Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Αλόης και Αλόης Βέρα; * The Homesteading Hippy

2
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Αλόης και Αλόης Βέρα;  * The Homesteading Hippy

Μερικοί άνθρωποι αναφέρονται σε όλες τις μικρές αλόες με πράσινα φύλλα και λευκές κηλίδες ως αλόη βέρα, αλλά υπάρχουν διαφορές στις χημικές ενώσεις στις διάφορες αλόες, παρόλο που μερικές μπορεί να μοιάζουν.

Η διαφορά μεταξύ της Αλόης και της Αλόης Βέρα είναι ότι η Αλόη Βέρα ανήκει σε μια τεράστια οικογένεια φυτών αλόης. Υπάρχουν περίπου 420 είδη αλόης που ποικίλλουν από τις ογκώδεις αφρικανικές αλόες δέντρων, το Aloidendron barberae που αναπτύσσεται σε ύψη 60 ποδιών, έως τη μικροσκοπική Aloe descoingsiia, ιθαγενή της Μαδαγασκάρης, που φτάνει το μέγιστο 3 ίντσες.

Μικρή Aloe vera, αφαιρούμενη από τη μητρική και έτοιμη για φύτευση
Μικρή Aloe vera, αφαιρούμενη από τη μητρική και έτοιμη για φύτευση. Φωτογραφία J Beales

Το πραγματικό όνομα της Aloe Vera

Το Aloe barbadensis miller είναι η βοτανική ονομασία της αλόης βέρα, η οποία έχει γίνει γνωστό όνομα παγκοσμίως, λόγω των αποδεδειγμένων θεραπευτικών της ιδιοτήτων.

Εάν χρησιμοποιείτε χυμό αλόης, βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό φυτό γιατί, ενώ το εκχύλισμα αλόης από διάφορα άλλα μέλη της οικογένειας της αλόης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές εφαρμογές, δεν είναι η αλόη βέρα, το φυτό που έχει τραβήξει την προσοχή του κοινού για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες για χρήση στα καλλυντικά και την ιατρική.

Ο χυμός αλόης είναι ο χυμός αλόης, σωστά;

Ενώ η χημική σύνθεση του χυμού από διάφορες αλόες είναι παρόμοια από ορισμένες απόψεις, οι επιστήμονες προειδοποιούν να μην αντικατασταθεί ο χυμός από άλλο είδος αλόης, καθώς μπορεί να μην δώσει τα ίδια αποτελέσματα με όταν χρησιμοποιείτε αλόη βέρα.

Ο λόγος είναι ότι η ποσότητα των σαπωνινών μπορεί να ποικίλλει, καθώς και τα αντιοξειδωτικά, και βιταμίνες όπως το Α (βήτα-καροτίνη), το C και η βιταμίνη Ε. Η αλόη βέρα περιέχει επίσης βιταμίνη Β12, μια από τις ελάχιστες φυτικές πηγές αυτή η πολύ απαραίτητη βιταμίνη για τη διατήρηση της υγείας του αίματος και των νευρικών κυττάρων.

Τι το ιδιαίτερο έχει η Αλόη Βέρα;

Τώρα, η aloe arborescens και η aloe ferox, για να αναφέρουμε μόνο δύο είδη αλόης, έχουν πολύ παρόμοιες ιδιότητες και από ορισμένες αναφορές είναι ανώτερες, οπότε αναρωτιέται κανείς γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αλόη βέρα αντί. Θα μπορούσε να οφείλεται στους εξής τρεις λόγους:

  1. Οι άνθρωποι είναι πιο εξοικειωμένοι με την αλόη βέρακαι πιστέψτε ότι κάθε προϊόν που περιέχει αλόη βέρα θα λειτουργήσει καλά. Εάν δουν aloe arborescens, aloe ferox ή οποιοδήποτε άλλο είδος αλόης που αναφέρεται στα συστατικά, μπορεί να αποφασίσουν να μην το αγοράσουν, καθώς δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτά τα ονόματα.
  2. Η αλόη βέρα αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα και πολλαπλασιάζεται γρήγοραπαράγοντας πολλά κουτάβια από ένα φυτό και καθιστώντας ευκολότερη την εργασία με αυτά σε εμπορική κλίμακα από ένα μεγαλύτερο φυτό όπως η aloe arborescens, που απαιτεί περισσότερο χώρο.
  3. Η αλόη βέρα είναι μια μικρή αλόη που έχει ιδιαίτερα απαλά και ζουμερά φύλλασε αντίθεση με ορισμένες από τις άλλες ποικιλίες, των οποίων τα φύλλα μπορεί να είναι πιο δύσκολο να τεμαχιστούν, γεγονός που καθιστά λιγότερο εντατική τη συλλογή του χυμού αλόης βέρα.

Ποιες άλλες αλόες είναι κατάλληλες για την εξαγωγή του τζελ;

Δεν πρόκειται να περάσουμε από όλα τα είδη, μόνο τα τρία που χρησιμοποιούνται πιο συχνά για ιατρικούς και καλλυντικούς σκοπούς.

Aloe Ferox

Το Aloe ferox μεγαλώνει έξι πόδια ή περισσότερο. Χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική στην Αφρική και εμπορικά παγκοσμίως. Με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, το φυτό είναι πλέον ευρέως διαδεδομένο.

