Πώς να αντιμετωπίσετε τα μπλουζ μετά τις διακοπές μετά την εορταστική περίοδο

7
Πώς να αντιμετωπίσετε τα μπλουζ μετά τις διακοπές μετά την εορταστική περίοδο

Μην μπείτε στη νέα χρονιά βιώνοντας τα μπλουζ μετά τις διακοπές. Τα φώτα και τα δέντρα μπορεί να έχουν φύγει, αλλά η χαρά θα μπορούσε να είναι ακόμα εκεί.

Ο Ιανουάριος, άλλωστε, είναι ο πρώτος μήνας του χρόνου, και μια ευκαιρία για καθαρό πλάκα, ένα ευκαιρία να αγκαλιάσει την αλλαγή– ψυχικά και σωματικά. Αγκαλιάστε αυτή τη δυνατότητα και κάντε το 2020 την αρχή για έναν καλύτερο εαυτό σας.

Ένα νέο βήμα τη φορά

Ναι, θα μπορούσες»προσποιήσου το μέχρι να το καταφέρεις”, αλλά μην βασίζεστε στην αυτόματη αφύπνιση με μια πιο τσιμπημένη συμπεριφορά. Θέστε μικρότερους στόχους και προσαρμογές στον τρόπο ζωής που σας βάζουν στο σωστό δρόμο και σας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους. Και να θυμάστε, χρειάζεται χρόνος για να αλλάξετε το μυαλό και τη διάθεση. Καθώς συμβαίνουν πισωγυρίσματα, κοιτάξτε μπροστά και έχετε κατά νου αυτούς τους παράγοντες που αλλάζουν το παιχνίδι.

Τρόποι για να σκοτώσετε αυτά τα μπλουζ μετά τις διακοπές

1. Πηγαίνετε για πεζοπορία/κάντε κάμπινγκ

Ξέρω ότι ο καιρός μπορεί να είναι ακόμα λίγο κρύος…καλά, ίσως είναι ακόμα πολύ παγωμένος εκεί έξω. Ωστόσο, εάν ζείτε σε μια πιο ζεστή περιοχή ή αν δεν σας πειράζει να ντυθείτε για χειμερινό κάμπινγκ ή χειμερινή πεζοπορία, αυτό είναι ένα πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε ο νέος χρόνος. Γιατί;

Παρόλο που είναι δύσκολο να βγεις σε εξωτερικούς χώρους τους ζοφερούς χειμερινούς μήνες, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε να κάνω. Εάν κάνετε πεζοπορία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα κερδίσετε μεγάλο μέρος της ζεστασιάς που χρειάζεστε για να υπομείνετε αυτό που κάνετε. Θυμάμαι ότι περπάτησα σχεδόν 5 μίλια πριν από μερικές εβδομάδες, και αφού πήγα τόσο μακριά, ήμουν αρκετά ζεστός για να νιώσω άνετα.

Εάν κάνετε κάμπινγκ, απλά πάρτε μερικά καυσόξυλα και ανανεώστε το κάμπινγκ σας. Θα είστε φρυγανισμένοι σε χρόνο μηδέν και θα ονειρεύεστε τι κοντά στο έτος θα φέρω.

2. Προσθέστε Yoga

Η χαλάρωση σε αυτόν τον κόσμο με γρήγορο ρυθμό είναι δύσκολη. Η γιόγκα σας διδάσκει για την τέχνη του να βλέπετε τη ζωή με ήρεμο τρόπο και μόνο στον παρόντα χρόνο. Χρησιμοποιώντας βαθιά αναπνοή και ευελιξίατο μυαλό και το σώμα απελευθερώνουν το άγχος της ημέρας.

Εγγραφείτε σε ένα μάθημα και υιοθετήστε την τέχνη της ειρήνης και της ηρεμίας. Όταν οι ενοχλητικές σκέψεις σας αρχίζουν να στέλνουν τον καρδιακό σας ρυθμό ψηλά, κάντε ένα βήμα πίσω και θυμηθείτε τις τεχνικές. Μάθετε να χωρίζετε τις αρνητικές σας σκέψεις, ώστε να μην σας στοιχειώνουν.

3. Αύξηση της άσκησης

Μετακίνηση στην πραγματικότητα αλλάζει τις χημικές αντιδράσεις του σώματος. Είτε περπατάτε, είτε κάνετε τζόκινγκ είτε κάνετε ποδήλατο, η πράξη επηρεάζει το πώς αισθάνεστε. Ασκηση επηρεάζει την παραγωγή σεροτονίνης. Καθώς τα επίπεδα αυξάνονται, οι άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερο τον ύπνο και μπορεί να αισθάνονται λιγότερη ταραχή.

