Πόσο ξύλο λοιπόν χρειάζομαι για να ζεστάνω το σπίτι μου; * The Homesteading Hippy

0
Πόσο ξύλο λοιπόν χρειάζομαι για να ζεστάνω το σπίτι μου;  * The Homesteading Hippy

Οι αξιόπιστες πηγές θερμότητας είναι απαραίτητες για τους οικοδεσπότες που επιδιώκουν να παράγουν τη δική τους τροφή και ενέργεια, καθώς και για εκείνους που χρειάζονται εφεδρική θέρμανση ή θέρμανση για μεμονωμένα κτίρια.

ξύλινο σωρό για θέρμανση

Το ξύλο για ένα ανοιχτό, παραδοσιακό τζάκι ή μια μοντέρνα ξυλόσομπα θεωρείται γενικά η πιο αξιόπιστη επιλογή και διατίθεται σχεδόν παντού.

Ωστόσο, εάν θέλετε να προετοιμάσετε το σπίτι σας για το κρύο με μόνο ξύλα για ζέστη, θα χρειαστείτε πολλά καυσόξυλα.

Πόσα καυσόξυλα χρειάζεστε για να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό;

Ένα διώροφο σπίτι 2.000 τετραγωνικών ποδιών σε μια εύκρατη ζώνη θα χρειαστεί 4 έως 6 κορδόνια ξύλου τους ψυχρότερους μήνες για θέρμανση. Η συνολική ποσότητα καυσόξυλων που πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας είναι περίπου 500 με 775 κυβικά πόδια.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να αλλάξουν αυτήν την εκτίμηση και οποιοσδήποτε εξαρτάται από το ξύλο για θερμότητα θα πρέπει να τους λάβει υπόψη.

Αν δεν θέλετε να καταψύξετε τις κρύες εποχές, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Πρωτογενείς Παράγοντες Θέρμανσης

Για να προσδιορίσετε πόσο ξύλο απαιτείται για να κρατήσει ένα σπίτι αρκετά ζεστό όλο τον χειμώνα, η προσωπική εμπειρία στο σπίτι, η καύση ξύλου, είναι ζωτικής σημασίας.

Αυτή δεν είναι η πιο χρήσιμη απάντηση για τους υποψήφιους χρήστες τζακιών ή για τους πρώτους αγοραστές σόμπας, αλλά αυτά είναι τα γεγονότα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σπίτια, όπως και οι ιδιοκτήτες τους, είναι όλα μεμονωμένα άτομα κατά κάποιο τρόπο.

Εάν αγοράζετε ή κληρονομείτε ένα σπίτι με παραδοσιακό τζάκι ή ξυλόσομπα, η καλύτερη μέθοδος για να υπολογίσετε τις απαιτήσεις σας για καυσόξυλα είναι να ρωτήσετε τους προηγούμενους ιδιοκτήτες (αν μπορείτε) για το πόσο ξύλο χρησιμοποίησαν και πότε χρησιμοποίησαν το.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να υπολογίσετε πόσα καύσιμα θα χρειαστείτε για θέρμανση ή τουλάχιστον να πλησιάσετε.

Ωστόσο, εάν είστε νέος στην πρακτική της θέρμανσης με καύση ξύλου ή δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του νέου σας σπιτιού, θα πρέπει να καταλάβετε τα πράγματα και να κάνετε προσαρμογές καθώς προχωράτε.

Όπως θα περίμενε κανείς, θα θελήσετε να κάνετε λάθος με περισσότερα παρά λιγότερα.

Τούτου λεχθέντος, δεν χρειάζεται να κάνετε άγριες εικασίες εάν σταματήσετε και αξιολογήσετε τους ακόλουθους παράγοντες κατά τον προσδιορισμό των απαιτήσεών σας σε ξύλο.

Τετράγωνα πλάνα της δομής

Το μέγεθος του σπιτιού σας ή άλλης κατασκευής θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το πόσο ξύλο θα χρειαστείτε για να το θερμάνετε αποτελεσματικά.

Τα μεγαλύτερα δωμάτια και τα μεγαλύτερα σπίτια θερμαίνονται πιο δύσκολα και απαιτούν περισσότερα καύσιμα για να ζεσταθούν αποτελεσματικά.

Τα μεγαλύτερα σπίτια έχουν επίσης συχνά περισσότερα από ένα τζάκια ή σόμπα για να εξασφαλίσουν ότι κάθε μέρος του «κατειλημμένου» σπιτιού είναι ζεστό.

Δεν χρειάζεται να σας πω ότι η τροφοδοσία πολλαπλών τζακιών ή σόμπων ταυτόχρονα θα εξαντλήσει γρήγορα τα αποθέματά σας σε καύσιμα!

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, μια μεγαλύτερη καμπίνα ενός δωματίου θα ήταν πιο δύσκολο να θερμανθεί από μια μικρότερη καμπίνα ενός δωματίου, καθώς ο εσωτερικός όγκος αέρα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Το αντίθετο ισχύει επίσης, με τις μικρότερες, χαμηλότερες περιοχές να είναι πολύ πιο απλές στην αποτελεσματική θέρμανση σε σύγκριση με τις μεγάλες, ψηλές.

