5 δροσεροί τρόποι για σούπερ επιτυχία στην περικοπή

0
5 δροσεροί τρόποι για σούπερ επιτυχία στην περικοπή

Η υπερκαλλιέργεια περιλαμβάνει την καταπόνηση των φυτών με διάφορους τρόπους για να τα ωθήσει στο μέγιστο δυναμικό τους. Τσιμπώντας, κόβοντας, εκπαιδεύοντας και δένοντας, μπορείτε να πετύχετε απίστευτες αποδόσεις στον κήπο! Εδώ είναι 5 δροσεροί τρόποι για να ξεκινήσετε για σούπερ επιτυχία στην καλλιέργεια!

Εξαιρετικές δεξιότητες στο να χειρίζεστε μηχανή

Εξαιρετικές δεξιότητες στο να χειρίζεστε μηχανή

Όλος αυτός ο χρόνος που αφιερώνεται ως παιδί περνώντας χάντρες σε ένα καθαριστικό σωλήνων χρησιμοποιείται καλά όταν τα φυτά εκγύμνασης στρες. Το σούπερ περικοπή περιλαμβάνει τόσο πολύ τσίμπημα και στρίψιμο με τους αντίχειρες και τους δείκτες σας που θα χρειαστείτε ανώτερες λεπτές κινητικές δεξιότητες! Μην είσαι υπερβολικός ζήλος, όμως. κινδυνεύετε να καταστρέψετε μόνιμα το φυτό σας εάν τσιμπήσετε πολύ δυνατά. Δεν είναι αρκετά δύσκολο και δεν θα επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Λοιπόν, τι περιμένεις; Φέρτε τα δάχτυλά σας σε άριστη κατάσταση για σούπερ περικοπή ασκώντας τα με ένα τσιμπιδάκι και μερικά μάρμαρα και, στη συνέχεια, ξεφυλλίστε το περιοδικό μας για να κάνετε τη δουλειά σωστά.

Ψαλίδι

Ψαλίδι

Εάν δεν εμπιστεύεστε τα ψηφία σας για να ολοκληρώσετε τη δουλειά, σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα καλό ψαλίδι. Δεν χρειάζεστε απαραίτητα ψαλίδι για σούπερ περικοπή, αλλά είναι εύχρηστο να το έχετε ούτως ή άλλως. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να σφίγγετε απαλά στο στέλεχος του φυτού και να λυγίζετε προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Το ψαλίδι θα βοηθήσει επίσης με το κάλυμμα και το τρίψιμο, δύο τεχνικές υψηλής πίεσης που χρησιμοποιούνται για καλύτερη ανάπτυξη. Ό,τι κι αν κάνετε, βεβαιωθείτε ότι όλα τα gadget σούπερ περικοπής σας είναι αποστειρωμένα. Τα βρώμικα εργαλεία μπορούν να οδηγήσουν σε πλήρη καταστροφή στο δωμάτιο ανάπτυξης. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές στην αγορά. κάντε λίγη έρευνα και επιλέξτε το κατάλληλο ζευγάρι για εσάς.

Scrog

SCROG

Αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τη χρήση του χώρου και να ενισχύσετε την παραγωγικότητα των φυτών, σκεφτείτε το Screen of Green (SCROG). Στα φυτά αρέσει να ψηλώνουν περισσότερο παρά φαρδιά. Το SCROG βοηθά τους καλλιεργητές να επιτύχουν ομοιόμορφο θόλο φέρνοντας τα κάτω κλαδιά προς τα πάνω και τα πάνω κλαδιά προς τα κάτω, τεντώνοντας την ανάπτυξη οριζόντια. Ως αποτέλεσμα, τα φυτά λαμβάνουν ομοιόμορφη κατανομή φωτός και καλύτερο αερισμό, οδηγώντας σε μειωμένο κίνδυνο ασθενειών και αυξημένες αποδόσεις. Εάν αυτό σας ακούγεται καλό, ξεκινήστε τοποθετώντας μια οθόνη περίπου μισό πόδι πάνω από το μέσο καλλιέργειας, τυλίγοντας και υφαίνοντας τα κλαδιά του φυτού καθώς μεγαλώνουν. Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά δεν είναι. Πολλοί διαδικτυακοί πόροι (και αυτό το περιοδικό!) μπορούν να σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία.

δίχτυ, πέργκολα και γραβάτες

Διχτυωτές, καφασωτές και γραβάτες

Έχετε τα δάχτυλά σας, το ψαλίδι και την οθόνη σας με πράσινο χρώμα, αλλά ποια άλλα εργαλεία μπορεί να χρειαστείτε για εξαιρετική επιτυχία στην περικοπή; Τα δίχτυα, οι πασσάλοι και τα κηπευτικά πέργκολα είναι απαραίτητα για να υποστηρίξουν το φυτό και να το βοηθήσουν να επουλωθεί αφού το έχετε στρεσάρει. Χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη, η σούπερ περικοπή μπορεί να είναι καταστροφική. Επιλέξτε από πλαστικές ή μαλακές επιλογές πλέγματος, όποιο προτιμάτε. Θα χρειαστείτε επίσης ελαστικούς δεσμούς βινυλίου ή μαλακούς δεσμούς για να στερεώσετε σωστά τα κλαδιά στο δίχτυ ή στην πέργκολα. Σε ορισμένους καλλιεργητές αρέσει να χρησιμοποιούν μια καλή ορμόνη ριζοβολίας και εάν το φυτό εκτίθεται σε παρατεταμένες περιόδους σκότους, είναι απαραίτητη μια κατάλληλη ρουτίνα μετέπειτα φροντίδας. Αν δεν ξέρετε τι να ψάξετε, κατευθυνθείτε στο τοπικό σας κατάστημα καλλιεργειών και ζητήστε βοήθεια για την επιλογή ενισχυτών και φινιριστηρίων άνθισης.

Καλές Διαβάσεις

Καλές Διαβάσεις

Το Garden Culture Magazine είναι εδώ για να σας βοηθήσει να επιτύχετε σούπερ επιτυχία στην καλλιέργεια, οπότε φροντίστε να αποθηκεύσετε αυτό το τεύχος για μελλοντικές εκδόσεις. Πλαστικοποιήστε το αν πρέπει! Τόσοι πολλοί διαφορετικοί ιστότοποι, ιστολόγια και διαδικτυακά βίντεο έχουν αφοσιωθεί στο να βοηθήσουν τους καλλιεργητές με αυτήν την προηγμένη τεχνική. μην ντρέπεστε να τα αναζητήσετε. Προτιμάτε να ξεφυλλίσετε κάποιες σελίδες όπως έκαναν παλιά; Είσαι τυχερός. Πολλά βιβλία έχουν γραφτεί για αυτήν την τεχνική καλλιέργειας και είναι διαθέσιμα για αγορά. Η κύρια ιδέα είναι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας όσο καλύτερα μπορείτε. Η σούπερ καλλιέργεια δεν είναι για άτομα με λιποθυμία και συνιστάται για πιο προχωρημένους καλλιεργητές. Όσο περισσότερα ξέρετε, τόσο καλύτερα θα μεγαλώσετε, οπότε ξεκινήστε να μελετάτε! Τα φυτά σας θα σας ευχαριστήσουν.

Schreibe einen Kommentar