4 συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση του λαδιού Neem στον κήπο

10
4 συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση του λαδιού Neem στον κήπο

Τι είναι το λάδι neem και πώς λειτουργεί; Πώς πρέπει να το χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας; Εδώ είναι μερικές απαντήσεις…

Κάθε βιολογικός κηπουρός θα σας πει ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της διατήρησης ενός ακμάζοντος βιολογικού κήπου είναι έλεγχος παρασίτων. Η βιολογική κηπουρική στοχεύει στην αποφυγή των δυνητικά επιβλαβών παρενεργειών των χημικών φυτοφαρμάκων, τα οποία δείχνουν τα στοιχεία μπορεί να βλάψει τόσο το σώμα μας όσο και το φυσικό οικοσύστημα. Αλλά το να μην κάνετε τίποτα και να αφήσετε τη φύση να ακολουθήσει το δρόμο της δεν λειτουργεί πάντα ούτε όταν αντιμετωπίζετε μια επίθεση καταστροφικών παρασίτων – τουλάχιστον όχι εάν θέλετε να απολαύσετε τα φρούτα (και τα λαχανικά) του κόπου σας.

Ευτυχώς, υπάρχουν δεκάδες φυσικά φυτοφάρμακα και άλλες μεθόδους για την πρόληψη του πολλαπλασιασμού επιβλαβών εντόμων στον κήπο σας. Ωστόσο, σίγουρα αξίζει να σημειωθεί ότι όχι όλα Τα έντομα είναι επιβλαβή. στην πραγματικότητα, μερικά μπορεί να είναι πολύ ευεργετικόβοηθώντας στον εμπλουτισμό του εδάφους, επικονιάστε τις καλλιέργειές σας για καλύτερη απόδοση, ή ακόμα και έλεγχος επιβλαβών εντόμων. Ο κήπος σας δεν πρέπει να είναι ένα μέρος χωρίς σφάλματα! Όταν επιτίθενται κακά σφάλματα, ωστόσο, μια πιθανή λύση είναι το λάδι neem.

Τι είναι το Neem Oil;

Το λάδι Neem εξάγεται από τον σπόρο του Azadirachta Indica δέντρο. Μπορεί να είναι χρησιμοποιείται ως φυσικό φυτοφάρμακο, καθώς και για πολλούς άλλους σκοπούς, όπως ως ενυδατική κρέμα για ξηρό δέρμα, ως καταπολέμηση του εκζέματος και ως πλύσιμο ακμής! Αξίζει να σημειωθεί ότι συνήθως δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ουσία που βάζετε στα φυτά σας στο δέρμα σας. Τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας με neem συνήθως παρασκευάζονται με χαμηλότερη συγκέντρωση. Ωστόσο, εάν αγοράζετε 100% καθαρό έλαιο neem, ίσως μπορείτε να αραιώσετε και να χρησιμοποιήσετε το ίδιο προϊόν για διάφορες εφαρμογές εκτός από τον κήπο.

Πώς λειτουργεί για τον έλεγχο παρασίτων;

Όταν ψεκάζετε το neem σε ένα φυτό ή στο έδαφος γύρω από τη βάση ενός φυτού, το φυτό απορροφά το λάδι μέσω των φύλλων και των ριζών του και στη συνέχεια απλώνει το λάδι στο αγγειακό του σύστημα. Από εκεί, το εκχύλισμα neem ταξιδεύει σε κάθε μέρος του φυτού. Όταν ένα έντομο τρέφεται με το φυτό, προσλαμβάνει το δραστικό συστατικό, Αζαδιραχτίνκαι να πεθάνει. Αζαδιραχτίν βοηθά επίσης να σταματήσει ο αναπαραγωγικός κύκλος διαφόρων εντόμων.

Το έλαιο neem είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ενάντια στα ακάρεα και άλλα μικρά μυζητικά και δαγκωτικά έντομα που μπορεί να είναι επιβλαβή για τον κήπο σας όπως οι αφίδες. Υπάρχει επίσης ένα μυκητοκτόνο ελαίου neem διαθέσιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της σήψης των ριζών και του μούχλας από την καταστροφή των φυτών σας. Επειδή το έλαιο neem βιοδιασπάται γρήγορα όταν εφαρμόζεται απευθείας στο φυτό, γενικά δεν είναι επιβλαβές ούτε για τις μέλισσες ούτε για τα περισσότερα άλλα ευεργετικά έντομα. Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να αποφεύγετε τον ψεκασμό οποιουδήποτε τύπου φυτοφαρμάκου –ακόμη και φυσικών– όταν τα ωφέλιμα έντομα είναι πιο δραστήρια.

Πώς εφαρμόζεται;

Το λάδι neem εφαρμόζεται είτε στο έδαφος γύρω από τη βάση του φυτού είτε ψεκάζεται απευθείας στο ίδιο το φυτό. Ο λόγος για την εφαρμογή του στη βάση του φυτού είναι ότι είναι πιο αποτελεσματικό όταν απορροφάται από το έδαφος. το λάδι διαρκεί έως και 22 ημέρες στο έδαφος, αλλά μόνο για 45 λεπτά όταν εφαρμόζεται απευθείας στο φυτό όπου εκτίθεται στο ηλιακό φως. Επιπλέον, το υπερβολικό έλαιο neem μπορεί μερικές φορές να κάψει ευαίσθητα φύλλα, κάνοντας το χώμα να μουλιάσει ένα πιο ασφαλές στοίχημα.

Είναι πάντα καλύτερο να δοκιμάζετε το neem στον κήπο σας πριν το εφαρμόσετε σε ευρεία κλίμακα. Εφαρμόστε το δικό σας σπρέι λαδιού neem σε μια μικρή περιοχή – λίγα μόνο φύλλα, για παράδειγμα, και περιμένετε 24 ώρες. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε ζημιά στην περιοχή εφαρμογής, αυτό το φυτό δεν μπορεί να ανεχθεί τον ψεκασμό – τουλάχιστον σε αυτή τη συγκέντρωση. Τα περισσότερα φυτά θα είναι εντελώς καλά, αλλά είναι καλύτερα να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι!

Τι είδους πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Υπάρχουν αρκετές μάρκες φυσικών φυτοφαρμάκων με βάση το neem που διατίθενται στην αγορά. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα που είναι καθαρό 100% λάδι neem. Το μόνο συστατικό που αναγράφεται στο μπουκάλι πρέπει να είναι το έλαιο neem ή Azadirachta. Ορισμένες εταιρείες αναμειγνύουν επιβλαβή φυτοφάρμακα με το neem, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τα συστατικά πριν από την αγορά.

Μερικοί κηπουροί επιμένουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο λάδι από neem ψυχρής έκθλιψης, το οποίο διατηρεί το δραστικό συστατικό, Αζαδιραχτίν. Ωστόσο, είχαμε καλά αποτελέσματα στον κήπο μας χρησιμοποιώντας 100% λάδι neem που δεν διευκρίνισε αν ήταν ψυχρής έκθλιψης ή όχι.

Πάρτε το Bliss είναι κατασκευασμένο από 100% βιολογικό λάδι neem ψυχρής έκθλιψης. Αυτό το συμπύκνωμα μπορεί να αναμιχθεί με νερό και να εφαρμοστεί στο έδαφος ή στα φυτά σας. Το συμπύκνωμα είναι επίσης πολλαπλών χρήσεων. Αν και πωλείται ως φυσικό φυτοφάρμακο, μερικές σταγόνες από το καθαρό συμπύκνωμα neem μπορούν επίσης να προστεθούν στη λοσιόν ή στο σαμπουάν σας για πιο μεταξένιο δέρμα και πιο λαμπερά μαλλιά.

Λάδι Neem Cold-Pressed Verdana είναι επίσης κατασκευασμένο από 100% neem ψυχρής έκθλιψης χωρίς επιπλέον συστατικά. Όπως το Neem Bliss, αυτό μπορεί επίσης να προστεθεί σε σαμπουάν ή λοσιόν. Είναι ασφαλές ακόμη και για κατοικίδια.

Η κατώτατη γραμμή:

Με όλη τη δουλειά που κάνετε στον κήπο σας, δεν θέλετε τα ακάρεα, τις αφίδες και άλλα επιβλαβή έντομα να καρπωθούν όλα τα οφέλη! Το έλαιο neem είναι μια αποτελεσματική μέθοδος φυσικού ελέγχου παρασίτων που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον κήπο σας ασφαλή και υγιή, χωρίς να βλάψετε τα ωφέλιμα έντομα ή να διαταράξετε το φυσικό οικοσύστημα.

Schreibe einen Kommentar