10 μικροδουλειές που δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε τα μικρά παιδιά να κάνουν στο σπίτι * The Homesteading Hippy

0
10 μικροδουλειές που δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε τα μικρά παιδιά να κάνουν στο σπίτι * The Homesteading Hippy

Κάντε τις δουλειές σας!»

Αυτά είναι λόγια που άκουγα συχνά ως παιδί, και συνήθως έκανα τις δουλειές μου με μεγάλη απροθυμία.

μικρά παιδιά που καβαλούν έναν μίνι γάιδαρο
μικρά παιδιά που καβαλούν έναν μίνι γάιδαρο

Με αυτά τα λόγια, η χρήση αγγαρειών παρέχει μια τόσο απαραίτητη αίσθηση ρουτίνας και ευθύνης. Υπάρχουν, επομένως, πολλές δουλειές που μπορούν να κάνουν τα παιδιά σας πολύ εύκολα, από το καθάρισμα των δωματίων τους μέχρι το τάισμα των σκύλων.

Υπάρχουν επίσης κάποιες μικροδουλειές που εσείς τα παιδιά δεν πρέπει να επιτρέπονται πουθενά κοντά, ανάλογα με την ηλικία τους.

Αυτά είναι συνήθως τα πιο επικίνδυνα που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς εάν γίνουν λανθασμένα. Λοιπόν, από ποιες δουλειές στο σπίτι σας πρέπει να κρατάτε μακριά τα παιδιά σας;

Απλά μια γρήγορη σημείωση πριν ξεκινήσουμε: όταν μιλώ για παιδιά, αναφέρομαι σε πολύ μικρά – τα μεγαλύτερα παιδιά τείνουν να έχουν περισσότερη κοινή λογική και επομένως είναι λιγότερο πιθανό να τραυματιστούν.

Εκτροφή μεγαλόσωμων ζώων

Ελάχιστη συνιστώμενη ηλικία για φροντίδα μεγάλο ζωικό κεφάλαιο: 12

Εντάξει, για αρχή, αν έχετε κοπάδια βοοειδών ή/και αλόγων, τότε πιθανότατα θα ελέγχετε τις οπλές, το δέρμα, τα μάτια και ούτω καθεξής, αναζητώντας παράσιτα ή/και πληγές.

Κάτι που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρόκειται για μεγάλα ζώα. είναι βαριά και μυώδη και μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά.

Τα παιδιά ΔΕΝ πρέπει να μένουν χωρίς επίβλεψη όταν πρόκειται για τη φροντίδα αυτών των ζώων. Τα άλογα μπορούν να σας κλωτσήσουν, να δαγκώσουν και να σας πατήσουν, ενώ τα βοοειδή έχουν την προσθήκη αιχμηρών κέρατων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σας καταβροχθίσουν.

Τα παιδιά μπορούν εύκολα να τραυματιστούν καθώς δεν είναι πάντα τα πιο προσεκτικά πλάσματα. Αν θέλετε να διδάξετε στα παιδιά σας πώς να φροντίζουν τα ζώα σας, τότε θα πρέπει να είστε πάντα μαζί τους –ακόμα και όταν φτάσουν στην ηλικία των 15 ή 16 ετών– ώστε να έχουν κάποιον εκεί που μπορεί να τα βοηθήσει αν τραυματιστούν σοβαρά σε ατύχημα που αφορά τη μετοχή σας.

Κούρεμα προβάτων

Προτεινόμενη ελάχιστη ηλικία για κούρεμα προβάτων: 13 – 14

Το κούρεμα των προβάτων πρέπει να γίνεται τακτικά και, αν ξέρουν πώς γίνεται, τα παιδιά σας θα μπορούσαν πιθανώς να βοηθήσουν από καιρό σε καιρό. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί ενώ το κάνετε αυτό, ώστε να μην κόψετε το ζώο κατά λάθος.

Τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να βοηθούν με το κούρεμα, καθώς συχνά δεν έχουν τον συντονισμό και χρειάζεστε ένα σταθερό χέρι για να κάνετε αυτή τη συγκεκριμένη εργασία.

Σφαγή Ζώων

Συνιστώμενη ελάχιστη ηλικία για τη σφαγή ζώων: 13 – 15

Η σφαγή ζώων για τροφή θα είναι μια δύσκολη εμπειρία για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας. Ανατρέφετε ένα ζώο από τη γέννηση μέχρι την ημέρα που πρέπει να σφαγεί. έχετε αναπτύξει έναν δεσμό με αυτό το ζώο που θα κάνει τα πράγματα δύσκολα.

Επιπλέον, εάν το κάνετε λάθος, μπορείτε να το κάνετε χειρότερη εμπειρία παρατείνοντας τον πόνο του ζώου – κάτι που μπορεί να είναι τραυματικό για τα μικρά παιδιά.

