Τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάψετε στον κήπο σας και να κάψετε βαρέλι * The Homesteading Hippy

0
Τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάψετε στον κήπο σας και να κάψετε βαρέλι * The Homesteading Hippy

Το να έχετε ένα καμένο βαρέλι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την ποσότητα των απορριμμάτων που στέλνετε στη χωματερή. Από υπολείμματα ξύλου μέχρι φύλλα, η καύση είναι ένας καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα φυσικά απόβλητα, εάν δεν μπορείτε να τα κομποστοποιήσετε ή να τα πετάξετε με άλλο τρόπο.

Κάθε φορά που ολοκληρώνουμε ένα οικοδομικό έργο καίμε τα ξύλα. Είναι συνήθως εκείνα που είναι πολύ μεγάλα για να κομποστοποιηθούν, αλλά πολύ μικρά για να επαναχρησιμοποιηθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί σε ισχύ στις περισσότερες περιοχές που καθοδηγούν τι μπορεί και τι δεν μπορεί να καεί σε ένα πυροσβεστικό λάκκο στην πίσω αυλή ή σε βαρέλι για καύση.

καεί βαρέλι

Για να προστατεύσετε την υγεία σας και αυτή του περιβάλλοντος, θα πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία να καίτε αυτά τα κοινά αντικείμενα στον κήπο/καμένο βαρέλι σας.

❌ Τι δεν μπορείτε να κάψετε σε ένα καμένο βαρέλι

Πλαστική ύλη

Το πλαστικό είναι ένα σημαντικό μη-όχι όταν πρόκειται να κάψετε πράγματα στο καμένο σας βαρέλι. Όχι μόνο απελευθερώνει χημικές ουσίες στον αέρα, αλλά μπορεί επίσης να εκπέμψει αναθυμιάσεις που περιέχουν πράγματα όπως φουράνια, διοξίνες και αέριο στυρένιο – όλα αυτά είναι εξαιρετικά επιβλαβή για εσάς και το περιβάλλον. Δεν θέλετε να εισπνεύσετε αυτά τα πράγματα!

Επιταχυντές

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ρίξετε λίγη βενζίνη ή πετρέλαιο ντίζελ σε μια φωτιά στην πίσω αυλή για να ξεκινήσετε πραγματικά. Εξάλλου, το άναμμα της φωτιάς μπορεί να είναι δύσκολο – ειδικά αν δεν έχετε το καλύτερο ανάφλεξη για να ξεκινήσετε.

Προβολή ανάρτησης

Ωστόσο, το να ρίχνεις επιταχυντές σε μια φωτιά δεν είναι καλή ιδέα. Είναι απλώς πολύ εύφλεκτα, καθιστώντας τα επικίνδυνα. Εάν η φωτιά σας είναι μικρή ή αργεί να ξεκινήσει, απλώς προσθέστε περισσότερα ξηρά κομμάτια ανάφλεξης (όσο μικρότερα, τόσο το καλύτερο).

Περιοδικά

Αν και είναι καλό να προσθέτετε τα περισσότερα είδη χαρτιού στη φωτιά σας, θα θέλετε να αποφύγετε να προσθέσετε οτιδήποτε περιέχει φωτεινά χρώματα. Αυτό περιλαμβάνει περιοδικά μαζί με ορισμένους τύπους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και έγχρωμο χαρτί περιτυλίγματος.

Γιατί;

Αυτά τα αντικείμενα περιέχουν συχνά βαφές που μπορούν να απελευθερώσουν τοξικούς αναθυμιάσεις όταν καίγονται. Αντίθετα, απλώς ανακυκλώστε την ανεπιθύμητη αλληλογραφία και τα περιοδικά ή χρησιμοποιήστε τα για κάποια άλλη οικιακή χρήση ή χειροτεχνία.

Παλέτες και άλλο επεξεργασμένο ξύλο

Αν κάνετε αναζήτηση στο Criaglist, θα βρείτε όλων των ειδών τους ανθρώπους που προσπαθούν να απαλλαγούν από παλέτες και άλλους τύπους επεξεργασμένου ξύλου.

