Πώς να φτιάξετε εύκολα, χωρίς καλλιέργεια τυρί από την αρχή

0
Πώς να φτιάξετε εύκολα, χωρίς καλλιέργεια τυρί από την αρχή

Το να φτιάχνετε το δικό σας τυρί είναι μια ανταποδοτική και οικονομικά αποδοτική διασκέδαση, και το καλύτερο από όλα, είναι εύκολη και διασκεδαστική. Αυτό το άρθρο θα περιγράψει πώς μπορεί κάποιος να φτιάξει τη δική του παρτίδα τυριού χωρίς καλλιέργεια.

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τυρί χωρίς καλλιέργεια

όχι-κουλτούρα-σπιτικό-τυρί

Τα συστατικά για την παρασκευή τυριού χωρίς καλλιέργεια είναι απλά.

1. Γάλα

φρέσκο-αγελαδινό-γάλα

Το πιο σημαντικό συστατικό είναι το γάλα. Θα χρειαστείτε 4 λίτρα (8,5 pints) μη ομογενοποιημένο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα.

Αυτό θα σας δώσει μια απόδοση μεταξύ 500 και 700 γραμμαρίων (1-1,5 λίβρες) τυριού.

Το γάλα τυπικά ομογενοποιείται πριν φτάσει στα ράφια. Η ομογενοποίηση περιλαμβάνει την ανακίνηση του γάλακτος σε μια μηχανή για να απαλλαγούμε από τις συγκεντρώσεις λίπους.

Αν και αυτό το κάνει πιο ευχάριστο στην κατανάλωση, η διαδικασία μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την τελική ποιότητα του τυριού, όσον αφορά την υφή και την απόδοση.

Το γάλα του αγρότη είναι κανονικά ανομοιογενήςκαι ενώ μπορείτε να το αγοράσετε από τις αγορές, γίνεται όλο και πιο διαθέσιμο στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα του γάλακτος, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Η επένδυση σε γάλα καλής ποιότητας θα σας δώσει κρεμώδες και νόστιμο τυρί για να το απολαύσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Μην χάσετε:

2. Η υδρορροή

πολιτισμοί-για-υγεία-τυρί-πυτιά

Το επόμενο πράγμα που θέλετε να ψάξετε είναι η πυτιά. Μπορείτε να το βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο σε μορφή υγρού ή δισκίου. Η πυτιά είναι ένα ένζυμο που βρίσκεται στα έντερα του προβάτου.

Αυτό μπορεί να είναι δυσάρεστο για κάποιους, αλλά ευτυχώς, μπορείτε επίσης να βρείτε το junket, το οποίο είναι μια χορτοφαγική εκδοχή. Αυτό μπορεί επίσης να βρεθεί σε υγρή μορφή και σε μορφή δισκίου.

Πολιτισμοί για την υγεία είναι ένα από τα καλύτερα μέρη που έχω συναντήσει για οτιδήποτε έχει υποστεί ζύμωση. Πουλάνε πυτιά ζώων, πυτιά λαχανικών και βιολογική πυτιά λαχανικών για να φτιάξετε το δικό σας τυρί, καθώς και πολλά, Πολλά άλλες προμήθειες για ζύμωση στο σπίτι σας.

Το μόνο άλλο πράγμα που θα χρειαστείτε για το τυρί βάσης είναι άλας.

Θα χρειαστείτε επίσης ένα καλάθι τυριών ή κάποιο μικρό καλούπια τυριών για να αφήσει το τυρί να στραγγίσει από τον ορό γάλακτος και α τρυπητή κουτάλα.

Η μέθοδος

1. Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να αφήσετε το γάλα να ανέβει θερμοκρασία δωματίου Φυσικά.

2. Ενώ συμβαίνει αυτό, θα πρέπει ετοιμάστε την πυτιά σας ή λύση junket.

