15 ισχυρά αποσπάσματα για την αλήθεια και την ειλικρίνεια

9
15 ισχυρά αποσπάσματα για την αλήθεια και την ειλικρίνεια

Δυστυχώς, οι έντιμοι άνθρωποι γίνονται είδος υπό εξαφάνιση στον κόσμο μας. Ωστόσο, αυτά τα αποσπάσματα για την αλήθεια μας υπενθυμίζουν ότι η ειλικρίνεια είναι μια διαχρονική αξία και πρέπει να την καλλιεργήσουμε.

Πόσες φορές έχετε συναντήσει ψέματα και υποκρισία στη ζωή σας; Είμαι βέβαιος ότι θα μπορούσατε να θυμηθείτε τουλάχιστον μερικούς ανέντιμους ανθρώπους και πιθανότατα εξακολουθείτε να έχετε να κάνετε με τέτοιου είδους χαρακτήρες.

Δεν θα ήταν πιο εύκολη η ζωή αν λέγαμε μόνο την αλήθεια ο ένας στον άλλον; Αλλά δυστυχώς, δεν είναι δυνατό. Οι κοινωνικοί κανόνες, η εθιμοτυπία, οι άγραφοι κανόνες της ανθρώπινης συμπεριφοράς δεν θα το επέτρεπαν. Κάποια πράγματα θεωρούνται αγενή, ακόμα κι αν δεν είναι παρά η αλήθεια.

Μην με παρεξηγείτε όμως, δεν προτείνω να είμαστε κακοί ο ένας με τον άλλον. Το μόνο που λέω είναι αυτό Το να είσαι καλός με κάποιον έχει πραγματική αξία μόνο όταν είναι γνήσιο. Πάρα πολλοί άνθρωποι προσποιούνται την ωραία στάση τους για προσωπικό όφελος. Πολλοί το κάνουν από συνήθεια – απλώς και μόνο επειδή θεωρείται φυσιολογικό να λες ευχάριστα, ακόμα κι όταν δεν τα εννοείς.

Με όλα αυτά τα άγραφα πρότυπα κοινωνικής συμπεριφοράς, στην κοινωνία μας δεν ευνοούνται οι ωμά άνθρωποι που δεν φοβούνται να πουν την ωμή αλήθεια. Φέρονται λανθασμένα ως αγενείς, κακοί και αλαζονικοί. Η αλήθεια όμως είναι αυτή αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πιο αληθινοί από όλουςακόμα κι αν μερικές φορές λένε άβολα πράγματα.

Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα για την αλήθεια και την ειλικρίνεια που δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να είσαι ειλικρινής:

Αν πεις την αλήθεια

Αν λες την αλήθεια, δεν χρειάζεται να θυμάσαι τίποτα.

~ Μαρκ Τουέιν

Η αλήθεια είναι σαν λιοντάρι

Η αλήθεια είναι σαν λιοντάρι. δεν χρειάζεται να το υπερασπιστείς. Αφήστε το να χαλαρώσει. θα αμυνθεί.

~ Αυγουστίνος του Ιπποπόταμου

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά την αλήθεια

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά την αλήθεια. Απλώς θέλουν συνεχή διαβεβαίωση ότι αυτό στο οποίο πιστεύουν είναι η αλήθεια.

~ Άγνωστο

Ο βραχυπρόθεσμος πόνος της αποδοχής μιας αλήθειας είναι πολύ καλύτερος

Ο βραχυπρόθεσμος πόνος της αποδοχής μιας αλήθειας είναι πολύ καλύτερος από τον μακροπρόθεσμο πόνο της πίστης σε μια ψευδαίσθηση.

~ Λίλκα

Θέλω μόνο να μάθω την αλήθεια και να ζήσω όσο καλύτερα μπορώ

Επιθυμώ μόνο να μάθω την αλήθεια, και να ζήσω όσο καλύτερα μπορώ, και στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου, προτρέπω όλους τους άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. Σας προτρέπω επίσης να πάρετε μέρος στη μεγάλη μάχη, που είναι η μάχη της ζωής, και μεγαλύτερη από κάθε άλλη επίγεια σύγκρουση.

~ Σωκράτης

Τρία πράγματα δεν μπορούν να κρυφτούν για πολύ

Τρία πράγματα δεν μπορούν να κρυφτούν για πολύ: ο ήλιος, το φεγγάρι και η αλήθεια.

~ Βούδας

Αν θέλετε να πείτε στους ανθρώπους την αλήθεια

Αν θέλεις να πεις στους ανθρώπους την αλήθεια, κάνε τους να γελάσουν, αλλιώς θα σε σκοτώσουν.

~ Όσκαρ Ουάιλντ

Σέβομαι τους ανθρώπους που μου λένε την αλήθεια

Σέβομαι τους ανθρώπους που μου λένε την αλήθεια, όσο δύσκολο κι αν είναι.

