20 ιδέες μηνιαίων στόχων που θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε το 2022

8
20 ιδέες μηνιαίων στόχων που θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε το 2022

Η προσωπική ανάπτυξη είναι η πιο ανταποδοτική γιατί τιμά τη σκληρή δουλειά σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία. Εάν επιθυμείτε να γίνετε πιο επιτυχημένοι προσωπικά και επαγγελματικά, τότε θα πρέπει να θέσετε μηνιαίους στόχους για να δημιουργήσετε μια σκόπιμη νοοτροπία.

Τα χρονοδιαγράμματα και οι δεσμεύσεις μπορεί να γίνουν λίγο απείθαρχα. Χρησιμοποιήστε τον ορισμό των στόχων SMART για να τους εξατομικεύσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις. Εδώ θα αποκτήσετε τεράστια προσωπική ανάπτυξη και θα προετοιμαστείτε για την επιτυχία φέτος. Δώστε προτεραιότητα σε αυτές τις 20 ιδέες μηνιαίων στόχων για να σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε το επόμενο έτος και να εκπλαγείτε με το πώς επιταχύνεται η παραγωγικότητα και η επιτυχία σας.

1. Διαβάστε ένα βιβλίο

Η εκπαίδευση είναι το κλειδί για τη μάθηση και τη διεύρυνση της προοπτικής σας. Η ανάγνωση ανοίγει το μυαλό στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μια ιδέα γίνεται κίνηση που ωθεί κάποιον να αναλάβει δράση. Αν διαβάζετε ένα βιβλίο το μήνα, αυτό είναι 12 νέα βιβλία για τη χρονιά. Φανταστείτε τι απίστευτες ιδέες θα βιώνετε και θα μπορείτε να υλοποιείτε κάθε μήνα.

2. Λυγίστε τους μυς του πυρήνα σας πιο συχνά

Η φυσική κατάσταση είναι απαραίτητη για την υγιεινή ζωή. Αλλά μια περιοχή που δεν εστιάζεται αρκετά είναι ο πυρήνας: τα άνω πόδια, οι κοιλιακοί και η πλάτη. Εδώ χτίζεται φυσικά η αυτοπεποίθηση. Σταθείτε πιο ψηλά γιατί το σώμα σας είναι πιο δυνατό. Φτάστε στον πυρήνα αυτού που έχει σημασία και λυγίστε τους μυς του πυρήνα σας.

3. Δωρίστε περιττά είδη σπιτιού/γραφείου

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που έχουν συσσωρευτεί με τα χρόνια. Αντί να πνίγεστε στους σωρούς, δωρίστε τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε. Και αν θέλετε να είστε προνοητικοί, για κάθε νέο πράγμα που φέρνετε, δωρίστε ένα παλιό πράγμα ίσου μεγέθους. Με αυτόν τον τρόπο, η συσσώρευση θα μειωθεί, επιτρέποντας στο μυαλό να παραμείνει συγκεντρωμένο στον στόχο.

4. Εθελοντισμός σε τοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα

Όταν δίνεις σε κάποιον άλλο, η ευγνωμοσύνη σου μεγαλώνει. Πόσο ισχυρό είναι να βοηθάς όσους έχουν ανάγκη, ειδικά στη δική σου κοινότητα; Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανταποδώσετε και να νιώσετε καλά. Επισκεφτείτε ένα κέντρο ηλικιωμένων ή μια τράπεζα τροφίμων. Υπάρχουν πολλές περιοχές στην πόλη όπου η ευγνωμοσύνη σας μπορεί να αυξηθεί.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

5. Δοκιμάστε μια νέα συνταγή

Πόσο αλλάζει το μενού σας; Οι περισσότεροι άνθρωποι κολλάνε τρώνε στα ίδια εστιατόρια ή μαγειρεύουν τα ίδια κύρια γεύματα. Αυξήστε τις επιλογές σας επεκτείνοντας τις επιλογές σας για το τι να φάτε. Ο ουρανίσκος σας θα υιοθετήσει μια ποικιλία νέων γεύσεων από όλο τον κόσμο. Πάρτε ένα τοπικό αγαπημένο και αναδημιουργήστε το πιάτο στο σπίτι. Σύντομα το μενού σας θα επεκταθεί σε σημείο που να μην επαναλαμβάνεται κανένα γεύμα, εκτός από την πίτσα που παίρνετε έξω!