  • Για 4 λίτρα γάλα, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού πυτιά σε ένα τέταρτο του φλιτζανιού μεταλλικό νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Εάν χρησιμοποιείτε μορφή δισκίου, χρησιμοποιήστε 1 δισκίο, ανακατεύοντάς το στο νερό για να διαλυθεί.
  • Εάν χρησιμοποιείτε junket, μπορεί να χρειαστείτε περίπου 4 ταμπλέτες/κουταλάκια του γλυκού. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι τόσο δυνατή όσο η πυτιά. (Εκτός και αν χρησιμοποιείτε τη βιολογική πυτιά λαχανικών διπλής ισχύος από την Cultures for Health)

3. Μόλις συμβεί αυτό, θέλετε να βρείτε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε μέσα το γάλα.

4. Προσθέστε ένα αξιοπρεπές πρέζα αλάτι και πολύ αργά το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

5. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ταραχή το γάλα για να μην πιάσει στον πάτο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν πιάσει το γάλα στον πάτο, θα επηρεάσει τη γεύση του τυριού όταν δέσει.

6. Η επιστημονική μέθοδος για αυτό είναι να βάλετε ένα θερμόμετρο στο γάλα και να το κατεβάσετε από τη φωτιά 102 βαθμοί Φαρενάιτ (39 βαθμοί Κελσίου).

Καθώς συνεχίζετε την εξάσκηση, θα μάθετε πώς να διακρίνετε τη θερμοκρασία απλά βουτώντας το δάχτυλό σας στο γάλα ή αγγίζοντας το πλάι της κατσαρόλας. Θα πρέπει να αισθάνεται ζεστό.

Αυτή η θερμοκρασία είναι στην πραγματικότητα η θερμοκρασία του σώματος μιας αγελάδας. Τις περασμένες μέρες, το τυρί χωρίς καλλιέργεια παρασκευαζόταν αμέσως μετά το άρμεγμα της αγελάδας.

7. Όταν το γάλα φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, είναι σημαντικό να το μετακινήσετε στο α θερμοκρασία δωματίου επιφάνεια. Εάν το αφήσετε στη σόμπα, και ειδικά ένα ηλεκτρικό στοιχείο, θα συνεχίσει να ανεβαίνει σε θερμοκρασία, καταστρέφοντας τη διαδικασία διαχωρισμού.

8. Τώρα είναι η ώρα να Προσθέστε το διάλυμα πυτιάς ή νεροπόταμου. Απλώς το ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε απαλά και μετά βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα.

9. Αν φτιάχνετε το τυρί μέσα χειμώνας, θα πρέπει να το τυλίξετε σε μια κουβέρτα. Από την άλλη, αν τα καταφέρνεις καλοκαίριθα πρέπει να το αφήσετε να ξεκουραστεί σε καλά αεριζόμενο χώρο.

10. Στη συνέχεια, πήγαινε να φτιάξεις ένα φλιτζάνι τσάι και πήγαινε να διαβάσεις την εφημερίδα ή να παρακολουθήσεις τις ειδήσεις για περίπου μία ώρα.

Η Διαδικασία Διαχωρισμού για το τυρί χωρίς καλλιέργεια

χωρισμός-σπιτικό-χωρίς-κουλτούρα-τυρί

Εύκολο τυρί αγρότη που έφτιαξα πριν λίγες εβδομάδες

Αν τα έχετε κάνει σωστά, όταν σηκώσετε το καπάκι της κατσαρόλας, θα πρέπει να δείτε ότι το γάλα έχει χωριστεί σε τυρόπηγμα και ορό γάλακτος.

Μπορείτε να καταλάβετε αν έχετε μια καλή παρτίδα ανακινώντας την ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.

ΕΝΑ καλή παρτίδα θα κρατήσει μαζί και βυθιστείτε κάτω από τον κιτρινωπό ορό γάλακτος χωρίς να σπάσει όταν τον ανακινείτε.