~ Άγνωστο

Η αλήθεια είναι η αλήθεια, ακόμα κι αν κανείς δεν την πιστεύει.  Το ψέμα είναι ψέμα, ακόμα κι αν το πιστεύουν όλοι

Η αλήθεια είναι η αλήθεια, ακόμα κι αν κανείς δεν την πιστεύει. Το ψέμα είναι ψέμα, ακόμα κι αν το πιστεύουν όλοι.

~ Άγνωστο

584-Πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα ανίδεοι, θέλουν να σας τιμωρήσουν που λέτε την αλήθεια

Πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα ανίδεοι, θέλουν να σε τιμωρήσουν επειδή λες την αλήθεια, επειδή είσαι σωστός, επειδή είσαι εσύ. Ποτέ μην ζητάτε συγγνώμη που είστε σωστοί ή επειδή είστε χρόνια μπροστά από την εποχή σας. Αν έχεις δίκιο και το ξέρεις, πες τη γνώμη σου. Πες τι σκέφτεσαι. Ακόμα κι αν είστε μια μειοψηφία, η αλήθεια εξακολουθεί να είναι η αλήθεια.

~ Μαχάτμα Γκάντι

Απλά να είσαι ειλικρινής μαζί μου

Απλά να είσαι ειλικρινής μαζί μου ή μείνε μακριά μου. Δεν είναι τόσο δύσκολο.

~ Άγνωστο

Όπως έχω πει, το πρώτο είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου

Όπως έχω πει, το πρώτο πράγμα είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Δεν μπορείς ποτέ να έχεις αντίκτυπο στην κοινωνία αν δεν έχεις αλλάξει τον εαυτό σου… οι μεγάλοι ειρηνοποιοί είναι όλοι άνθρωποι με ακεραιότητα, ειλικρίνεια, αλλά ανθρωπιά.

~ Νέλσον Μαντέλα

το να μεγαλώνεις σημαίνει να είσαι ειλικρινής

Έχω ανακαλύψει ότι το να μεγαλώνεις σημαίνει να είσαι ειλικρινής. Σχετικά με το τι θέλω. Αυτό που χρειάζομαι. Τι νιώθω. Ποιος είμαι.

~ Θεοφάνεια

Λυπάμαι αν δεν σου αρέσει η ειλικρίνειά μου, αλλά για να είμαι δίκαιος, δεν μου αρέσουν τα ψέματά σου

Λυπάμαι αν δεν σου αρέσει η ειλικρίνειά μου, αλλά για να είμαι δίκαιος, δεν μου αρέσουν τα ψέματά σου.

~ Άγνωστο

Οι ψεύτικοι άνθρωποι έχουν μια εικόνα να διατηρήσουν, οι πραγματικοί άνθρωποι απλά δεν τους νοιάζει

Οι ψεύτικοι άνθρωποι έχουν μια εικόνα να διατηρήσουν, οι πραγματικοί άνθρωποι απλά δεν τους νοιάζει.

~ Hikigaya Hachiman

Η αλήθεια είναι δυνατή, ακόμα κι όταν είναι άβολα

Όπως μπορείτε να δείτε από τα παραπάνω αποσπάσματα σχετικά με την αλήθεια, το να είσαι ειλικρινής φέρει τη δύναμη που πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να ζουν στον κόσμο των ψευδαισθήσεων, των μη ρεαλιστικών προσδοκιών και των ψευδών πεποιθήσεων που επιβάλλονται από τις κοινωνικές συνθήκες.

Όταν κάποιος με ωμή προσωπικότητα σπάει αυτές τις ψευδαισθήσεις γι ‚αυτόν, συνήθως κατηγορεί αυτό το άτομο επειδή λέει την αλήθεια. Είναι ειρωνικό αλλά κατανοητό. Στους ανθρώπους δεν αρέσει να απογοητεύονται και δεν είναι όλοι αρκετά δυνατοί για να αποδεχτούν τις σκληρές αλήθειες.

Το ψέμα είναι βολικό – μπορείτε να πείτε ό,τι καλύτερο για εσάς. Η αλήθεια δεν είναι για όλους γιατί δεν μπορείς να το παραμορφώσεις ώστε να ταιριάζει στους στόχους ή τα κίνητρά σας. Ίσως είναι πολύ πιο εύκολο να λες ψεύτικες καλλιέργειες ή να κρύβεις τις απόψεις σου για να φαίνεσαι πιο συμπαθής στους άλλους, αλλά μόνο εκείνοι οι άνθρωποι που δεν πτοούνται από την αλήθεια είναι πραγματικά ισχυροί και χαρισματικοί.

Ποια άλλα αποσπάσματα για την αλήθεια και την ειλικρίνεια γνωρίζετε; Μη διστάσετε να τα μοιραστείτε μαζί μας!

Τελευταίες δημοσιεύσεις από την Anna LeMind, BA (Προβολή όλων)

Πνευματικά δικαιώματα © 2014-2022 Life Advancer. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Για άδεια επανεκτύπωσης, επικοινωνήστε μαζί μας.

Schreibe einen Kommentar