Ποιά είναι η διαφορά? * The Homesteading Hippy

0
Ποιά είναι η διαφορά?  * The Homesteading Hippy

Ο Bison και ο Buffalo είναι ζώα που συνήθως μπερδεύονται μεταξύ τους. Γιατί; Επειδή στις παλιές καλές μέρες πριν από την εμφάνιση του Διαδικτύου, οι πρώτοι άποικοι νόμιζαν ότι τα δύο ζώα ήταν ίδια ή, τουλάχιστον, παρόμοια.

Δεν είχαν πολλούς πόρους για να αναγνωρίσουν ότι στην πραγματικότητα ήταν δύο εντελώς διαφορετικά ζώα. Ποιες είναι λοιπόν οι διαφορές μεταξύ βίσονα και βουβάλων;

βίσωνας εναντίον βουβάλου

Οι βίσονες είναι μεγαλύτεροι, ζυγίζουν περισσότερο και είναι ψηλότεροι από τα βουβάλια. Ωστόσο, τα βουβάλια έχουν μακρύτερα κέρατα. Και οι δύο μπορούν να φτάσουν τελικές ταχύτητες 35 mph.

Η κοινωνική τους δυναμική είναι επίσης εντελώς διαφορετική. Ενώ τα βουβάλια ταξιδεύουν συνήθως σε μεγάλα κοπάδια μεταξύ 50 και 500 μελών (1000 την εποχή των βροχών), οι βίσωνες έχουν ξεχωριστά κοπάδια αρσενικών και θηλυκών που αναμειγνύονται μόνο κατά την περίοδο ζευγαρώματος.

Χαρακτηριστικό Βουβάλι Βόνασος
Μέγεθος Μεγαλύτερος Μικρότερος
Βάρος Έως 1900 λίβρες. (900 κιλά) Έως 2200 λίβρες. (1000 κιλά)
Οικογένεια Bovidae Bovidae
Διατροφή Φυτοφαγο ζωο Φυτοφαγο ζωο
Μέγεθος κεφαλιού Μικρότερος Μεγαλύτερος
Γενειάδες Οχι Ναί
Μέγιστη ταχύτητα 35 mph 35 mph
Υψος Έως 11 πόδια 1″ (3,4 μέτρα) Έως 12 πόδια 5″ (3,8 μέτρα)
Μήκος κέρατος Έως 2 μέτρα, πιο αιχμηρό Μέχρι 0,5 μέτρα, όχι τόσο αιχμηρό
Μοτίβο ταξιδιού Μικτές ομάδες Άνδρας και γυναίκα ταξιδεύουν χωριστά

Τρία Είδη Βούβαλων

Υπάρχουν τρία είδη βουβάλων:

  1. Οι αφρικανικοί βούβαλοι βρίσκονται μόνο στην υποσαχάρια Αφρική. Υπάρχουν τέσσερα υποείδη αφρικανικού βουβάλου: ο βούβαλος του ακρωτηρίου, ο βούβαλος σαβάνας της κεντρικής Αφρικής, ο βούβαλος του δάσους και ο βούβαλος σαβάνας της Δυτικής Αφρικής.
  2. Το Wild Asian Water Buffalo είναι εγγενές στην ινδική υποήπειρο.
  3. Οι εγχώριοι ασιατικοί νεροβούβαλοι είναι επίσης εγγενείς στην ινδική υποήπειρο, αλλά βρίσκονται επίσης στην Κίνα και σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία.

Είδος Bison

Υπάρχουν επίσης τρία είδη βίσονα που είναι:

  1. Ο αμερικανικός βίσονας που μπορεί να βρεθεί σε όλη τη Βόρεια Αμερική.
  2. Ο ξύλινος βίσονας που είναι υποείδος του αμερικανικού βίσωνα βρίσκεται στην Αλάσκα και τον Καναδά.
  3. Ο ευρωπαϊκός βίσονας που βρίσκεται κυρίως στην Πολωνία.

