Πρέπει να σκοτώσω τα σκουλήκια του σφυροκέφαλου; * The Homesteading Hippy

0
Πρέπει να σκοτώσω τα σκουλήκια του σφυροκέφαλου;  * The Homesteading Hippy

Όλοι οι κήποι έχουν παράσιτα. Τα σαλιγκάρια, οι τερμίτες και τα σκουλήκια είναι μερικά κοινά. Με αυτά τα λόγια, ορισμένα παράσιτα είναι χειρότερα από άλλα. Το σκουλήκι Hammerhead είναι ένα από τα χειρότερα παράσιτα που θα μπορούσε να συναντήσει ο κήπος σας.

Λοιπόν, πρέπει να το κάνετε; Πρέπει να σκοτώσετε ένα σκουλήκι σφυροκέφαλου αν βρείτε ένα στον κήπο σας;

Ναι, σίγουρα θα πρέπει να σκοτώσετε όλα τα σκουλήκια σφυροκέφαλου που μπορείτε να βρείτε. Διαλύστε τα σε αλάτι ή/και ξύδι ή χρησιμοποιήστε χυμό εσπεριδοειδών ή βορικό οξύ.

Σημειώστε ότι κόβοντάς τα στη μέση ή σε πολλά κομμάτια δεν θα λειτουργήσει. Θα αναγεννηθούν σε πολλαπλά σκουλήκια. Σε περίπτωση προσβολής, μπορείτε να τα ψεκάσετε με διάφορα έλαια/παρασιτοκτόνα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη θανάτωσή τους.

σφυροκέφαλος

Τι είναι τα Hammerhead Worms;

Τα σφυροκέφαλα σκουλήκια (συγκεκριμένο όνομα: Bipalium Kwense), είναι μια αρπακτική μορφή πλατύσκωληκα με ένα ευδιάκριτο κεφάλι σε σχήμα σφυριού. Υπάρχει μια ποικιλία ειδών και το καθένα έχει διαφορετικό μέγεθος, χρώμα και μοτίβο – διαφορετικά είδη Bipalium έχουν τις δικές τους ξεχωριστές ρίγες.

Βρίσκονται συνήθως σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές με καλή ποσότητα υγρασίας και υψηλή υγρασία.

Αυτό το είδος σκουληκιών θεωρείται επεμβατικό τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Τρέφονται με γαιοσκώληκες, μαλάκια και άλλα σφυροκέφαλα σκουλήκια. Είναι επίσης δηλητηριώδη – έχει βρεθεί ότι περιέχουν μια νευροτοξίνη (συγκεκριμένα: τετροδοτοξίνη).

Αν αυτό το όνομα ακούγεται οικείο, αυτό οφείλεται στο ότι είναι το ίδιο πράγμα που συναντάμε στο pufferfish… ναι, είναι τόσο κακό.

Τα σκουλήκια σφυροκέφαλου μπορούν να φτάσουν το 1 πόδι (40 εκατοστά) σε μήκος και είναι πρακτικά αθάνατα. Αν κόψεις το ένα στη μέση, καταλήγεις με δύο σκουλήκια. Κόψτε το ένα σε επτά κομμάτια και θα έχετε επτά σκουλήκια! Δεν κυνηγούν τους ανθρώπους, αλλά είναι μια περιβαλλοντική καταστροφή.

Άλλα ζώα δεν θα τα αγγίξουν λόγω των νευροτοξινών που εκκρίνουν, οι οποίες μπορούν να κάνουν ένα ζώο (δηλαδή έναν σκύλο) πολύ, πολύ άρρωστο. Μπορεί να μην είναι μοιραίο σνακ αλλά ούτε και ευχάριστο.

Οι διατροφικές τους συνήθειες τα κάνουν ακόμα πιο άσχημα! Αυτό που κάνουν είναι να εντοπίσουν έναν γαιοσκώληκα και να τον πιάσουν χρησιμοποιώντας τις ισχυρές νευροτοξίνες του για να παραλύσουν το θήραμα:

Από εκεί, ο γαιοσκώληκας διαλύεται και σιγοβράζει σαν μιλκσέικ… Ποτέ δεν πίστευα ότι θα συνέκρινα τις διατροφικές συνήθειες ενός σκουληκιού με το να πίνει ένα milkshake.

Το αγαπημένο τους σνακ – οι γαιοσκώληκες είναι ζωτικής σημασίας για το περιβάλλον. καλλιεργούν έδαφος για την ανάπτυξη των φυτών. Χωρίς γαιοσκώληκες στο έδαφος σημαίνει ότι το έδαφος δεν μπορεί πραγματικά να καλλιεργηθεί καλά – δηλαδή δεν υπάρχουν φυτά. Τα σκουλήκια σφυροκέφαλου θα προκαλέσουν τον απόλυτο όλεθρο στον κήπο σας.

