Πόσα ακριβώς γαλόνια υπάρχουν σε ένα πακέτο νερού 24; * The Homesteading Hippy

0
Πόσα ακριβώς γαλόνια υπάρχουν σε ένα πακέτο νερού 24; * The Homesteading Hippy

Αν είστε κάτι σαν εμένα, εκτιμάτε μια καλή συμφωνία. Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι ειδικές εφάπαξ προσφορές που είναι σημαντικές – εξακολουθώ να θέλω να ξέρω ότι πληρώνω την καλύτερη τιμή καταστήματος σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο κατάστημα.

μπουκάλια νερού

Για παράδειγμα, αν αγοράσω ένα πακέτο νερού 24 για το σπίτι μου σε ένα κατάστημα, έχω καλή σχέση ποιότητας τιμής;

Ο μόνος τρόπος για να το μάθετε σίγουρα είναι να συγκρίνετε τις τιμές, και για να το κάνετε αυτό, πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πόσα γαλόνια υπάρχουν σε ένα πακέτο νερού 24.

Πόσα γαλόνια υπάρχουν σε ένα πακέτο νερού 24 στις Ηνωμένες Πολιτείες; 24 μπουκάλια που περιέχουν 16,9 ουγγιές υγρών θα περιέχουν συνολικά 405,6 ουγγιές υγρών.

Εάν υπάρχουν 128 ουγγιές υγρών σε ένα γαλόνι, μπορούμε να υπολογίσουμε ότι ο αριθμός των γαλονιών σε ένα πακέτο νερού 24 είναι 3,16875.

Είναι παρόμοιο και σε άλλα μέρη του κόσμου. Στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, το πιο κοινό μέγεθος φιάλης νερού είναι 500 ml, το οποίο ισοδυναμεί επίσης με 3,16875 γαλόνια ΗΠΑ σε συσκευασία 24 φιαλών.

Αρκετά απλό, σωστά; Δυστυχώς, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο…

Οι φιάλες πωλούνται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα μπουκάλια διαφορετικού μεγέθους περιέχουν διαφορετικές ποσότητες νερού. Κατά συνέπεια, ο αριθμός των γαλονιών σε ένα πακέτο νερού 24 θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του μπουκαλιού.

Μόλις μάθετε πόσα γαλόνια υπάρχουν σε ένα πακέτο νερού 24, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να συγκρίνετε τις τιμές.

Μόλις έχετε μια τυπική μέτρηση, θα είναι ευκολότερο για εσάς να γνωρίζετε εάν λαμβάνετε την καλύτερη τιμή ανά γαλόνι – και τη μεγαλύτερη συνολική αξία για τα χρήματά σας!

Θα δούμε αργότερα πώς αυτό επηρεάζει την απάντηση στην ερώτησή μας.

Τι εννοούμε με τον όρο Gallon;

Το γαλόνι είναι ένα μέτρο όγκου. Ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο τυποποιημένο όσο φαίνεται. Υπάρχουν τρία διαφορετικά μέτρα γαλονιού που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή:

Imperial Gallon

Αυτό το μέτρο γαλονιού χρησιμοποιείται σε ορισμένες χώρες του κόσμου. Αυτό το μέτρο ισοδυναμεί με 154 ουγγιές υγρών. Δεν είναι ένα μέτρο που χρησιμοποιείται γενικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υγρό γαλόνι

Ένα US Liquid Gallon, για να χρησιμοποιήσω τον σωστό τίτλο του, είναι το κυρίαρχο μέτρο γαλονιού που χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο όγκος που περιέχεται στο υγρό γαλόνι των ΗΠΑ είναι ελαφρώς διαφορετικός από το αυτοκρατορικό γαλόνι. Το υγρό γαλόνι των ΗΠΑ περιέχει 128 ουγγιές υγρών.

