Πώς λειτουργεί στην πράξη το ανθρώπινο νευρικό σύστημα; • ModernLifeBlogs

6
Πώς λειτουργεί στην πράξη το ανθρώπινο νευρικό σύστημα;  • ModernLifeBlogs

Πώς λειτουργεί στην πράξη το ανθρώπινο νευρικό σύστημα

Με τριγύρω 86 δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο μόνο, το νευρικό σύστημα είναι ένα τεράστιο και πολύπλοκο βιολογικό σύστημα.

Αλλά αυτό το σύστημα παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στη διαχείριση και τη ρύθμιση του ανθρώπινου σώματος. Και δεδομένου ότι η υγεία και η ευημερία σας μπορούν να επηρεάσουν αυτό το σύστημα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να το φροντίζετε.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για το ανθρώπινο νευρικό σύστημα και πώς λειτουργεί.

Τι είναι το Νευρικό Σύστημα;

Το νευρικό σύστημα είναι το κέντρο εντολών του σώματός σας. Αποτελείται από νεύρα που συλλέγουν πληροφορίες από τις αισθήσεις σας και ελέγχουν τις κινήσεις σας μέσω εντολών από τον εγκέφαλό σας.

Υπάρχουν δύο μέρη στο νευρικό σύστημα. Ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός αποτελούν το κεντρικό νευρικό σύστημα. Το περιφερικό νευρικό σύστημα αποτελείται από νεύρα, όργανα και μύες.

Πώς λειτουργεί το Νευρικό Σύστημα

Το νευρικό σας σύστημα έχει δύο δίκτυα: το αυτόνομο νευρικό σας σύστημα και το σωματικό νευρικό σας σύστημα. Το αυτόνομο νευρικό σας σύστημα είναι υπεύθυνο για τις ακούσιες ενέργειές σας όπως η λειτουργία οργάνων και τα αντανακλαστικά. Το σωματικό νευρικό σας σύστημα είναι υπεύθυνο για προγραμματισμένες λειτουργίες όπως η εκούσια κίνηση.

Υπάρχουν δύο τύποι νεύρων στο σώμα σας. Τα νεύρα που συνδέονται απευθείας με τον εγκέφαλό σας είναι κρανιακά νεύρα, ενώ αυτά που συνδέονται με τον νωτιαίο μυελό σας είναι νωτιαία νεύρα. Το πνευμονογαστρικό νεύρο είναι ένα κρανιακό νεύρο και είναι το μακρύτερο στο σώμα.

Υπάρχουν τρία τύπους νευρώνων ή νευρικά κύτταρα. Υπάρχουν αισθητήρια νεύρα που λαμβάνουν σήματα και τα στέλνουν στον εγκέφαλό σας, και υπάρχουν κινητικά νεύρα που λαμβάνουν σήματα από τον εγκέφαλό σας και κινούν τους μύες σας. Οι ενδονευρώνες μεταφέρουν μηνύματα μεταξύ των δύο.

Διατηρώντας το Νευρικό Σύστημα Υγιές

Εάν θέλετε το νευρικό σας σύστημα να έχει τη βέλτιστη υγεία, πρέπει να φροντίζετε την ψυχική και σωματική σας υγεία. Ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσετε σωματικά το νευρικό σας σύστημα είναι να τρώτε υγιεινά, να γυμνάζεστε και να αποφεύγετε τις επικίνδυνες ουσίες.

Η καλή ψυχική υγεία είναι επίσης σημαντική για να λειτουργεί αποτελεσματικά το νευρικό σας σύστημα. Πολλές ψυχικές ασθένειες οδηγούν σε διαταραχές στη χημεία του εγκεφάλου. Αυτό μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά λειτουργούν οι νευρώνες επειδή επιβραδύνει την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων στο νευρικό σύστημα.

Το πνευμονογαστρικό νεύρο είναι ένα από τα νεύρα με τη μεγαλύτερη επιρροή στο νευρικό σας σύστημα. Μπορείτε να ρυθμίσετε το νευρικό σας σύστημα θεραπεύοντας το πνευμονογαστρικό νεύρο σας με διέγερση. Μάθετε περισσότερα για αυτό στο vagus.net.

Βλάβη στο Νευρικό Σύστημα

Τοξικές ουσίες και ορισμένες ασθένειες μπορούν να βλάψουν μόνιμα το νευρικό σας σύστημα. Για να αποφύγετε μόνιμες βλάβες, θα πρέπει να λαμβάνετε προφυλάξεις έναντι επικίνδυνων συμπεριφορών και ασθενειών.

Καθώς μεγαλώνετε, τα νεύρα σας καθυστερούν να στείλουν σήματα. Αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο αδύναμοι ή να χάσετε την αίσθηση στα άκρα των χεριών και των ποδιών σας. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που τα αντανακλαστικά σας γίνονται πιο αργά καθώς μεγαλώνετε.

Γνωρίζοντας το Ανθρώπινο Νευρικό Σύστημα

Γνωρίζοντας πώς λειτουργεί το ανθρώπινο νευρικό σύστημα σημαίνει ότι είστε σε θέση να το φροντίζετε. Μπορείτε να αναγνωρίσετε πότε χρειάζεται υποστήριξη και πώς να το διατηρήσετε υγιές.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, ρίξτε μια ματιά στο ιστολόγιό μας για περισσότερο περιεχόμενο!

Συντακτική Ομάδα' src=
ModernLifeBlogs, Είναι ένας εξελισσόμενος χώρος όπου τα Social Media, η Τεχνολογία, η Υγεία και η έμπνευση συνυπάρχουν κάτω από μια στέγη. Βρείτε τις νεότερες πληροφορίες για την Κοινωνική Δικτύωση, τα πιο πρόσφατα προϊόντα στην Τεχνολογία, τα πιο καινοτόμα θέματα για τη Ζωή! Συνδεθείτε μαζί μας Γράψτε για εμάς | Διαφημίζω
Συντακτική ομάδα
Συντακτική ομάδα

Schreibe einen Kommentar