26 Μελλοντικοί Στόχοι Παραδείγματα για την καριέρα και την προσωπική σας ζωή

8
26 Μελλοντικοί Στόχοι Παραδείγματα για την καριέρα και την προσωπική σας ζωή

Οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουν πολλούς στόχους κάθε χρόνο, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν εκπληρώνονται. Για να βεβαιωθείτε ότι η ζωή των ονείρων σας θα γίνει πραγματικότητα, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε πώς να δημιουργείτε προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους που ταιριάζουν στη ζωή που θέλετε να δημιουργήσετε.

Φυσικά, η επιλογή του σωστού στόχου μπορεί να είναι δύσκολη. Μερικές φορές, χρειάζεται λίγη έμπνευση για να γρασάρουν τους τροχούς της επιτυχίας. Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε πολλά παραδείγματα μελλοντικών στόχων που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τον καθορισμό και την επίτευξη στόχων για το μέλλον σας πολύ πιο εύκολο. Είτε αναζητάτε μια καλή παλιομοδίτικη αυτοβελτίωση είτε θέλετε να συνεχίσετε τις προοπτικές της καριέρας σας, βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Λοιπόν, είστε έτοιμοι να κάνετε αυτό το πολύ σημαντικό πρώτο βήμα; Ρίξτε μια ματιά στα ακόλουθα παραδείγματα 26 μελλοντικών στόχων για να ξεκινήσετε σήμερα. Και προτού το καταλάβετε, θα είστε σε καλό δρόμο για μια καλύτερη, πιο ικανοποιητική ζωή.

1. Διαβάστε ένα νέο βιβλίο κάθε μήνα

Το πρώτο σε αυτήν τη λίστα με παραδείγματα μελλοντικών στόχων είναι η ανάγνωση ενός νέου βιβλίου κάθε μήνα. Αυτός είναι ένας φιλόδοξος στόχος που θα σας κάνει να αναπτυχθείτε προσωπικά και επαγγελματικά. Πως? Επιτρέποντάς σας να μαθαίνετε περισσότερα καθημερινά από ό,τι κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλη τους τη ζωή.

Κάθε χρόνο που αφιερώνετε στο διάβασμα μπορεί να γίνει είτε στο σπίτι με την οικογένεια (ή μόνοι), κατά τη διάρκεια ενός μεσημεριανού διαλείμματος από τη δουλειά ή ακόμα και πριν τον ύπνο. Το σημαντικό, όμως, είναι να χρησιμοποιήσετε αυτά που διαβάζετε για να αλλάξετε τις συνήθειές σας. Και με την πάροδο του χρόνου, είναι πρακτικά εγγυημένο ότι θα αλλάξει τη ζωή σας προς το καλύτερο.

2. Δημιουργήστε έναν ιστότοπο και ένα ιστολόγιο

Αυτό είναι υπέροχο γιατί σας διδάσκει πώς να βρείτε τη φωνή σας, να καταλάβετε τι θέλετε να πείτε και να μοιραστείτε το μήνυμά σας. Μπορεί επίσης να μάθετε για νέες τεχνολογίες ή εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να εργαστείτε πιο αποτελεσματικά. Είναι μια ευκαιρία να μετατρέψετε τα λόγια σε πράξη! Και αυτό είναι υπέροχο είτε για την προσωπική σας εξέλιξη είτε για τους επαγγελματικούς σας σκοπούς.

Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δείξετε την τεχνογνωσία της σταδιοδρομίας σας, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να προσελκύσει περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες με τον τρόπο σας.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

3. Αναπτύξτε έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής

Η ενσωμάτωση ενός ενεργού τρόπου ζωής στη ρουτίνα σας θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, να είστε πιο ενεργητικοί και να βελτιώσετε την υγεία σας. Θα έχετε ακόμη περισσότερες πιθανότητες να ζήσετε περισσότερο. Και το καλύτερο μέρος; Δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο έργο. Μπορείτε εύκολα να βρείτε τρόπους να το κάνετε αυτό, είτε πηγαίνοντας το σκυλί σας βόλτες το βράδυ είτε κάνοντας γυμναστική με φίλους τα Σαββατοκύριακα.

4. Βρείτε νέα πάθη για εξερεύνηση

Αυτός ο στόχος είναι χρήσιμος γιατί σας δίνει χρόνο να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας. Ίσως βρείτε ότι αυτός ο στόχος προκαλεί ένα εντελώς νέο ενδιαφέρον για κάτι. Αν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να το εξερευνήσετε για μερικούς μήνες και μετά να βρείτε ένα άλλο πάθος για να κυνηγήσετε—ή ακόμα και να συνδυάσετε δύο πάθη σε ένα! Αυτό δίνει στους στόχους σας νόημα και ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι η ζωή σας έχει επίσης περισσότερο νόημα.