6. Μάθετε μια νέα δεξιότητα

Για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, μάθετε μια νέα δεξιότητα για να βελτιώσετε κάτι που ήδη γνωρίζετε ή κάτι ασυνήθιστο. Δεν υπάρχει τέλος στην εκμάθηση και την επέκταση της ζώνης άνεσής σας. Οι νέες δεξιότητες χτίζουν χαρακτήρα και σε κάνουν να νιώθεις καλά.

7. Δημιουργήστε μια υγιή συνήθεια

Η υγιεινή ζωή έρχεται με πρακτική και συνέπεια. Βασιστείτε σε αυτό που ήδη κάνετε προσθέτοντας μια υγιεινή συνήθεια. Αυτό θα ενισχύσει ό,τι έχει σημασία για το σώμα σας, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που γίνεται πιο διαχειρίσιμος καθώς μεγαλώνετε. Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός!

8. Γνωρίστε κάποιον νέο

Αυξήστε την καθαρή σας αξία αυξάνοντας το δίκτυό σας—γνωρίστε κάποιον νέο. Όσο περισσότερο διαφοροποιείτε το δίκτυό σας, τόσο πιο σημαντικός θα είναι ο αντίκτυπός σας. Συναντήστε και χαιρετίστε για να υπηρετήσετε και να μεγαλώσετε.

9. Εκτελέστε μια Τυχαία Πράξη Καλοσύνης

Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στον κόσμο, ο καθένας μπορεί να ανταποδώσει εκπλήσσοντας κάποιον με μια τυχαία πράξη καλοσύνης. Βάλτε την εχθρότητα και την ιδιότροπη στάση στην πίσω τσέπη σας και απλώστε το χέρι σας με μια ευγενική πράξη. Μπορείτε να φτιάξετε το πρωί κάποιου με ένα φλιτζάνι καφέ ή μεσημεριανό στο σπίτι.

10. Κάντε ένα βαθούλωμα στο χρέος

Το να ζεις έξω από τα μέσα σου γίνεται πιο εύκολο κάθε μέρα. Μειώστε το χρέος σας όταν δεσμεύεστε σκόπιμα να το εξοφλήσετε. Ξεκινήστε με το μικρότερο χρέος που κουβαλάτε και βάλτε ό,τι μπορείτε για να μειώσετε τα οφειλόμενα. Σύντομα, το χρέος θα εξαφανιστεί, δίνοντάς σας περισσότερη ελευθερία στα οικονομικά σας.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

11. Εξασκηθείτε στη Συγχώρεση

Όταν πονάτε, είναι εύκολο να κρατήσετε τα συναισθήματα. Ωστόσο, εάν λειτουργείτε καθημερινά από πληγές, μπορεί να αραιώσει το καλό στη ζωή σας και να οδηγήσει σε πικρία. Ως εκ τούτου, αισθάνεστε λιγότερο ολοκληρωμένοι και πιο περιφρονημένοι. Αφήστε ό,τι δεν σας εξυπηρετεί και εξασκηθείτε στη συγχώρεση.

Ένα βήμα τη φορά οδηγεί σε μίλια μεγαλείου! —Κριστιάν Βάργκο

12. Παρακολουθήστε μια εκδήλωση της κοινότητας

Δεν υπάρχει τίποτα μεγαλύτερο από την κοινότητα στην οποία αποκαλείς σπίτι. Τιμήστε το σπίτι σας παρακολουθώντας μια κοινοτική εκδήλωση. Αυτές είναι ευκαιρίες για να δείτε τι έχει να προσφέρει η κοινότητά σας. Μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα με τα ταλέντα και τα δώρα που ανακαλύφθηκαν στο τοπικό θέατρο, στο μαμά & ποπ εστιατόριο ή ακόμα και σε μια εορταστική έκθεση. Μην ξεχνάτε το γυμνάσιο και το κοινοτικό κολέγιο όπου πολλά νέα ταλέντα περιμένουν να αφυπνιστούν.