Τα φαινόμενα μπορεί να απατούν

Ο βίσονας και ο βούβαλος είναι και τα δύο μέλη του Bovidae οικογένεια του ζωικού βασιλείου. Και τα δύο ζώα είναι φυτοφάγα που ταξιδεύουν σε αγέλες και έχουν κέρατα.

Δεν θα το σκεφτόσασταν να τα κοιτάξετε – κοιτάζοντας έναν βίσονα μοιάζει με μια πολύ μεγάλη αγελάδα, αλλά μην ξεγελιέστε. Ενώ ο βίσονας και ο βούβαλος είναι και τα δύο σχετικά ειρηνικά ζώα, πραγματικά δεν θέλετε να τσακωθείτε με κανένα από τα δύο!

Όταν απειλούνται, αυτά τα ζώα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο το μεγάλο βάρος τους όσο και τα αιχμηρά κέρατά τους για να κάνουν κάποια σοβαρή ζημιά.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα τον αμερικανικό βίσωνα, είναι το μεγαλύτερο από τα είδη βίσωνας και μπορεί να φτάσει σε βάρος από 1 έως 2000 κιλά.

Ένας βίσονας είναι απίστευτα βαρύς από μπροστά λόγω του μεγάλου κεφαλιού του και της μεγάλης καμπούρας των μυών που βρίσκεται στην πλάτη του κοντά στους ώμους. Αυτό γίνεται για να μπορεί να χρησιμοποιήσει το κεφάλι του για να οργώσει τις βαριές χιονοπτώσεις το χειμώνα.

Τώρα, φανταστείτε αυτό το μεγάλο κεφάλι, με περίπου 2000 κιλά πίσω του να πιέζει το στήθος σας… ναι, όχι ευχάριστο. Θα είστε σε πολύ κακή κατάσταση – υποθέτοντας ότι η πρόσκρουση δεν θα σας σκοτώσει – και τα κοντά, αιχμηρά κέρατα που σκίζουν τη σάρκα και τους μυς σας πιθανότατα θα σας τελειώσουν.

Α, και αν σκέφτεστε ότι θα ξεπεράσετε έναν θυμωμένο βίσονα ή βουβάλι. κάνετε λάθος. Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να τρέξει περίπου 6 μίλια την ώρα, αλλά δεν μπορεί να διατηρήσει αυτή την ταχύτητα για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα.

Τόσο ο βούβαλος όσο και ο βίσονας μπορούν να τρέξουν με 35 μίλια την ώρα – αν και, ο βούβαλος δεν μπορεί να διατηρήσει αυτή την ταχύτητα για πολύ. Ο Bison μπορεί να διατηρήσει αυτή την ταχύτητα έως και πέντε μίλια.

Είναι επίσης απίστευτα ευέλικτοι, ικανοί να κοστίζουν μια δεκάρα χωρίς να χάσουν πολύ – αν υπάρχει – ορμή.

Διαφορές μεταξύ Bison και Buffalo

Εμφάνιση

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές, αυτά τα δύο ζώα φαίνονται εντελώς διαφορετικά.

Οι βίσωνες έχουν πιο εύσωμη κατασκευή, με μεγάλο καμπούρα στους φαρδιούς ώμους και μεγάλο, φαρδύ κεφάλι και κοντά, αιχμηρά κέρατα.

Έχουν επίσης δασύτριχα γένια και πιο χοντρό παλτό. Τα Buffalo, από την άλλη πλευρά, έχουν πολύ μικρότερα κεφάλια και ώμους. Δεν έχουν καμπούρα αλλά είναι πιο βελτιωμένη δομή και μακρύτερα κέρατα. Τα παλτό τους είναι πιο λεπτά και δεν έχουν μούσι.

Μέγεθος

Ο αμερικανικός βίσωνας συνήθως φτάνει τα 3,8 μέτρα σε μήκος και μπορεί να ζυγίζει έως και 1.000 κιλά ή περισσότερο.