 1. Πιάσε ένα κουζινομάχαιρο και σκοράρετε το τυρόπηγμα περίπου έξι φορές παράλληλα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
 2. Ξαναβάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το τυρόπηγμα να ξεκουραστεί για άλλο 8-12 ώρες.
 3. Μόλις τελειώσει αυτός ο χρόνος, πάρτε ένα κουζινομάχαιρο και χαράξτε το τυρόπηγμα οριζόντια, κάθετα και διαγώνια.
 4. Ρύθμιση α διχτυωτή σχάρα πάνω από τον νεροχύτη και βάλτε τις φόρμες τυριών στην κορυφή του και είστε έτοιμοι τώρα να αρχίσετε να ρίχνετε το τυρόπηγμα με κουτάλι στα καλούπια.

Γέμισμα ή Χωρίς Γέμισμα;

σπιτικό-τυρί-γέμιση-ελιές

Αυτά τα τυριά μπορείτε να τα απολαύσετε με ή χωρίς γέμιση. Η απλή επιλογή είναι εύκολη.

 1. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το δικό σας τρυπητή κουτάλα για να βάλετε τυρόπηγμα στα καλούπια.
 2. Γεμίστε τα μέχρι την κορυφή και δώστε τους ένα ή δύο ελαφρά χτυπήματα για να στραγγίξουν τον ορό γάλακτος.
 3. Μόλις γεμίσετε μια φόρμα, πασπαλίστε άφθονα με αλάτι. Δώστε τους μια καλή δόση καθώς το μεγαλύτερο μέρος του αλατιού θα στραγγιστεί με τον ορό γάλακτος.
 4. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε συμπερίληψη. Κάπαρη λειτουργούν πολύ καλά, όπως και ψιλοκομμένες ελιές, γαύροι, φρέσκα τσίλικαι σχεδόν οποιαδήποτε γέμιση μπορείτε να σκεφτείτε.
 5. Το μυστικό είναι να το κάνεις μέσα στρώματα και να μην βάλετε πολύ μέσα τους γιατί μπορεί να σπάσουν.
 6. Αφήνουμε στην άκρη λίγο τυρόπηγμα και αφήνουμε τα τυριά να στραγγίξουν για μια ώρα περίπου.
 7. Όταν επιστρέψετε σε αυτά, θα δείτε ότι μπορεί να έχουν μειωθεί σε μέγεθος.
 8. Χρησιμοποιήστε τα τυρόπηγμα που έχετε αφήσει στην άκρη για να γεμίσετε τη φόρμα και αφήστε τα να στραγγίσουν ξανά.
 9. Μόλις στραγγίσουν, βάζετε τη σχάρα σε ένα ταψί και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.

Αναποδογυρίζοντας τα τυριά σας

Μπορείτε να απολαύσετε τα τυριά σας μετά από 24 ώρες, αλλά παίρνουν καλύτερη μορφή αν τα αναποδογυρίσετε μέσα στα καλάθια.

Απλά γυρίστε τα ανάποδα στο χέρι σας και δώστε τους ένα απαλό χτύπημα. Το τυρί πρέπει να πέσει και τώρα πρέπει να το ξαναρίξετε στο καλούπι ανάποδα.

Μην ανησυχείτε πολύ μήπως χάσουν το σχήμα τους, καθώς εξακολουθούν να είναι αρκετά μαλακά ώστε να πάρουν το σχήμα του καλουπιού.

Τα αφήνουμε για 12 ώρες και θα πρέπει τώρα να έχουν ίσο σχήμα γύρω-γύρω. Απλώς βάλτε τα σε ένα πιάτο, περιχύστε με νόστιμο ελαιόλαδο και φάτε με ντομάτες και βασιλικό ή απλώς αλείψτε τα σε ψωμί με κρούστα!

Στέγνωμα και τουρσί των τυριών σας

Μπορείτε επίσης να στεγνώσετε αυτά τα τυριά και να τα αποθηκεύσετε σε βάζο για μελλοντική κατανάλωση, αλλά αυτό λειτουργεί μόνο με τα απλά.

