Πώς να βρείτε κίνητρα για να επιτύχετε τον στόχο σας μετά από μια αποτυχία

5
Πώς να βρείτε κίνητρα για να επιτύχετε τον στόχο σας μετά από μια αποτυχία

Πάρα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας αφιερώνεται κάνοντας αυτό που πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε αντί για το πώς πραγματικά θέλουμε να εμφανιστούμε και να περάσουμε τον χρόνο μας. Η πραγματικότητα είναι ότι οι σκέψεις μας για το τι σημαίνει να ζεις μια επιτυχημένη ζωή έχουν διαμορφωθεί από εξωτερικές επιρροές: οικογένεια, φίλους και το περιβάλλον μας.

Πριν καταβάλετε σκληρή δουλειά για να πετύχετε τον στόχο σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι που δημιουργείτε ευθυγραμμίζονται με το όραμά σας για μια επιτυχημένη ζωή. Το να γνωρίζετε ακριβώς πώς θέλετε να περάσετε τον χρόνο σας είναι το κλειδί για να ζήσετε μια βελτιστοποιημένη ζωή.

Με τη σαφήνεια του τι εργάζεστε, ήρθε η ώρα να εργαστείτε για τους στόχους σας. Ενώ καταβάλλετε σκληρή δουλειά για να επιτύχετε αυτούς τους στόχους, αναμφίβολα θα αντιμετωπίσετε αναποδιές. Η ζωή δεν πηγαίνει πάντα όπως την έχετε σχεδιάσει και οι εξωτερικές συνθήκες θα σας κάνουν πίσω.

Όταν αντιμετωπίζετε μια οπισθοδρόμηση, έχετε μια επιλογή να κάνετε. Μπορείτε να αφήσετε αυτή την οπισθοδρόμηση να σας κρατήσει κολλημένους ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως κίνητρο για να εργαστείτε ακόμα πιο σκληρά. Το θέμα είναι ότι τα συναισθήματα και τα συναισθήματα τείνουν να κυριαρχούν κατά τη διάρκεια των στιγμών οπισθοδρόμησης και να εμποδίζουν τα άτομα που αναζητούν την επιτυχία να προχωρήσουν προς τους στόχους τους.

Το ερώτημα τότε γίνεται, πώς μπορείτε να επιτύχετε τον στόχο σας αφού βιώσετε μια οπισθοδρόμηση; Εάν πρόκειται να σηκωθείτε ξανά και να πετύχετε τους στόχους σας, θα χρειαστείτε το κίνητρο για να το κάνετε. Το κίνητρο είναι το καύσιμο στο αυτοκίνητο για την επίτευξη του στόχου σας.

Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε το κίνητρο για να επιτύχετε τους στόχους σας αφού αντιμετωπίσετε μια οπισθοδρόμηση.

1. Silence Electronics και μπείτε σε μια κατάσταση διαμεσολαβημένης οπτικής

Η απόσπαση της προσοχής που προέρχεται από την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και την τεχνολογία μερικές φορές μπορεί να είναι συντριπτική. Κατά τη διάρκεια μιας οπισθοδρόμησης, τα συναισθήματα είναι έντονα και το συνεχές ping του smartphone σας αυξάνει την απογοήτευση.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να αποσιωπήσετε τον θόρυβο. Σιγάστε τα ηλεκτρονικά σας και αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναπνεύσετε. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να χρησιμοποιήσετε την ησυχία για να συγκεντρώσετε τις σκέψεις σας και να επεξεργαστείτε τι πρέπει να συμβεί στη συνέχεια.

Χρησιμοποιήστε τον ήσυχο χρόνο για να επιστρέψετε στο όραμά σας για αυτό που προσπαθείτε να επιτύχετε. Σκεφτείτε πώς θα είναι η ζωή μόλις πετύχετε αυτούς τους στόχους. Δημιουργήστε μια εικόνα στο μυαλό σας και αφήστε το όνειρο να ησυχάσει τις φωνές του θυμού. Εργάζεστε για να επιτύχετε αυτούς τους στόχους για έναν λόγο – το «γιατί» σας πρέπει να είναι μπροστά και στο κέντρο.

2. Επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας και μιλήστε για αυτό που νιώθετε με κάποιον που εμπιστεύεστε

Κρατώντας μέσα σας όλη την απογοήτευση και τον θυμό σας θα οδηγήσει τελικά σε μια στιγμή έκρηξης. Δεν είναι φυσικό να θέλεις να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες καταστάσεις κατά μέτωπο, αλλά είναι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας με ειλικρίνεια. Όλα τα συναισθήματα και τα συναισθήματά σας είναι έγκυρα. Αυτό που νιώθετε δεν πρέπει να απορρίπτεται και δεν πρέπει να αφήνεται να εμποτιστεί στο μυαλό σας.

Κατά τη διάρκεια μιας στιγμής οπισθοδρόμησης, απολαύστε λίγη ησυχία και μπείτε σε μια οπτική κατάσταση. Μόλις το κάνετε αυτό, ήρθε η ώρα να δείξετε αυτά τα συναισθήματα ανοιχτά. Πηγαίνετε στην καρδιά αυτού που σας ενοχλεί και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας για το τι είναι αυτό.

Θα βοηθούσε αν είχατε μια έξοδο για εξαερισμό. Είτε πρόκειται για την οικογένεια είτε για φίλους ή για μια υποστηρικτική ομάδα εγκέφαλων—το να μπορείτε να το συζητήσετε θα σας βοηθήσει να ανακάμψετε. Επεξεργαστείτε αυτά τα συναισθήματα και λάβετε υποστήριξη—είναι το κλειδί για να σηκωθείτε ξανά μετά από μια αποτυχία.

3. Περάστε τα πρώτα λεπτά κάθε πρωινού στον εαυτό σας

Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσετε πώς να πλοηγείστε σε προβλήματα είναι μέσω της βελτιστοποίησης του εαυτού σας. Ένας τρόπος για να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας είναι να ξοδεύετε κάθε πρωί για τον εαυτό σας και για τον εαυτό σας. Η αυτοπροτεραιοποίηση σας επιτρέπει να κάνετε τη δουλειά για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Η φροντίδα του εαυτού σας ενισχύει την ικανότητά σας να αντιμετωπίζετε δύσκολες στιγμές.

Μετατοπίζοντας την εστίαση σε αυτό που σας βοηθά, απομακρύνει την προσοχή σας από την απογοήτευση μιας οπισθοδρόμησης. Θα πετύχετε περισσότερους από τους στόχους σας όταν βάλετε τον εαυτό σας ως προτεραιότητα. Δεν μπορείς να δώσεις αυτό που δεν έχεις και η ιεράρχηση του εαυτού σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεται για να εργαστείς στους στόχους σου.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Χρησιμοποιήστε τον ήσυχο χρόνο το πρωί για να διαβάσετε βιβλία που σας εμπνέουν, να παρακολουθήσετε βίντεο που σας εκπαιδεύουν, να ακούσετε podcast που σας βοηθούν να κατανοήσετε κάτι νέο και ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τη σωματική κίνηση για να κάψετε οποιαδήποτε απογοήτευση. Χρησιμοποιήστε το πρώτο μέρος της ημέρας σας για να δουλέψετε με τον εαυτό σας και θα έχετε την ψυχική δύναμη που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε τις αναποδιές. Αυτό που θα παρατηρήσετε είναι ότι θα σημειώνετε σημαντική πρόοδο προς τους στόχους σας μέσω της στρατηγικής της αυτοπροτεραιοποίησης κάθε μέρα.

4. Εστίαση σε υγιείς συνήθειες αυτοβελτιστοποίησης

Οι συνήθειές σας είναι το κλειδί για τη διαρκή ανάπτυξη. Η οικοδόμηση ενός οπλοστασίου υγιεινών συνηθειών είναι ο τρόπος με τον οποίο θα δημιουργήσετε μια αρκετά ισχυρή νοοτροπία για να ξεπεράσετε τις αναποδιές. Ξεκινώντας κάθε μέρα δουλεύοντας με τον εαυτό σου, δημιουργείς υγιεινές συνήθειες που σε κάνουν πιο δυνατό.

