Πότε να κλαδέψετε δέντρα | Κλάδεμα δέντρων

1
Πότε να κλαδέψετε δέντρα |  Κλάδεμα δέντρων

Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή του χρόνου για να κλαδέψετε δέντρα, η αλήθεια είναι ότι άλλες εποχές του χρόνου μπορεί να είναι πολύ καλύτερες για την υγεία του δέντρου. Το κλάδεμα των δέντρων σας το φθινόπωρο θα μπορούσε να βλάψει ή ακόμα και να σκοτώσει τα ώριμα δέντρα.

Είναι δελεαστικό να κοιτάς τα δέντρα σου και να βλέπεις τα νεκρά ή άλλως ατίθασα κλαδιά όταν αρχίζουν να πέφτουν τα φύλλα, με κάποια μέλη να φαίνονται επικίνδυνα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου τα δέντρα προετοιμάζονται για την περίοδο αδράνειας τους και ακόμη και κλαδιά που μπορεί να φαίνονται νεκρά θα μπορούσαν να αποθηκεύουν θρεπτικά συστατικά και άλλα πράγματα απαραίτητα για να επιβιώσει το δέντρο τον χειμώνα.

Αν και είναι δυνατό να κόβετε τα δέντρα όλο το χρόνο, συνιστάται ιδιαίτερα να συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο δενδροκόμο, όπως εκείνους στο Ohio Valley Group, πριν κάνετε οποιοδήποτε σημαντικό κλάδεμα στα δέντρα σας. Θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα πολύτιμα δέντρα σας φροντίζονται κατάλληλα, με τρόπους που όχι μόνο τα διατηρούν υγιή αλλά και τα βοηθούν να ανθίσουν.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν πρόκειται για κλάδεμα δέντρων, ένα μέγεθος δεν ταιριάζει σε όλα. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν γνωρίζουν τα διαφορετικά είδη δέντρων που υπάρχουν στην ιδιοκτησία τους. Κάθε διαφορετικό είδος έχει διαφορετικές ανάγκες για να παραμείνει υγιές και το καθένα έχει διαφορετικό χρονοδιάγραμμα όταν πρόκειται για κλάδεμα.

Πώς μπορώ να ξέρω ποια δέντρα να κλαδέψω και πότε;

Το πρώτο, πιο κρίσιμο βήμα είναι να κάνετε μια απογραφή όλων των δέντρων στην ιδιοκτησία σας. Κάντε μια λίστα και αν βρείτε ένα δέντρο που δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε, κάντε λίγη έρευνα στο διαδίκτυο για να το μάθετε. Πολλοί διαφορετικοί ιστότοποι μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε με τι είδους δέντρα έχετε να κάνετε. Η τοπική Συνεταιριστική Υπηρεσία Επέκτασης στην περιοχή σας είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή για δωρεάν συμβουλές. Πολλοί έχουν πιστοποιημένο δενδροκόμο στο προσωπικό και η τεχνογνωσία τους στην αναγνώριση δέντρων μπορεί να είναι ανεκτίμητη.

Μόλις καταλάβετε καλά τους τύπους των δέντρων που φροντίζετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα κλαδέματος. Ο σκοπός των περισσότερων συνηθισμένων κλαδευμάτων είναι να αφαιρέσουν αδύναμα, νεκρά ή άρρωστα κλαδιά. Εάν είναι μόνο μια μικρή ποσότητα που πρέπει να κοπεί, θα πρέπει να κάνετε καλό κλάδεμα οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου χωρίς να προκαλέσετε μακροπρόθεσμη ζημιά στο δέντρο. Κατά γενικό κανόνα, το κλείσιμο της πληγής και η ανάπτυξη ενισχύονται όταν κλαδεύετε στα τέλη του χειμώνα, πριν από την άνοιξη της ανάπτυξης.

Προσοχή στο κλάδεμα, ωστόσο, καθώς οι πληγές από το κλάδεμα μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες και κάθε κόψιμο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνει ένα δέντρο. Εάν δεν υπάρχει ξεκάθαρη ανάγκη για κλάδεμα, οι ειδικοί συνιστούν να περιμένετε μέχρι να είναι απαραίτητο.

Για φυλλοβόλα δέντρα ή δέντρα που χάνουν τα φύλλα τους κάθε χρόνο, θα πρέπει να σκεφτείτε το κλάδεμα στις αρχές του χειμώνα. Μόλις εισέλθουν πλήρως σε λήθαργο, είναι πολύ πιο εύκολο να δούμε τη δομή ή το πλαίσιο και τα περισσότερα έντομα έχουν φύγει για την εποχή. Τα ανθισμένα δέντρα, ωστόσο, είναι καλύτερα να κλαδεύονται μετά την ανθοφορία. Ενώ το κλάδεμα δρομολόγησης των πεθαμένων ή νεκρών κλαδιών μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, αν περιμένετε να κάνετε πιο σημαντικό κλάδεμα μετά την άνθηση, θα ενθαρρύνετε την υγιέστερη και καλύτερη ανάπτυξη.

Τι γίνεται με τα νέα ή τα νέα δέντρα;

Είναι κρίσιμο στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός δέντρου να το διαμορφώσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Μπορείτε να αναπτύξετε ένα υπέροχο σχήμα και ένα δυνατό δέντρο με το σωστό κλάδεμα. Εάν κλαδέψουν το σωστό ποσό ως νεαρά, τα δέντρα θα χρειαστούν πολύ λιγότερο κλάδεμα καθώς μεγαλώνουν.

Φροντίζοντας τα δέντρα σας σωστά από την αρχή, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα, καθώς και να έχετε όμορφα δέντρα που όχι μόνο κάνουν εξαιρετική σκιά αλλά και αυξάνουν σημαντικά την αξία της ιδιοκτησίας σας.

Τι πρέπει να έχω υπόψη μου όταν πρόκειται για κλάδεμα δέντρων;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε τα δέντρα σας υγιή και ακμαία. Αρχικά, επιθεωρήστε ετησίως για τις ανάγκες κλαδέματος. Εάν έχετε ένα σχέδιο που καλύπτει το έτος, μπορείτε να λάβετε υπόψη τις ανάγκες ή διαφορετικά δέντρα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Δεύτερον, η δημιουργία μιας ρουτίνας θα βοηθήσει τα δέντρα σας να ανθίσουν, διατηρώντας τα ασφαλή και αισθητικά ευχάριστα χωρίς την ανάγκη επεμβατικού κλαδέματος. Η αναμονή έως ότου ένα άκρο είναι μεγάλο για να κλαδευτεί σημαίνει μεγαλύτερη πληγή, που σημαίνει περισσότερες πιθανότητες για ασθένειες, έντομα και σήψη.

Επίσης, μην προσπαθήσετε να κόψετε τις κορυφές των δέντρων για να μειώσετε το μέγεθός τους. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη σωστή τοποθέτηση και επιλογή δέντρων. Το να ανεβάσετε τα δέντρα σας μπορεί να είναι καταστροφικό.

Τέλος, ζητήστε συμβουλές από ειδικούς! Οι πιστοποιημένοι δενδροκόμοι στο Ohio Valley Group μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε το σωστό πρόγραμμα και οι επαγγελματίες τεχνικοί δέντρων μας μπορούν να εκτελέσουν με ασφάλεια τόσο το συνηθισμένο όσο και το πιο εκτεταμένο κλάδεμα. Η φροντίδα των δέντρων σας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να διατηρήσετε την ελκυστικότητα του σπιτιού σας εξαιρετική. Καλέστε μας και ξαναβάλτε τα δέντρα σας σε όμορφη μορφή!

Schreibe einen Kommentar