Έχοντας αυτό κατά νου, πώς σκοτώνεις αυτά τα ενοχλητικά πράγματα;

Σκοτώνοντας Σκουλήκια Σφυροκέφαλου

Λοιπόν, πρώτα απ‘ όλα. εδώ είναι τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε. Μην προσπαθήσετε να το κόψετε στη μέση. Οπως είπα πριν; απλά θα μεγαλώσει σε δύο σκουλήκια. Τούτου λεχθέντος, η θανάτωση αυτών των πραγμάτων μπορεί να γίνει με μερικούς διαφορετικούς τρόπους.

Το να τους ρίχνετε αλάτι ή ξύδι είναι μια αρκετά αποτελεσματική μέθοδος, αλλά μπορείτε επίσης να τα ψεκάσετε με έλαιο εσπεριδοειδών ή να χρησιμοποιήσετε βορικό οξύ για να αυξήσετε την οξύτητα του εδάφους – τα σκουλήκια σφυροκέφαλου δεν μπορούν να διαχειριστούν όξινα περιβάλλοντα.

Εάν το πρόβλημα είναι πιο διαδεδομένο και έχετε προσβολή από σκουλήκια σφυροκέφαλου, αυτό είναι ένα εντελώς άλλο παιχνίδι με μπάλα. Υπάρχουν βέβαια διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης μιας προσβολής.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπρέι σαπουνιού (που τους εμποδίζουν να αναπνεύσουν), το έλαιο neem (ένα φυσικό φυτοφάρμακο που προέρχεται από το δέντρο neem), το πύρεθρο (ένα εξαιρετικά τοξικό φυσικό φυτοφάρμακο) και μερικά συνθετικά φυτοφάρμακα (προφανώς όχι όλα ταυτόχρονα) θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των σκουληκιών.

Έχω διαβάσει ότι είναι δυνατό να πνιγούν σε δοχείο με νερό, αλλά τα περισσότερα άρθρα που ασχολούνται με αυτό το θέμα λένε διαλύστε τα σε αυτές τις ουσίες και βεβαιωθείτε ότι έχουν διαλυθεί πλήρως.

Δυστυχώς, αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Δεν μπορείτε να ψεκάσετε μια γενική περιοχή για να σκοτώσετε αυτά τα σκουλήκια. πρέπει να κάνετε zap το καθένα ξεχωριστά. Αν και, υποθέτω ότι αν χρησιμοποιούσατε βορικό οξύ, θα ήταν δυνατό. Η αύξηση της οξύτητας του εδάφους στον κήπο σας σε μεγάλη κλίμακα μπορεί να αποτρέψει μια προσβολή.

Με όλα αυτά που λέγονται, είναι σημαντικό να Σημειώστε ότι ορισμένες από αυτές τις χημικές ουσίες μπορεί να είναι τοξικές και για τον άνθρωπο; Ένα καλό παράδειγμα είναι το πύρεθρο που είναι ελαφρώς τοξικό για εμάς τους ανθρώπους και θανατηφόρο για τα σκουλήκια σφυροκέφαλου και άλλα παράσιτα.

Έτσι, όταν εργάζεστε με αυτά τα προϊόντα ή με παρόμοια προϊόντα. θα πρέπει να δίνεται προσοχή ώστε να αποφεύγονται περιττοί τραυματισμοί ή ατυχήματα.

Συμπερασματικά

Τα σφυροκέφαλα σκουλήκια είναι ένα αρπακτικό είδος πλατύσκωληκα που λεηλατεί γαιοσκώληκες, γυμνοσάλιαγκες, μαλάκια και άλλα σκουλήκια σφυροκέφαλου. Είναι εξαιρετικά τοξικά, περιέχουν μια ισχυρή νευροτοξίνη την οποία εκκρίνουν για να παραλύσουν τη λεία τους.

Η κατανάλωση πραγματοποιείται με τη διάλυση του θηράματος σε ένζυμα και στη συνέχεια τη σούπαση του σαν μιλκσέικ (yuck). Τα σκουλήκια σφυροκέφαλου είναι επίσης σχεδόν αθάνατα – ο τεμαχισμός τους οδηγεί μόνο σε περισσότερα σκουλήκια.

Για να τα σκοτώσετε, πρέπει είτε να τα καλύψετε με κάποιο είδος δηλητηρίου είτε να αυξήσετε την οξύτητα του εδάφους του κήπου σας.

Δεν θηρεύουν ανθρώπους ή κατοικίδια στο σπίτι, αν και μπορούν να αρρωστήσουν πολύ το σκυλάκι σας εάν/όταν καταναλωθούν. Εν ολίγοις: πρέπει να σκοτωθούν για να διατηρήσετε τον κήπο σας ασφαλή.

Ναι, αυτά τα πράγματα είναι άσχημα! Λοιπόν, ελπίζω όλοι εσείς οι αγαπημένοι αναγνώστες να βρήκατε αυτό το άρθρο κατατοπιστικό και να είστε πλέον καλύτερα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε αυτούς τους οικολογικούς εφιάλτες. Ευχαριστώ για την ανάγνωση και θα τα πούμε σύντομα.

Schreibe einen Kommentar