Η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων σημαίνει ότι εστιάζεις σημαντικά στις συνήθειες που ενισχύουν το μυαλό σου. Θα μπορέσετε να αντέξετε τα απογοητευτικά συναισθήματα και τα συναισθήματα που προέρχονται από αναποδιές, επειδή θα έχετε ρυθμίσει τις συνήθειές σας για να σας κάνουν πιο δυνατούς.

Δημιουργήστε τις συνήθειες που σας κάνουν πιο δυνατούς και θα έχετε τα καύσιμα που χρειάζεστε για να ξεπεράσετε τις αναποδιές και να βρείτε το κίνητρο για να συνεχίσετε να εργάζεστε για τους στόχους σας.

Αξιολογήστε τους σημαντικούς τομείς της ζωής σας στους οποίους θα θέλατε να κάνετε αλλαγές. Σκεφτείτε τους στόχους σας για κάθε έναν από αυτούς τους τομείς και τι θα χρειαστεί για να τους επιτύχετε. Κατανοήστε ότι καθώς κάνετε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς ισχυρότερους, θα έχετε τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις οποιασδήποτε οπισθοδρόμησης.

5. Βρείτε πηγές περιεχομένου που σας εμπνέουν και υποδείξτε παραδείγματα επιτυχίας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρείτε το κίνητρο για να επιτύχετε τους στόχους σας μετά από μια αποτυχία είναι μέσω πηγών έμπνευσης. Τα καλά νέα για τη σύγχρονη εποχή της πληροφορίας είναι ότι έχουμε μεγάλη πρόσβαση στο περιεχόμενο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο, να ακούσετε ήχο και να διαβάσετε γραπτό περιεχόμενο που σας παρακινεί και σας εκπαιδεύει για το τι θα βοηθούσε τους στόχους σας. Αυτή η διαθεσιμότητα στο περιεχόμενο μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ επιτυχίας ή αποτυχίας μετά από μια οπισθοδρόμηση.

Εργάζεστε για να δημιουργήσετε υγιεινές συνήθειες—μια υγιής συνήθεια είναι να έχετε σταθερές πηγές έμπνευσης. Υπάρχουν ηγέτες από τους οποίους ακολουθείτε και μαθαίνετε—μοντέλο της επιτυχίας τους. Πρέπει να αξιοποιήσετε αυτές τις πηγές έμπνευσης αφού βιώσετε μια οπισθοδρόμηση.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Χρησιμοποιήστε τον καθημερινό σας χρόνο αυτοβελτιστοποίησης για να βρείτε νέες πηγές έμπνευσης και να υποδείξετε παραδείγματα επιτυχίας. Όσο περισσότερο χτίζετε αυτή τη συνήθεια να καταναλώνετε εμπνευσμένο και παρακινητικό περιεχόμενο, τόσο περισσότερο θα μπορείτε να αξιοποιείτε αυτήν την πηγή κατά τη διάρκεια των αποτυχιών.

Φροντίστε να έχετε πηγές περιεχομένου που προέρχονται από αυτούς που ζουν την αλήθεια τους. Ο στόχος δεν είναι κάποιο περιεχόμενο που φαίνεται καλό, είναι η εύρεση των αυθεντικών παραδειγμάτων ηγεσίας. Μην παρασυρθείτε από ψεύτικες εικόνες επιτυχίας, γιατί αυτές μπορούν επίσης να συμβάλουν στις αποτυχίες σας. Γεμίστε το μυαλό και τις σκέψεις σας με εμπνευσμένο και παρακινητικό περιεχόμενο από αυτά που δεσμεύονται για την αυθεντικότητα.

6. Χρησιμοποιήστε την οπισθοδρόμηση ως καύσιμο για να εργαστείτε ακόμα πιο σκληρά για να επιτύχετε τους στόχους σας

Πετυχαίνεις τους στόχους σου με την πείνα να θέλεις περισσότερα για τη ζωή σου. Ενώ ορισμένοι θεωρούν τις αποτυχίες ως γεγονότα που καταλήγουν σε στόχους, μπορείτε να τα δείτε ως έμπνευση για να εργαστείτε ακόμη πιο σκληρά.

