5 κοινά παράσιτα στον κήπο – και τι να κάνετε γι ‚αυτά

3
5 κοινά παράσιτα στον κήπο – και τι να κάνετε γι ‚αυτά

Μπορείτε να ελέγξετε αυτά τα 5 κοινά παράσιτα στον κήπο με μερικές απλές μεθόδους…

Παράσιτα, παράσιτα, παράσιτα! Λατρεύω την κηπουρική του φθινοπώρου, αλλά πολλά κοινά παράσιτα στον κήπο φαίνεται σίγουρα να είναι στα χειρότερα τους αυτή την εποχή του χρόνου. Όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα έντομα αυτή τη στιγμή (τριζόνια, σε ακούω!), υποθέτω ότι όλα προσπαθούν να πολλαπλασιαστούν πυρετωδώς πριν φτάσει το κρύο.

Ενώ τα παράσιτα είναι ένας πραγματικός πόνος στον κήπο, υπάρχουν επίσης πολλοί τρόποι για να προστατεύσετε τη συγκομιδή που έχετε κερδίσει με κόπο. Οι βιώσιμοι κηπουροί γνωρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα του κήπου είναι απλώς να μην τους επιτρέψετε την ευκαιρία να εγκατασταθούν στον κήπο σας εξαρχής. Υγιές έδαφος και τα υγιή φυτά είναι η πρώτη γραμμή άμυνάς σας, ακολουθούμενη από ωφέλιμα αρπακτικά έντομαποικιλομορφία κήπου/φύτευση συντροφιάςκαι άλλες βιώσιμες μεθόδους κηπουρικής που επιτρέπουν στη φύση να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς για να διατηρεί τον κήπο σας σε ισορροπία.

Εάν καταλήξετε με βαριά προσβολή παρά τις καλές προσπάθειές σας, υπάρχουν επιλογές φυσικών φυτοφαρμάκων που μπορεί να βοηθήσει στην καταστροφή του πληθυσμού των παρασίτων σας χωρίς να προκαλέσει μεγάλη βλάβη στο περιβάλλον.

Αυτό που σίγουρα θέλετε να αποφύγετε είναι η χρήση χημικών φυτοφαρμάκων στον κήπο σας. Όχι μόνο αυτές οι χημικές ουσίες βλάπτουν συχνά τα ωφέλιμα έντομα (δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο παρασίτων), αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσουν την υγεία του εδάφους και μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες και για την ανθρώπινη υγεία.

Ακολουθούν 5 τύποι κοινών παρασίτων στον κήπο, καθώς και μερικές απλές συμβουλές για τον φυσικό τους έλεγχο:

