16 τρόποι για να προστατέψετε το σπίτι σας από τους κακούς

0
16 τρόποι για να προστατέψετε το σπίτι σας από τους κακούς

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και δεν είναι όλες αυτές οι εκπλήξεις του ευχάριστου είδους. Μερικές από αυτές τις εκπλήξεις μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιες μάλλον δυσάρεστες καταστάσεις και όταν ζείτε σε ένα σπίτι εκτός δικτύου, αυτές οι καταστάσεις μπορεί να κλιμακωθούν γρήγορα.

αγροικία-κοντά σε δέντρα

Αυτό καθιστά ζωτικής σημασίας την προστασία του οικοπέδου σας από εισβολείς.

Λοιπόν, πώς προστατεύετε το σπίτι σας από αυτούς τους εισβολείς που μπορεί να δοκιμάσουν την τύχη τους; Λοιπόν, αυτό θα εξετάσουμε τώρα.

1. Γνωρίστε τον Εχθρό σας

Εντάξει, ας το βγάλουμε από τη μέση. δεν μπορείς πραγματικά να ξέρεις τι συμβαίνει στο κεφάλι ενός εισβολέα.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα πράγματα για τα οποία μπορείτε να προετοιμαστείτε. Κοιτάξτε τη γη σας και σκεφτείτε ότι οι περισσότεροι εισβολείς/εγκληματίες είναι οπορτουνιστές.

Κάθε εισβολέας που θα συναντήσετε θα έχει διαφορετικά κίνητρα που κυμαίνονται από μικρές διαρρήξεις έως πιο σοβαρά αδικήματα (π.χ. βαριά επίθεση).

Όταν πρόκειται για ένα σπίτι, φυσικά, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα μπορούσαν να προσελκύσουν έναν ή δύο ανεπιθύμητους επισκέπτες. Μερικά πιθανά θέλγητρα περιλαμβάνουν:

  • Εργαλεία/εξοπλισμός: είτε παίρνουν εργαλεία και εξοπλισμό για να τα χρησιμοποιήσουν είτε βγάζουν λίγα δολάρια πουλώντας τα.
  • Καλλιέργειες/ζώα: ίσως να έχουν την τύχη τους και να χρειάζονται λίγο φαγητό.
  • Καύσιμα: Εάν τροφοδοτούν οτιδήποτε (μαγείρεμα, ζέσταμα, κ.λπ.), τότε η προμήθεια καυσίμου σας είναι ένα ζεστό αντικείμενο – δεν προορίζεται λογοπαίγνιο.
  • Κοσμήματα και τιμαλφή: αυτά τα όμορφα μπιχλιμπίδια μπορούν να φέρουν μια καλή τιμή σε ορισμένες περιπτώσεις, γι‘ αυτό είναι επίσης συχνοί στόχοι.
  • Όπλα και πυρομαχικά: Αυτοί είναι προφανείς στόχοι που συνήθως φτάνουν στην κορυφή της λίστας «Δεν θέλω οι κακοί να πάρουν αυτή τη λίστα». Είστε εκτός δικτύου στη μέση του πουθενά, τα ανθρώπινα αρπακτικά δεν είναι τα μόνα αρπακτικά που πρέπει να ανησυχείτε.

Δεν μπορείς να προγραμματίζεις τα πάντα, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να μπορείς να αντιμετωπίσεις την κατάσταση ανάλογα.

2. Γνωρίστε το περιβάλλον σας

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της προστασίας του εαυτού σας και της περιουσίας σας είναι να γνωρίζετε πού βρίσκεται.

Γνωρίζοντας πού βρίσκονται όλα τα πιθανά σημεία εισόδου στο σπίτι/στην γη σας (δηλαδή τα πιο πιθανά σημεία εισόδου για διαρρήκτες) σας επιτρέπει να βάλετε αποτρεπτικά μέσα για να κρατήσετε έξω τους κακούς.

Το να γνωρίζετε το περιβάλλον σας ισχύει επίσης για το να γνωρίζετε πού βρίσκονται τα όπλα σας και πού θα διαφύγετε εάν/όταν χρειαστεί.

Η φυγή είναι μια αποδεκτή επιλογή. Όταν πρόκειται για τις οδούς διαφυγής σας, θα πρέπει πάντα να γνωρίζετε την γη της γης.

Πρέπει να γνωρίζετε ποια ορόσημα υπάρχουν τριγύρω και πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί η γη από ή εναντίον σας είναι σημαντικό, ώστε να μην καταλήξετε να μπείτε σε μια τρύπα ή να περπατήσετε σε ένα δηλητηριώδες φυτό – ειδικά τη νύχτα όταν η ορατότητα είναι συχνά κακή.

