Προσθέστε βολβούς για χρώμα πρώιμης άνοιξης

9
Προσθέστε βολβούς για χρώμα πρώιμης άνοιξης

Γιατί να προσθέσετε βολβούς ανθοφορίας στο σχέδιο του κήπου σας στη Βόρεια Βιρτζίνια

Τέσσερις λόγοι για να προσθέσετε βολβούς πρώιμης άνοιξης στο σχεδιασμό του κήπου σας είναι:

  • Χαμηλή συντήρηση. Οι βολβοί είναι αυτοσυντηρούμενοι και δεν χρειάζονται πότισμα.
  • Απόδειξη ελαφιών. (εκτός από τουλίπες)
  • Ανθεκτικό στον παγετό. Μερικοί λαμπτήρες θα σπρώξουν ακριβώς επάνω στο χιόνι.
  • Χρώμα πρώιμης σεζόν. Φωτίζει ένα γυμνό τοπίο.
κρόκος tommies σπρώχνει μέσα από το χιόνι
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ευγενική παραχώρηση ColorBlends

Η σχεδιάστρια τοπίου Surrounds, Margaret Miley, λέει ότι ένας εύκολος τρόπος για να εισάγετε βολβούς στο σχεδιασμό του κήπου σας είναι να τους φυτέψετε με πολυετή φυτά. Οι βολβοί της πρώιμης άνοιξης ωθούνται προς τα πάνω τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και μετά αδρανούν τον Μάιο. Τα καλοκαιρινά πολυετή φυτά μαζεύονται μετά από αυτό, ανθίζοντας από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.

Πού να φυτέψετε τους ανοιξιάτικους βολβούς σας

Πολλοί βολβοί που ανθίζουν νωρίς την άνοιξη παράγουν μικρά φυτά που βρίσκονται χαμηλά στο έδαφος. Έτσι, τα βλέπει κανείς και τα απολαμβάνει καλύτερα από κοντά. Η Miley προτείνει να τοποθετείτε φυτά κοντά στο σημείο που περπατάτε καθημερινά: στις εισόδους, γύρω από γραμματοκιβώτια, κατά μήκος των συνόρων και γύρω από τη βάση των δέντρων.

Πολλοί βολβοί πρώιμης ανθοφορίας είναι πολυετείς και αναπαράγονται εύκολα. Στην πραγματικότητα, έχουν την τάση να καταλαμβάνουν μια περιοχή. Περιοδικά, πρέπει να χωρίζετε τις συστάδες των βολβών και να τους δίνετε περισσότερο χώρο γιατί όταν γίνονται πολύ πυκνοί δεν ανθίζουν τόσο πλήρως.

Αυτοί οι βολβοί που ανθίζουν νωρίς την άνοιξη περνούν το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου ζωής τους σε λήθαργο. Ανεβαίνουν νωρίς, ανθίζουν νωρίς και κοιμούνται νωρίς. Αποθηκεύουν όλη τη φωτεινή ενέργεια που χρειάζονται για το έτος σε αυτή τη σύντομη περίοδο που βρίσκονται πάνω από το έδαφος. Αν δεν έχουν αρκετό φως, δεν θα ανθίσουν το ίδιο καλά την επόμενη σεζόν.

Βολβοί που ανθίζουν καλά στη Βόρεια Βιρτζίνια

01-snowdrops_colorblendsΤα φυτά που προτείνουμε είναι όλα πλούσιοι βολβοί και μπορούν να μείνουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Σταγόνες χιονιού. Κλασικά και όμορφα, τα Snow Drops είναι μια από τις πρώτες ανοιξιάτικες αφίξεις. Αναδύονται στα μέσα Μαρτίου και φτάνουν σε ύψος περίπου έξι ίντσες.

ριγέ βολβός ανθοφορίας σκιλΡιγέ Squill. Ονομάζεται επίσης Scilia. Αυτός ο λαμπτήρας παράγει ένα κάλυμμα εδάφους που μοιάζει με χαλί από μικροσκοπικά αστέρια. Μοιάζουν με τον τύπο των λουλουδιών που φύονται σε ένα δάσος. Το Squill είναι ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς με πολυετή φυτά επειδή καλύπτει γυμνό έδαφος μέχρι να γεμίσουν τα πολυετή φυτά. Εκτός από το λευκό και το μπλε ριγέ, το Squill διατίθεται σε συμπαγές λευκό και μπλε.

βολβός ανθοφορίας νωρίς την άνοιξη wolfsbaneΑκονίτο. Αυτό το μικροσκοπικό κίτρινο λουλούδι φτάνει ακόμη νωρίτερα από το Snow Drops και το Squill. Συχνά ο Wolfsbane αναδύεται στο χιόνι. Είναι ένα φωτεινό, χαρούμενο φυτό που απλώνεται πυκνά σε δασικό περιβάλλον. Έχει λουλούδια σε σχήμα κυπέλλου που κάθονται μόλις δύο ίντσες από το έδαφος. Φυτέψτε τα γύρω από τη βάση των φυλλοβόλων δέντρων.

βολβός ανθισμένου ασφόδελου thalia σε σχέδιο κήπου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Creative Commons από τον Ryan Somma

Θάλεια ασφόδελο. Όχι ο τυπικός σας νάρκισσος, η Thalia είναι ένας λευκός νάρκισσος που μοιάζει με ορχιδέα. Εμφανίζει μια μικρή τρομπέτα και μακριά πέταλα που ρέουν προς τα πίσω. Ανθίζει στα τέλη Μαρτίου περίπου την εποχή που ανθίζουν οι θάμνοι Forsythia. Έχουν ύψος 12-14 ίντσες.

τετ-α-τετ νάρκισσος στο χιόνιTete-a-Tet Daffodil. Υπάρχουν πενήντα διαφορετικοί τύποι ασφόδελων. Ένα που μας αρέσει να χρησιμοποιούμε είναι ένας νάνος νάνος που ονομάζεται „Tete a Tete“. Αυτά είναι καλύτερα σε θέση να αντέξουν τον άνεμο ή μια δυνατή βροχή όπου ένας ψηλότερος νάρκισσος μπορεί να γκρεμιστεί. Εμφανίζει έως και τρία κίτρινα άνθη ανά στέλεχος. Οι ομαδοποιήσεις Tete-a-Tet μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή χρώματος κατά μήκος ενός διαδρόμου.

βολβός ανθοφορίας allium globemasterAllium. Αυτό είναι ένα πολύ επιδεικτικό φυτό. Το Allium ονομάζεται μερικές φορές διακοσμητικό κρεμμύδι επειδή ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σχοινόπρασο, το ασκαλώνιο και το σκόρδο. Είναι πολύ ανταλλακτικά και έχουν μινιμαλιστική εμφάνιση. Αν τα βάλεις με πολυετή φυτά, θα σηκωθούν σαν γιγάντιες σφαίρες που βγαίνουν από το κρεβάτι. Αυτός ο βολβός είναι όψιμος ανθισμένος και ο τελευταίος από τους βολβούς που ανθίζουν την άνοιξη. Ανάλογα με την ποικιλία, θα εμφανιστούν στις αρχές Μαΐου και θα έχουν φύγει μέχρι τον Ιούνιο. Τα ελάφια τα αποφεύγουν λόγω του αρώματος κρεμμυδιού τους.

Πότε να φυτέψετε τους ανοιξιάτικους βολβούς σας

Από τα τέλη Οκτωβρίου έως τον Νοέμβριο είναι η ώρα για φύτευση. Στους βολβούς αρέσει το δροσερό, υγρό χώμα. Μόλις φυτευτούν, βλασταίνουν γρήγορα και εγκαθίστανται για το χειμώνα. Καθώς η θερμοκρασία του εδάφους αυξάνεται την άνοιξη, οι βολβοί αρχίζουν να σπρώχνουν.

wolfsbane στο χιόνιΤα φυτά των βολβών είναι σε θέση να ανεχθούν θερμοκρασίες έως και 20 βαθμούς. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επιβραδύνουν την ανάπτυξή τους, όχι θα τη σταματήσουν. Αυτά τα ανθεκτικά φυτά έχουν την ικανότητα να εμποδίζουν τα κύτταρα τους να παγώσουν. Τα τρυφερά φυτά είναι ευάλωτα στον παγετό επειδή το νερό στα κύτταρα τους παγώνει. Καθώς αυτό το νερό παγώνει, διαστέλλεται, σπάζοντας τα κυτταρικά τοιχώματα και σκοτώνοντας το φυτό.

Εάν η φύτευση γίνει καλά το φθινόπωρο, θα έχετε μια καταπληκτική παράσταση την άνοιξη, όταν το μεγαλύτερο μέρος του τοπίου είναι ακόμα νεκρό ή μόλις αρχίζει να ξυπνά. Απλώς θα σου σκάσει τις κάλτσες». Christian Curless, ColorBlends

κρόκος βολβοί ανθοφορίας νωρίς την άνοιξηΆρα οι λαμπτήρες δεν τους πειράζει το κρύο. Ο εχθρός τους, λέει ο κηπουρός Christian Curless της ColorBlends, είναι η ζέστη. Αν ζεσταθεί πολύ, τα λουλούδια δεν διαρκούν γιατί όσο πιο ζεστά είναι, τόσο πιο γρήγορα μεγαλώνουν και ολοκληρώνουν τον κύκλο ανθοφορίας τους. Ο ιδανικός ανοιξιάτικος καιρός για βολβούς, λέει ο Curless, είναι αυτός όπου οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω από τους 70 βαθμούς. «Όταν ο καιρός παραμένει δροσερός, οι βολβοί μεγαλώνουν αλλά δεν αγωνίζονται να ανθίσουν».

Προσθέτοντας λαμπτήρες στο σχέδιο σχεδιασμού του κήπου σας, μπορείτε να επιτύχετε ένα συνεχές κύμα ανθοφορίας που οδηγεί στην πλήρη καλοκαιρινή σας σειρά. Επίσης, μπορείτε να εξαλείψετε τα γυμνά σημεία της πρώιμης εποχής στα πολυετή κρεβάτια σας: Καθώς τελειώνει το φύλλωμα των βολβών, τα πολυετή φυτά μεγαλώνουν, γεμίζουν και καλύπτουν την περιοχή όταν οι βολβοί αδρανούν.

Εάν θέλετε να δείτε περισσότερο χρώμα στον κήπο σας νωρίτερα στην καλλιεργητική περίοδο, προγραμματίστε μια διαβούλευση με έναν από τους ειδικούς μας στη διαχείριση κήπων. Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο φυτικό απόθεμα για τις συνθήκες στην ιδιοκτησία σας.

Ίσως αναρωτιέστε πώς να αναδείξετε την πληρέστερη έκφραση στο τοπίο και τους κήπους σας. Το ηλεκτρονικό μας βιβλίο: Επιλέγοντας το σωστό είδος εταιρείας συντήρησης τοπίουείναι γεμάτο από πολύτιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των εταιρειών συντήρησης τοπίου.

Νέα παρότρυνση για δράση

Schreibe einen Kommentar