Φέρνοντας ήχο, κίνηση και λαμπρό χρώμα στο τοπίο σας

4
Φέρνοντας ήχο, κίνηση και λαμπρό χρώμα στο τοπίο σας

Ένας κήπος άγριας ζωής είναι ένας κήπος φιλικός προς τους επικονιαστές. Είναι ένας βιότοπος που αποτελείται από αυτοφυή λουλούδια και φυτά που προσελκύουν πεταλούδες και άλλους επικονιαστές όπως οι μέλισσες και τα κολίβρια. Εκτός από την ευχαρίστηση, θα βιώσετε παρακολουθώντας τις παραστάσεις αυτών των πολύχρωμων εντόμων και πουλιών, θα δείτε τα φυτά του κήπου σας να ευδοκιμούν. Θα χαρείτε επίσης να μάθετε ότι η ανάγκη για συντήρηση κήπου θα μειωθεί σημαντικά, επειδή μόλις εγκατασταθούν τα αυτοφυή φυτά, μπορούν να φροντίσουν αρκετά καλά τον εαυτό τους.

Η υπεύθυνη κήπου Margaret Miley λέει ότι η ποικιλία των ειδών φυτών σε έναν κήπο άγριας ζωής (που αναφέρεται επίσης ως λιβάδι) προσελκύει φυσικά περισσότερη άγρια ​​ζωή επειδή προσφέρει τροφή και καταφύγιο για διαφορετικούς τύπους πλασμάτων. Λέει ότι ένα τυπικό τοπίο μπορεί να έχει πέντε είδη λουλουδιών και λίγο χλοοτάπητα. Αλλά σε ένα λιβάδι, μπορεί να υπάρχουν έως και 25 διαφορετικοί τύποι λουλουδιών αναμεμειγμένοι με μη ανθοφόρα φυτά και αυτοφυή χόρτα.

Οφέλη από έναν κήπο άγριας ζωής

Φυτά και ζώα συνεργάζονται σε έναν κήπο λιβάδι. Το φυτό χρειάζεται το ζώο και το ζώο χρειάζεται το φυτό. Margaret Miley, Garden Designer

Τα φυτά και τα ζώα αλληλεπιδρούν με τρόπους που είναι αμοιβαία επωφελείς σε έναν κήπο άγριας ζωής. Δημιουργούν ειδικές σχέσεις. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το πώς λειτουργεί αυτό:

Πουλιά.
Τα πουλιά όχι μόνο βοηθούν στη διανομή των σπόρων, αλλά βοηθούν στην προετοιμασία τους για να βλαστήσουν. Όταν ένα πουλί καταπιεί ένα μούρο ή ένα λοβό σπόρων, τα πεπτικά ένζυμα στην κοιλιά του απογυμνώνουν το εξωτερικό στρώμα του σπόρου, καθιστώντας τον έτοιμο να φυτρώσει μόλις το πουλί αποβάλλει το άπεπτο τμήμα.

πεταλούδες.
Η πεταλούδα μονάρχης έχει μια ασυνήθιστη σχέση με το γάλα που είναι δηλητηριώδες. Εξαρτάται απόλυτα από το φυτό ως καταφύγιο για την προστασία των αυγών του και για τη διατροφή των κάμπιων όταν εκκολάπτονται. Η κάμπια μονάρχης κόβει την κύρια φλέβα στο φύλλο, στραγγίζει τον δηλητηριώδη γαλακτώδη χυμό και στη συνέχεια τρώει το φύλλο. Μια άλλη πεταλούδα, το spicebush swallowtail, φέρει το όνομα του αγαπημένου της ανθοφόρου θάμνου – του spicebush.

Μέλισσες.
Οι μέλισσες και οι πεταλούδες είναι εξαιρετικά χρήσιμες στη διασταυρούμενη επικονίαση καθώς πετάνε από λουλούδι σε λουλούδι και φυτό σε φυτό.

Όταν πιάνετε χώρο στο γκαζόν και το αντικαθιστάτε με αγριολούλουδα, δεν χρειάζεται να το λιπάνετε, να το ασβεστοποιείτε, να το αερίζετε, να χρησιμοποιείτε βενζίνη για τα χλοοκοπτικά και φυσητήρες – τίποτα από αυτά. Έτσι, περιορίζετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της διατήρησης ενός γκαζόν. Μάργκαρετ Μάιλι

ένα οικόπεδο με κήπο άγριας ζωής αντικαθιστά την περίσσεια χλοοτάπητα
Αυτό το λιβάδι με αγριολούλουδα αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσθήκη σε μια αυλή που έχει εκτεταμένους χώρους αφιερωμένους στο γκαζόν

Απαιτήσεις για κήπο άγριας ζωής

Εάν έχετε πλεόνασμα γκαζόν στην ιδιοκτησία σας, θα ήταν λογικό να μετατρέψετε ένα τμήμα του σε λιβάδι. Εδώ είναι τα τέσσερα πιο σημαντικά στοιχεία που χρειάζονται για να ξεκινήσετε:

  1. γεμάτος ήλιος
  2. μέτριο χώμα κήπου
  3. έδαφος που είναι περισσότερο ή λιγότερο επίπεδο
  4. ένα οικόπεδο φύτευσης που δεν έχει ζιζάνια και χλοοτάπητα

Είναι εκπληκτικό το πόσο συνηθισμένες είναι οι απαιτήσεις. Αλλά η προσεκτική εκτέλεση του σημείου #4 θα είναι κρίσιμη για την επιτυχία ενός λιβαδιού κήπου.

