10 βασικά στοιχεία που πρέπει να φοράτε * The Homesteading Hippy

0
10 βασικά στοιχεία που πρέπει να φοράτε * The Homesteading Hippy

Όλοι έχουμε ακούσει για το ντύσιμο για να εντυπωσιάσει και ότι έχει το κατάλληλο εργαλείο για μια συγκεκριμένη δουλειά. Όσον αφορά το homesteading, τα ρούχα σας είναι τόσο εργαλείο όσο και τα εργαλεία σας.

σακάκι γάντια εργασίας χοντρές κάλτσες και καπέλο του μπέιζμπολ
σακάκι, γάντια εργασίας, χοντρά, κάλτσες και καπέλο του μπέιζμπολ

Το να είσαι κατάλληλα ντυμένος σου επιτρέπει να εργάζεσαι γρήγορα, αποτελεσματικά και άνετα. Παρέχει επίσης ένα επίπεδο ασφάλειας από ορισμένους πιθανούς κινδύνους – αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε ένα οικόπεδο.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, ποια είναι μερικά βασικά ρούχα που πρέπει να έχει και/ή να φοράει κάποιος; Εδώ είναι τα κυριότερα που θα καλύψουμε σήμερα:

  • Γάντια για την προστασία των χεριών σας.
  • Τζιν/μακρύ παντελόνι για να προστατεύσετε τα πόδια σας από τον ήλιο.
  • Θερμικά για να ζεσταθείτε τον χειμώνα.
  • Καπέλα για να κρατάτε το πρόσωπο και τα μάτια σας μακριά από τον ήλιο.
  • Μπότες/κλειστά παπούτσια για προστασία των ποδιών σας.
  • Μπουφάν για να κρατήσει το κρύο και τον αέρα μακριά σας.
  • Πουκάμισα για να κρατάτε το δέρμα σας προστατευμένο από τον ήλιο.
  • Κάλτσες για να κρατάτε τα πόδια σας ζεστά.
  • Γυαλιά για να προστατεύουν τα μάτια σας.
  • Ολόσωμες φόρμες για να προστατεύσετε τα ρούχα σας εάν προτιμάτε να μην καταστρέψετε ορισμένα ρούχα.

1) Γάντια εργασίας

Τα γάντια, δεν είναι κάτι που θα σκεφτόσασταν όταν σκέφτεστε τα «απαραίτητα ρούχα», αλλά μπορεί να είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για έναν οικοδεσπότη.

Πιθανότατα θα έχετε πολλά σετ γαντιών για τα πάντα, από το να κρατάτε ζεστά τα χέρια σας μέχρι την κηπουρική έως την εργασία με ηλεκτρικά εργαλεία (π.χ. μύλοι, μηχανές συγκόλλησης).

Η χρήση γαντιών κηπουρικής κρατά τα χέρια σας σχετικά ασφαλή από τσιμπήματα εντόμων και αράχνης. Σας εμποδίζουν επίσης να αγγίξετε οτιδήποτε δηλητηριώδες.

γάντια εργασίας δίπλα στη σκαπάνη και τσουγκράνα κήπου
γάντια εργασίας δίπλα στη σκαπάνη και τσουγκράνα κήπου

Οι σπινθήρες που εκπέμπονται από ορισμένα ηλεκτρικά εργαλεία μπορεί να κάψουν το δέρμα σας. Ένα ζευγάρι παχύτερα, βαρύτερα γάντια μπορεί να προστατεύσει τα χέρια σας από το κάψιμο.

2) Τζιν / Μακρύ παντελόνι

Σε γενικές γραμμές, είναι καλή ιδέα να κολλήστε σε μακριά παντελόνια ή τζιν. Εκτός από το ότι είναι καλό για να κρατάτε τα πόδια σας ζεστά το χειμώνα, τα μακριά παντελόνια/τζιν τοποθετούν ένα φράγμα μεταξύ του ήλιου και των ποδιών σας.

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο καρκίνου του δέρματος – κάτι που προφανώς δεν είναι καλό. Επιπλέον, το ηλιακό έγκαυμα πίσω από τα γόνατά σας είναι πραγματικά άβολο!

Τώρα, ενώ είμαι περισσότερο τύπος με τζιν, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κολάν ή ένα παντελόνι cargo – επιλέξτε το poison σας – εάν είναι άνετα και καλύπτουν τα πόδια σας και τα κρατούν μακριά από τον ήλιο, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

3) Θερμικά

Η θερμική ενδυμασία συνήθως φοριέται κάτω από τα ρούχα σας και προορίζεται να διατηρήσει τη θερμοκρασία του πυρήνα σας παγιδεύοντας τη θερμότητα του σώματος.

Εάν εργάζεστε σε πιο κρύο καιρό, τότε το να φοράτε θερμικά κάτω από το συνηθισμένο σας ντύσιμο θα σας βοηθήσει να ζεσταθείτε.

4) Καπέλα

Καπέλα… αυτό πρέπει να είναι αρκετά προφανές. δεν θέλετε να καείτε από τον ήλιο, επομένως χρησιμοποιείτε ένα καπέλο για να κρατάτε τον ήλιο μακριά από τα μάτια σας και από το πρόσωπό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα καπέλο του μπέιζμπολ είτε ένα καπέλο με φαρδύ γείσο σε στυλ καουμπόη.

Το καουμπόικο καπέλο θα ήταν πιθανώς η καλύτερη επιλογή εάν πρόκειται να μείνετε στον ήλιο για μεγάλες περιόδους, καθώς μπορεί επίσης να κρατήσει σχετικά καλυμμένο το λαιμό σας.