Επιπλέον, η προπόνηση συχνά βελτιώνει τους μυς και βοηθά στην απώλεια ορισμένων ανεπιθύμητων κιλών. Αυτές οι μεταμορφώσεις έχουν σημασία για την εικόνα του σώματος. Εάν έχετε απογοητευτεί από την εμφάνισή σας, μπορεί να βρεθείτε ξαφνικά ευχαριστημένοι. Θα το κάνετε επίσης λάβετε μια ωραία ώθηση και στην ενέργεια.

4. Γίνετε μέλος μιας Ομάδας

Το να αισθάνεστε συνδεδεμένοι θα μπορούσε να βελτιώσει την αυτοεκτίμησή σας. Φιλία σημαίνει αποδοχή, και καταπολεμά τη μοναξιά. Όχι, δεν θα γίνεις ξαφνικά δημοφιλής. Ωστόσο, βρείτε έναν κύκλο που να αγκαλιάζει τα χόμπι ή τα ενδιαφέροντά σας.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα παρακολουθήσετε μια λέσχη βιβλίου, θα βρείτε ένα μάθημα τέχνης ή θα ξεκινήσετε το τζόκινγκ. Όποια και αν είναι η δραστηριότητα εξυπηρετεί δύο σκοπούς: Θα παραμείνετε απασχολημένοι και μπορεί να εντοπίσετε άλλους που σκέφτονται όπως εσείς. Και αυτό το τελευταίο μέρος είναι πιο σημαντικό από όσο νομίζετε.

5. Χρησιμοποιήστε προβιοτικά

Ήρθε η ώρα να βελτιώσετε την υγεία σας και μέσα σας. Η σχέση εντέρου-μυαλού είναι πραγματική. Οι υποστηρικτές της θεωρίας του διαρροού εντέρου πιστεύουν ότι όταν το στομάχι είναι σε κίνδυνο, υγιή βακτήρια διαρρέουν, εμποδίζοντας το σώμα να λήψη της κατάλληλης διατροφής.

Αυτή η απώλεια βλάπτει ουσιαστικά τη νοοτροπία, επιδείνωση των φτωχών συναισθημάτων και αυξανόμενη θλίψη και νευρικότητα. Προσπαθήστε να τρώτε καλά και ισορροπήστε τα βακτήρια στην κοιλιά σας. Αρκετές τροφές μπορεί να σας βοηθήσουν στην αποκατάσταση της υγείας σας. Ψάξτε για είδη όπως γιαούρτι και κεφίρ. Και τα δύο προσφέρουν υψηλές δόσεις προβιοτικών.

Για μερικούς όμως, ένα προβιοτικό μπορεί να χρειαστεί για την αναπλήρωση εξαιρετικά χαμηλών επιπέδων ωφέλιμων μικροβίων, βοηθώντας την επένδυση της κοιλιάς σας να επουλωθεί και επίσης βελτιώνοντας το πώς αισθάνεστε.

6. Αφαιρέστε την οθόνη

Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι ο υπερβολικός χρόνος στην οθόνη αποτελεί πηγή ευερεθιστότητας και αγωνίας. Το φως από αυτά τα αντικείμενα μπλέκει με τους νευρώνεςδιαταράσσοντας τα επίπεδα σεροτονίνης.

Πάρα πολύ από αυτό θα μπορούσε αυξήσει την εγρήγορση και την ενόχληση. Μάλιστα, γι‘ αυτό δεν πρέπει να αφήνετε ανοιχτή την τηλεόραση κατά τη διάρκεια του ύπνου ή να χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικά κοντά στην ώρα του ύπνου. Αφήστε το στην άκρη και βάλτε στόχο να μειώσετε τη συχνότητα που το χρησιμοποιείτε.

7. Απαλλαγείτε από τις αποσκευές

Αυτή η πρόταση μπορεί να μην ακούγεται πολύ ωραία, αλλά θα το πω ούτως ή άλλως. Μερικοί από τους ανθρώπους που πέρασαν μαζί σας το 2019, δεν χρειάζεται να σας ακολουθήσουν το 2020. Εάν έχετε παρατηρήσει ότι οι κακές σχέσεις χειροτερεύουν από την αρχή του έτους μέχρι τώρα, ίσως είναι καιρός να κόψτε τους δεσμούς σας με κάποιους φίλους σας ή ίσως ένα ερωτικό ενδιαφέρον.

