20 αποφθέγματα για το να είσαι δυνατός για να σε παρακινήσει όταν η ζωή γίνεται δύσκολη

7
20 αποφθέγματα για το να είσαι δυνατός για να σε παρακινήσει όταν η ζωή γίνεται δύσκολη

Η ανθεκτικότητα είναι μια από τις πιο πολύτιμες ιδιότητες που πρέπει να έχεις. Σήμερα, όλοι το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, καθώς αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες προκλήσεις. Τα αποσπάσματα για το να είμαστε δυνατοί μας θυμίζουν την εσωτερική δύναμη όλοι έχουμε.

Η ζωή δεν αφορά μόνο τον ήλιο και τις πεταλούδες. μερικές φορές, πρέπει να περάσουμε από το σκοτάδι. Οι δύσκολες στιγμές είναι αναπόφευκτες στη ζωή – είναι γεγονός. Αλλά ένα άλλο αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι δεν διαρκούν ποτέ για πάντα.

Είναι δύσκολο να πιστέψεις στο λαμπρό μέλλον όταν βρεθείς στη μέση του σκότους. Είναι σχεδόν αδύνατο να πιστέψεις στον εαυτό σου όταν έχεις να κάνεις με αποτυχία. Κι όμως, είναι πιθανό να ανακτήσει το χαμένο κίνητρο.

Η αλήθεια είναι ότι οι δύσκολες στιγμές μας διδάσκουν πολλά περισσότερα πολύτιμα μαθήματα από τις καλές στιγμές. Η εκμάθηση αυτών των μαθημάτων, με τη σειρά του, μας κάνει πιο δυνατούς και σοφότερους, ώστε να μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες μας βάζει η ζωή.

Είναι μια διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ, και όποιος μαθαίνει από τους αγώνες και τις αποτυχίες του είναι αυτός που τελικά πάει πιο μακριά στη ζωή.

Είναι και οι δύσκολες στιγμές να βρεις τη δύναμη μέσα σου να αποδεχτείς τα πράγματα για τα οποία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μερικές φορές, οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε δεν πηγάζουν από τις πράξεις μας. Η ζωή είναι τυχαία και απρόβλεπτη και πολλά πράγματα είναι εκτός ελέγχου μας.

Πάρτε για παράδειγμα την πανδημία του κορωνοϊού. Μόλις πριν από λίγους μήνες, κανείς από εμάς δεν μπορούσε να φανταστεί όλα τα συμβάντα και τους περιορισμούς που θα βλέπαμε σήμερα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να προσαρμοστούμε στην τρέχουσα κατάσταση και να χρησιμοποιήσουμε την υπομονή, την ανθεκτικότητα και την εσωτερική μας δύναμη για να συνεχίσουμε τη ζωή μας κάτω από αυτές τις νέες συνθήκες.

Ακολουθεί η συλλογή μας από αποσπάσματα σχετικά με το να είσαι δυνατός που θα σου δώσει το κίνητρο να ξεπεράσεις τις δύσκολες στιγμές στη ζωή:

Ο πόνος είναι προσωρινός

Ο πόνος είναι προσωρινός. Η διακοπή διαρκεί για πάντα.
~ Λανς Άρμστρονγκ

Η ζωή είναι μια σειρά από φυσικές και αυθόρμητες αλλαγές

Η ζωή είναι μια σειρά από φυσικές και αυθόρμητες αλλαγές. Μην τους αντισταθείτε. που μόνο θλίψη δημιουργεί. Αφήστε την πραγματικότητα να είναι πραγματικότητα. Αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν φυσικά προς τα εμπρός με όποιον τρόπο θέλουν.
~ Λάο Τσε

Οι δυνατοί άνθρωποι δεν υποτιμούν τους άλλους

Οι δυνατοί άνθρωποι δεν υποτιμούν τους άλλους… Τους ανεβάζουν.
~ Michael P. Watson

είμαι δυνατός γιατί

Είμαι δυνατός, γιατί ήμουν αδύναμος. Είμαι ατρόμητος, γιατί φοβήθηκα. Είμαι σοφός, γιατί υπήρξα ανόητος.