Σας διευκολύνει επίσης να λάβετε βοήθεια όταν χρειάζεται. Η γνώση της γεωγραφικής θέσης βοηθά επίσης όταν πρόκειται για γραμμές ανεφοδιασμού.

Η τοποθέτηση αποθεμάτων τροφίμων και άλλων προμηθειών σε στρατηγικές τοποθεσίες είναι χρήσιμη όταν χρειάζεται να μείνετε έξω στους θάμνους για παρατεταμένες περιόδους.

3. Η δυνατή, στιβαρή ξιφασκία είναι ζωτικής σημασίας

Η περίφραξη είναι ένα σημαντικό μέρος για την προστασία των ζώων σας από τα αρπακτικά. Όταν το σκεφτείς, είμαστε το θήραμα και οι κακοί τα αρπακτικά.

Αν θέλουμε να προφυλαχτούμε, καλύτερα να στήσουμε τους πιο δυνατούς, στιβαρούς φράχτες γύρω από τα σπίτια μας για να κρατήσουμε τυχόν ανεπιθύμητους, απρόσκλητους επισκέπτες.

4. Οι κάμερες ασφαλείας μπορεί να είναι χρήσιμες

Όλοι έχουμε δει αυτές τις κάμερες μονοπατιών που χρησιμοποιούνται από φύλακες και πεζοπόρους για να παρακολουθούν ζώα στην έρημο, σωστά;

Αυτή είναι η ίδια συμφωνία, η διαφορά εδώ είναι ότι αντί για άγρια ​​ζώα, προσέχετε τους κακούς.

Ένα σύστημα κάμερας ασφαλείας μπορεί να περιλαμβάνει φώτα και συναγερμούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τρομάξουν πιθανούς εισβολείς, αλλά οι ίδιες οι κάμερες θα σας δώσουν τον χρόνο που χρειάζεστε για να φτάσετε στην ασφάλεια εάν/όταν χρειαστεί.

5. Αισθητήρες κίνησης και φώτα ασφαλείας

Οι αισθητήρες κίνησης μπορούν να συνδεθούν με κάμερες, φώτα ασφαλείας ή/και συναγερμούς. Η ιδέα είναι ότι κάτι κινείται μπροστά από τον αισθητήρα και ενεργοποιεί τα μέτρα ασφαλείας που έχετε συνδέσει σε αυτόν.

6. Καλύψτε τα Windows σας

Το window shopping είναι κάτι που όλοι κάνουμε τακτικά όταν πηγαίνουμε στα τοπικά εμπορικά κέντρα. Τώρα, ξέρω τι σκέφτεσαι. οι κακοί δεν κάνουν βιτρίνες.

Λοιπόν, θα κάνατε λάθος. πώς αποφασίζουν τι αξίζει να πάρετε;

Κοιτάζουν μέσα από τα παράθυρα, βλέπουν τι φαίνεται πολύτιμο και αποφασίζουν τι να αρπάξουν και πότε μπορούν να το πάρουν. Το να σταματήσετε να συμβαίνει αυτό είναι πολύ απλό. καλύψτε τα παράθυρά σας.

7. Κλείδωμα

Ξέρω ότι φαίνεται αυτονόητο, αλλά παρακαλώ κλειδώστε τα αμπάρια και τα υπόστεγα εργαλείων σας σωστά.

Δεν θα αφήνατε το σπίτι σας ξεκλείδωτο τη νύχτα, γι‘ αυτό μην αφήνετε τον αχυρώνα σας ή οποιοδήποτε εξωτερικό κτήριο ξεκλείδωτο.

Χρησιμοποιήστε κρυφό χώρο αποθήκευσης (π.χ. τρύπες με κουκούτσια) για να μην φαίνονται όλα τα πιο επικίνδυνα εργαλεία και ο εξοπλισμός σας.

8. Διπλός, Τριπλός και Τετραπλός Ελέγξτε ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Μιλώντας για κλειδαριές, αυτό είναι πολύ σημαντικό. ελέγξτε τα πάντα και βεβαιωθείτε ότι όλα είναι κλειδωμένα ασφαλή και αβλαβή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για τα εργαλεία και τα όπλα σας.

9. Νέα Windows for the Win!

Τα παράθυρα είναι… εύθραυστα. Σπάζονται εύκολα και/ή ανοίγουν με το ζόρι, αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα – ειδικά για τους οικοδεσπότες που βρίσκονται στη φύση μακριά από την άμεση βοήθεια.