κοριτσάκι με καλάθι
κοριτσάκι με καλάθι

Προετοιμασία φαγητού

Προτεινόμενη ελάχιστη ηλικία για την έναρξη της προετοιμασίας του φαγητού: 12 – 13

Λοιπόν, μια γρήγορη ιστορία για αυτό? Ήμουν μέλος του τοπικού μου στρατεύματος προσκόπων και ως μέρος του σήματος μαγειρικής μου, έπρεπε να μαγειρέψω τρία γεύματα. Πρώτα ήταν ένα κέικ, μετά ένα μπάρμπεκιου, το τρίτο γεύμα μαγειρεύτηκε πάνω από την εστία.

Τώρα, τότε ήμουν περίπου 10 χρονών, οπότε με επιτηρούσαν σε κάθε βήμα και ΠΟΤΕ δεν έμεινα μόνος με το φαγητό για περισσότερο από ένα λεπτό περίπου.

Ένα από τα πράγματα που έμαθα στη διαδικασία της δημιουργίας αυτού του σήματος ήταν ότι η κουζίνα δεν είναι ασφαλές μέρος για τα παιδιά και ότι το μαγείρεμα χωρίς επίβλεψη είναι μια καλή πηγή ατυχημάτων και τραυματισμών. Στην πραγματικότητα, δεν άρχισα να μαγειρεύω χωρίς επίβλεψη μέχρι τα 13 ή τα 14 μου.

Η μαγειρική είναι μια χρήσιμη δεξιότητα και η εκμάθηση από μικρή ηλικία είναι εξαιρετική, αλλά μην αφήνετε τα μικρά σας χωρίς επίβλεψη στην κουζίνα.

Συντήρηση Τροφίμων

Προτεινόμενη ελάχιστη ηλικία για την έναρξη της συντήρησης τροφίμων: 15 – 16

Έχω ξανασυζητήσει τη συντήρηση των τροφίμων, είναι βασικό μέρος της οικιακής φροντίδας, καθώς θέλετε να διατηρήσετε τα τρόφιμα ασφαλή και βρώσιμα – τουλάχιστον για λίγο.

Η διαδικασία της συντήρησης των τροφίμων δεν είναι κάτι στο οποίο τα παιδιά δεν πρέπει να συμμετέχουν εκτός εάν γνωρίζουν πραγματικά τι κάνουν. Η διαδικασία κονσερβοποίησης πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο τρόπο, εάν δεν γίνει σωστά, διατρέχετε τον κίνδυνο δηλητηρίασης από σαλμονέλα και αλλαντίαση.

Τώρα, αν μάθουν τη διαδικασία σωστά, αυτό είναι υπέροχο, αλλά θα πρέπει να κρατήσετε τα μικρά παιδιά μακριά από τη διαδικασία. Περιλαμβάνει τη χρήση ενός δοχείου πίεσης που μπορεί να προκαλέσει κάποιους τραυματισμούς.

Κόψιμο ξύλου

Προτεινόμενη ελάχιστη ηλικία για κοπή ξύλου: 14

Το κόψιμο ξύλου για φωτιά είναι μια καλή προπόνηση για τους ώμους σας, αλλά υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος για να το κάνετε – η σωστή φόρμα, αν θέλετε. Υπάρχουν επίσης σοβαροί κίνδυνοι σχετικά με τη χρήση τσεκούρι/ τσεκούρι. Η χρήση λανθασμένης τεχνικής θα οδηγήσει σε μυϊκή καταπόνηση, μπορεί επίσης να καταλήξετε να χάσετε το κούτσουρο και να κόψετε το πόδι σας.

Μπορείτε επίσης να καταλήξετε να κόψετε τα χέρια σας εάν χρησιμοποιείτε το ένα χέρι για να κρατάτε το κούτσουρο στη θέση του. Έχω δει επίσης ροκανίδια να πετούν ενώ κόβουν ξύλα.

Τώρα, αν υπάρχουν κίνδυνοι όσο είστε ενήλικες, φανταστείτε τους κινδύνους να αφήσετε τα παιδιά να το κάνουν.

Προετοιμασία πυρκαγιάς

Ελάχιστη συνιστώμενη ηλικία για την έναρξη της προετοιμασίας πυρκαγιάς: 14 – 15

Φωτιά… χρειάζεται πραγματικά να το εξηγήσω αυτό; Η εσφαλμένη προετοιμασία μιας πυρκαγιάς εσωτερικού/εξωτερικού χώρου είναι τεράστιος κίνδυνος πυρκαγιάς. Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν με τη φωτιά. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ, τα παιδιά δεν είναι και τα πιο προσεκτικά και η φωτιά είναι πάντα ένα ωραίο πράγμα για να δεις.