~ Άγνωστο

Ό,τι είναι μαλακό είναι δυνατό

Το νερό είναι ρευστό, μαλακό και αποδοτικό. Αλλά το νερό θα φθείρει τον βράχο, ο οποίος είναι άκαμπτος και δεν μπορεί να υποχωρήσει. Κατά κανόνα, ό,τι είναι ρευστό, μαλακό και υποχωρητικό θα ξεπεράσει οτιδήποτε είναι άκαμπτο και σκληρό. Αυτό είναι ένα άλλο παράδοξο: Ό,τι είναι μαλακό είναι δυνατό.

~ Λάο Τσε

Οι πιο δυνατοί άνθρωποι

Οι πιο δυνατοί άνθρωποι δεν είναι αυτοί που δείχνουν δύναμη μπροστά μας, αλλά αυτοί που κερδίζουν μάχες για τις οποίες δεν ξέρουμε τίποτα.

~ Άγνωστο

Μερικές φορές το ταξίδι πρέπει να ταξιδεύει μόνος

Μερικές φορές το ταξίδι πρέπει να το ταξιδέψουμε μόνοι μας για να εκτιμήσουμε τις δυνάμεις που κρύβονται βαθιά μέσα μας.

~ Άγνωστο

Ο αγώνας στον οποίο βρίσκεστε σήμερα αναπτύσσει τη δύναμη που χρειάζεστε για το αύριο

Ο αγώνας στον οποίο βρίσκεστε σήμερα αναπτύσσει τη δύναμη που χρειάζεστε για το αύριο.

~ Robert Tew

Η αγένεια είναι η μίμηση δύναμης από τον αδύναμο

Η αγένεια είναι η μίμηση δύναμης από τον αδύναμο.
~ Έρικ Χόφερ

Μακάρι να μπορούσα να σου δείξω όταν είσαι μόνος ή στο σκοτάδι

Μακάρι να μπορούσα να σου δείξω όταν είσαι μόνος ή στο σκοτάδι το εκπληκτικό φως της ύπαρξής σου.
~ Χαφίζ του Σιράζ

Όταν βρέχει, ψάξε για ουράνια τόξα.  Όταν είναι σκοτάδι, ψάξε για αστέρια

Όταν βρέχει, ψάξε για ουράνια τόξα. Όταν είναι σκοτάδι, ψάξε για αστέρια.
~ Άγνωστο

Με όλα όσα σας έχουν συμβεί, μπορείτε είτε να λυπηθείτε τον εαυτό σας είτε να αντιμετωπίσετε αυτό που συνέβη ως δώρο.

Με όλα όσα σας έχουν συμβεί, μπορείτε είτε να λυπηθείτε τον εαυτό σας είτε να αντιμετωπίσετε αυτό που συνέβη ως δώρο.
~ Γουέιν Ντάιερ

Είναι πραγματικά απαραίτητο το βάσανο

Είναι πραγματικά απαραίτητο το βάσανο; Ναι και ΟΧΙ. Αν δεν είχατε υποφέρει όπως έχετε, δεν θα υπήρχε βάθος για εσάς ως άνθρωπος, ούτε ταπεινοφροσύνη, ούτε συμπόνια.
Δεν θα το διάβαζες τώρα. Η ταλαιπωρία ανοίγει το κέλυφος του εγώ, και μετά έρχεται ένα σημείο που έχει εξυπηρετήσει το σκοπό του. Η ταλαιπωρία είναι απαραίτητη μέχρι να καταλάβεις ότι είναι περιττή.

~ Έκχαρτ Τόλε

η ζωή δεν είναι βάσανα

Η ζωή δεν είναι βάσανα. Απλώς θα το πάθεις, αντί να το απολαύσεις, μέχρι να αφήσεις τις προσκολλήσεις του μυαλού σου και απλά να κάνεις μια βόλτα ελεύθερα, ό,τι κι αν συμβεί.
~ Νταν Μίλμαν

Η μεγαλύτερη δοκιμασία σας

Η μεγαλύτερη δοκιμασία σας είναι όταν είστε σε θέση να ευλογήσετε κάποιον άλλο ενώ περνάτε τη δική σας καταιγίδα.
~ Ραφαέλ Γκαρσία

