Το μυστικό για τη δημιουργία και τη διατήρηση τοπικών δικτύων τροφίμων

0
Το μυστικό για τη δημιουργία και τη διατήρηση τοπικών δικτύων τροφίμων

Η επιμελητεία της δημιουργίας και της διατήρησης τοπικών δικτύων τροφίμων απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, φυσικά. Εδώ βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα με τις καλύτερες δυνατότητες τεχνολογίας και επικοινωνίας που είχαμε ποτέ, και όμως είμαστε ακόμη δεν μιλάμε μεταξύ μας! Επίσης, είναι δυνατόν να βλέπουμε την επικείμενη κλιματική καταστροφή να μας καταδιώκει καθημερινά ως ευκαιρία;

Η βάρδια

Ο COVID έφερε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα στον δρόμο μας. Έσπασε πολλά πράγματα και έκανε πολλά άλλα να συμβούν. Έκανε πολλά για την επιχείρηση παράδοσης φαγητού με την οποία συνεργαζόμουν και γενικά ήταν μια μεγάλη ώθηση για το τοπικό φαγητό. Τι κάνουμε λοιπόν με αυτό; Και ποιος θα το κάνει;

Τοπικό φαγητό

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι συναντήσεις γιατί γενικά είναι βαρετές εκτός υπάρχουν συναρπαστικά πράγματα για να μιλήσουμε. Και τι θα μπορούσε να είναι πιο συναρπαστικό από το να μιλάμε για την ανάπτυξη βιώσιμων δικτύων τροφίμων και logistics;! Οχι πολύ. Ας δουλέψουμε μαζί σε αυτό. Αυτή είναι η αρχή, βλέποντας τι είναι δυνατό.

Ατελείωτες δυνατότητες

Εργάζομαι για μια τοπική εταιρεία logistics ποδηλάτων, και υπάρχουν τόσα πολλά περιθώρια και δυνατότητες για τη δημιουργία συνδέσμων και την ανάπτυξη της αγοράς. Δεν υπάρχει μοντέλο για ημι-αγροτική εταιρεία ποδηλάτων φορτίου. Γενικά εργάζονται σε πόλεις και συχνά συνεργάζονται με εταιρείες διανομής, όπως η DHL, όπου μπορούν να το κάνουν να λειτουργήσει παραδίδοντας πολλά πακέτα σε μια μικρή περιοχή. Σε ημιαγροτικά μέρη είναι διαφορετικά. Πρέπει να μπείτε στον ιστό του τι συμβαίνει τοπικά. Το να πατήσεις αυτό συνεπάγεται πολλή δουλειά στα πόδια.

Εάν αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας των τοπικών τροφίμων και υλικοτεχνικής υποστήριξης, χρειαζόμαστε legwork.

Τα πρώτα στάδια δημιουργίας νέων δικτύων:

  1. Ξέχνα αυτό που ξέρεις.
  2. Προσεγγίστε την κατάσταση με μια στάση «οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί».
  3. Μιλήστε στους ανθρώπους για τις δυνατότητες.
  4. Μην κυνηγάς ανθρώπους που δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί σου. μάλλον θα έρθουν και θα σε βρουν αργότερα.

Έναρξη συνομιλιών

Εντάξει, δεν έχω δώσει πολλά για να συνεχίσω εκεί. Πρέπει να μιλήσουμε περισσότερο. αυτό είναι η ουσία των πραγμάτων. Βρισκόμαστε τώρα στο στάδιο όπου ο εγκέφαλος των ανθρώπων αλλάζει όσον αφορά την κλιματική αλλαγή. Οι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν, αλλά δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Νομίζουν ότι θα είναι εύκολο, αλλά, πιθανότατα, δεν θα είναι εύκολο. Εκεί μπαίνει το legwork, η εμμονή σε αυτό, η επιστροφή για μια άλλη συζήτηση, η εύρεση του «in» με τα ενδιαφερόμενα άτομα που θα οδηγήσει σε έναν σταθερό και εξυπηρετικό σύνδεσμο.

Τοπικό φαγητό

Η εφοδιαστική με μπαταρίες είναι το «επόμενο πράγμα». Δεν είναι μια ολοκληρωμένη λύση, αλλά είναι πολύ λιγότερο ρυπογόνο και είναι απολύτως λογικό να αρχίσουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Σε έναν κόσμο γεμάτο φορτηγά και αναθυμιάσεις ντίζελ, εξακολουθεί να είναι μια επικίνδυνη εποχή για τα ποδήλατα φορτίου, αλλά πρέπει να τα χρησιμοποιούμε. Το δίκτυο είναι δύσκολο να δημιουργηθεί, αλλά πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι γύρω που θα σκέφτονται, „αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα“ και μπορείτε να δημιουργήσετε μια ισχυρή επιχείρηση σε τέτοιου είδους θεμέλια. Συνεχίσετε να μιλάτε!

Schreibe einen Kommentar