5. Μάθετε νέες δεξιότητες στον τομέα σας

Αυτό θα σας φανεί χρήσιμο γιατί σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις τάσεις, να παραμένετε σχετικοί στον κλάδο σας και να έχετε κάτι νέο για τον εαυτό σας ή τους άλλους. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσετε τις νέες δεξιότητές σας σε μια συνέντευξη για δουλειά ή ένα έργο εργασίας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες ευκαιρίες εργασίας και καλύτερες προοπτικές εργασίας.

6. Αναλάβετε νέα έργα στην εργασία

Ο πειραματισμός με νέα έργα θα σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε στην καριέρα σας και να μάθετε περισσότερα για τους στόχους μιας εταιρείας ή για το πώς λειτουργούν άλλες ομάδες. Μπορεί επίσης να σας διδάξει κάτι απροσδόκητο που μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλο έργο.

7. Αφιερώστε χρόνο για φίλους και οικογένεια

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ικανοποιημένοι με την κοινωνική σας ζωή. Αυτό μπορεί να είναι να συναντηθείτε για καφέ ή δείπνο, να βγείτε μια βραδιά ραντεβού ή απλά να φροντίσετε το κατοικίδιό σας μαζί. Θα μπορέσετε να προλάβετε και να μοιραστείτε ποιοτικές στιγμές που δεν μπορούν να συμβαίνουν πάντα όταν είστε απασχολημένοι. Και συχνά, αυτές οι αργές, ήσυχες στιγμές είναι που μας μένουν περισσότερο.

8. Κάντε φιλανθρωπικό έργο

Με την ανάληψη αυτού του είδους μελλοντικού στόχου, δίνετε πίσω στον κόσμο και κάνετε τη διαφορά. Ακόμα καλύτερα, μπορεί να είστε σε θέση να γνωρίσετε νέα άτομα και να δημιουργήσετε επαφές με άλλους που μοιράζονται παρόμοια ενδιαφέροντα, καθώς είναι πιο πιθανό να προσφέρετε εθελοντικά σε ένα μέρος που νιώθετε έντονα.

9. Προγραμματίστε ένα ή δύο ταξίδια ανά έτος

Μερικές φορές, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αφαιρέσετε λίγο χρόνο από την καθημερινότητά σας. Αλλάζοντας σκηνικό και εξερευνώντας νέους προορισμούς, θα έχετε ένα διάλειμμα από έργα εργασίας ή άλλες δραστηριότητες που κρατούν το μυαλό σας απασχολημένο. Μπορεί επίσης να γνωρίσετε νέα άτομα ενώ λείπετε και να έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε διαφορετικούς πολιτισμούς, να μάθετε για τον εαυτό σας και να αναπτύξετε σχέσεις με νέους και ενδιαφέροντες ανθρώπους.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

10. Μάθετε να μαγειρεύετε από την αρχή

Είναι πάντα χρήσιμο να μάθετε περισσότερα για το τι περιλαμβάνει τα αγαπημένα σας φαγητά. Μπορεί επίσης να κάνει την κουζίνα σας να αισθάνεται σαν ένα λιγότερο εκφοβιστικό μέρος ή να σας δώσει εργαλεία για να μαγειρέψετε εν κινήσει, κάτι που θα μπορούσε να είναι πραγματικά βολικό. Και, φυσικά, θα μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα και υγιεινά γεύματα για εσάς ή την οικογένειά σας.

11. Δοκιμάστε κάτι εκτός της ζώνης άνεσής σας

Αυτός ο στόχος είναι εξαιρετικός για να σας δώσει την ευκαιρία να πιέσετε τον εαυτό σας και να αμφισβητήσετε αυτό που γνωρίζετε. Ζώντας τη ζωή έξω από τη ζώνη άνεσής μας και κάνοντας λάθη στην πορεία, θα μαθαίνετε συνεχώς κάτι νέο. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε από το να ταξιδέψετε κάπου καινούργιο, να δοκιμάσετε ένα φαγητό που δεν είχατε ποτέ πριν ή ακόμα και να αναλάβετε κάτι στην προσωπική σας ζωή που συνήθως θα προκαλούσε άγχος.

12. Μάθετε πώς να διαλογίζεστε

Ο διαλογισμός είναι χρήσιμος γιατί σας βοηθά να είστε πιο παρόντες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με άλλους στόχους όπως ο ύπνος ή η καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Εξάλλου, θα αισθάνεστε λιγότερο αγχωμένοι και θα έχετε πιο εύκολο χρόνο να βρείτε την κατάσταση ζεν όταν διαλογίζεστε τακτικά.