Είναι πολύ εύκολο να πληγωθείς – πάρ’ το από κάποιον που έχει καεί περισσότερες από μία φορές – αφήνοντας ένα παιδί χωρίς επίβλεψη κοντά σε ανοιχτή φωτιά θα έχει πολύ άσχημο τέλος.

Εργασία με μηχανήματα

Συνιστώμενη ελάχιστη ηλικία για εργασία με μηχανήματα: 15

Αυτό θα πρέπει να είναι οδυνηρά προφανές, αλλά μην αφήνετε τα παιδιά σας να πλησιάσουν τα βαριά μηχανήματα που έχετε στο σπίτι σας.

Το να αφήνετε τα μικρά παιδιά να παίζουν κοντά/ να δουλεύουν με μηχανήματα δεν πρόκειται να τελειώσει καλά. Τώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρκετή κοινή λογική για να κρατούν τα μικρά τους μακριά από τα τρακτέρ και/ή τα ηλεκτρικά τους εργαλεία.

Τα μεγαλύτερα παιδιά (ας πούμε μεταξύ 13 και 16) έχουν συνήθως αρκετή κοινή λογική για να ξέρουν να μην μπλέκονται με/κοντά σε μηχανήματα ή με ηλεκτρικά εργαλεία, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να καταλήξουν να τραυματιστούν.

Συντήρηση Μηχανημάτων

Συνιστώμενη ελάχιστη ηλικία για εργασία στη συντήρηση μηχανημάτων: 16

Η εργασία με μηχανές είναι ένα πράγμα, τα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να ξέρουν πώς και να είναι αρκετά υπεύθυνα για να χειριστούν ορισμένα κομμάτια μηχανημάτων.

Η συντήρηση, από την άλλη πλευρά, είναι ένα θηρίο μιας εντελώς διαφορετικής φυλής. Όσον αφορά τη συντήρηση των διαφόρων μηχανημάτων σας, θα πρέπει (αν είναι δυνατόν) να ζητάτε πάντα έναν επαγγελματία να το κάνει για εσάς.

Μπορεί να κοστίσει μια ή δύο δεκάρες, αλλά είναι καλύτερο να έχετε κάποιον που ξέρει τι κάνει να δουλεύει στο εν λόγω μηχάνημα παρά να το κάνετε μόνοι σας ή να αφήσετε τα παιδιά σας (αν είναι αρκετά μεγάλα) να το κάνουν .

Αυτό συμβαίνει απλώς και μόνο επειδή, εάν γίνουν λανθασμένα, αυτά τα μηχανήματα μπορεί να γίνουν ελαττωματικά και η εργασία με ελαττωματικό εξοπλισμό μπορεί και οδηγεί σε σοβαρούς τραυματισμούς.

Συντήρηση Όπλων

Ελάχιστη συνιστώμενη ηλικία για συντήρηση όπλων: 16+

Όταν μιλάμε για όπλα σε σχέση με σπίτια, συνήθως μιλάμε για μαχαίρια ή/και πυροβόλα όπλα.

Η ασφάλεια και η συντήρηση των μαχαιριών είναι αρκετά απλή: κρατήστε τα με θήκη/κλειστό όταν δεν χρησιμοποιούνται, κρατήστε τα μακριά από παιδιά και να είστε προσεκτικοί όταν τα ακονίζετε. Τα πυροβόλα όπλα είναι λίγο πιο… περίπλοκα. Έχουν περισσότερα κινούμενα μέρη και μικρά κομμάτια.

Επιπλέον, τα ατυχήματα μπορεί να είναι θανατηφόρα όταν εργάζεστε μαζί τους. Τα μεγαλύτερα παιδιά είναι και πάλι λιγότερο πιθανό να τραυματιστούν με πυροβόλα όπλα επειδή συνήθως ξέρουν αρκετά να μην παίζουν με όπλα – και οι περισσότεροι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες όπλων κρατούν τα πυροβόλα όπλα τους μακριά από τα παιδιά τους.

Τελικές σκέψεις

Το να κάνετε τα παιδιά σας να εργάζονται στο σπίτι είναι εξαιρετικό για τη διδασκαλία της υπευθυνότητας και τους δίνει μια αίσθηση ολοκλήρωσης και υπερηφάνειας κάθε φορά που τελειώνουν μια ιδιαίτερα περίπλοκη εργασία.

Με αυτό, μπορείτε να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς κρατώντας τις εργασίες που κάνουν κατάλληλες για την ηλικία τους και παρακολουθώντας τις – κάτι που πιθανότατα κάνετε ήδη.

Όλα αυτά, ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο και να το βρήκατε κατατοπιστικό. Όπως πάντα, ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση. Κράτα τα παιδιά σου ασφαλή και θα σε δω για το επόμενο. Να προσέχεις!

παιδιά χωρίς αγγαρεία καρφίτσα εικόνα

Schreibe einen Kommentar