Μια μικρή φωτιά που τροφοδοτείται λιγότερο συχνά μπορεί να είναι αρκετή για να κρατήσει ζεστό ένα μικροσκοπικό σπίτι ή έναν άνετο χώρο, διευκολύνοντας σημαντικά τα ποσοστά κατανάλωσης ξύλου.

Για να καθορίσετε αρχικά πόση ποσότητα ξύλου πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε, ξεκινήστε αναλύοντας το μέγεθος του σπιτιού σας και φροντίστε να υπολογίσετε τον αριθμό των τζακιών ή των ξυλόσομπων.

Συντελεστής μόνωσης

Ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται για απαιτήσεις για καυσόξυλα είναι η ποιότητα της μόνωσης του σπιτιού σας.

Σπίτια με παχιά, εκσυγχρονισμένη μόνωση, παράθυρα με διπλά τζάμια και βελτιώσεις στεγανοποίησης κενού παγιδεύουν περισσότερη θερμότητα για να κρατήσουν το σπίτι πιο ζεστό, περισσότερο.

Αυτό εξοικονομεί καύσιμα αυξάνοντας το χρόνο που ένας δεδομένος χώρος διατηρείται ζεστός από μια δεδομένη ποσότητα καυσόξυλων.

Επιπλέον, τα παλαιότερα σπίτια με στοιχειώδη ή καθόλου πρόσθετη μόνωση πέρα ​​από αυτό που παρέχουν τα βασικά δομικά τους υλικά θα απαιτούν πολύ περισσότερα καύσιμα για να διατηρηθούν ζεστά, καθώς η θερμότητα θα τους διαφύγει εύκολα.

Αυτό ισχύει διπλά εάν αυτό το ίδιο παράδειγμα κατοικίας έχει πόρτες με ρεύματα ρεύματος, παράθυρα με διαρροή και αναρίθμητα σημεία όπου το κρύο μπορεί να «χυθεί».

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δραστικά λιγότερο ξύλο μονώνοντας σωστά το σπίτι σας για να βελτιώσετε τις ιδιότητες συγκράτησης της θερμότητας.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του σπιτιού που ζείτε ή εάν χρησιμοποιείτε τζάκι ή ξυλόσομπα, θα εξοικονομήσετε ξύλα και χρήματα μαθαίνοντας πώς να μονώνετε αποτελεσματικά και να βελτιώνετε τους παράγοντες μόνωσης, ιδιαίτερα στα δωμάτια όπου παράγεται η θερμότητα.

Βεβαιωθείτε ότι οι οροφές, οι πόρτες και τα περιβλήματα των παραθύρων είναι επίσης επαρκώς μονωμένα και σφραγισμένα.

Αποδοτικότητα σόμπας/καυσόξυλων

Η αποτελεσματικότητα της διάταξης της ξυλόσομπας ή του τζακιού σας (και, στην τελευταία περίπτωση, η απόδοση του ίδιου του ξύλου) είναι ζωτικής σημασίας για τη μεγιστοποίηση της θερμότητας με παράλληλη ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης.

Με απλά λόγια, μια πιο αποτελεσματική καύση δημιουργεί περισσότερη θερμότητα για την ίδια ποσότητα καυσίμου που καταναλώνεται, εξοικονομώντας και πάλι χρήματα.

Εάν παρατηρήσετε ότι το τζάκι ή η σόμπα σας προκαλεί καπνό, αυτό σημαίνει ότι η απόδοση είναι χαμηλή. ιδανικά θέλετε ένα καθαρό, ζεστό έγκαυμα με ελάχιστο έως καθόλου καπνό και αιθάλη.

Οποιαδήποτε φωτιά χτίζεται για να ζεστάνει το σπίτι σας θα έχει περισσότερες πιθανότητες να καεί αποτελεσματικά και καθαρά εάν το ίδιο το ξύλο είναι καλής ποιότητας και έχει καρυκευτεί σωστά πριν από τη χρήση.

Τα σκληρά ξύλα είναι τα καλύτερα, ιδιαίτερα όταν είναι καλά καρυκευμένα. Τα μαλακά ξύλα είναι λιγότερο από τα ιδανικά ακόμα και όταν είναι καλά καρυκευμένα και είναι ιδιαίτερα αναποτελεσματικά όταν καίγονται «πράσινα» ή χωρίς καρυκεύματα.

Σε ορισμένες περιοχές, ωστόσο, τα μαλακά ξύλα είναι τα κύρια, ή μάλιστα μόνο, κοινά καυσόξυλα για θέρμανση, οπότε μερικές φορές χρειάζεται απλώς να δουλέψετε με αυτό που έχετε.

Όταν πρόκειται για το τζάκι ή την ξυλόσομπα, προσέχοντας πως η φωτιά είναι χτισμένη και όλοι οι άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την καύση θα βελτιώσουν περαιτέρω την απόδοση, επιτρέποντάς σας να αξιοποιήσετε στο έπακρο το καύσιμο σας ελαχιστοποιώντας τη φθορά στην καμινάδα ή την ξυλόσομπα σας.