13. Επενδύστε στην πνευματικότητά σας

Μεταφέρετε την αφοσίωσή σας στο επόμενο επίπεδο. Όπως κι αν ορίσετε την πνευματικότητα, αφιερώστε χρόνο για να εμβαθύνετε στη σχέση σας. Αφιερώστε έναν μετρήσιμο στόχο που θα ανυψώσει την πειθαρχία σας και θα σας φέρει πιο κοντά σε αυτό που επιθυμείτε στην πνευματικότητά σας. Εδώ μπορείτε να συνδέσετε το κεφάλι και την καρδιά σας για να επηρεάσετε τον κόσμο που αγγίζετε. Αλλά πρώτα, ξεκινά από εσάς!

14. Καθαρίστε την ακατάστατη ντουλάπα

Πόσες φορές έχετε πει «Δεν έχω τίποτα να φορέσω». Τις περισσότερες φορές, είναι επειδή αυτό που έχετε θάβεται από αυτό που δεν φοράτε. Το μόνο που μπορείς να δεις είναι αυτό που φόρεσες την περασμένη εβδομάδα, το οποίο δεν φαίνεται καινούργιο και φρέσκο. Βελτιώστε την ντουλάπα σας καθαρίζοντας την ακαταστασία. Δωρίστε ό,τι δεν σας ταιριάζει και απολαύστε ένα νέο ντύσιμο – όχι άλλες δικαιολογίες για να μην έχετε τίποτα να φορέσετε. Μια καθαρή ντουλάπα είναι ένα οργανωμένο μυαλό.

15. Ολοκληρώστε το έργο ενός νοικοκυριού

Πόσο μεγάλη είναι η λίστα με τις υποχρεώσεις σας; Μπορείτε να νιώσετε πολύ ολοκληρωμένοι αναλαμβάνοντας ένα οικιακό έργο. Μπορεί να είναι εκείνη η λινοντουλάπα που είναι γεμισμένη στο μέγιστο. Ή μπορεί να θέλετε να βάλετε τις νέες εικόνες μαζί με την ανταλλαγή των νέων λαμπτήρων στο σαλόνι σας. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχετε συμπληρώσει δώδεκα συνολικά. Ωστόσο, εάν το έργο είναι τεράστιο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικούς μήνες. Μια ανανέωση είναι ιδανική για έμπνευση σε πραγματικό χρόνο για να συνεχίσετε να προχωράτε.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

16. Βρείτε τον θαυματουργό σας πρωινό ρυθμό

Τα πρωινά είναι ζωτικής σημασίας για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Μην αφήνετε τις γερασμένες ρυτίδες ή τα κουρασμένα μάτια να καθορίζουν πώς βλέπετε την ημέρα σας. Ντύστε την ημέρα σας για επιτυχία με τον τρόπο που περιποιείστε τη μέρα σας. Ξυπνήστε σε τακτά χρονικά διαστήματα κάθε μέρα, ακόμα και τις ημέρες που έχετε άδεια.

Ετοιμάστε ότι μπορείτε πριν πάτε για ύπνο. Πετάξτε τις σκέψεις και τις ιδέες σας σε ένα ημερολόγιο. Πιείτε νερό πριν τα πόδια σας χτυπήσουν το έδαφος τρέχοντας. Κάντε αλλαγές εδώ κι εκεί για να βρείτε τον θαυματουργό πρωινό σας ρυθμό. Θυμηθείτε να παίξετε με τις δυνάμεις σας.