13. Ασκήστε την ευγνωμοσύνη κάθε μέρα

Ένα από τα καλύτερα ανακουφιστικά από το άγχος είναι να είστε ευγνώμονες για ό,τι έχετε, και αυτό μπορεί να γίνει κρατώντας ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, αναλογιζόμενοι τους στόχους που έχετε επιτύχει ή ακόμα και απλά λέγοντας «ευχαριστώ». Το κύριο πράγμα είναι να μην αφήνετε την αρνητικότητα να θολώνει τις σκέψεις σας και να θυμάστε τι είναι πραγματικά καλό στη ζωή.

14. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με την περιστασιακή απόλαυση

Μερικές φορές, είναι δύσκολο να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου και να απολαύσεις τη ζωή. Όταν γίνονται με υπευθυνότητα, οι τέρψεις μπορεί να είναι ευεργετικές για την ευημερία σας και να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο ανανεωμένοι. Είτε πρόκειται για μασάζ, για δείπνο έξω με φίλους ή ακόμα και για ένα βράδυ στο σπίτι βλέποντας τηλεόραση, πρέπει να αφιερώνουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας κάθε τόσο.

15. Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό αφαίρεσης χρέους

Μία από τις πιο αγχωτικές εμπειρίες που μπορούμε να βιώσουμε είναι οικονομικά ζητήματα. Και ενώ μπορεί να μην είμαστε σε θέση να λύσουμε όλα τα προβλήματα χρέους αμέσως, είναι σημαντικό να βάλετε στόχους και να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε μερικούς από αυτούς.

Ένας από τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες πίεσης είναι το χρέος. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε και να ακολουθήσετε μια διαδικασία αφαίρεσης χρέους, το επίπεδο ικανοποίησης που θα βιώσετε όταν το χρέος σας διαγραφεί θα είναι τεράστιο.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

16. Φροντίστε την ψυχική σας υγεία

Όλα αυτά τα παραδείγματα μελλοντικών στόχων δεν σημαίνουν τίποτα εάν δεν είστε στη σωστή κατάσταση για να τα χρησιμοποιήσετε. Επομένως, είναι σημαντικό να βάζετε στόχους και για την ψυχική σας υγεία. Αυτό είναι διαφορετικό για τον καθένα, αλλά σε γενικές γραμμές, σημαίνει να απομακρύνεστε από πηγές άγχους και να τις εξισορροπείτε με δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά ή ικανοποίηση.

Ο Stephen Covey το αποκαλεί αυτό «ακόνισμα του πριονιού» στο βιβλίο του, Επτά συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών ανθρώπων. Ουσιαστικά, είναι αυτό που σε κάνει να προχωράς μπροστά στις δύσκολες στιγμές της ζωής.

17. Μάθετε μια νέα γλώσσα

Είναι προφανές ότι η δυνατότητα επικοινωνίας με περισσότερους ανθρώπους είναι εξαιρετική τόσο για προσωπικές όσο και για επαγγελματικές προοπτικές. Από τη μία πλευρά, οι άνθρωποι προτιμούν να επικοινωνούν στη μητρική τους γλώσσα. Έτσι, αυτό θα κάνει τα ταξίδια και τις κοινωνικές σχέσεις πιο ευχάριστα. Από την άλλη πλευρά, σχεδόν κάθε εταιρεία επιθυμεί πολύγλωσσους ομιλητές. Είναι απλώς καλό για επαγγελματικούς λόγους και θα σας κάνει να ξεχωρίσετε περισσότερο.

18. Παρακολουθήστε ένα μάθημα αυτοάμυνας

Αυτό μπορεί να μην είναι τόσο προφανές, αλλά ένα άλλο μελλοντικό παράδειγμα στόχων είναι να παρακολουθήσετε ένα μάθημα αυτοάμυνας. Αν και ιδανικά δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε ποτέ, η εκμάθηση της αυτοάμυνας θα σας βοηθήσει να νιώσετε περισσότερη δύναμη και ασφάλεια. Και μόνο το να γνωρίζεις ότι έχεις τις ικανότητες να προστατεύεις τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου είναι υπέροχο συναίσθημα. Λοιπόν, γιατί να μην το εκμεταλλευτείτε;

19. Take Up Painting

Η ζωγραφική είναι μια τέλεια διέξοδος για τη ρύθμιση των συναισθημάτων και την απόκτηση μιας αίσθησης γαλήνης και ηρεμίας. Είναι επίσης εξαιρετικό για να αναπτύξετε τις δημιουργικές σας ικανότητες και να είστε σε θέση να εκφραστείτε μέσω της τέχνης. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα βελτιώνονται οι δεξιότητές σας όταν αρχίσετε τη ζωγραφική ως δραστηριότητα για απλούς λόγους εκπλήρωσης.

20. Μάθετε να παίζετε ένα μουσικό όργανο

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να είστε δημιουργικοί είναι παίζοντας ένα όργανο. Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, αλλά παραδόξως δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Και το να παίζεις ένα όργανο θα αναγκάσει τον εγκέφαλό σου να λειτουργήσει με νέους τρόπους και να βοηθήσει στη γνωστική ανάπτυξη. Επιπλέον, η μουσική είναι εξαιρετική για κοινωνικούς λόγους, καθώς μπορείτε επίσης να τη δεθείτε.

21. Ξεκινήστε ένα Side Hustle

Οι πλευρικές φασαρίες μπορούν να είναι ένας καλός τρόπος όχι μόνο να κερδίσετε περισσότερα χρήματα αλλά και να βελτιώσετε την καριέρα σας. Κάθε εργοδότης θα εντυπωσιαστεί από την πρωτοβουλία που χρειάζεται για να ξεκινήσει μια παράπλευρη φασαρία, και για να μην αναφέρουμε τις δεξιότητες που απαιτούνται για να λειτουργήσει. Αλλά το πιο σημαντικό μέρος είναι ότι θα σας δώσει στόχους που πρέπει να επιδιώξετε εκτός της καθημερινής σας δουλειάς, κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

22. Μάθετε πώς να κάνετε κήπο

Ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από το στρες, ενώ παράλληλα είστε σωματικά δραστήριοι είναι η κηπουρική. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας μικρός κήπος και μερικοί σπόροι. Και θα είναι καλό και για την ψυχική σας υγεία, καθώς μπορείτε να διατηρήσετε κάτι έξω από τον εαυτό σας ακόμα και όταν οι παρούσες συνθήκες είναι δύσκολες.

23. Στόχος να είσαι αρχηγός ομάδας

Ο καλύτερος τρόπος για να ανεβείτε στη δουλειά είναι να είστε σε ηγετική θέση. Οι ηγέτες λαμβάνουν αυτόματα σεβασμό από άλλους ανθρώπους. Επιπλέον, με το να είστε ηγέτης, θα ξεχωρίζετε περισσότερο στη μνήμη των ανθρώπων. Αυτό θα σας δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα όταν εξετάζονται νέες θέσεις ή έργα για υπαλλήλους.

24. Προσλάβετε κάποιον από το δίκτυό σας

Η συνεργασία με άτομα εντός του δικτύου σας θα ενισχύσει καλύτερες συνδέσεις και ευκαιρίες. Και αν τους βοηθήσεις, θα σε βοηθήσουν. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πιο εύκολο χρόνο να βρείτε καλύτερες θέσεις για να εργαστείτε στην καριέρα σας.

25. Διδάξτε ή καθοδηγήστε άλλους στον τομέα σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεχωρίσεις στον τομέα σου είναι να διδάξεις άλλους. Όχι μόνο θα σας κάνει πιο εμπορεύσιμους, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να μάθετε περισσότερα για τον τομέα εξειδίκευσής σας. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ανταποδώσετε με κάποιους τρόπους.

26. Δοκιμάστε διαφορετικούς ρόλους και τμήματα στην εταιρεία σας

Το τελευταίο από αυτά τα παραδείγματα μελλοντικών στόχων είναι να δοκιμάσετε διαφορετικούς ρόλους στην εταιρεία σας. Εάν ο στόχος σας είναι να ανεβείτε στην εταιρεία σας, μπορεί να σας βοηθήσει να εργαστείτε στα διάφορα τμήματα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τους στόχους και την κουλτούρα της εταιρείας, κάτι που είναι εξαιρετικό για δικτύωση. Θα σας δώσει επίσης μια ιδέα για το πού βρίσκονται τα δυνατά σας σημεία, έτσι ώστε όταν εμφανίζονται νέα ανοίγματα σε διαφορετικά τμήματα, θα μπορείτε να υποβάλετε αίτηση με επιτυχία.

Τελικές σκέψεις

Ο καθορισμός στόχων είναι το κλειδί για την προσωπική σας ζωή και την επαγγελματική επιτυχία. Εάν δυσκολεύεστε να πετύχετε τους στόχους σας, ίσως είναι καιρός για μια αλλαγή στρατηγικής. Αλλά δεν χρειάζεται να πάτε από το μηδέν στον ήρωα από τη μια μέρα στην άλλη. Αντίθετα, κάντε μικρά βήματα κάθε μέρα που θα οδηγήσουν στον κύριο στόχο σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα παραδείγματα μελλοντικών στόχων για να ορίσετε τους δικούς σας στόχους και να εργαστείτε πάνω σε αυτούς ένα κάθε φορά. Και προτού το καταλάβετε, θα δημιουργήσετε αρκετή ορμή για να σημειώσετε πρόοδο που θα αλλάξει τη ζωή σας για πάντα.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Περισσότερες συμβουλές για το πώς να επιτύχετε τους μελλοντικούς σας στόχους

Επιλεγμένη φωτογραφία: Jodie Cook μέσω του unsplash.com

Schreibe einen Kommentar