Το κίνητρο μπορεί να έρθει σε οποιαδήποτε μορφή θέλετε. Η αντιμετώπιση μιας οπισθοδρόμησης μπορεί να είναι απίστευτα παρακινητική και να είναι το καύσιμο που χρειάζεστε για να σηκωθείτε ξανά και να γίνετε πιο δυνατοί. Εδώ πρέπει να καταλάβετε – εσείς αποφασίζετε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Αν και δεν έχετε πάντα τον έλεγχο των περιστάσεων της ζωής, μπορείτε να ελέγξετε την απόκρισή σας σε αυτές τις συνθήκες.

Στόχος είναι η συνεχής δουλειά. Πραγματοποιείτε τους στόχους σας δουλεύοντας σκληρά για μια συγκεκριμένη περίοδο, ακολουθώντας μια προσέγγιση βήμα προς βήμα στους στόχους. Τα πισωγυρίσματα σημαίνουν ότι υπήρχε κάτι που χρειάζεται προσαρμογή στο ταξίδι. Δείτε τα ως μαθήματα και αυτό θα σας παρακινήσει να συνεχίσετε.

7. Κάντε αυτό το ταξίδι επίτευξης στόχου ένα βήμα τη φορά

Τείνουμε να σκεφτόμαστε ολόκληρη την εικόνα όταν κοιτάμε την επίτευξη των στόχων μας. Κοιτάμε τον τελικό προορισμό και τα χίλια βήματα που θα χρειαστούν για να φτάσουμε εκεί. Η πλήρης άποψη μπορεί να είναι απογοητευτική.

Το κίνητρο για να πετύχετε τους στόχους σας προέρχεται από το να δείτε πρόοδο. Καθώς το κάνετε αυτό βήμα-βήμα, θα βιώσετε μερικές νίκες. Ενώ πιστεύουμε ότι ο προσδιορισμός του τέλους είναι αυτό που θέλουμε, στην πραγματικότητα είναι η πρόοδος που μας παρακινεί περισσότερο.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Χωρίστε τους στόχους σας σε κομμάτια μεγέθους. Ορίστε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ένα σχέδιο για το πώς θα ολοκληρώσετε κάθε βήμα. Καθώς αρχίζετε να επιτυγχάνετε τα μικρότερα τμήματα των στόχων σας, θα έχετε κίνητρο καθώς βλέπετε τον εαυτό σας να προοδεύει προς το μεγαλύτερο όραμα.

Τελικές σκέψεις

Η εμπειρία μιας οπισθοδρόμησης δεν χρειάζεται να είναι το τέλος του ταξιδιού σας για την επίτευξη του στόχου. Η ζωή προσφέρει μαθήματα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε. Τα πισωγυρίσματα σημαίνουν μια ευκαιρία να επαναξιολογήσετε αυτό που κάνετε και να δείτε εάν υπάρχει μια πιο αποτελεσματική προσέγγιση.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις αποτυχίες ως κίνητρο και να έχετε τις πηγές έμπνευσής σας. Είμαστε άνθρωποι γεμάτοι με συναισθήματα και συναισθήματα που τείνουν να εκτελούν την παράσταση πολύ συχνά. Ήρθε η ώρα να υιοθετήσετε μια διαφορετική προσέγγιση στα πισωγυρίσματα.

Έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να παραμένετε συνεχώς παρακινημένοι για να πετύχετε τους στόχους σας. Το κίνητρο για τον στόχο προέρχεται από κάποιον που είναι αφοσιωμένος στην ανάπτυξή του και είναι συνεπής στο να κάνει το έργο της προσωπικής ανάπτυξης. Αυτή είναι η ώρα σας για να επιτύχετε τους στόχους σας και να ζήσετε μια ζωή που φέρνει ελευθερία, εκπληρωμένους στόχους και αληθινή ευτυχία.

Περισσότερες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε μια οπισθοδρόμηση

Επιλεγμένη φωτογραφία: Malik Skydsgaard μέσω unsplash.com

Schreibe einen Kommentar