17. Καθαρίστε το ψυγείο σας

Εκτός από την κρεβατοκάμαρα, η κουζίνα είναι το δωμάτιο στο οποίο περνάτε τον περισσότερο χρόνο. Αφήστε πίσω το πρόχειρο φαγητό καθαρίζοντας το ψυγείο. Είτε χρειάζεστε ένα σνακ είτε ένα πλήρες γεύμα, ένα καθαρό ψυγείο σας κάνει να θέλετε να φάτε τα καλά πράγματα. Μπορείτε να δείτε τι χρειάζεστε πιο γρήγορα και τι μπορεί να χρησιμεύσει στο στομάχι σας αργότερα. Καλή όρεξη!

18. Περάστε χρόνο στην ησυχία

Η ακρόαση είναι μια κρίσιμη ικανότητα ανάπτυξης. Όταν περνάτε χρόνο σε ησυχία, αναγκάζετε τον εαυτό σας να επιβραδύνει για να δει τι είναι ακριβώς μπροστά σας. Αυτή η ικανότητα απαιτεί εξάσκηση και δεν είναι εύκολη για τους περισσότερους, ειδικά επειδή πολλοί είναι πάντα εν κινήσει. Όταν αφήνετε χώρο για να επιβραδύνετε, δημιουργείται χώρος για να επιταχύνετε. Επιταχύνετε την επίτευξη των στόχων σας όταν περνάτε χρόνο σε ησυχία. Άκου τι σου λέει η σιωπή.

19. Καταργήστε την εγγραφή σας στις λίστες email

Ποιος χρειάζεται περισσότερους περισπασμούς και ανεπιθύμητη αλληλογραφία; Διαγράψτε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε για τον μήνα. Μπορείτε πάντα να εγγραφείτε ξανά, εάν χρειάζεται. Η εκκαθάριση του email σας σάς δίνει περισσότερο χρόνο για να κάνετε αυτό που θέλετε και ποιος δεν χρειάζεται περισσότερο χρόνο; Αφήστε την παραγωγικότητά σας να ξεκινήσει με την απεγγραφή από ό,τι δεν απαιτείται κάθε μήνα.

20. Επαναλάβετε αυτό που έχει σημασία

Αν ψάχνετε για ένα πόδι επάνω στην προσωπική σας ανάπτυξη και εξέλιξη, επαναλάβετε αυτό που έχει σημασία. Μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε τι εξυπηρετεί τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Μη διστάσετε. Πείτε όχι και ξεφορτωθείτε τα πράγματα που σας καταστρέφουν συναισθηματικά και σωματικά. Πρέπει να μοιραστείτε τα ταλέντα και τα χαρίσματά σας με τον κόσμο. Έτσι, ονειρευτείτε μεγάλα και βάλτε αυτούς τους μηνιαίους στόχους.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Πάρτε το AIM (Action Ignites Motivation)

Το έχεις αυτό! Δεσμευτείτε σε ό,τι έχει σημασία για εσάς ξεχωριστά. Να είστε συγκεκριμένοι σχετικά με το πού θέλετε να πάτε κάθε μήνα. Αυτό αποκόπτει την ακατάστατη μέση και σας κρατά υπερβολικά συγκεντρωμένους στους μηνιαίους στόχους σας για να σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε φέτος.

Εάν ο καθορισμός στόχων είναι πρόκληση, επωφεληθείτε από το Οδηγός Dreamer για την επίτευξη του στόχου σας. Είστε φτιαγμένοι για περισσότερα!

Λάβετε υπόψη ότι όλοι οι στόχοι μπορεί να μην επιτευχθούν. Επομένως, μην απελπίζεστε τι μπορείτε να επιδιορθώσετε. Θέτοντας μηνιαίους στόχους, επιτρέπετε στον εαυτό σας να πετύχει αυτό που μπορείτε να φανταστείτε και να δείτε. Η ζωή δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα, αλλά με το ταξίδι για να φτάσουμε σε αυτά τα αποτελέσματα. Δημιουργήστε το δικό σας τώρα!

Περισσότερες συμβουλές για τον καθορισμό και την επίτευξη στόχων

Επιλεγμένη φωτογραφία: 2H Media μέσω unsplash.com

Schreibe einen Kommentar