αφήνοντας τα φτωχά φυτά σας να υποφέρουν απευθείας από τον παγετό.

Φαίνεται αντιπαθητικό, αλλά θα θελήσετε να διατηρήσετε το έδαφος υγρό εάν υπάρχει παγετός στην πρόβλεψη. Ποτίζετε συχνά τα φυτά σας ενόψει του παγετού. Οι εμπορικοί καλλιεργητές αφήνουν συχνά ψεκαστήρες για όλη τη νύχτα για να καλύψουν τα φυτά με νερό. Όταν το νερό στα φύλλα παγώνει, απελευθερώνει θερμότητα, προστατεύοντάς τα ακόμα κι αν είναι καλυμμένα με πάγο. Αυτή η τακτική λειτουργεί μόνο εάν οι καταιονιστήρες λειτουργούν συνεχώς όταν οι θερμοκρασίες είναι κάτω από το μηδέν, επομένως δεν συνιστάται για κηπουρούς στο σπίτι.

Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι ο κήπος μου προστατεύεται;

Οι έμπειροι κηπουροί ξέρουν να σχεδιάζουν από την αρχή έναν κήπο που να φαίνεται υπέροχος και να περιλαμβάνει αυτοφυή φυτά που θα ευδοκιμήσουν στις καιρικές συνθήκες της περιοχής μας. Το απόλυτο καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τον κήπο σας από ζημιές από παγετό είναι να φυτέψετε τα σωστά φυτά από την αρχή! Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να γεμίσετε τον κήπο σας με λουλούδια, θάμνους και δέντρα που ευδοκιμούν στο τοπικό μας κλίμα.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε! Οι ειδικοί μας γνωρίζουν ακριβώς ποια ιθαγενή φυτά όχι μόνο φαίνονται υπέροχα αλλά και ευδοκιμούν τον χειμώνα του Οχάιο. Καλέστε μας για να δούμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε τον κήπο σας υπέροχο όλο το χρόνο.

Schreibe einen Kommentar