Μπορεί να είναι δωρεάν, αλλά δεν είναι καλή επιλογή για το λάκκο πυρκαγιάς σας. Οι ξύλινες παλέτες συχνά επεξεργάζονται με μεθυλοβρωμίδιο, το οποίο απελευθερώνεται στον αέρα όταν καίτε το ξύλο. Αυτό δεν είναι μόνο κακό για την υγεία σας, αλλά είναι κακό και για το περιβάλλον.

Δεν επεξεργάζονται όλες οι παλέτες με αυτή τη χημική ουσία, αλλά αν δεν έχετε τον τρόπο να γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι η στοίβα των παλετών σας είναι ασφαλής, αποφύγετε.

Μοριοσανίδες

Τα φθηνά, φθηνά έπιπλα κατασκευάζονται συχνά με μοριοσανίδες. Δεν είμαι μεγάλος λάτρης των μοριοσανίδων και προσπαθώ να αγοράσω έπιπλα που είναι κατασκευασμένα από αληθινό ξύλο. Ωστόσο, εάν έχετε ένα μάτσο από αυτά τα πράγματα γύρω σας, προσπαθήστε να αντισταθείτε στην επιθυμία να τα πετάξετε στο λάκκο της φωτιάς σας.

Συχνά συγκρατείται με κόλλες υψηλής αντοχής που εκπέμπουν τοξικά αέρια όταν καίγονται.

Βαμμένο Ξύλο

Οτιδήποτε έχει βαφτεί (μαζί με το ίδιο το χρώμα, αν και αυτό μπορεί να είναι προφανές) δεν ανήκει στο καμένο βαρέλι του κήπου σας. Το χρώμα μπορεί να απελευθερώσει τοξικούς ατμούς.

Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι εάν το χρώμα ή το βαμμένο ξύλο είναι εξαιρετικά παλιό, μπορεί να περιέχει μόλυβδο, ο οποίος είναι εξαιρετικά τοξικός.

Χαρτόνι

Όπως συμβαίνει με τα περιοδικά και τα προϊόντα χαρτιού, το χαρτόνι φαίνεται αρκετά αβλαβές. Ωστόσο, το χαρτόνι μπορεί να προκαλέσει κύμα πυρκαγιάς που θα μπορούσε να σας τραυματίσει εάν τύχει να στέκεστε πολύ κοντά. Μπορεί επίσης να απελευθερώσει χημικές ουσίες στον αέρα από τις βαφές που χρησιμοποιούνται για την εκτύπωση των κουτιών.

Δηλητηριώδη Φυτά

Μπορεί να έχετε ξοδέψει ώρες καθαρίζοντας τον κήπο σας από όλους τους δηλητηριώδεις κισσούς που θα μπορούσατε να βρείτε, αλλά το καμένο βαρέλι δεν είναι το ιδανικό μέρος για να το απορρίψετε. Από δηλητηριώδη κισσό μέχρι δηλητηριώδη βελανιδιά και σουμάκ, αυτά τα ζιζάνια δεν πρέπει να πεταχτούν στη φωτιά.

Όταν βάζετε φωτιά στα έλαια των φυτών (τα ίδια που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία των επώδυνων, κνησμωδών αλλεργικών αντιδράσεων που όλοι μισούμε) μπορεί να προκαλέσετε σοβαρό ερεθισμό των πνευμόνων, βλάβη και μεγάλα αναπνευστικά προβλήματα.

Πικροδάφνη

Η πικροδάφνη είναι ένα φυτό που είναι απίστευτα όμορφο να το δεις, που συχνά καλλιεργείται ως θάμνος στον κήπο. Παράγει υπέροχα ροζ, κόκκινα και λευκά άνθη.

Ωστόσο, όσο όμορφος κι αν είναι αυτός ο θάμνος, είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε να τον κάψετε σε ένα καμένο βαρέλι. Είναι απίστευτα τοξικό και η καύση του μπορεί να αρρωστήσει την καρδιά, το κεντρικό νευρικό σύστημα και το γαστρεντερικό σύστημα.