 1. Πρέπει να τα αφήσετε στο ψυγείο συνολικά 10 μέρες.
 2. Μετά από μερικές μέρες, πρέπει να τα βγάλετε από τα καλούπια και να τα καθίσετε από πάνω. Συνεχίστε να τα γυρίζετε κάθε μέρα για να στεγνώσουν ομοιόμορφα.
 3. Μετά από 10 μέρες τα βγάζουμε από το ψυγείο. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι φαίνονται σκληρά και κίτρινα, αλλά αν τα εμποτίσετε σε ξύδι από λευκό κρασί, ασπρίζουν αμέσως. Θα πρέπει να τα αφήσετε να μουλιάσουν τουλάχιστον 24 ώρες.
 4. Όταν είναι έτοιμα, τα κυλάτε σε τριμμένο μαύρο πιπέρι. Το ξύδι θα έχει μαλακώσει το εξωτερικό του τυριού, κάτι που θα επιτρέψει στην πιπεριά να δέσει μαζί του.
 5. Αφήστε το τυρί να στεγνώσει για 24 ώρες και φυλάξτε το σε γυάλινο βάζο. Θα κρατήσουν για τουλάχιστον τρεις μήνες.
 6. Εάν θέλετε να πιέσετε μια επιπλέον στάθμη, μπορείτε να τα διατηρήσετε σε ένα μείγμα ξυδιού από κόκκινο κρασί και ελαιόλαδου. Αυτό θα ανεβάσει τα επίπεδα του τουρσί σε νέα ύψη, αλλά είναι μια πολύ δυνατή γεύση, οπότε προσοχή.

Άλλες επιλογές για τα μαλακά τυριά σας

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα τυριά σας στην απαλή τους μορφή, μπορείτε να φτιάξετε ένα αλατούχο διάλυμα. Να είστε προσεκτικοί εδώ. αυτά τα μαλακά τυριά παίρνουν αλάτι πολύ εύκολα, οπότε φτιάξτε ένα πολύ αδύναμη άλμη και τη βάζουμε σε αεροστεγές βάζο.

Βάλτε τα τυριά σας και θα διατηρηθούν για μήνες.

Μπορείτε επίσης να τα βάλετε σε ελαιόλαδο και να τα αρωματίσετε με σκόρδο, μυρωδικά ή κόκκους πιπεριού.

Μπόνους για το Leftover Whey

σπιτικό-τυρί-τυρόγαλα-τυρόπηγμα-χωρισμένο

Οι περισσότεροι άνθρωποι κυριολεκτικά ρίχνουν τον ορό γάλακτος που χρησιμοποιείται στη διαδικασία τυροκομίας στην αποχέτευση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για όλα τα είδη!

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ρικότα με τον τρόπο της Σικελίας. Πολύ απλά, φέρνουμε μια κατσαρόλα με το γάλα μέχρι να βράσει και στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίξτε μέσα τον ορό γάλακτος και θα χωριστεί αμέσως σε τυρόπηγμα ricotta.

Μπορείτε επίσης να βράσετε πατάτες σε αυτό, να το χρησιμοποιήσετε σε σούπες ή σάλτσες και μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως λίπασμα για τα φυτά σας.

καλλιέργειες σπιτικού-τυριού-μίζας

 • Jack of all trades, master of some. Άγριος καλλιεργητής κήπων. Λατρεύει να δημιουργεί πράγματα. Από δάση τροφίμων και κήπους επιβίωσης μέχρι σαπούνι και γιαούρτι. Ένα κορίτσι σε μια φάρμα με δύο παιδιά και έναν σύζυγο (ναι, μόνο ένα – αν και ένα άλλο θα ήταν χρήσιμο). Το Weirdly απολαμβάνει να φτιάχνει φράχτες και να σκάβει τρύπες. Καταρτισμένος δάσκαλος περμακουλτούρας και επισκέπτης στον κήπο.

  Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar