Το κεφάλι ψηλά, κομητεία Μπέργκεν! Δείτε τι να φυτέψετε το καλοκαίρι

1
Το κεφάλι ψηλά, κομητεία Μπέργκεν!  Δείτε τι να φυτέψετε το καλοκαίρι

τι-να φυτέψω-το καλοκαίρι

Αν αναρωτιέστε τι να φυτέψετε το καλοκαίρι, δοκιμάστε κρίνια

Το ημερήσιο είναι ένα σταθερό λουλούδι του καλοκαιριού. Ακόμα κι αν δεν τα γνωρίζετε με το όνομά τους, πιθανότατα έχετε δει αυτά τα λουλούδια που μοιάζουν με τρομπέτα να φυτεύονται κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων. Ακόμη και στην άκρη ενός δρόμου, ένα ημερήσιο θα ανθίσει για τρεις ολόκληρες εβδομάδες και θα επιστρέψουν για τα επόμενα χρόνια. Με λίγα λόγια, τα daylilies είναι τι να φυτέψω το καλοκαίρι αν ψάχνετε για ένα γοητευτικό, πολυετής χαμηλής συντήρησης.

Οι ειδικοί τοπίου στο Borst Landscape & Design έχουν βαθιά και λεπτομερή γνώση των λουλουδιών, των θάμνων και των δέντρων που ταιριάζουν στο βόρειο κλίμα του Νιου Τζέρσεϋ. Αν προσπαθείς να αποφασίσεις τι να φυτέψω το καλοκαίρικαλέστε μας σήμερα στο (201) 989-0902 ή ζητήστε μια προσφορά στο διαδίκτυο.

Τα Daylilies έχουν σειρά

Τα λουλούδια Daylily έρχονται σε πολλά περισσότερα χρώματα πέρα ​​από το τυπικό κίτρινο και πορτοκαλί. Δικα τους γκάμα παλέτας χρωμάτων από κόκκινο έως απαλό λεβάντα, βαθύ σταφύλι έως ροζ σαμπάνιας. Η υφή ποικίλλει επίσης. Ορισμένες ποικιλίες έχουν λουλούδια με λείες άκρες πετάλων, άλλες είναι βολάν. Για ένα λαχταριστό αποτέλεσμα, τα «διπλά κρίνια» έχουν διπλάσια ποσότητα πετάλων από την τυπική.

Η ευελιξία των daylilies τους επιτρέπει να συμπληρώνουν κάθε κήπο. Ακόμα καλύτερα, τα κρίνια μπορούν να ανεχθούν πολλές διαφορετικές συνθήκες ανάπτυξης. Όσον αφορά την ομορφιά και την ανθεκτικότητα, τα daylilies βρίσκονται στην Α-λίστα τι να φυτέψω το καλοκαίρι. Μερική σκιά προς την γεμάτος ήλιος θα τους ταιριάζει μια χαρά — αν και με λιγότερο φως έρχονται λιγότερα λουλούδια. Οι χρόνοι φύτευσης είναι κάπως ευέλικτοι. Την άνοιξη που το φυτό είναι ακόμα αδρανές, μπορείτε να φυτέψετε τη γυμνή ρίζα. Έλα το καλοκαίρι, είναι καλύτερα φυτέψτε κρίνια σε γλάστρα.

Τα Daylilies μπορεί να είναι αρκετά ανθεκτικό στην ξηρασία μόλις εγκατασταθούν, αλλά προτιμούν το υγρό έδαφος. Χωρίς βάλτους, τα κρινάκια μπορούν να χειριστούν τις συνθήκες τόσο υγρές όσο οι τάφροι αποστράγγισης. Τα ισχυρά ριζικά τους συστήματα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της διάβρωσης. Αν αναρωτιέστε τι να φυτέψω το καλοκαίρι σε μια απότομη πλαγιά, για παράδειγμα, τα daylilies θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή.

Αυτό το πολυετές με χαμηλή συντήρηση συνεχίζει να δίνει

Τα ημερόφυτα πολλαπλασιάζονται μεσα στα ΧΡΟΝΙΑ. Φυτεύονται ένα πόδι χώρια, τα κρίνια θα γεμίσουν σταδιακά τα κενά μεταξύ τους. Εάν έχετε βαρεθεί να τρυπάτε τα αγριόχορτα γύρω από τους στύλους του φράχτη, μια σειρά από κρίνια μπορεί να σας εξοικονομήσει λίγο χρόνο. Εκτός από το να φτιάξετε ένα υπέροχο περίγραμμα κάτω από φράχτες ή κατά μήκος των συνοριακών τειχώντο πυκνό τους φύλλωμα σκιάζει τα ζιζάνια κάτω από αυτά.

Για βέλτιστη υγεία, τα κρίνια πρέπει να χωρίζονται κάθε 3-5 χρόνια. Ξεθάψτε τις ρίζες στις αρχές της άνοιξης ή στα τέλη του καλοκαιριού και χωρίστε τις σε συστάδες με τρεις ή περισσότερους ανεμιστήρες φύλλων. Μετά τη διαίρεση, μπορείτε να επεκτείνετε τον ημερήσιο γόνο σας σε άλλες περιοχές της ιδιοκτησίας σας. Εάν η αυλή σας έχει τη μέγιστη χωρητικότητα ημερήσιας ποσότητας, οι επιπλέον ρίζες κάνουν υπέροχα δώρα ή θα μπορούσαν απλώς να απορριφθούν.

Αποδεικνύεται ότι είναι νόστιμα

Στην αναζήτησή σας για τι να φυτέψω το καλοκαίρι, σκεφτόσασταν να προσθέσετε ένα βρώσιμο φυτό στην αυλή σας; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, daylilies (Hemerocallis fulva) έχουν βρώσιμα άνθη και ρίζες. Τα μπουμπούκια που σοτάρονται σε βούτυρο έχουν γεύση παρόμοια με τα σπαράγγια.

Σημαντική σημείωση: Τα κουφέτα που σκοπεύετε να φάτε πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως κάθε άλλο λαχανικό στον κήπο του σπιτιού σας. Δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται σε συνθήκες όπου θα μπορούσαν να μολυνθούν με καυσαέρια οχημάτων ή φυτοφάρμακα.

Θέλετε άλλες ιδέες για το τι να φυτέψετε το καλοκαίρι;

Σας ευχαριστούμε που πραγματοποιήσατε αυτή τη βαθιά καθημερινή κατάδυση μαζί μας. Στη Borst Landscape & Design, λαμβάνουμε υπόψη κάθε πτυχή των φυτών που καλλιεργούμε, ώστε να μπορούμε να προσαρμόσουμε τον εξωραϊσμό μας στις ανάγκες του ακινήτου σας.

Εάν είστε περίεργοι για άλλα φυτά που μπορεί να ταιριάζουν στην αυλή σας, απευθυνθείτε στους ειδικούς της Borst Landscape & Design. Κλήση (201) 989-0902 ή ζητήστε μια προσφορά στο διαδίκτυο σήμερα.

Εικόνα από Φίλιπ Βαλένγκα από Pixabay

Schreibe einen Kommentar