Κατά την εγκατάσταση του λιβαδιού σας, το πλήρωμα τοπίου σας πρέπει να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι ο χλοοτάπητας και ο σπόρος των ζιζανίων είναι εντελώς νεκροί. Ο πιο αποτελεσματικός και χωρίς χημικές ουσίες τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να καλύψετε την περιοχή με μαύρο πλαστικό στις αρχές της άνοιξης και να το αφήσετε για έξι έως οκτώ μήνες. Το μαύρο θα απορροφήσει τον καλοκαιρινό ήλιο και θα υπερθερμάνει την περιοχή φύτευσης αποστειρώνοντας το έδαφος από κάτω και σκοτώνοντας κάθε αδέσποτο σπόρο ζιζανίων. Θα φυτέψετε το οικόπεδο το φθινόπωρο ή στις αρχές της επόμενης άνοιξης. Η Miley λέει ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε με μια «καθαρή πλάκα» όπως αυτή γιατί διαφορετικά μπορεί να καταλήξετε με συστάδες ζιζανίων που ανταγωνίζονται τα αγριολούλουδα σας.

Meadow Design: Φύτευση σε στρώσεις

χρυσή αμβροσία ως βασικό στρώμα σε έναν κήπο άγριας ζωής
Η χρυσή αμβροσία βγάζει φωτεινά λουλούδια τον Απρίλιο και στη συνέχεια παραμένει πράσινο και χαμηλά στο έδαφος όλο το καλοκαίρι. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Βοτανικός Κήπος του Μιζούρι

Όταν σχεδιάζουμε έναν κήπο λιβαδιών, τον σχεδιάζουμε σε στρώσεις. Όπως σε ένα δάσος, υπάρχουν δέντρα «υποόροφο» και «κουβούκλιο». Ξεκινάμε το λιβάδι μας με ένα στρώμα ημιαειθαλών ή αειθαλών φυτών «υποστόλου» για τη σταθεροποίηση του εδάφους. Τα ψηλότερα λουλούδια που ανθίζουν το καλοκαίρι θα ξεπροβάλλουν από πάνω τους. Το κάτω στρώμα συγκρατεί το έδαφος στη θέση του όταν τα άλλα φυτά είναι ανενεργά στις αρχές της άνοιξης. Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε χρυσή αμβροσία για ένα φυτό κάτω στρώματος, επειδή παράγει επιδεικτικά άνθη στις αρχές της άνοιξης, και στη συνέχεια διατηρεί μια πλήρη φυλλώδη πράσινη βάση όταν τα ψηλότερα αγριολούλουδα εκτοξεύονται το καλοκαίρι.

ζεύγος σταγονόσπορου ως στρώμα κάτω ορόφου σε λιβάδι
Ο σταγονόσπορος λιβαδιού με λεπτό στέλεχος δημιουργεί ένα καλό στρώμα κάτω από το έδαφος σε ένα λιβάδι αγριολούλουδων. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Βοτανικός Κήπος του Μιζούρι

Η Miley έχει επίσης πειραματιστεί με την εισαγωγή αρκετών τύπων γηγενών χόρτων και θάμνων σε λιβάδιους κήπους: Υπάρχει ένα γηγενές γρασίδι με λεπτό στέλεχος που ονομάζεται Λιβάδι Dropseed που λειτουργεί πολύ καλά ως βασικό στρώμα ανάμεσα σε ψηλά δραματικά λουλούδια όπως η εχινάκεια.

Για τους θάμνους, εκτός από το Spicebush, χρησιμοποιεί Calycanthus και Sambucus επειδή παρέχουν πολλή τροφή – και οι μέλισσες αγαπούν τα λουλούδια.

Διατήρηση του κήπου της άγριας ζωής σας

Τι γίνεται με τη συντήρηση, ρωτάτε; Δύο φορές το χρόνο, στα τέλη του καλοκαιριού και την άνοιξη, το συνεργείο συντήρησής σας θα θέτει το χλοοκοπτικό στην υψηλότερη ρύθμιση και θα κάνει την περικοπή του. Θα βρουν τυχόν σημεία που φαίνονται λίγο λεπτά, θα πετάξουν με το χέρι τους νέους σπόρους πάνω τους και θα χρησιμοποιήσουν έναν κύλινδρο για να πιέσουν τον σπόρο απαλά στο χώμα. Είναι τόσο απλό.

Γιατί λοιπόν δεν το κάνουν όλοι; Η Margaret Miley λέει ότι θα ωφελούσε κάθε αυλή να έχει τουλάχιστον 100 τετραγωνικά πόδια άγριου χώρου: «Νομίζω ότι αν μπορούσαμε να ενθαρρύνουμε όλους να το κάνουν αυτό, τότε μπορούμε να έχουμε αντίκτυπο».

Εάν θέλετε να συζητήσετε τις δυνατότητες δημιουργίας ενός ζωντανού κήπου άγριας ζωής με χαμηλή συντήρηση στην ιδιοκτησία σας, προγραμματίστε μια τηλεφωνική συνεννόηση με έναν από τους ειδικούς μας στη διαχείριση κήπων.

Ίσως αναρωτιέστε πώς να αναδείξετε την πληρέστερη έκφραση στο τοπίο και τους κήπους σας. Το ηλεκτρονικό μας βιβλίο: Επιλέγοντας το σωστό είδος εταιρείας συντήρησης τοπίουείναι γεμάτη από πολύτιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των εταιρειών συντήρησης τοπίου.

Νέα παρότρυνση για δράση

Schreibe einen Kommentar