όλα μπορούν να ληφθούν από έναν άντρα

Όλα μπορούν να ληφθούν από έναν άνθρωπο εκτός από ένα πράγμα: την τελευταία από τις ανθρώπινες ελευθερίες—να επιλέξει κανείς τη στάση του σε κάθε δεδομένη σειρά περιστάσεων, να επιλέξει τον δικό του τρόπο.
~ Viktor E. Frankl

486-Η εσωτερική γαλήνη αρχίζει τη στιγμή

Η εσωτερική γαλήνη ξεκινά τη στιγμή που επιλέγετε να μην επιτρέψετε σε άλλο άτομο ή γεγονός να ελέγξει τα συναισθήματά σας.
~ Pema Chodron

Είμαστε όλοι λίγο σπασμένοι

Είμαστε όλοι λίγο σπασμένοι. Αλλά την τελευταία φορά που έλεγξα, τα σπασμένα κραγιόνια εξακολουθούν να έχουν το ίδιο χρώμα.
~ Τρεντ Σέλτον

Έχετε την υπομονή να περιμένετε μέχρι να καταλαγιάσει η λάσπη σας και να καθαρίσει το νερό;

Έχετε την υπομονή να περιμένετε μέχρι να καταλαγιάσει η λάσπη σας και να καθαρίσει το νερό; Μπορείτε να παραμείνετε αμετακίνητοι μέχρι να προκύψει από μόνη της η σωστή ενέργεια;
~ Λάο Τσε

εμπιστευτείτε τον εαυτό σας

Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Έχεις επιβιώσει πολλά και θα επιβιώσεις ό,τι κι αν έρθει.
~ Robert Tew

Το να είσαι δυνατός και ανθεκτικός είναι αυτό που θα σε βγάλει σε δύσκολες στιγμές κάθε φορά

Είναι στις δύσκολες στιγμές της ζωής όταν συνειδητοποιείς πόσο δυνατός είσαι πραγματικάκαι αν περνάτε αντιξοότητες αυτή τη στιγμή, ελπίζω ότι τα παραπάνω αποσπάσματα σας βοήθησαν να πιστέψετε στην εσωτερική σας δύναμη και να ανακτήσετε το κίνητρό σας.

Αυτά δείχνουν και αυτά τα αποσπάσματα Η αληθινή δύναμη δεν είναι πάντα διεκδικητική και εκφοβιστική, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Ένα δυνατό άτομο μπορεί συχνά να χαρακτηρίζεται από πιο λεπτές ιδιότητες, όπως π.χ υπομονή, αυτοκυριαρχία και ενσυναίσθηση. Δεν είναι κάποιος που θα θυμώσει, θα απογοητευτεί εύκολα και θα κακοποιήσει τους γύρω του.

Παραδεχτείτε το, όλοι χάνουμε την ψυχραιμία και την έμπνευσή μας όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες. Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείτε για όλα τους άλλους και να προβάλλετε την απογοήτευσή σας με τη ζωή και τον εαυτό σας στα μέλη της οικογένειάς σας. Αυτό είναι που διαχωρίζει τους ψυχικά σκληρούς ανθρώπους από τους υπόλοιπους. Μπορούν να ενωθούν και να συνεχίσουν, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις.

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε σε οποιαδήποτε κατάσταση είναι να αποδεχθούμε το γεγονός ότι η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη ή προβλέψιμη. Τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα θέλουμε. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει χρησιμοποιήστε κάθε ευκαιρία για μάθηση και ανάπτυξη ακόμα κι όταν νιώθουμε εντελώς συντετριμμένοι και ανίσχυροι. Μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας τις ακόλουθες ερωτήσεις στον εαυτό σας:

  • Τι μπορώ να μάθω από αυτή την κατάσταση;
  • Τι θα μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά για να μην συμβεί;
  • Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη γνώση στο μέλλον;

Όταν η ζωή γίνεται σκληρή, να θυμάσαι πάντα ότι το να είσαι δυνατός ξεκινά από τη στάση σου.

Ποιο από αυτά τα αποσπάσματα σχετικά με το να είσαι δυνατός βρίσκεις το πιο κίνητρο και ισχυρό;

Τελευταίες δημοσιεύσεις από την Anna LeMind, BA (Προβολή όλων)

Πνευματικά δικαιώματα © 2014-2022 Life Advancer. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Για άδεια επανεκτύπωσης, επικοινωνήστε μαζί μας.

Schreibe einen Kommentar