Φελιζόλ

Το φελιζόλ δεν πρέπει επίσης να καίγεται στη κάννη καύσης σας. Θα απελευθερώσετε ένα τοξικό αέριο που μπορεί να επηρεάσει το κεντρικό νευρικό σας σύστημα. Επιπλέον, το φελιζόλ δεν καίγεται τόσο καλά, παράγοντας μια αιθάλη, μαύρη φλόγα και καπνό που θα ερεθίσει τους πνεύμονές σας.

χριστουγεννιάτικα δέντρα

Έχετε ένα παλιό χριστουγεννιάτικο δέντρο να ξεφορτωθείτε; Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να το κάψετε στο καμένο βαρέλι σας.

Όταν λαμβάνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις, μπορεί να είστε εντάξει να το κάνετε. Ωστόσο, προσέξτε ότι τα δέντρα του Χιρσμτά περιέχουν πολλή ρητίνη, η οποία μπορεί να κάνει τη φωτιά σας να σκάσει και να τρίζει. Μην στέκεστε πολύ κοντά.

Μη τοπικό ξύλο

Εάν καίτε ξύλα που πήρατε από κάπου έξω από την περιοχή, να είστε προσεκτικοί.

Εάν προήλθε από περισσότερα από λίγα μίλια μακριά, πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί σχετικά με την εισαγωγή επεμβατικών παρασίτων ξύλου, όπως τρυπητές σμαραγδένιας τέφρας ή τρυπητές βελανιδιάς με κηλίδες χρυσού, στο τοπικό σας οικοσύστημα. Αυτά τα παράσιτα συχνά μετακινούνται σε νέες περιοχές σε καυσόξυλα, οπότε να είστε προσεκτικοί.

Επιπλα

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καίτε έπιπλα στο καμένο βαρέλι σας.

Κομποστ, απορρίμματα αυλής και υπολείμματα τροφίμων

Εντάξει, τεχνικά θα μπορούσατε να κάψετε υπολείμματα τροφών, απορρίμματα αυλής και κομπόστ σε ένα καμένο βαρέλι. Αλλά γιατί να το θέλεις; Κομποστάστε τα και χρησιμοποιήστε τα στον κήπο σας.

Dryer Lint

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ακόμα και το χνούδι του στεγνωτηρίου δεν πρέπει να καίγεται σε καμένο βαρέλι. Μπορεί να απελευθερώσει τοξικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν για τη βαφή των ρούχων σας.

Πράσινο Ξύλο

Το κάψιμο πράσινου ξύλου δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνο. Ωστόσο, καείτε με προσοχή, καθώς θα βγάλει έναν τόνο καπνού. Μπορεί να δυσκολευτείτε επίσης να το ξεκινήσετε.

Driftwood

Εάν ζείτε δίπλα στον ωκεανό, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ρίξετε λίγο παρασυρόμενο ξύλο στη φωτιά σας. Μην το κάνετε – παρόλο που οι όμορφες φλόγες με μπλε λεβάντα που παράγει η φωτιά μπορεί να είναι μεθυστικές.

Ωστόσο, οι πολύχρωμες φλόγες δεν είναι τόσο αθώες. Παράγονται από μεταλλικά άλατα που απορροφώνται από το ξύλο ενώ ήταν μέσα στο νερό. Δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά είναι τοξικά.

Καουτσούκ

Το καουτσούκ όχι μόνο μυρίζει απαίσια όταν το καίτε σε καμένο βαρέλι, αλλά μπορεί επίσης να απελευθερώσει τοξικές χημικές ουσίες στον αέρα.

Σκουπίδια κάθε είδους

Αυτό είναι απλώς χονδροειδές – μην το κάνετε. Πολλοί άνθρωποι καίνε σκουπίδια στην αυλή τους και καίνε βαρέλια, αλλά είναι τρομερή ιδέα. Όχι μόνο μυρίζει άσχημα, αλλά απελευθερώνει πολύ μαύρο καπνό και πολλές τοξίνες. Στα περισσότερα μέρη, ούτως ή άλλως, είναι παράνομο, οπότε μπορείτε να περιμένετε να πάρετε ένα εισιτήριο αν σας πιάσουν.

☑ Τι μπορείτε να κάψετε σε ένα καμένο βαρέλι

Για να μην ακούγεται αρνητικό, αλλά δυστυχώς, η λίστα με το τι μπορείτε να κάψετε στο καμένο βαρέλι ή στον κήπο σας είναι πολύ μικρότερη από αυτά που δεν μπορείτε.