Λοιπόν, πώς διορθώνουμε αυτό το ζήτημα;

Λοιπόν, βάλτε νέα παράθυρα για αρχή. Τα νεότερα παράθυρα έχουν συνήθως ενισχυμένα τζάμια, έτσι είναι πιο δύσκολο να σπάσουν και είναι εξοπλισμένα με στιβαρές κλειδαριές για να κρατούν έξω τυχόν ανεπιθύμητους επισκέπτες.

10. Κερδίστε το ψηλό έδαφος

Όχι, δεν κάνω το αστείο του Star Wars. Ξέχνα το. Το να κερδίσετε το υψηλό έδαφος σας φέρνει σε ανώτερη θέση από τους εισβολείς σας. Για ένα πράγμα, πιθανότατα θα μπορούσατε να τους δείτε πριν σας δουν.

Οι σκάλες είναι περιβόητα στενές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πουθενά να πάνε παρά μόνο πάνω ή κάτω, αν αρχίσετε να βρέχει χάος (π.χ. πυροβολισμοί, κουτιά μπογιάς, κ.λπ.) πάνω τους. Δηλαδή, δεν το έχεις δει Μόνος στο σπίτι?

11. Αυτοσχέδια Tripwires

Λίγο σχοινί, σπάγκο ή πετονιά μπορεί να δημιουργήσει ένα αρκετά καλό συρματόσχοινο το οποίο μπορείτε να το συνδέσετε για να ενεργοποιήσετε κάποιο συναγερμό (π.χ. κουδουνίσματα δοχείων, χτυπώντας κάτι βαρύ για να κάνετε θόρυβο).

Προφανώς, μπορείτε επίσης να το ρυθμίσετε έτσι ώστε ο εισβολέας να σκοντάψει πάνω από τη γραμμή – αν πέσει, είναι πολύ πιθανό να το ακούσετε.

12. Ορισμένα φυτά μπορεί να είναι ΠΟΛΥ δυσάρεστα

Έχετε ακούσει ποτέ αυτές τις ιστορίες Pro Revenge στο YouTube; Συνήθως καλύπτουν ένα ιδιοφυές σχέδιο εκδίκησης για να… εκδικηθούν κάποιον.

Λοιπόν, διάβασα μια ιστορία σε ένα σημείο για έναν δάσκαλο που, για να εμποδίσει τους μαθητές να καταστρέψουν φυτά, άφησε δηλητηριώδη κισσό στην τάξη του με σαφείς μαρκαδόρους για να πει μην αγγίζεις – όπως ίσως μαντέψατε, κάποιοι μαθητές κατέστρεψαν το φυτό.

Για να μην μάθουν, αυτοί οι μαθητές έβαλαν το φυτό στα εσώρουχά τους. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, τα αποτελέσματα δεν ήταν πολύ ευχάριστα.

Έχω ακούσει επίσης για ανθρώπους που φυτεύουν κάκτους στους κήπους τους. Φυσικά, όταν ο διαρρήκτης/κυβερνήτης πηδάει πάνω από τον τοίχο/φράχτη, παίρνει μερικά από αυτά τα δυσάρεστα αγκάθια κάκτων στις… ευαίσθητες περιοχές τους.

Ένα άλλο φυτό που θα μπορούσε να είναι αποτρεπτικό για τους εισβολείς είναι το αυστραλιανό φυτό Gympie Gympie. Έχει ένα δυσάρεστο τσίμπημα που προκαλεί βασανιστικό πόνο στον πάσχοντα. Πώς σε τσιμπάνε;

Λοιπόν, τα φύλλα καλύπτονται από πολύ λεπτές και πολύ εύθραυστες τρίχες που είναι τόσο εύθραυστες που θα σπάσουν με το παραμικρό άγγιγμα. Α, και αυτές οι τρίχες είναι επίσης γεμάτες τοξίνες – υπέροχες.

Όταν αυτά τα πράγματα ενσωματωθούν στο δέρμα σας, μπορεί να είναι δύσκολο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εντελώς αδύνατο να τα αφαιρέσετε.

Ο πόνος μπορεί να διαρκέσει οπουδήποτε από αρκετές εβδομάδες έως μήνες. Λοιπόν, αν είναι εγγενές στην Αυστραλία, τι κάνει σε αυτήν τη λίστα; Δεν είναι ότι θα περάσει από τους Αυστραλούς τελωνειακούς, σωστά;

Λοιπόν, η Αυστραλία έχει κάποιους αυστηρούς νόμους για τις εισαγωγές/εξαγωγές και δεν ασχολούνται με αυτούς, αλλά αυτό είναι ένα από εκείνα τα φυτά που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται όταν πρόκειται για δυσάρεστα φυτά.