5) Μπότες / Κλειστά παπούτσια

Τα σανδάλια μπορεί να φοριούνται πιο άνετα το καλοκαίρι, αλλά σας θέτει επίσης σε κίνδυνο από δαγκώματα φιδιών και αράχνης.

Εκτός από τα δαγκώματα φιδιών και αράχνων, έχετε επίσης αγκάθια και αιχμηρά βράχια για να ανησυχείτε και όταν εργάζεστε με ηλεκτρικά εργαλεία θα πρέπει να έχετε κάποια μορφή προστασίας από πράγματα που μπορεί να πέσουν στα πόδια σας.

Επιπλέον, η συνήθεια των αγελάδων και των αλόγων σας να πατούν τα πόδια σας δεν θα είναι τόσο επώδυνη.

Κάτι που πρέπει να θυμάστε όταν πρόκειται για τα παπούτσια σας, είναι η ποικιλία των καιρικών συνθηκών.

Ορισμένοι τύποι μπότες είναι πιο αδιάβροχοι από άλλους και είναι ιδανικοί για εργασία σε υγρές/βροχερές συνθήκες. Ίσως είναι καλή ιδέα να κρατήσετε μερικά ζευγάρια για βροχερό και χιονισμένο καιρό.

6) Μπουφάν

Οι χειμώνες εδώ στη Νότια Αφρική μπορούν να δουν θερμοκρασίες -2 βαθμούς Κελσίου – οι πιο άνεμοι μέρες είναι πιο κρύες.

Έχοντας αυτό κατά νου, όλοι εδώ φορούν τα βαρύτερα δυνατά σακάκια που μπορούμε να βρούμε. Τα μπουφάν είναι ιδανικά για να κρατούν τον αέρα μακριά σας ενώ εργάζεστε σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα.

Όπως και οι μπότες και τα γάντια, θα θελήσετε να κρατάτε τα πολλαπλάσια γύρω σας, ώστε να έχετε ένα σακάκι για τα πάντα. Θα θέλετε ένα χοντρό, βαρύ σακάκι για τους πιο κρύους μήνες και ένα πιο λεπτό, πιο ελαφρύ για τους πιο ζεστούς και βροχερούς μήνες.

7) Πουκάμισα, καινούργια και παλιά

Εντάξει, πέρα ​​από το προφανές γεγονός ότι πρέπει να φοράς πουκάμισο ούτως ή άλλως. ένα πουκάμισο κρατά τον ήλιο και τον αέρα από το δέρμα σας και ιδανικά θα πρέπει να έχετε ένα μείγμα από νέα πουκάμισα – για οικογενειακές συγκεντρώσεις και τέτοια – και παλιά πουκάμισα για τις μέρες της σκληρής δουλειάς όπου τα ρούχα σας είναι πιθανό να σκιστούν.

8) Κάλτσες

Κάλτσες…ναι, οι κάλτσες είναι απαραίτητες. η κύρια χρήση τους είναι να κρατούν τα πόδια σας ζεστά. Μια δεύτερη λειτουργία θα ήταν να παρέχει ένα ορισμένο ποσό προστασίας από τις φουσκάλες – δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας πω ότι οι φουσκάλες κάτω από τα πόδια σας είναι πολύ επώδυνες.

Με αυτά τα λόγια, θέλετε επίσης κάλτσες που θα μένουν γύρω από τις γάμπες σας όσο το δυνατόν περισσότερο – αν συνεχίσουν να γλιστρούν κάτω από το πόδι σας, θα σας τρελαίνουν.

Δυστυχώς, οι κάλτσες φθείρονται αρκετά γρήγορα, οπότε θα πρέπει να κρατήσετε πολλά, πολλά ζευγάρια κάλτσες στην ντουλάπα/ντουλάπα σας.

9) Ποτήρια

Εντάξει, αυτό είναι περισσότερο για όταν εργάζεστε με ηλεκτρικά εργαλεία ή όταν εργάζεστε με τρόπο που μπορεί να πέσει κάτι στα μάτια σας.

Εργαλεία όπως μύλοι, παζλ και, ως ένα σημείο, τσεκούρια μπορούν να εκπέμψουν σκόνη, σπινθήρες και ροκανίδια που θα προκαλούσαν ζημιά στα μάτια σας εάν έρθουν σε επαφή με αυτά.

10) Φόρμες

Ένα από τα πιο χρήσιμα ρούχα που μπορείτε να έχετε στο χέρι είναι ένα σετ φόρμες. Όσο περισσότερα σετ έχετε τόσο το καλύτερο γιατί δεν θα διαρκέσουν πολύ όταν είστε απασχολημένοι με εργασία σε εξωτερικούς χώρους.

Λειτουργούν για να προστατεύουν τα ρούχα σας από το σκίσιμο, κάτι που μπορεί να σας εξοικονομήσει μερικά σεντς σε πουκάμισα και τζιν κάθε λίγους μήνες.

συμπέρασμα

Λοιπόν, να το έχετε. μια λίστα με βασικά είδη ένδυσης για χρήση από τους οικοδεσπότες. Αν ψάχνετε να ασχοληθείτε με το homesteading, τότε ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να μάθετε ποια ρούχα θα χρειαστείτε.

Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο και να το βρήκατε κατατοπιστικό. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση και θα τα πούμε την επόμενη φορά. Να προσέχεις!

οικιακή ενδυμασία καρφίτσα εικόνα

Schreibe einen Kommentar