Ξηρό γαλόνι

Ένα Dry Gallon, στις ΗΠΑ, περιέχει 149 ουγγιές υγρών. Δεν χρησιμοποιείται συχνά σήμερα, ειδικά όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό το μέτρο είναι ένα ιστορικό μέτρο που χρησιμοποιήθηκε συνήθως στην εποχή της αποικίας. Αυτό ήταν ένα μέτρο που χρησιμοποιήθηκε για την ποσοτικοποίηση των ποσοτήτων σιτηρών και δεν χρησιμοποιήθηκε συνήθως για το νερό.

Εξαιτίας αυτού, σε αυτό το άρθρο, θα αναφερθούμε στο υγρό γαλόνι των ΗΠΑ.

Όταν σκεφτόμαστε τις ουγγιές, τείνουμε να σκεφτόμαστε αυτόματα το βάρος. Προσπαθήστε να μην μπερδευτείτε με αυτό! Είναι πιο εύκολο να ξεχωρίσετε τα δύο συγκρίνοντας κανονικές (στεγνές) ουγγιές έναντι υγρών.

Η ρευστή ουγγιά χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του όγκου του υγρού, ενώ η ξηρή ουγγιά μετρά το βάρος – αυτό είναι ανεξάρτητα από τον όγκο.

Εξαιτίας αυτού, θα αναφερθούμε μόνο στο μέτρο της ουγγιάς σε αυτό το άρθρο.

Τώρα είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε τον αριθμό των ουγγιών υγρών που βρίσκονται στον όγκο που δηλώνουμε ως υγρό γαλόνι ΗΠΑ.

Με αυτές τις πληροφορίες, μπορούμε τώρα να καθορίσουμε πόσα γαλόνια υπάρχουν σε ένα πακέτο νερού 24.

Ένας απλός υπολογισμός, χρησιμοποιώντας τον παρακάτω τύπο, θα μας δώσει την απάντηση που χρειαζόμαστε.

Μέγεθος φιάλης σε ουγγιές υγρών x 24 / ουγγιές σε ένα γαλόνι = Γαλόνια σε συσκευασία

Δεδομένου ότι υπάρχουν 128 ουγγιές υγρού σε ένα γαλόνι, μπορούμε να το εισαγάγουμε στον τύπο:

Ογκιές υγρών σε φιάλη X 24/ 128 υγρές ουγκιές = Γαλόνια σε συσκευασία

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον τύπο, είναι δυνατή η σύγκριση της ποσότητας και των τιμών των 24 συσκευασιών μπουκαλιών νερού – παρά το γεγονός ότι οι συσκευασίες πιθανότατα περιέχουν διαφορετικά μεγέθη μπουκαλιών νερού.

Γιατί είναι σχετική η μέτρηση του γαλονιού;

Η μέτρηση του γαλονιού είναι σχετική καθώς καθιερώνει ένα πρότυπο με το οποίο μπορούμε να συγκρίνουμε τις τιμές.

Έχουμε ήδη πει ότι δεν περιέχουν και τα 24 πακέτα νερού μπουκάλια ίδιου μεγέθους. Επομένως, ο υπολογισμός των γαλονιών σε πακέτα διαφορετικού μεγέθους επιτρέπει μια άμεση σύγκριση.

Ορισμένα καταστήματα θα εμφανίζουν την τιμή του γαλονιού των προϊόντων με μικρά γράμματα στην ετικέτα τιμής που εμφανίζεται στο κατάστημα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση των συγκρίσεων.

Άλλα δημοφιλή μεγέθη μπουκαλιών στις Ηνωμένες Πολιτείες

 • 16,9 ουγγιές υγρών
 • 33,8 ουγγιές υγρών
 • 20 ουγγιές υγρών
 • 12 ουγγιές υγρών
 • 8 ουγγιές υγρών

Αυτά είναι όλα δημοφιλή μεγέθη μπουκαλιών νερού. Ωστόσο, δεν είναι όλα διαθέσιμα σε συσκευασίες των 24.