Από την άλλη πλευρά, ένα βουβάλι του Ακρωτηρίου μπορεί να φτάσει περίπου τα 3,4 μέτρα σε μήκος και μπορεί να ζυγίζει έως και 900 κιλά. Ο νεροβούβαλος είναι το βαρύτερο και από τα δύο είδη, ζυγίζοντας περίπου 1200 κιλά. Είναι επίσης το μικρότερο από τα δύο είδη, φτάνοντας μόνο τα 2,7 μέτρα σε μήκος.

Κέρατα

Ο βούβαλος και ο βίσονας έχουν κέρατα. Τα κέρατα ενός βίσωνα είναι πιο κοντά και, συνήθως, πιο αιχμηρά από τα κέρατα ενός βουβάλου. Το μήκος των κεράτων ενός βίσωνα συνήθως φτάνει περίπου τα 0,5 μέτρα.

Τα κέρατα βουβάλου, από την άλλη πλευρά, είναι μακρύτερα – φτάνουν περίπου τα 2 μέτρα σε μήκος – και έχουν σχήμα τιμονιού.

Παλτό

Οι βίσονες και οι βούβαλοι έχουν διαφορετικούς φυσικούς βιότοπους. Οι βίσονες απαντώνται συνήθως σε ψυχρότερα κλίματα στη Βόρεια Αμερική, την Αλάσκα και μέρη της Ευρώπης – ιδίως την Πολωνία. Από την άλλη πλευρά, τα βουβάλια βρίσκονται σε πολύ θερμότερα κλίματα στην Αφρική και την Ασία.

Τα βουβάλια εκτίθενται σε μικρότερο εύρος θερμοκρασιών και έχουν πολύ λεπτό, λείο τρίχωμα. Επίσης δεν ρίχνουν. Οι Bison έχουν ένα δασύτριχο τρίχωμα διπλής στρώσης που τους επιτρέπει να παραμείνουν ζεστοί στα πιο σκληρά χειμερινά κλίματα στα οποία ζουν. Το εσωτερικό τους τρίχωμα απορρίπτεται κατά τους θερμότερους μήνες.

Συμπεριφορά Αγέλης

Ο βούβαλος και ο βίσονας είναι και τα δύο πολύ κοινωνικά ζώα και ταξιδεύουν σε κοπάδια. Τα κοπάδια βουβάλων αποτελούνται από 50 έως 500 μέλη για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Τα κοπάδια μπορούν να αυξηθούν σε 1000 μέλη την περίοδο των βροχών.

Ο βίσωνας, από την άλλη πλευρά, ταξιδεύει σε χωριστά κοπάδια αρσενικών και θηλυκών – μέχρι την εποχή του ζευγαρώματος, όταν οι δύο συναντιούνται και ανακατεύονται για λίγο για να…καλά…ζευγάρουν.

συμπέρασμα

Πριν κλείσουμε, ας κάνουμε μια γρήγορη ανακεφαλαίωση:

  • Οι βίσονες έχουν μεγαλύτερο, πιο στιβαρό σώμα με μεγάλη καμπούρα, χοντρό τρίχωμα με διπλά στρώματα και μεγάλο κεφάλι. αθλούνται και γένια. Τα Buffalo έχουν μικρότερο κεφάλι και σώμα, και πιο λεπτό, πιο κομψό τρίχωμα.
  • Τα κέρατα βίσωνας είναι πιο κοντά και πιο αιχμηρά από τα αντίστοιχα των βουβάλων
  • Οι βούβαλοι ταξιδεύουν σε ομάδες που μπορούν να φτάσουν έως και 1000 μέλη, ενώ οι βίσωνες ταξιδεύουν σε χωριστά κοπάδια αρσενικών και θηλυκών – μόνο που συγκεντρώνονται (συγγνώμη για το λογοπαίγνιο) στην εποχή του ζευγαρώματος.

Λοιπόν, νομίζω ότι αυτό καλύπτει τα πάντα. Ελπίζω να σας άρεσε η ανάγνωση αυτού του άρθρου και να το βρήκατε κατατοπιστικό. Όπως πάντα, θα ήθελα να κλείσω λέγοντας ευχαριστώ για την ανάγνωση και θα σας δω όλους ξανά πολύ σύντομα.

Να προσέχεις!

Schreibe einen Kommentar