Πόσο κρύο λοιπόν πρέπει να είναι ένα ριζικό κελάρι; Τι Θερμοκρασία; * The Homesteading Hippy

0
Πόσο κρύο λοιπόν πρέπει να είναι ένα ριζικό κελάρι;  Τι Θερμοκρασία;  * The Homesteading Hippy

Πώς θα μπορούσε να είναι ένα ριζικό κελάρι – και πώς μπορεί αυτό το απλό κτίριο να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε περισσότερο τη συγκομιδή του κήπου σας; Θα διερευνήσουμε πόσο ωφέλιμο μπορεί να είναι σε αυτόν τον χρήσιμο οδηγό.

είσοδος στο ριζικό κελάρι
είσοδος σε ριζικό κελάρι

Συχνά θεωρούμε δεδομένες τις σύγχρονες συσκευές, όπως το ψυγείο. Είμαστε σίγουροι ότι τα τρόφιμα θα παραμείνουν φρέσκα στο ψυγείο για αρκετό καιρό.

Ιστορικά, ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν ήταν διαθέσιμη. Η μόνη διαθέσιμη εναλλακτική ήταν η χρήση των ιδιοκτησιών που είχε ήδη δώσει η Μητέρα Φύση.

Οποιοδήποτε δοχείο ή δωμάτιο κάτω από το έδαφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός ριζικού κελαριού. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως ένα ψυγείο για την αποθήκευση τροφίμων.

Πόσο κρύο πρέπει να είναι ένα ριζικό κελάρι για να διατηρήσετε τα προϊόντα σας φρέσκα;

Ένα αποτελεσματικό ριζικό κελάρι πρέπει να μπορεί να διατηρεί σταθερή θερμοκρασία από 32º έως 40ºF (0° έως 4,5°C) όλο το χρόνο. Αυτό κάνει ένα ριζικό κελάρι τόσο κρύο όσο ένα ψυγείο.

Για να κατανοήσουμε πλήρως τα οφέλη και τις φυσικές ιδιότητες ψύξης ενός ριζικού κελαριού, θα εξερευνήσουμε το θέμα λίγο πιο βαθιά.

Πώς ένα Root Cellar παραμένει κρύο;

Πώς, λοιπόν, είναι δυνατόν ένα ριζικό κελάρι να διατηρηθεί τόσο κρύο χωρίς τη χρήση σύγχρονων, ηλεκτροκίνητων συσκευών ψύξης; Πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο από το να θάβετε ένα δωμάτιο ή ένα δοχείο στο έδαφος, σωστά;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι πραγματικά τόσο απλό!

Η δημιουργία ενός ριζικού κελαριού είναι εύκολη με την προϋπόθεση ότι τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις στην κατασκευή του. Αυτό το είδος εγκατάστασης αποθήκευσης χρησιμοποιεί τις φυσικές ιδιότητες της γης για να ψύχεται.

Σε γενικές γραμμές, όταν σκάβουμε κάτω στη γη, η θερμοκρασία μειώνεται σε σύγκριση με τη θερμοκρασία πάνω από το έδαφος.

Υπάρχει μόνο ένα πόδι γης πάνω από ένα ριζικό κελάρι. Αυτό έχει σκαφτεί στο επίπεδο έδαφος, όπου υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας. Αυτή η μικρή ποσότητα γης θα δημιουργήσει μια διαφορά περίπου 20 βαθμών μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής θερμοκρασίας.

Κατά συνέπεια, εάν μπορούμε να σκάψουμε ακόμη πιο κάτω, σε περίπου 10 πόδια για να δημιουργήσουμε ένα κελάρι ριζών, θα διατηρήσουμε τη θερμοκρασία που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε το φαγητό μας ωραίο και κρύο.

Ωστόσο, το βάθος των 10 ποδιών δεν είναι οριστικό, καθώς είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η τοποθεσία, ο τύπος του εδάφους και η θερμοκρασία περιβάλλοντος πάνω από το έδαφος.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ριζικό κελάρι που να είναι αρκετά δροσερό ώστε να αποθηκεύει όλες τις συγκομιδές που χρειαζόμαστε για την επόμενη σεζόν.

