Τι τύπος αερισμού απαιτείται για το γκαζόν σας;

1
Τι τύπος αερισμού απαιτείται για το γκαζόν σας;

Τι τύπος αερισμού απαιτείται για το γκαζόν σας;

27 Νοεμβρίου 2020

Με την πάροδο του χρόνου, καθώς ο χλοοτάπητας δέχεται πολλή χρήση και κίνηση με τα πόδια, το έδαφος γίνεται σκληρό και συμπαγές, που σημαίνει ότι το γρασίδι επηρεάζεται από το κακό περιβάλλον από κάτω. Όταν το έδαφος γίνεται πολύ συμπαγές, ο χλοοτάπητας μπορεί εύκολα να πλημμυρίσει λίγο, καθώς η υγρασία δεν μπορεί να περάσει σωστά στο έδαφος.

Ο αερισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για τη μείωση της συμπίεσης του εδάφους και επιτρέπει την ανταλλαγή αερίων από το έδαφος κάτω από το γρασίδι σας. Ο αερισμός είναι επίσης μια απαραίτητη διαδικασία για τη μείωση των επιπέδων βρύου.

Αερισμός κοίλου και συμπαγούς δακτύλου

Το Lawn Master μπορεί να παρέχει δύο τύπους αερισμού. Αυτοί είναι κούφιο δόντιο και συμπαγές δόντι εξαερισμός. Το Hollow-Tine αφαιρεί τους πυρήνες από το γκαζόν και τους πετάει στην επιφάνεια. Το συμπαγές δόντιο είναι παρόμοιο, αλλά δεν αφαιρούνται πυρήνες. Αντίθετα, το μηχάνημα ανοίγει μια τρύπα στο γρασίδι χωρίς να αφήνει ακατάστατους πυρήνες στην επιφάνεια.

Κοίλος και συμπαγής αεριστής

Ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι εάν ο τύπος αερισμού που προσφέρεται είναι ο σωστός τύπος για το γκαζόν σας, για να διασφαλίσετε ότι είναι επωφελής. Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε γρασίδι με βάση το έδαφος από πηλό, τότε ο αερισμός με κοίλο δαχτυλίδι δεν θα παρείχε κανένα όφελος, όπως και ο αερισμός με συμπαγή δακτύλιο.

Εάν παραμείνουν πυρήνες με κοίλο δόντιο στην επιφάνεια ενός χλοοτάπητα με βάση πηλό, τότε μπορεί να προκύψουν περισσότερα προβλήματα που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπιστούν. Οι πυρήνες μπορεί να προκαλέσουν περισσότερη άχυρα και ανομοιόμορφο επίπεδο στην επιφάνεια του γκαζόν.

αερισμός κοίλου δοντιού

Παρόλο που ο αερισμός με κοίλο δόντι είναι πολύ αποτελεσματικός, η συντριπτική πλειονότητα των χλοοτάπητα στο Ηνωμένο Βασίλειο απαιτούν μόνο αερισμό συμπαγούς δόνησης. Ένα από τα πλεονεκτήματα του αερισμού συμπαγούς δόνησης είναι ότι δεν αφήνονται πυρήνες στην επιφάνεια του χλοοτάπητα, επομένως δεν υπάρχει ακαταστασία για να καθαριστεί μετά.

αερισμός συμπαγούς δοντιού

Πότε να κλείσετε τον αερισμό του γκαζόν σας

Ο αερισμός ολοκληρώνεται συνήθως κατά τη διάρκεια του χειμώνα μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου. Ωστόσο, μπορεί να προτείνουμε διαφορετική εποχή του χρόνου για συγκεκριμένους χλοοτάπητες. Η τοπική σας πρίζα Lawn Master θα σας προτείνει τον σωστό τύπο αερισμού για το γκαζόν σας.

Δες επίσης: Γιατί δεν πρέπει να αμελείς το γκαζόν σου τον χειμώνα

(Επισκέφθηκε 342 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)

Schreibe einen Kommentar