Ο πικρός χυμός αλόης χρησιμοποιείται σε παρασκευάσματα που χρησιμοποιούνται για να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να δαγκώνουν τα νύχια τους και χρησιμοποιείται επίσης ως καθαρτικό, αν και δεν συνιστάται η συνεχής χρήση καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό στην περιοχή της πυέλου.

Όπως η αλόη βέρα, ο χυμός από τον πυρήνα των φύλλων της aloe ferox χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία εγκαυμάτων, πληγών, τραυμάτων και άλλων δερματικών ερεθισμών, όταν εφαρμόζεται ως κατάπλασμα. Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει ορισμένες ενώσεις στην αλόη βέρα που δεν απαντώνται στους ίδιους συνδυασμούς σε άλλα είδη αλόης.

Aloe Arborescens

Η Aloe Arborescens είναι μια όρθια αναπτυσσόμενη αλόη με κεντρικό μίσχο και κλαδιά που αναπτύσσονται από αυτό σε διάφορες γωνίες, σχηματίζοντας κάτι σαν δέντρο – εξ ου και η «κληματαριά» στο όνομα.

Μπορεί να φτάσει σε ύψος πάνω από 4 μέτρα στις εγγενείς τροπικές έως υποτροπικές περιοχές του και χρησιμοποιείται συνήθως σε παρασκευάσματα δέρματος καθώς και για ηλιακά εγκαύματα.

Aloe Petricola

Γνωστό και ως πέτρινη αλόη, αυτό είναι ένα ελκυστικό φυτό με γκριζωπά φύλλα και όρθια κατακόκκινα άνθη σε σχήμα καντήλας. Το τζελ από τα φύλλα αυτής της αλόης είναι επίσης καλό για τα ηλιακά εγκαύματα και για την επούλωση μικρών πληγών.

Πώς να αναγνωρίσετε την Αλόη Βέρα

Τα φυτά έχουν στενά φύλλα που σχηματίζουν ένα επίμηκες τρίγωνο με οδοντώσεις στις άκρες. Τα φύλλα τείνουν να μεγαλώνουν πιο όρθια και έχουν ένα φρέσκο ​​πράσινο μπιζέλι παρά το γκρι πράσινο ορισμένων άλλων ειδών αλόης.

Το φυτό είναι αρκετά μικρό – έχει ύψος περίπου 12 έως 24 ίντσες και τείνει να παράγει πολλά «κουτάβια», έτσι τείνει να σχηματίζει μια συστάδα.

Μια γλάστρα με φυτά αλόης βέρα
Μια γλάστρα με φυτά αλόης βέρα. Φωτογραφία του J Beales

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι Αλόης Βέρα;

Όχι, ενώ υπάρχουν πολλά είδη αλόης, υπάρχει μόνο ένας μυλωνάς aloe barbadensis, οπότε μην πιστεύετε άρθρα που αναφέρουν x τύπους αλόης βέρα. Είδος αλόης ναι, αλόη βέρα όχι – εκτός αν είστε από αυτούς που αποκαλούν όλους τους τύπους αλόης, αλόη βέρα, κάτι που είναι βοτανικά λανθασμένο.

Πού βρίσκεται η Αλόη Βέρα;

Η αλόη βέρα αναπτύσσεται άγρια ​​στις πιο ξηρές περιοχές της Αφρικής και της Ασίας και τώρα βρίσκεται επίσης στην Αμερική και την Ευρώπη.

Τα περισσότερα φυτώρια αποθηκεύουν aloe barbadensis miller (γνωστός και ως aloe vera), η οποία αναπτύσσεται σε εξωτερικούς χώρους στις ζώνες 8 έως 12 του USDA. Μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί έξω σε δοχεία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε ψυχρότερες ζώνες, αλλά θα πρέπει να μεταφερθεί σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα στις ζώνες 7 έως 5.

Πώς μπορώ να βγάλω τον χυμό από τα φύλλα αλόης;

Η εξαγωγή του χυμού περιλαμβάνει ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψιμο των φύλλων προσεκτικά για να ξεφλουδιστούν και να αποκαλυφθεί το διαυγές τζελ. Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για να δείτε ακριβώς πώς να βγάλετε το χυμό από τα φύλλα των φυτών σας αλόης βέρα:

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Indian Journal of Dermatology, το εσωτερικό διαυγές τζελ του φυτού αλόης βέρα αποτελείται από αμινοξέα, λιπίδια, βιταμίνες, στερόλες και γλυκομαννάνες, που ευθύνονται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Διατομή φύλλου αλόης βέρα που δείχνει το διαυγές τζελ
Διατομή φύλλου αλόης βέρα που δείχνει το διαυγές τζελ. Φωτογραφία του J Beales

Το μεσαίο στρώμα έχει τον πικρό κίτρινο χυμό και έξω είναι το παχύτερο φλοιό του φύλλου που το προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες. Δεν χρειάζεστε ολόκληρο το φυτό για φάρμακα και καλλυντικά – απλώς κόψτε τον απαιτούμενο αριθμό φύλλων, ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να παράγει νέα φύλλα.

Τώρα λοιπόν ξέρετε τη διαφορά – βασικά η αλόη βέρα είναι συνώνυμο της αλόης μπάρμπαντενσις – η μόνη αληθινή αλόη βέρα.

Schreibe einen Kommentar