Αυτή η κίνηση μπορεί να είναι η πιο δύσκολη που έχετε κάνει ποτέ, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι και η αλλαγή που βελτιώνει δραματικά τη ζωή σας. Ειδικά αν το συγκεκριμένο άτομο προσθέτει περισσότερο πόνο παρά ευτυχία στη ζωή σας. Μισώ να τα αποκαλώ αποσκευές, αλλά αν σε βαραίνουν, πρέπει να τα ξεπακετάρεις και να τα βάλεις μακριά.

8. Πηγαίνετε για μια ανανέωση

Ξέρω ότι είναι κάπως τυρί, αλλά αναμορφώσεις μπορεί να είναι αναζωογονητικό για το νέο έτος. Κάτι σαν ένα δραστικό κούρεμα, μια νέα γκαρνταρόμπα ή μια ολόκληρη αλλαγή από την κορυφή μέχρι τα νύχια μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να διώξετε τα μπλουζ μετά τις διακοπές.

Εάν θέλετε να διασκεδάσετε ακόμα περισσότερο και έχετε γνωρίσει μια ομάδα νέων φίλων, μπορείτε όλοι να κάνετε κάποιες αλλαγές. Ο Ιανουάριος μπορεί να είναι ο μήνας του νέου εσάς και των νέων φίλων σας. Μετά το makeover, μπορείτε ακόμη και γιορτάστε βγαίνοντας στην πόλη για να απολαύσετε τη νέα σας εμφάνιση. Προχώρα, απόλαυσε και εσύ τις εμφανίσεις.

9. Επισκεφθείτε παλιούς φίλους

Θυμηθείτε αυτούς τους φίλους από το σχολείο ή αυτούς με τους οποίους μόλις χάσατε την επαφή κατά τη διάρκεια των αλλαγών της ζωής, ναι αυτούς. Αυτό το νέο έτος είναι η καλύτερη εποχή για επανασυνδεθείτε με παλιούς φίλους. Τις περισσότερες φορές, οι καλύτεροι φίλοι από το παρελθόν, όταν σας ξαναδούν, θα αισθάνονται σαν να μην έχετε χωρίσει ποτέ.

Έχω έναν καλύτερο φίλο που δεν τον έχω δει εδώ και δύο χρόνια, αλλά κάθε φορά που βλέπουμε ο ένας τον άλλον είναι σαν να μην έχουμε χωρίσει ποτέ. Τέτοιοι φίλοι είναι αναντικατάστατοι, οπότε για να διώξετε τα μπλουζ μετά τις διακοπές, περάστε λίγο χρόνο με αυτούς τους παλιούς φίλους.

10. Υιοθετήστε ένα κατοικίδιο

Μόνο, και εννοώ ΜΟΝΟ αν σου αρέσουν τα ζώα, σκεφτείτε να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο αυτό το νέο έτος. Υπάρχουν τόσα πολλά σκυλιά, γάτες και άλλα μικρά ζώα που χρειάζονται πολύ ένα σπίτι. Θα μπορούσατε να τους παρέχετε ένα σπίτι και θα μπορούσαν να προσφέρουν τη δική τους ζεστασιά.

Ειδικά, αν έχετε κάνει άλλες αλλαγές στη ζωή σας, ένα κατοικίδιο μπορεί να προσφέρει τη συντροφιά που χρειάζεστε περισσότερο για να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά. Θυμηθείτε, τα κατοικίδια είναι επίσης θεραπευτικά.

Ελα! Ας διώξουμε εκείνα τα μπλουζ μετά τις γιορτές

Βήμα μπροστά αυτό το χειμώνα. Ναι, αυτή είναι η χρονιά που θα μπορούσατε να βρείτε τον εαυτό σας αποδεχόμενοι τη φωτεινότερη πλευρά στη ζωή. Μπορεί να σημαίνει μερικά χτυπήματα στο δρόμο, αλλά μπορείτε να επιμείνετε. Η υιοθέτηση μιας νέας νοοτροπίας απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, αλλά αξίζει τον κόπο. Αν είσαι δυνατός, αποφασιστικός και έτοιμος για αλλαγή, σε περιμένουν πιο ευτυχισμένες στιγμές.

Τελευταίες δημοσιεύσεις από Sherrie Hurd, AA (Προβολή όλων)

Πνευματικά δικαιώματα © 2014-2022 Life Advancer. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Για άδεια επανεκτύπωσης, επικοινωνήστε μαζί μας.

Schreibe einen Kommentar