Εάν έχετε παιδιά ή/και κατοικίδια ή ζώα, αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο φυτό που πρέπει να έχετε στη γη σας. Φανταστείτε να προσπαθείτε να θεραπεύσετε ένα δίχρονο παιδί που κατά λάθος χτύπησε αυτό το πράγμα.

13. Κάντε τακτικές κεφαλομετρήσεις των ζώων σας

Κάνοντας έναν κανονικό αριθμό προσωπικού (δηλαδή μία ή δύο φορές την εβδομάδα) σας επιτρέπει να παραμένετε στην κορυφή των πραγμάτων. Ξέρετε ακριβώς πόσα ζώα πρέπει ή δεν πρέπει να έχετε στη μάντρα ή στο κοτέτσι σας.

14. Αναφέρετε αμέσως ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αγνοούμενο ζώο στις Τοπικές Αρχές

Όσο μεγαλύτερη είναι η καθυστέρηση, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ανακτήσετε το ζώο. Εάν κάποιο από τα ζώα σας χαθεί, αναφέρετέ το στις τοπικές αρχές, ώστε να μπορέσουν να πάρουν τη σφαίρα και να προσπαθήσουν να σας φέρουν τα χαμένα βοοειδή, τα κοτόπουλα κ.λπ.

Πολύ συχνά – ειδικά τα τελευταία χρόνια – έχουμε δει πολλούς ανθρώπους να παλεύουν ενάντια στην αστυνομία/την επιβολή του νόμου αντί να τους βοηθήσουν.

Αυτό θα επιβραδύνει τη διαδικασία ανάκτησης των κλεμμένων ζώων ή/και περιουσίας σας.

15. Σημειώστε τα ζώα σας

Όλοι έχουμε ακούσει για την επισήμανση και τη μικροτσίπ σε ζώα, σωστά; Βοηθά να παρακολουθείτε πού βρίσκονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τι κάνουν.

Η επισήμανση ενός ζώου με μια ετικέτα είναι αρκετά εύκολη, αλλά υπάρχει πιθανότητα να αφαιρεθεί η ετικέτα.

Το τατουάζ ή το μαρκάρισμα είναι μια καλύτερη επιλογή, καθώς τα σημάδια είναι ευδιάκριτα και κάνουν το ζώο εύκολο να αναγνωριστεί.

16. Αποτρέψτε το Loiting

Μπορεί να ακούγεται κάπως ανόητο, αλλά μην αφήνετε περίεργους ανθρώπους να περιπλανώνται πάνω ή γύρω από το σπίτι και τα ζώα σας. Μπορεί να ξετυλίγουν το μέρος για να δουν τι, αν μη τι άλλο, μπορούν να πάρουν εύκολα.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ζώα, καθώς είναι κάπως πιο εύκολο να τα αντιμετωπίσεις από τους ανθρώπους.

Είστε ο πρώτος ανταποκριτής του εαυτού σας

«Ελπίζετε για το καλύτερο, προετοιμαστείτε για το χειρότερο». – Παλιά Παροιμία

Είστε ο πρώτος ανταποκριτής του εαυτού σας. Άκουσα αυτή τη φράση όταν ήμουν γύρω στα 13 και δεν ήξερα τι σήμαινε εκείνη τη στιγμή.

Καθώς έχω μεγαλώσει, ωστόσο, η κατανόησή μου για τα πράγματα έχει προφανώς αλλάξει. Δεν μπορείτε να βασιστείτε σε κάποιον υπερήρωα κόμικ για να σας σώσει την ώρα της ανάγκης σας, πρέπει να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε την κατάσταση όσο καλύτερα μπορείτε και να αποτρέψετε την κλιμάκωση των πραγμάτων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κρατήσετε το σπίτι σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα ασφαλή και ελπίζω ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε όλους.

Μη διστάσετε να μοιραστείτε μερικές από τις δικές σας συμβουλές ασφάλειας, θα ήθελα πολύ να διαβάσω γι‘ αυτές. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση και θα σας δω όλους ξανά στο επόμενο άρθρο. Προσέξτε και μείνετε ασφαλείς!

προστατέψτε το pinterest του σπιτιού σας

Schreibe einen Kommentar