  1. Αφίδες και άλλα ζωύφια που πιπιλίζουν τρυπούν το δέρμα των φυτών σας και πιπιλίζουν τους χυμούς. Η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε αυτό το είδος ζωύφιου είναι ο ψεκασμός του από το φυτό με μια ισχυρή έκρηξη νερού. Εάν συνεχίσει να εμφανίζεται, δοκιμάστε α φυσικό σπρέι αφίδων DIY όπως αυτό. Προειδοποίηση: Μην χρησιμοποιείτε αντιβακτηριακά σαπούνια, καθώς οι παράγοντες σε αυτά τα σαπούνια μπορούν να σκοτώσουν τη ζωή στο χώμα σας.
  2. κάμπιες μπορεί επίσης να με κάνει να κολλήσω στον κήπο μου. Η απλούστερη μέθοδος ελέγχου είναι να παρακολουθείτε τα ενδεικτικά σημάδια των φύλλων που καταναλώνονται, μετά να κοιτάξετε κάτω από το κατεστραμμένο φύλλο και να αφαιρέσετε τις κάμπιες. Μετά τα στέλνω με ιστιοπλοΐα στο κοτέτσι, όπου τα κοτόπουλα παίρνουν μια μπουκιά για να τσακωθούν. Εάν οι κάμπιες βγουν πραγματικά εκτός ελέγχου, τα περισσότερα φυτώρια πωλούν α φυσικά μη τοξικά βακτήρια που ονομάζονται BT (σύντομη για bacillus thuringiensis), το οποίο μπορεί να ψεκαστεί ή να ξεσκονιστεί στα φυτά και είναι πολύ αποτελεσματικό κατά των παρασίτων της κάμπιας.
  3. Κατσαρίδες και μυρμήγκια δημιουργούν επίσης ένα ενοχλητικό πρόβλημα τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους σε ορισμένες περιοχές. Το πιο αποτελεσματικό φυσικό αποτρεπτικό για τις κατσαρίδες είναι το βορικό οξύ, το οποίο βρίσκεται σε καταστήματα φαρμάκων και υλικού με τη μορφή σκόνης (κοινώς γνωστή ως Βόραξ). Η ανάμειξη του βορικού οξέος με κάτι που αρέσει στα ζωύφια, όπως το μέλι ή η ζάχαρη, θα τα προσελκύσει. Στη συνέχεια καταναλώνουν το δόλωμα, το πηγαίνουν πίσω στις φωλιές τους και το πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζεται μόνο του. Χρησιμοποιώ καπάκια μπουκαλιών για να ανακατεύω αυτό το παρασκεύασμα και μετά τα βάζω σε γωνίες της αυλής και του σπιτιού και περιμένω να δουλέψουν. Ανάμιξη ποιότητας κήπου γη διατόμων (το οποίο είναι μη γυαλισμένο) με βορικό οξύ και η εξάπλωσή του στις προβληματικές περιοχές σας είναι επίσης πολύ αποτελεσματική. Η γη διατόμων είναι μια λεπτή σκόνη με πολύ αιχμηρές άκρες, που ουσιαστικά κόβει τα ζωύφια. Στη συνέχεια, το βορικό οξύ βοηθά στην ολοκλήρωση της εργασίας. Και οι δύο αυτές ουσίες απαντώνται στη φύση και, στις ποσότητες που θα χρησιμοποιήσετε, είναι μη τοξικές για τον άνθρωπο και τα ζώα.
  4. Πουλιά είναι πάντα ένα ενδιαφέρον παράσιτο για να αντιμετωπίσουμε στους κήπους μας. Μπορούν να είναι πολύ χρήσιμοι στον κήπο με κάμπιες και άλλα έντομα, αλλά περιστασιακά τους αρέσει να σκάβουν τους σπόρους του καλαμποκιού, των φασολιών και άλλων φυτών με μεγάλους σπόρους. Η λύση είναι να θάψετε τον σπόρο πιο κάτω. Χρησιμοποιώ τον δείκτη μου για να ανοίξω μια τρύπα (περίπου τρεις ίντσες) στο έδαφος και να ρίξω τον σπόρο μέσα. Οι μεγάλοι σπόροι καλαμποκιού και φασολιών δεν δυσκολεύονται να περάσουν μέσα από το χώμα και είναι πιο σκληροί για τα ταξίδια τους. Επιπλέον, αποθηκεύω παλιά σεντόνια και τα χρησιμοποιώ ως επικάλυψη για τα πρόσφατα σπαρμένα κρεβάτια κήπου. Φυτέψτε τους σπόρους σας απλώστε το φύλλο με πέτρες σε κάθε γωνία. Στη συνέχεια, για τις πρώτες 3 έως 5 εβδομάδες ποτίζουμε το φύλλο. Τα φυτά θα σας ενημερώσουν πότε είναι ώρα να το αφαιρέσετε. Αυτό χειρίζεται δύο ζητήματα – σάπια φύλλα και προστασία πτηνών – στη μόνιμη καλλιέργεια που το ονομάζουμε „συναρτήσεις στοίβαξης“.
  5. Κουνούπια δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα για τα φυτά σας, αλλά τα υπολογίζω ως παράσιτο του κήπου καθώς σίγουρα κάνουν την εργασία στον κήπο δυσάρεστη! Αυτά μπορεί να δημιουργήσουν ένα ενοχλητικό πρόβλημα με λίγες επιλογές για τον έλεγχό τους. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μελετήσετε τις κρυφές περιοχές στην αυλή για να βρείτε εγκαταλελειμμένα φλιτζάνια, κουβάδες ή παιχνίδια που μπορεί να συσσωρεύσουν νερό. Επίσης, αλλάζετε συχνά τα πιάτα με νερό για τα κατοικίδια ζώα σας και πετάτε αυτά τα πάτο της ζαρντινιέρας εάν έχετε φυτά σε γλάστρες. Όλες αυτές οι περιοχές μαζεύουν αρκετό νερό για να αναπαραχθούν τα κουνούπια. Εάν κάνετε μπάρμπεκιου, μπορείτε να δοκιμάσετε να ρίξετε λίγο φασκόμηλο και δεντρολίβανο στα κάρβουνα για να απωθήσετε τα κουνούπια. Υπάρχει επίσης ένα εξαιρετικό απωθητικό κουνουπιών από το All-Terrain που ονομάζεται Βοτανική πανοπλία. Είναι απαλλαγμένο από DEET και άλλες χημικές ουσίες, χρησιμοποιεί μόνο φυσικά συστατικά και λειτουργεί αρκετά καλά από την εμπειρία μου.
Διαβάστε περισσότερα στο UrbanFarm.org

Schreibe einen Kommentar