Τι ακριβώς είναι το γκρίζο νερό, τέλος πάντων; * The Homesteading Hippy

0
Τι ακριβώς είναι το γκρίζο νερό, τέλος πάντων; * The Homesteading Hippy

Το να ζεις έξω από το πλέγμα σημαίνει ότι μερικές φορές πρέπει να αρκεστείς με ό,τι μπορείς. Αυτό σημαίνει ότι συχνά πρέπει να επαναχρησιμοποιήσετε αυτό που έχετε ήδη χρησιμοποιήσει, ξέρετε τι λένε: μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, σωστά;

νεροχύτης κουζίνας συνδεδεμένος με το δοχείο του γκρίζου νερού
νεροχύτης κουζίνας συνδεδεμένος με το δοχείο του γκρίζου νερού

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ζείτε σε περιοχές που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε πόρους.

Έχοντας αυτό υπόψη, είναι πιο εύκολο να επαναχρησιμοποιήσετε/ανακυκλώσετε ό,τι έχει ήδη χρησιμοποιηθεί. Λοιπόν, τι ακριβώς είναι το γκρίζο νερό;

Το γκρίζο νερό είναι τα λύματα που συλλέγονται μεταξύ άλλων από νεροχύτες, ντους και πλυντήρια ρούχων. Δεν περιλαμβάνει νερό τουαλέτας.

Το γκρίζο νερό είναι λύματα

Το γκρίζο νερό είναι λύματα που δεν συναντούν περιττώματα καθώς συλλέγονται από νεροχύτες, ντους και πλυντήρια ρούχων. Τραβιέται από παντού ΕΚΤΟΣ από τις τουαλέτες.

Εντάξει, οπότε αν είναι νερό που δεν έχει συναντήσει περιττώματα, αυτό το καθιστά ασφαλές για χρήση και πόση, σωστά; Λοιπόν… όχι, όχι πραγματικά – το να πίνουμε λύματα δεν είναι ποτέ καλή ιδέα.

Πηγές Γκρίζου Νερού

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές πηγές για το γκρίζο νερό, αυτές περιλαμβάνουν:

 • Ντους / νερό μπάνιου
 • Νερό πλυντηρίου
 • Νερό της βροχής
 • Νερό λεκάνης
 • Νερό υστέρησης

Τώρα, συζητήσαμε το νερό ντους/μπανιέρας, τη λεκάνη και το νερό πλυντηρίου, αλλά τι είναι το νερό καθυστέρησης; Καλά, Το νερό καθυστέρησης είναι το κρύο νερό που τρέχει όσο περιμένετε για ζεστό νερό.

Ασφάλεια Γκρίζου Νερού

Γενικά δεν είναι πόσιμο, αλλά το γκρίζο νερό είναι κάπως πιο ασφαλές για εργασία/χειρισμό, καθώς περιέχει λιγότερα παθογόνα από τα άλλα λύματα του σπιτιού.

Με αυτά τα λόγια, μπορεί να περιέχει μερικά διαφορετικά παθογόνα από τα ντους και τις μπανιέρες από το τρίψιμο… εμ… το πίσω μέρος σας και από το πλύσιμο των βρώμικων ρούχων. Αυτό περιορίζει τη χρηστικότητα του γκρίζου νερού στην καθημερινή ζωή.

Χρήσεις για Γκρίζο Νερό

Αν και δεν είναι πόσιμο, υπάρχουν χρήσεις για το γκρίζο νερό. Αυτές οι χρήσεις περιλαμβάνουν:

 • ☑ Καθαρισμός τουαλετών
 • ☑ Πότισμα κήπου/καλλιεργειών
 • ☑ Καθαρισμός οχημάτων
 • ☑ Πλύσιμο πιάτων
 • ☑ Καθαρισμός εσωτερικών επιφανειών

Γκρι Νερό εναντίον Μαύρο Νερό

Το γκρίζο νερό είναι, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το νερό που προέρχεται από μπανιέρες/ντους, νεροχύτες και πλυντήρια ρούχων. δεν συναντά περιττώματα. Το μαύρο νερό είναι νερό που συναντά περιττώματα και ούρα και μπορεί εύκολα να μεταδώσει ασθένειες.

Το γκρίζο νερό έχει μερικά πλεονεκτήματα

Αν και δεν είναι γενικά πόσιμο, το γκρίζο νερό έχει μερικά οφέλη.

Για ένα πράγμα, μειώνει την ποσότητα της χρήσης ενέργειας και τη χημική ρύπανση κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Επίσης, επαναφορτίζει τα υπόγεια ύδατα, ανακτά θρεπτικά συστατικά και μειώνει την ποσότητα άντλησης γλυκού νερού από ποτάμια και υδροφορείς.

Εάν μειώνει τη ρύπανση και μειώνει την ποσότητα γλυκού νερού που πρέπει να αντλούμε από τα ποτάμια, αυτό το καθιστά τουλάχιστον κάπως φιλικό προς το περιβάλλον. Με αυτά τα λόγια, μην πίνετε γκρίζο νερό. δεν είναι καλό για σένα.

Schreibe einen Kommentar