Στη συνέχεια, μπορούμε να απολαμβάνουμε τη γενναιοδωρία μας όποτε θέλουμε, ενώ ταυτόχρονα είμαστε σίγουροι ότι το κρύο του ριζικού κελαριού έχει διατηρήσει το φαγητό φρέσκο, όχι κατεψυγμένο και απαλλαγμένο από ρύπους.

Γιατί πρέπει να αποθηκεύουμε τα τρόφιμα σε χαμηλές θερμοκρασίες;

Όταν αποθηκεύουμε τρόφιμα στο σκοτάδι με τις ψυχρές θερμοκρασίες ενός ριζικού κελαριού, μπορούμε να επιβραδύνουμε την παραγωγή αερίου αιθυλενίου.

Είμαστε επίσης σε θέση να αναστέλλουμε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Είναι το αέριο αιθυλένιο και οι μικροοργανισμοί που κάνουν τα ακατέργαστα προϊόντα να ωριμάζουν πολύ γρήγορα και στη συνέχεια να αποσυντίθενται.

Κάθε ακατέργαστο προϊόν που διατηρείται σε ζεστό, καλά φωτισμένο περιβάλλον θα γίνει μη βρώσιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν έχετε αφήσει ποτέ φρούτα και λαχανικά έξω στον πάγκο της κουζίνας σας, πιθανότατα έχετε δει αυτό το αποτέλεσμα από πρώτο χέρι.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε ένα ριζικό κελάρι δεν σταματούν εντελώς τη διαδικασία αποσύνθεσης. Ωστόσο, το κρύο το επιβραδύνει αρκετά, ώστε η ωφέλιμη ζωή να μπορεί να παραταθεί αρκετά.

Τι μπορούμε να αποθηκεύσουμε σε ένα κρύο κελάρι με ρίζες;

Πολλά προϊόντα μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα ριζικό κελάρι για να διατηρηθούν στην καλύτερη κατάσταση για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δεν απαιτούν όλα τις ίδιες συνθήκες αποθήκευσης. Είναι απαραίτητο να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με την προσαρμογή διαφορετικών τεχνικών για τη χρήση ενός ριζικού κελαριού.

Οι διαφορετικές τεχνικές αποθήκευσης και οι ζώνες θερμοκρασίας είναι δύο πλεονεκτήματα του σύγχρονου ψυγείου – και μπορείτε να μιμηθείτε αυτά τα οφέλη στο ριζικό κελάρι σας.

Θα ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα αντικείμενα που μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα root κελάρι και πόσο καιρό μπορούν να διαρκέσουν όταν αποθηκεύονται με αυτόν τον τρόπο.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι οι συνθήκες σε μεμονωμένα ριζικά κελάρια θα διαφέρουν και αυτό μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά (και πόσο καιρό) θα διατηρηθούν ορισμένα αντικείμενα. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι πρέπει να κάνετε κάποιες δοκιμές και σφάλματα μέσα στο δικό σας ριζικό κελάρι.

Το πόσο φρέσκο ​​είναι ένα προϊόν θα επηρεάσει επίσης το πόσο θα διαρκέσει σε ένα ριζικό κελάρι. Κάτι που έχει ήδη αρχίσει να αποσυντίθεται τοποθετημένο στο ψυχρό περιβάλλον ενός ριζικού κελαριού δεν θα αποθηκεύεται επίσης.

Δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ και καθώς χαλάσει, θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την ακεραιότητα και την αποθήκευση άλλων προϊόντων στο κατάστημα.

Διαφορετικές ποικιλίες συγκομισμένων καλλιεργειών, ιδιαίτερα προϊόντα όψιμης συγκομιδής, όπως η χειμωνιάτικη κολοκύθα, είναι καλύτερες για αποθήκευση στο ψυχρό περιβάλλον ενός ριζικού κελαριού.

Παράγω Θερμοκρασία Μέσος χρόνος αποθήκευσης
Πατάτες 40 έως 45 ° F 4 έως 6 μήνες
Γλυκοπατάτες 55 έως 60 ° F 6 έως 8 μήνες
Ντομάτες Όχι χαμηλότερη από 55 ° F 1 έως 6 μήνες
κρεμμύδια Δροσερό & Ξηρό 6 έως 8 μήνες
Αχλάδια 29 έως 31 ° F 3 έως 4 μήνες
Μπρόκολο 32 ° F 2 έως 3 εβδομάδες
Εσπεριδοειδή δροσερός 6 έως 8 εβδομάδες

Υπάρχουν, φυσικά, πολλά άλλα αντικείμενα που μπορούν να επωφεληθούν από τις συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας που μπορεί να μπορέσετε να επιτύχετε σε ένα ριζικό κελάρι.

Οι κάβες ρίζας είναι ιδανικές για την αποθήκευση όχι μόνο ειδών οικιακής παραγωγής που έχουν αποξηρανθεί, καπνιστεί ή κονσερβοποιηθεί, αλλά είναι επίσης ιδανικά για προϊόντα που αγοράζονται από το κατάστημα.

Οι σπιτικές μπύρες, το κρασί, οι σπόροι, ακόμη και τα φυτά και οι βολβοί που ξεχειμωνιάζουν, είναι επίσης καλά προϊόντα που μπορούν να αποθηκευτούν σε ψυχρές συνθήκες που μπορούν να βρεθούν μόνο σε ένα ριζικό κελάρι.

Είναι ένα Root Cellar ικανό να διατηρεί φαγητό σε οποιαδήποτε τοποθεσία;

Ένα ριζικό κελάρι είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε η θερμοκρασία στο εσωτερικό να μην κυμαίνεται ακόμη και αν η εξωτερική θερμοκρασία τυχαίνει να αλλάξει.

Διαφορετικές κλιματικές περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαφορετικές εξωτερικές θερμοκρασίες. Κατά συνέπεια, διαφορετικές περιοχές μπορεί να απαιτήσουν να προσαρμοστεί ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζεται ένα ριζικό κελάρι ώστε να φτάσουν και να διατηρήσουν την απαιτούμενη ψυχρή θερμοκρασία.

Οι διαφορετικές θερμοκρασίες εξωτερικού περιβάλλοντος και οι τύποι εδάφους θα επηρεάσουν το βάθος που χρειάζεται να σκάψει ένα ριζικό κελάρι προκειμένου να έχει πρόσβαση στη φυσική ζώνη ψύξης.

Ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν το σωστό περιβάλλον για να σαπίσουν οι καλλιέργειες, οι θερμοκρασίες κατάψυξης θα καταστήσουν επίσης τις καλλιέργειες μη βρώσιμες. Επομένως, αυτές οι σκέψεις είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη ακόμη και αν ζείτε σε κλίμα που είναι φυσικά πιο ψυχρό.

Αν συγκρίνουμε τις περιοχές της Αλάσκας με την Αριζόνα, για παράδειγμα, το κλίμα και ο τύπος του εδάφους είναι εντελώς διαφορετικά.

Στην Αλάσκα, η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν για πολλούς μήνες του χρόνου. Απαιτείται ένα ριζικό κελάρι για προστασία από το κρύο, όχι από τη ζέστη, για αυτούς τους ψυχρούς μήνες.

Στην Αριζόνα από την άλλη πλευρά, η ζέστη είναι ο εχθρός. Ένα ριζικό κελάρι είναι κατάλληλο για τις περισσότερες τοποθεσίες. Ωστόσο, όπως είπα, το βάθος και η θέση του χώρου αποθήκευσης θα διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία.

Πώς να ελέγξετε τη θερμοκρασία ενός κελαριού εάν δεν είναι σταθερή

Η θερμοκρασία στο υπόγειο θα ποικίλλει ανάλογα με την απόσταση της τοποθεσίας από τον ισημερινό. Οι ακραίες κλιματολογικές περιοχές που είναι είτε υπερβολικά ζεστές είτε κρύες μπορεί να αποδειχθούν πρόκληση για ένα ριζικό κελάρι να λειτουργήσει σωστά χωρίς καμία επιπλέον βοήθεια στη θέρμανση ή την ψύξη.

Ο σχεδιασμός οποιουδήποτε ριζικού κελαριού πρέπει να επιτρέπει τον έλεγχο της υγρασίας και της θερμοκρασίας.

Όπως είπαμε, η θέση, το βάθος και ο προσανατολισμός του κελαριού μπορούν είτε να επωφεληθούν είτε να εξαλειφθούν η επίδραση του ήλιου.

Όποιος κατασκευάζει ριζικό κελάρι πρέπει να εγκαταστήσει ένα θερμόμετρο και ένα υγρόμετρο για να ελέγχει και να παρακολουθεί τη θερμοκρασία και την υγρασία καθημερινά. Χωρίς κατάλληλους ελέγχους όπως αυτοί, η παραγωγή δεν θα διαρκέσει όσο χρειάζεται ή επιθυμείτε.

Ένα σύστημα εξαερισμού είναι επίσης το κλειδί για τον έλεγχο της θερμοκρασίας μέσα στο κατάστημα. Ένα σύστημα υποβοηθούμενο από ανεμιστήρα θα επιτρέπει την εισαγωγή ψυχρού αέρα και την αποβολή θερμού αέρα όπως απαιτείται. Μπορεί επίσης να αποτρέψει τη σήψη, όπως το ωίδιο και τη μούχλα.

Σε θερμά κλίματα, οι ψυχρότερες νυχτερινές θερμοκρασίες μπορούν να εξαερωθούν στο ριζικό κελάρι χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο σύστημα ανεμιστήρων.

Σκεφτείτε αυτό σαν να ανοίγετε ένα παράθυρο στο σπίτι σας αν είναι ζεστό μέσα και να το κλείνετε όταν η θερμοκρασία είναι πιο δροσερή.

Ακόμη και στην Αλάσκα, είναι δυνατός ο έλεγχος της θερμοκρασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ήλιο για να θερμάνετε ένα σύστημα αγωγών που μπορεί να εισάγει ζεστό αέρα στο ριζικό κελάρι μέσω του συστήματος εξαερισμού.

Πόσο κρύο είναι το κρύο;

Ένα ριζικό κελάρι είναι μια πρακτικά μαγική κατασκευή που χρησιμοποιεί τις φυσικές ιδιότητες της γης για να διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία.

Η τέλεια θερμοκρασία για ένα ριζικό κελάρι είναι 32º έως 40ºF (0 ° έως 4,5 °C).

Είναι μεγάλη προσπάθεια να σκάψετε μια τρύπα στο έδαφος και να περιμένετε να διατηρήσει την ιδανική θερμοκρασία χωρίς καμία βοήθεια.

Επομένως, θα πρέπει να σχεδιάσετε το ριζικό κελάρι σας έτσι ώστε η θερμοκρασία και η υγρασία να μπορούν εύκολα να παρακολουθούνται και να ελέγχονται. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε τοποθεσίες που αντιμετωπίζουν ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.

Όταν, ωστόσο, παρέχονται οι κατάλληλες συνθήκες, αυτή η θερμοκρασία θα επιτρέψει σε μια σειρά από φρέσκα, διατηρημένα ή αγορασμένα στο κατάστημα προϊόντα να προστατεύονται από τη φυσική διαδικασία αποσύνθεσης.

Όταν τεθούν σε εφαρμογή αυτού του είδους οι προστασίες, μπορείτε να περιμένετε ότι τα προϊόντα σας θα διαρκέσουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, οκτώ μήνες ή περισσότερο!

Ενώ ένα ριζικό κελάρι είναι μια κατάλληλη μέθοδος αποθήκευσης για τα περισσότερα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, διαφορετικές κλιματικές ζώνες, περιοχές και τύποι εδάφους μπορεί να απαιτούν εναλλακτικά κριτήρια κατασκευής προκειμένου να διατηρηθούν τα πράγματα φρέσκα.

Κάντε λίγη έρευνα σχετικά με το τι θα είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε ένα ριζικό κελάρι παραγωγικό και αποτελεσματικό στην περιοχή σας – και μετά ξεκινήστε το σκάψιμο!

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα συστήματα αποθήκευσης τροφίμων που μπορείτε να έχετε στη θέση του – ειδικά εάν μπορείτε να το διατηρήσετε στην ιδανική θερμοκρασία.

Schreibe einen Kommentar