Οι εκσυγχρονισμένες σόμπες καύσης ξύλου είναι επίσης αρκετά γνωστές για τη συνολική τους υψηλή απόδοση και όταν χρησιμοποιούνται με εξειδικευμένη εγκατάσταση και εξαερισμό, μπορεί να παράγουν τεράστια ποσότητα θερμότητας σε εκπληκτικά μικρές ποσότητες ξύλου.

Πολλές τέτοιες σόμπες παράγουν λίγο έως καθόλου καπνό και μπορούν να ξεπεράσουν δραματικά τα τζάκια στην παραγωγή θερμότητας.

Τρόπος ζωής και διαμονή

Επειδή επηρεάζουν την ποσότητα του ξύλου που θα χρειαστείτε για θερμότητα, είναι ζωτικής σημασίας να λάβετε επίσης υπόψη τις ατομικές ή οικογενειακές σας ρυθμίσεις διαβίωσης μέσα στο σπίτι.

Σκοπεύετε να διατηρήσετε θερμαινόμενο κάθε δωμάτιο του σπιτιού κατά τις ψυχρότερες εποχές; Θα θερμαίνονται όταν δεν υπάρχει κανείς;

Εάν συμβαίνει αυτό, πρέπει να προετοιμαστείτε για δραματικά υψηλότερο κόστος καυσίμου.

Αν δεν σας πειράζει να αφιερώνετε τον περισσότερο χρόνο σας στο δωμάτιο όπου είναι τοποθετημένο το τζάκι ή η ξυλόσομπα σας, δεν θα χρειαστείτε τόσο πολύ ξύλο συνολικά, αφού απλά θα προσπαθήσετε να κρατήσετε ζεστό ένα «καθιστικό» και ίσως ένα ζευγάρι άλλων, κοντινών δωματίων.

Εάν είστε έτοιμοι να ντυθείτε λίγο πιο ζεστά για να αντισταθμίσετε την ψυχρή περίοδο, δεν θα χρειαστεί να κάψετε τόσα ξύλα για να είστε άνετοι και αυτό το life hack θα μειώσει περαιτέρω την ποσότητα ξύλου που χρειάζεστε εποχιακά για θέρμανση.

Η χρήση ξύλου για καύσιμο με τον τρόπο της σύγχρονης θέρμανσης (όλες τις ώρες, κάθε μέρα, ανάλογα με τις ανάγκες) είναι εξαιρετικά δαπανηρή και γενικά σπάταλη.

Θεωρήσεις για το κλίμα

Ο καιρός στον οποίο μένετε είναι το τελευταίο, πιο προφανές στοιχείο που θα επηρεάσει τη χρήση καυσόξυλων. Τα ψυχρά κλίματα και ο σκληρός, συννεφιασμένος καιρός σημαίνουν ότι χρειάζεται περισσότερο ξύλο!

Οι περιοχές με μακρύ, συνεχή χειμώνα θα απαιτούν περισσότερα καύσιμα για να αντεπεξέλθουν σε σύγκριση με περιοχές όπου ο χειμώνας είναι σύντομος, ήπιος και ανεκτός.

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι σε ορισμένα μέρη θα χρειαστείτε μια φωτιά που σβήνει ακόμη και πριν και μετά τον χειμώνα. Ο καιρός του φθινοπώρου μπορεί να είναι ιδιαίτερα ψυχρός και ακόμη και τα ήπια ανοιξιάτικα βράδια μπορεί να είναι αρκετά υγρά και δροσερά.

Μην κάνετε το λάθος να υπολογίζετε τις απαιτήσεις καυσίμου με βάση μόνο το πόσο διαρκεί ο ίδιος ο χειμώνας στην περιοχή σας.

Φροντίστε να δείτε ιστορικά μοτίβα καιρού και προηγμένες εποχιακές προβλέψεις για να έχετε μια καλύτερη ιδέα για τον τυπικό καιρό στην περιοχή σας.

Μόνο τότε, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται, θα μπορείτε να κάνετε μια ενημερωμένη επιλογή για το πόσο ξύλο θα χρειαστείτε μέχρι να επιστρέψει ο ζεστός καιρός.

Έχετε αρκετά καυσόξυλα;

Ένα διώροφο σπίτι 2.000 τετραγωνικών ποδιών θα απαιτήσει μεταξύ 4 και 6 κορδονιών καυσόξυλων (περίπου 500 έως 775 κυβικά πόδια) για να διατηρείται άνετα ζεστό κατά τις τυπικές εποχές του κρύου καιρού.

Ωστόσο, υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές που εμπλέκονται για κάθε σπίτι, διάταξη θέρμανσης και περιοχή που πρέπει να γίνει μια διεξοδική αξιολόγηση μόνοι σας, αν θέλετε να μάθετε με βεβαιότητα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ερευνήσει τις απαιτήσεις σας σε ξύλο σήμερα, ώστε να μην προλάβετε την άφιξη του χειμώνα.

ξύλο για θέρμανση pinterest

Schreibe einen Kommentar