Μόνο καύσιμα σκουπίδια πρέπει να πετιούνται στο καμένο βαρέλι σας. Αποφύγετε να το γεμίζετε υπερβολικά, ακόμη και με τα καλά πράγματα, καθώς αυτό θα μπορούσε να κάνει τα σκουπίδια να χυθούν στο έδαφος όταν καίγονται. Ναι!

Μπορεί να είστε σε θέση να καείτε βούρτσα κήπου, όπως τα άκρα δέντρων, μαζί με φυσικά υφάσματα (όπως το βαμβάκι) αρκεί να μην έχουν βαφτεί. Μπορείτε να κάψετε οποιοδήποτε είδος ξύλουεπίσης, εφόσον δεν εμπίπτει σε μία από τις κατηγορίες που αναφέρονται παραπάνω.

Πράγματα όπως τα περιτυλίγματα τροφίμων μπορούν επίσης να καούν, αρκεί να μην είναι πλαστικά. Μερικοί άνθρωποι στην πραγματικότητα υποστηρίζουν την καύση μη ανακυκλώσιμου πλαστικού σε μικρές ποσότητες στα βαρέλια καύσης τους.

Δεν είμαι μεγάλος υποστηρικτής αυτής της ιδέας, αλλά η επιλογή σας είναι λανθασμένη. Εάν πρέπει να κάψετε πλαστικό, κρατήστε το στο ελάχιστο.

Το ίδιο ισχύει για το χαρτόνι και το μη ανακυκλώσιμο χαρτί – απλά να γνωρίζετε τι μπορεί να περιέχει ό,τι προσθέτετε στο βαρέλι καύσης yoru και προσπαθήστε να μην αναπνέετε τις αναθυμιάσεις εάν εν γνώσει σας κάψετε κάτι που θα μπορούσε να είναι τοξικό.

Και πάλι, εάν δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε τη φωτιά σας, μην χρησιμοποιείτε γκάζι. Αυτό περιλαμβάνει αναπτήρα υγρό! Αυτό θα προκαλέσει την έκρηξη του φωτός σας και μπορεί να προκαλέσει την ανεξέλεγκτη καύση του.

Άλλες συμβουλές για καύση σε κήπο/καμένο βαρέλι

Τελικά, τα βαρέλια καύσης προσφέρουν στους ιδιοκτήτες σπιτιού έναν βολικό τρόπο για να απαλλαγούν από τα καύσιμα απόβλητα. Το να φτιάξετε το δικό σας βαρέλι είναι συχνά τόσο απλό όσο το να βρείτε ένα τύμπανο 55 γαλονιών, να αφαιρέσετε το καπάκι και να ανοίξετε τρύπες κοντά στο κάτω μέρος για να προσθέσετε αερισμό.

Απλώς φροντίστε να ερευνήσετε τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς σχετικά με την καύση – και να γνωρίζετε ότι συχνά αλλάζουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου και τις διάφορες κλιματολογικές συνθήκες (πολλές περιοχές απαγορεύουν τα εγκαύματα σε περιόδους ξηρού καιρού).

Τηρείτε αυτούς τους νόμους, γιατί κανένας όγκος σκουπιδιών δεν αξίζει μια αναφορά!

Εκτός από τους κανονισμούς, προσπαθήστε να αποφύγετε το κάψιμο τις μέρες που είναι ζεστές και ξηρές – ή εκείνες που έχει εξαιρετικά αέρα. Μην καίτε τίποτα όπως δοχεία αεροζόλ, που μπορεί να εκραγούν στο βαρέλι, και πάνω απ‘ όλα, να είστε προσεκτικοί για την υγεία των γειτόνων σας – αλλά και τη δική σας υγεία.

Διαφορετικά, φροντίστε απλώς να κρατάτε καλά τη φωτιά σας για να μην ξεφύγει από τον έλεγχο. Θα μπορείτε να κάνετε καλή χρήση της κάννης καύσης σας όταν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές!

καύση καρφίτσα κάννης

Schreibe einen Kommentar