Ποια μεγέθη φιαλών είναι διαθέσιμα σε συσκευασίες των 24;

Αυτά είναι τα μεγέθη που είναι διαθέσιμα σε 24 συσκευασίες και ο αριθμός των γαλονιών που υπάρχουν στις συσκευασίες κατά σειρά δημοτικότητας:

 • Συσκευασία 24 φιαλών 16,9 υγρών ουγγιών
 • 16,9 x 24 / 128 = 3,168,75 γαλόνια
 • Συσκευασία 24 φιαλών 8 υγρών ουγγιών
 • 8 x 24/ 128 = 1,5 γαλόνια
 • Συσκευασία 24 με 12 μπουκάλια υγρών ουγγιών
 • 12 x 24/128 = 2,25 γαλόνια

Για να κάνετε τα πράγματα ακόμα πιο μπερδεμένα, μπορείτε επίσης να βρείτε πακέτα με μπουκάλια νερού που περιέχουν 24 μπουκάλια νερού των 500 ml.

Πόσα γαλόνια υπάρχουν σε μια συσκευασία των 24 μπουκαλιών νερού των 500 ml;

Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, πρέπει να καθορίσουμε τον αριθμό των υγρών ουγγιών που είναι σε ένα χιλιοστόλιτρο. Αυτό θα μας διευκολύνει να μετατρέψουμε την ποσότητα σε γαλόνια.

 • 1 ml = 0,033814 ουγγιές υγρών
 • 500 ml= 0,033814 x 500 = 16,9 ουγγιές υγρών

Σαφώς, ένα μπουκάλι νερού 500 ml είναι στην πραγματικότητα ένα μπουκάλι υγρών ουγγιών 16,9 – το οποίο είναι ένα πακέτο των 24 και θα ανέρχεται σε 3.168,75 γαλόνια.

Γιατί υπάρχουν δύο διαφορετικά μέτρα για το ίδιο μέγεθος μπουκάλι;

Στην ονομαστική τους αξία, θα φαινόταν εντελώς γελοίο να εμφανίζεται το ίδιο μέγεθος φιάλης σε διαφορετικές μονάδες μέτρησης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το υγρό γαλόνι και οι ουγγιές υγρών είναι μέτρα όγκου που είναι ειδικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πολλές άλλες χώρες χρησιμοποιούν ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα μέτρησης. Για παράδειγμα, η Ευρώπη χρησιμοποιεί το λίτρο και το χιλιοστόλιτρο.

Όταν βλέπετε μια συσκευασία με μπουκάλια νερού που έχουν αναγραφόμενες ποσότητες σε χιλιοστόλιτρα, είναι λογικό να υποθέσετε ότι τα μπουκάλια εισήχθησαν από την Ευρώπη ή άλλη χώρα που χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα μέτρησης.

Long Story Short…

Για να απαντήσετε στην ερώτηση πόσα γαλόνια υπάρχουν σε μια συσκευασία 24 μπουκαλιών νερού, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε:

 1. Το γαλόνι μέτρο. Υπάρχουν πολλά μέτρα γαλονιού, αλλά στο παράδειγμά μας, ήταν το υγρό γαλόνι των ΗΠΑ που ήταν σχετικό για την απάντηση στην ερώτηση. Ένα υγρό γαλόνι ΗΠΑ περιέχει 128 ουγγιές υγρών.
 2. Το μέγεθος των μπουκαλιών στη συσκευασία. Το μέγεθος των μπουκαλιών νερού σε 24 συσκευασίες μπουκαλιών μπορεί να ποικίλλει. Αυτή η απόκλιση μπορεί να επηρεάσει τον αριθμό των γαλονιών που περιέχονται στις συσκευασίες.

Για να καθορίσετε τον αριθμό των γαλονιών σε διαφορετικές συσκευασίες των 24, επιτρέποντάς σας να συγκρίνετε τις αγορές σας με ευκολία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο τύπο:

ουγγιές υγρών σε φιάλη X 24/ 128 ουγγιές υγρών = γαλόνια σε συσκευασία

Αυτός ο τύπος μας επέτρεψε να αλλάξουμε την τιμή των ουγγιών υγρού σε διαφορετικά μπουκάλια για να απαντήσουμε στην ερώτηση πόσα γαλόνια ήταν σε κάθε συσκευασία.

Schreibe einen Kommentar